joi, 5 octombrie 2023

5 zile si 3 excursii - Reflexii în oglinda S40/23

Se poate vorbi despre "stress de timp liber"? ☺☺☺ Saptamâna mea trecuta a fost supra-încarcata cu activitati recreative... care însa m-au obosit/relaxat asa încât astazi în loc sa ma trezesc ca de obicei la ora 6:30/7 sa plec la serviciu, m-am trezit la 8:30! In loc sa intru în panica, am zâmbit si m-am întins cât sunt de lunga, pâna mi-au pocnit toate încheieturile ☺ Mi-am urmat fara graba toate tabieturile matinale si am ajuns la birou putin înainte de ora 10 ☺ Stiam ca nu am nici-un meeting de dimineata, asa ca mi-am început ziua de-ga-ja-ta ☺ Dar sa va spun cum am reusit sa ajung în starea asta de destindere fizica si mentala ☺
Vineri, pe 29 septembrie, fiind ultima zi lucratoare din luna, mi-am luat liber pentru ca am avut pe cont suficiente ore suplimentare ca sa îmi permit acest lucru. Soarele stralucea ca într-o zi de vara. Mi-am luat baietii si am petrecut întreaga zi în Gradina Zoologica din Augsburg.
Parcul se întinde pe o suprafata de 22 hectare si asigura ambientul necesar celor peste 1300 animale din cca. 250 specii diferite care traiesc aici! Grădina Zoologică din Augsburg este una dintre cele 20 mai mari din Germania (nu trebuie uitat ca aceasta zoo concureaza cu Gradina Zoologica Berlin, care este cea mai mare din Europa!). Arhitectura parcului este gândita asa încât sa creeze pentru animale habitate cât mai asemanatoare cu cele naturale, iar vizitatorii sa poata petrece o zi întreaga, cu posibilitatea de a servi masa la restaurante sau de a face pauze de înghetata sau limonada la unul din chioscuri. Deasemenea exista banci si locuri de joaca amenajate special pentru copii (voi reveni cu mai multe fotografii).
Duminica, întâi octombrie, am plecat de acasa înainte de ora 7! Am fost cu Andrea, colega mea de birou, într-o excursie organizata (cu autocarul) pe Insula Mainau, supranumita si Insula Florilor. 
Insula se situeaza în lacul Bodensee, pe partea bavareza si are o latime de doar 160 metri si o lungime de 1100 metri. Pe insula locuiesc doar 180 de persoane, dar vin în vizita anual cca. 1,25 milioane de turisti - motiv pentru care, aici lucreaza în jur de 400 persoane. 
Eu am mai fost pe insula de câteva ori, în diferite anotimpuri si spectacolul florilor este inedit! Gradinile sunt amenajate astfel încât în fiecare luna sa existe atractii deosebite. Primavara devreme sunt rododendronii, azaleele si cameliile, apoi urmeaza lalelele, narcisele si zambilele, urmate de liliac, crini, lavanda, bourgainvilleen, hortenzii, trandafiri, maci, plante mediteraneene, frangipani si copaci templu, passiflora, thunbergia, coniflora, copaci-coral, lotusi, hibiscus, fuchsii, plante de banana... O feerie de culori si parfumuri. Acum, la inceput de octombrie, daliile sunt reginele insulei - aproximativ 12.000 de dalii din peste 280 de soiuri (voi reveni cu mai multe fotografii). Urmeaza clopoteii, brândusele, anemonele, margaretele, arborii de otet si crinii-broasca. In decembrie sunt eufobia, solandra si florile roz si parfumate ale viburnulum-ului de iarna. Palmierul tepos cu bobitele rosii, coniferele si în sere, plantele exotice si orhideele. Bineînteles în decembrie sunt si expozitiile de presepio (scenele Nașterii Domnului). 
O atractie speciala aici pe insula Mainau este expozitia permanenta de fluturi exotici, în diverse culori si marimi (cei albastri " Morpho peleides" sunt de marimea vrabiilor). Cca. 120 de specii si subspecii diferite de fluturi din regiunile tropicale din America de Sud și Centrală, Africa și Asia trăiesc în Casa fluturilor de pe insula Mainau (voi reveni cu mai multe fotografii). 
Marti, 3 octombrie, a fost zi libera, fiind sarbatoare nationala (Ziua Unitatii Germane). Meteorologii au prezis cer senin si temperaturi de pâna la 28°C asa ca am hotarât sa profitam de vremea superba si am plecat cu Helmut si Leo spre Nördlinger Ries (Bavaria), sa vizitam castelul Harburg. 
Fermecati de peisaj si povestile evului mediu, am petrecut o zi minunata la cel mai mare Palatul Imperial al dinastiei Hohenstaufen din Germania (voi reveni cu fotografii). 
Actualul complex turistic are un hotel si restaurant cu gradina de vara. Am servit masa de prânz în acest cadru idilic si pentru cateva minute am cochetat cu ideea de a-mi serba viitoarea zi de nastere aici... Este totusi prea departe (70 km de acasa pâna aici la castel) si un sfert din invitatii mei sunt trecuti de 70 de ani. Asa ca am ramas la ideea de a serba undeva, în apropierea casei. Am doua idei, total diferite: brunch la Clubul Black Lotus sau dinner la Restaurantul DaVinci (voi reveni cu mai multe fotografii).
Iar acum... va doresc o zi de joi minunata si va invit sa participati la "Reflexii în oglinda" - o rubrica initiata de SoriN si preluata aici, de mine. Publică într-un articol pe blogul tău, o fotografie cu reflexii, o imagine sau un clip pe care tocmai le-ai vazut în "oglinda" (orice fel de oglinda... chiar si oglinda ochilor, oglinda apei, a cerului sau oglinda retrovizoare) si înscrie articolul aici - în tabel:

