vineri, 5 mai 2023

Cum am încheiat luna aprilie, cum am început luna mai?!

A trecut Întâi Mai… si la noi înca ploua si e racoare! 
Weekendul acesta prelungit, nu a fost rau deloc, vremea mi-a impus relaxare ☺ 
♦ Sâmbata am facut un tur de shopping împreuna cu matusa mea. Prognoza meteo a fost “cer acoperit si ploaie”, deci, ne-am gândit noi, va fi o zi perfecta pentru a colinda magazinele! 
Eu am urcat în tren la ora 8:00! Am ajuns în Ulm la 8:45 si matusa mea m-a asteptat la gara. Am urcat în masina si am programat primul țel din turul nostru: Luisa Cerano Outlet Nürtingen (~70Km / 50’). 
Mai aveam 5 minute de mers când masina a anuntat ca „anvelopa dreapta-spate pierde aer“! Matusa mea a intrat în panica, pentru ca in urma cu doua luni a mai trait asa ceva si atunci a ignorant mesajul, pâna când anvelopa a piedut toata presiunea. Când a ajuns la service, janta era deasemenea distrusa. Acum, pentru ca eram departe de casa, si-a imaginat ca ramânem undeva pe o autostrada fara acostament si cine stie câte ore va trebui sa asteptam sa vina depanarea, pentru ca este sâmbata! Ar fi vrut sa ne întoarcem imediat si cu vinetza mica, sa ajungem cumva din nou în Ulm unde avea ea service-ul. Eu însa mi-am pastrat calmul, am cautat pe telefonul mobil atelierul-auto cel mai apropiat, am verificat orarul si în 10 minute am parcat masina la ATU Nürtingen. Ca peste tot în perioada aceasta, când toate masinile îsi schimba rotile de iarna cu cele de vara, atelierul era supra-aglomerat... fara programare, teoretic nu se putea vorbi cu nimeni! Am avut noroc însa cu seful filialei, care a trecut pe lânga noi întâmplator si l-am impresionat cu mutritele noastre ☺ Matusa mea mai ca plângea! 
Într-adevar a fost înfipt un cui în cauciuc, locul a fost lipit / vulcanizat, roata verificata si montata, în mai putin de 45 minute am parasit atelierul, ne-a revenit buna-dispozitie si ne-am reluat traseul shopping.
La Luisa Cerano am admirat noua colectie, nunatele pamânt-nisip-apa sunt cele care predomina. Mi-am cumparat de aici câteva benzi elastic si benzi decorative (metraj), pe care le voi folosi la micile mele interventii în momentele de elan croitoresc. Luisa Cerano vinde aici si resturi de material, benzi, aplicatii, papiote sau nastrui, ramase din colectiile precedente. Fabrica este la câteva strazi departare si, apropo, exista si în Brasov o fabrica-filiala. 
În general, preturile au explodat exagerat asa ca în turul acesta, ne-am cam multumit cu privitul!
Urmatorul nostrum țel a fost Outletcity Metzingen (înca 15 km /20’). Este cel mai mare Outlet din Europa, cu peste 500 magazine ale celor mai renumite branduri, magazine foarte elegante, cu portari si vânzatoare îmbracate ca fotomodelele! Pe website-ul lor am citit ca au 300 angajati si ca annual, vin aproximativ 4,2 cumparatori, din 185 tari! Este practic un oras în oras si atmosfera este multi-culti! 
