sâmbătă, 6 mai 2023

Happy Friday sau... vremea nebuna!

Soarele si-a facut aparitia dis-de-dimineață si toata lumea a sperat ca cele doua luni de ploaie s-au încheiat... Nu a fost sa fie!
La ora 16 am plecat de la serviciu si... la asa-numita " jacuzzi-party" sau "girls-party", am prins ultimele raze de soare ☺ Am promis ca o sa postez fotografii de la dupa-amiaza petrecuta împreuna cu fetele mele si iata-le:
Pe scurt: ne-am simtit foarte bine, am mâncat numai bunatati, am râs, ne-am balacit sub cerul liber (apa în jacuzii a avut 42°C) si înainte sa se însereze, am pornit spre casa mea (ziua lui Helmut urma sa fie în urmatoarea zi ♥). 
Cerul a devenit din ce în ce mai gri, norii tot mai desi si de la jumatatea drumului, m-a însotit ploaia. 
Când am intrat în Augsburg, soselele erau acoperite de o mâzga groasa, verde si marginea trotuarelor era alba... M-am întrebat ce poate fi?! Când am parcat masina, în coltul garajului era o gramajoara de ghiata... hm?! Mi-a fost clar ca peste cartierul meu cazuse de curând grindina, dar norii aceia furiosi m-au ocolit cumva... Însa cartierul meu a fost lovit puternic! Mâzga aceea verde s-a format din frunzele copacilor, macinate de geata ce au cazut din cer, cu mânie! 
Când am intrat în acasa, Helmut mi-a spus ca grindina tocmai încetase în urma cu ~10 minute. 
Am iesit în curte - pe gazon parea ca cineva a împrastiat pietricele albe si mingi de ping-pong...
Nu mi-a venit sa cred ca furtuna m-a ocolit! Nici nu vreau sa ma gândesc cum as fi reactionat daca pe autostrada ma bombardau bulgarii de gheata!!!! Am avut noroc!
PS: lalelele s-au scuturat, narcisele si frunzele lalelelor au fost culcate la pamânt, magnoliul a ramas fara flori, trandafirilor le-au fost rupte multe crengute si totusi pot sa zic ca nu am avut pagube mari... "Wir sind mit einem blauen Auge davonkommen" - cum zice neamtul ☺ Tradus mot á mot: am scapt doar cu un ochi vânat ☺☺☺ Adica în ciuda pericolului mare, am scăpat cu puține pagube! Mulțam, Doamne!

11 comentarii:

  1. Vai... chiar a luat-o razna vremea. Si rau de tot. Nu zic - au fost fenomene extreme de cand ne stim... dar ca acum, o asemenea aiureala (iarna din parti, primavara total confuza...) parca nu am prins in niciun an.
    Ce bine ca te-a ocolit - ar fi fost foarte foarte neplacut si imprevizibil pana la urma. Si ma bucur mult ca pagubele au fost minore. Pfiu....
    Party-ul in schimb - super!! Inca o data La multi ani, Ralucai! Si la multi ani si lui Helmut- sanatosi si voiosi sa fie! :)
    Imbratisari cu mult drag :*!!
    Puuup si o saptamana frumoasa sa avem (la noi se anunta frig si ploi... hmmm vom vedea)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ieri, duminica, a fost o zi superba, acum tocmai m am trezit pentru serviciu, am ridicat jaluzelele si... Ploua! Tj, macar am avut doua zile insorite si exact la weekend. Acum daca si asa trebuie sa lucrez inchisa intr un birou , nu ma deranjeaza ca ploua 😬😁 in curand e Ziua Sf. medardus, pe 8Junie. Daca va ploua de Medardus, va ploua 40 de zile fara pauza!!! 😂
      Multumim mult, Rux draga 💞🤗
      Pupici si imbratisari 😘🤗 un start bun in noua saptamana!

      Ștergere
  2. Cand am dat cu ochii de dragalasul 😍 Chico am... zambit cu voce tare! 💖 Ce papa bun sa mai vad pe acolo?! 😊 E o figura dulce tare. ❤
    Sa fiti, cu totii, sanatosi si voiosi! 💕 La multi ani si pentru Helmut! ❤

    Uau! Nu s-au jucat norii! Chiar si-au descarcat... nervii... 😊 Au facut-o ca unii oameni: si-au descarcat nervii pe cine n-are "vina". Ma bucur sa stiu ca gradina va iesi cu bine si dupa aceasta experienta.
    Dragalasul de Leo ❤ s-a speriat? Pestisorii sunt in regula?
    Imi place cum zice neamtul! Chiar ai avut bafta ca nu te-a surprins grindina pe sosea - dar sunt sigura ca nu ti-ai fi pierdut sangele rece. 😊
    Important e ca distrugerea din gradina nu a sters clipele minunate petrecute "intre fete". ❤
    Imbratisari si pupici cu drag de la trio pentru trio! 💞

