joi, 2 mai 2013

În gri, galben si oranj


Iata o salata simpla si sanatoasa, obtinuta din 4 morcovi, 2 mere si un sfert de telina, toate rase pe razatoare.
Morcovul este tonic, remineralizant, antianemic, întareste imunitatea.
Pentru ca α-Carotenul si β-Carotenul continute de morcov sa fie asimilate usor, se adauga zeama de la o jumatate de lamânie si un strop de ulei de masline. Hmmmm! Delicios!
Provitamina A este o sursă importantă a organismului în sinteza retinolului. Carotenul joaca un rol important în sinteza proteinelor, ajuta vederea, este un colorant natural care sustine pigmentul pielii si conform noilor studii, are efect anticancerigen si antioxidant.

11 comentarii:

  1. Iubesc morcovul in salate,iar diminetile mele libere,cand nu merg la scoala,incep cu o salata.Acum combin spanacul,salata verde mararul,ceapa verde,ridichile si morcovul.Sunt delicioase in aceasta hora verde.
    Salata prezentata de tine e preferata mamei mele.:)
    Pupici plini de sanatate!

    RăspundețiȘtergere
  2. salata asta e preferata mea. pacat ca in sua nu se gaseste radacina de telina, dar eu o prepar cu tulpina sa si e foarte gustoasa.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cu aceleasi ingrediente din salata recomandata, dar sub forma de suc proaspat preparat in casa, administrat consecvent in sezonul rece, am reusit sa-i cresc imunitatea feciorului meu.
    Si in post si dupa, marul ar trebui sa se regaseasca in alimentatie. Acest fruct cu reputatie de super-aliment contine vitaminele A, B1, B2, C si substante nutritive precum magneziu, fosfor, fier si potasiu.
    Salatele sunt binevenite in orice anotimp, sa profitam la maxim de ele, mai ales ca primavara ne ofera o gama variata de combinatii de legume, verdeturi.
    Sanatate deplina si spor la pregatiri! (cu atatea evenimente...)

    RăspundețiȘtergere
  4. O bunatate de salata!
    Si asa ce merge...:))
    Pop!

    RăspundețiȘtergere
  5. Mama facea salata asemanatoare, fara mar, dar cu o gramada de mirodenii, ceva in stil corean. Era atat de gustos. N-am mai mancat demult si mi-ai facut pofta.
    O seara linistita!

    RăspundețiȘtergere
  6. Si eu acum, intr-o perioada mai grea, ar trebui sa mananc mai sanatos! Maine o voi incerca si eu!
    Multumesc Carmen!

    RăspundețiȘtergere
  7. Delicioasă! Şi ce bine arată! :-)

    RăspundețiȘtergere
  8. Arată grozav! Am încercat şi eu un smoothie cu morcov https://fallenindreamm.wordpress.com/2013/05/02/sanatate-la-pahar/
    P.S: drăguţ blog :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Imi plac culorile vii si calde, imi inspira un suflet bun cand le vad in casa ori pe hainele oamenilor :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Arata bine salata si in plus e foarte colorata. Sunt convinsa ca este sanatos morcovul insa eu nu ma impac deloc cu el crud. Gatit mai merge.
    Paste Fericit Carmen alaturi de cei dragi!

    RăspundețiȘtergere
  11. Arata foarte bine, imi plac culorile si desigur si ceea ce contine. N-am facut dar toate elementele, separate, sunt unele dintre preferatele mele :) Rod morcovii precum un iepure :))
    Micutul aranjament din canuta (care seamana mai degraba cu un ulcioras) pe care as dori-o sa fie de pamant (nu stiu daca si este) este foarte delicat, frumos. :)

    RăspundețiȘtergere