Orasul-outlet functioneaza ca zonele duty-free. Toate produsele expuse spre vânzare au o reducere de pret între 20% si 80%! Bineînteles ca pe ici-colo sunt baruri si terase, restaurante cu specific foarte divers, chioscuri fast-food sau de înghetata, astfel încât atunci când nu-ti mai simti picioarele de la atâta mers pe jos, gasesti cu siguranta un loc de popas. Noi facem întotdeauna o pauza de cafea si o pauza pentru masa de prânz. Pentru ca venim aici în Metzingen cam de 5 ori pe an, am probat deja toate localurile - de la cele bavareze, la cele franzuzesti si la cele italiene… Nu pot sa spun ca am avea unul preferat ☺ Alegem restaurantul în functie de cât timp ne propunem sa tandalim ☺ 
Cât despre magazine, nu intram în toate – ocolim din principiu Gucci, Chanel, Valentino, Versace, Balenciaga, Prada, Miu Miu, Jimmy Choo, Dior, Dolce & Gabbana… Doar daca avem exagerat de mult timp, intram si pe aici doar asa, ca sa privim - ca prin muzee ☺☺☺ Si asa, "reduse", preturile pe aici sunt astronomice! 
Magazinele noastre preferate sunt: Max Mara, Moschino, Desigual, Burberry, Tory Burch, Ugg, Karl Lagerfeld, Michael Kors, Ted Baker, Boss, Hugo Boss, Etro, American Vintage, Kennel & Schmenger, Samsonite, Kate Spade, , Swarovski, L’occitane, Mac Cosmetics Co… Nu pot sa zic ca aici ar fi preturile mici, însa din când în când, avem noroc si gasim ceva foarte frumos, la calitate respectabila si la pret atât de redus, încât sa fie si pentru noi accesibil... 
De data aceasta, matusa mea si-a cumparat doua pulovere, eu o pereche de espadrille (le-am purtat deja... le iubesc ♥☺).
Practic, nu ne trebuie nimic si orice cumparam, este de fapt moft! Ideea tururilor noastre shopping este de a fi împreuna, de a petrece câteva ore într-un mediu social modern, de a lua cunostinta cu noile trenduri - pentru ca moda se schimba rapid! Fiecare sezon are o anumita tema, silueta, stil și culoare!
Eu am atins o vârsta la care mi-am gasit propriul stil, un stil pe care-l adaptez câ se poate la trendul actual, însa nu neaparat! Pentru ca se stie - moda vine, moda trece... 
Plimbarile noastre sunt vesele si recreative! Ochii nostri descopera uneori mici decoruri în vitrinele magazinelor de lux, decoruri care ne inspira pe viitor într-un mic proiect acasa ☺ 
Duminica am fost cu fiica mea Raluca la München, am avut bilete la Expozitia "O experiență imersivă în pictura lui Klimt" ♥ ! 
♦ Luni de 1 Mai, am serbat Ziua internationala a Muncii, prin leneveala în pat, citind si urmarind filme pe Netflix ☺☺☺