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, Chico saracutul, asa s a bucurat ca au sosit in vizita "matusa" si "bunica" si a ramas total dezamagit cand a vazut ca nu avem timp pentru el.... Mai intai am mancat, apoi a intrat in jacuzzi... El a ramas uitandu-se lung 🤓🐶...
      Daaa, norii au avut o criza de nervi, ca bine zici. Leo s a speriat, a stat pe canapea lipit de Helmut... A spus Helmut ca pentru scurt timp tv ul nu a mai transmis, au stat amandoi cuminti, la lumina sfesnicului de pe masa.Si pentru ca jaluzelele sunt din lamele de ceva plastic si functioneaza electric, Helmut le a ridicat pe toate, cica daca le loveste grindina si se strica, nu plateste asigurarea nimic, pe cand daca se sparge un geam, preia costurile de inlocuire 🫤 nu inteleg logica, dar....Asa ca au stat amandoi si au privit jocul de fulgere si tunete si au trait direct "bombardamentul"grindinei de marimea unei mingi de ping pong....Pesti aurii au un cosulet in apa pus invers, si se refugiaza in "pestera"aceea in caz de pericol.
      Vai... mare noroc am abut ca nu m a prins grindina pe sosea! As fi tras pe dreapta, pentru ca e imposibil sa mergi daca ploua torential si esti lovit de grindina de forma mare! Dar zgomotul.... Oh, cred ca e groaznic! Da, am avut noroc!
      Daca nu era sa fie ziua lui Helmut, poate as fi ramas peste noapte la Raluca, dar asa... Ca Ana lui Manole 😂😁 am pornit la drum ignorand potopul 😂
      Pupici si imbratisari de la Trio pentru Trio 😘😘😘 m am bucurat enorm sa aud vocea mamei tale la telefon 💕♥️ Trimitem numai ganduri bune 💞

      Ștergere
  3. La mulți ani încă odată Ralucai, la mulți ani lui Helmut!
    Nu mă pot opri sa nu remarc ce de bunătăți ați avut acolo! Pufosul mic ar fi vrut mai multă atenție, clar!
    Ai avut noroc că te-a ocolit grindina, e de coșmar sa îți ciocănească mașina. Am prins de multe ori așa ceva, eu in dreapta, dar e groaznic. Și noi am avut aseară furtună și grindină, dar măruntă. Azi rece și ceață serioasă în jurul orașului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumim mult ♥ si voua petrecere minunata mânie! ♥
      Da, fiica mea ne-a asteptat cu Antipasti (mini gogosari murati si ardeiuti -umpluti cu branza framantata, apoi pulpe de pui si legume la cuptor, alaturi piure de cartofi, pufos si delicios. Am baut coctailuri nealcoolice si am servit prajituri de la cea mai buna confiserie din localitate!
      Balaceala a fost grozava, mai ales hidromasajul a fost binevenit dupa o saptamana de lucru - stat pe scaun in fata laptopului, cate 8-9 ore pe zi!
      Initial am crezut ca fiica cea mare va pleca si ea spre casa (ca locuim amandoua în Augsburg) si ma gandeam, indiferent cât de târziu va fi (nu imi place sa conduc pe timp de noapte, ma deranjeaza farurile si mai ales atunci cand ploua!) ma tin dupa ea; cand am auzit ca ea ramane peste noapte la sora-sa... m-a apucat graba! Am plecat repede sa ajung inca pe lumina si, am reusit! Inca am reusit si sa scp de ploaia cu bulgari de ghiata!!!! Mare noroc!
      Ieri am avut o zi de vara! Azi e iar toamna! ...si vremea cica va ramana toata saptamana asa, rece, ploioasa, neprietenoasa!

      Ștergere
  4. Acum înteleg ce ziceai cu furtuna în articolul despre ziua lui Helmut ( eu am luat-o invers cu cititul). Bine că ai scăpat de grindină. Mă bucur că ai reușit să petreci o zi minunată cu fetele tale. La mulți ani Ralucăi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim muuuuult 😘💞🤗🥰
      Da, oribila furtuna! Am avut noroc!
      Te pup. O zi buna 😘☺️

      Ștergere
  5. Ce vreme nebună! Mă bucur că nu te-a prins pe autostradă și că timpul petrecut cu fetele a fost superb și a venit și soarle la party-ul vostru!
    Și în România, după ce a fost foarte cald, acum e foarte frig.
    Te pup, Carmen!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. astazi inca a fost vreme uscata, nu a fost foarte insorit, decat la orele amiezii. Acum ploua marunt si cica ploaia nu se va mai opri saptamana aceasta! :-(
      Planuiam cu o prietena sa ne inscriem intr-o excursie, dar nu indraznim... ce sens are sa calatorim cateva ore si sa ajungem intr.un loc frumos pe care nu-l putem vizita pentru ca ploua cu galeata! Tja... iar amanam... Poate luna viitoare vremea va fi mai stabila!
      Te pup, Mihaela. O saptamana buna sa ai!

      Ștergere
  6. Ooo, este cumplit de trist când vine grindina ! Am trecut acum câțiva ani printr-o experiență cu grindină ...
    Pupici ❤️

    RăspundețiȘtergere