8 comentarii:

  1. Ce frumos acest obicei al vostru de a merge la cumpăraturi împreună. Eu nu mi-am găsit o prietenă cu care să fac asta, dar încep să dezvolt o relație în acest sens cu domnișoara mea cea mare. Pe ea o mai invită o prietenă la cumpăraturi de haine, și-a mai luat și ea câte ceva din aceste ieșiri și văd că și cea mică începe să facă ceva de genul cu colegele ei ( după ce merg la film se plimbă prin mall și probează haine)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Matusa mea este pentru mine, prietena, matusa, mama-surogat ☺ Noi doua suntem echipa foarte buna! Daaaa... e greu sa gasesti pe cineva cu care sa te potrivesti nu doar la gusturi ci si la felul de a fi - pentru ca umblând din magazine in magazine trebuie sa fii punctual si foarte tolerant. Si foarte sincer, atunci când ti se cere părerea sau sfatul! Spre exemplu, fetelor mele nu le place sa umble cu mine prin magazine. Iar sotului meu, nici atât! ☺☺☺Ma bucur ca o am pe matusa si ea este fericita ca ma are ☺

      Ștergere
  2. Un pic, mi s-a facut inima purice 😊 citind despre "pana de cauciuc". Bafta de bafta ati avut (vorba poetului) ca ati reusit sa rezolvati asa de repede, in contextul acela.
    Espadrilele sunt foarte faine! 😍
    Ma crezi ca am obosit numai citind cat de mare este acel "mall" in care ati fost?! 😄 Cand e vorba de cumparaturi (sau plimbari prin oras) sunt o catastrofa - nu am rabdare... Si nici moda nu e punctul meu forte - in sensul ca stiu (in linii generle) care e "curentul", dar daca "sunt la moda" bulinele e sigur a voi avea dungi pe haine.
    Tare faina relatia cu matusa ta! ❤
    Deduc ca ai avut un weekend minunat, Carmen draga! Asa sa fie si acesta si toate cele care vor urma! ❤
    Imratisari si pupici cu drag, de la trio pentru trio! 💞

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar bafta de bafta, ca bine zici! Si ne a costat doar 30€ !
      Multumesc 🥰 deja le am purtat 3 zile, si le am doar de 5 zile 😁
      Da, enorm! Nu e mall, e oras! Vazut asa, sunt 5 centre mall! Cum zic, nu intram la dulciuri, nu intram in magazinele cu specific masculin si mai ocolim noi cateva magazine... Este un "tur de forta" ai vazut ca acum am plecat la sapte jumate din casa (la 8 a fost trenul) si inapoi am ajuns la ora 21!!!
      Noua ne face placere ☺️ Umblam vreo 10 km 😂 facem Fitness si Fashion o zi intreaga 😂😁
      Matusa mea este cu 13,5 ani mai in varsta, dar daca ne vezi una langa alta, zici ca suntem de o seama! Ea e balerina si inca nu a iesit la pensie 👍
      Multumim Diana draga. Pupici isi imbratisari de la Trio pentru Trio 😘😘😘 in 🤗🤗🤗 un weekend fain si voua 💞

      Ștergere
  3. Îmi plac foarte mult espadrilele. Să le porți sănătoasă și cu drag!
    Eu cu prietena mea colindăm magazinele ore în șir - gură cască, să-l citez pe soțul meu :))))).
    Nu suntem experte în modă...și uneori chiar găsim lucruri faine la reducere - accesibile și pentru noi.
    Mall-ul nostru e mic, dar 3-4 ore tot ne ia, plus că ne mai oprim să măncăm ceva și să bem o cafea.
    Nici eu nu mă panichez - într-o zi mi s-a ars garnitura de chiulasa - ca să ajung unde trebuia...am mers repede la un magazin...am luat o sticlă de apă....și la 10 km pe care îi parcurgeam, opream și completam apa care se pierdea din cauza chiulasei.
    Mi-a plăcut să citesc despre ieșirea ta cu matușa.
    Îți doresc o zi cât mai frumoasa, Carmen! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  4. Facand abstractie de incidentul cu masina, rezolvat in mod fericit, finalul de luna cred ca a fost perfect. Intr-adevar vesel si recreativ. Nu am auzit de un oras outlet.
    Ai ce vizita pe acolo, cu siguranta. Este tare bine sa te poti bucura in felul acesta impreuna cineva apropiat din familie. Fain drumul. Si sper ca si petrecerea cu sarbatorita a fost reusita.
    Multumesc pentru starea de spirit pozitiva imprastiata, draga Carmen!
    Pupici! 😘❤️

    RăspundețiȘtergere
  5. De cand am vazut numele localitatii unde ati fost ma tot intreb daca are legatura cu ceva fabrica de lactate, unde se face, printre altele o branza Emmentaler (Zott). :))))
    Pe vremuri imi placea mult si era cam singura pe care o cautam frecvent in magazin (mai ales in deplasari).
    Ce expadrile frumoase!! Sa le porti cu placere si... la cat mai multe astfel de iesiri, de care s ava bucurati impreuna (fara incidente legata de auto, insa :D).
    Sa ai un weekend superb!! Si sa petreceti frumos :*.
    puuup cu drag :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Interesant program de final de aprilie-început de mai 👍
    Amintiri frumoase 👍
    Pupici ❤️

    RăspundețiȘtergere