17 comentarii:

  1. Frumoase excursii, superbe poze şi reflexii!
    Cât despre "stresul de timp liber" - e un... fenomen care merită să fie studiat. 😀
    Să te bucuri în continuare la fel de mult de timpul tău liber, dragă Carmen! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Vero draga. Si excursia ta la Constanta a fost frumoasa, fotografiile asa arata 😍i e dor de Marea Neagra 💞
      Numai bine! O seara frumoasa! 😘

      Ștergere
  2. Foarte bine că ai reușit să te relaxezi, chiar aveai nevoie! Ah, ce frumos ai descris insula Mainau! Trebuie sa o caut pe Google, pare fascinant! In decembrie flori afară, ce clima este acolo?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga mea, sanatate 😘
      Multumesc mult 🤗 da, Insula Mainau are clima blanda. E cam ca la Paris, daca stii cum e vremea pariziana.
      Zona de jur imprejurul lacului Bodensee este zona viticola si cu livezi de meri. Merele de Bodensee sunt renumite 🤗
      Te pup. Noapte buna 😘

      Ștergere
  3. Fascinante zilele tale. Nu prea m-am gandit la o astfel de idee a 'stresului de timp liber'. Un exces de activitati intr-o limita de timp mica intr-adevar ne agita din plin. Insa e o agitatie ce musteste de bucurii!
    Multumesc pentru poveste, draga Carmen! Si un final de saptamana cat mai
    fascinant! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Suzana draga. Da, duminica voi fi plecata iar 😀 Cu Andrea si de data asta l am lamurit si pe prietenul ei sa ne insoteasca. Va fi Ludwigsburg si o expozitie de bostani si dovleci. Toamna la ea acasa 🎃
      Te pup. Numai bine! Noapte buna 😘

      Ștergere
  4. Nu imi vine sa cred 🎊🎉🥳 LUKLUK?! Tu aici? 🎊🎉 Bine ai revenit! 🫰
    Din pacate adresa pe care ai introdus o in tabel nu duce la blogul tau.... Nu te putem vedea... Ultima adresa pe care o cunosc este: http://lukluk-lukluk.blogspot.com Blogul nu mai e activ din 2018 🙁🥲 te rog scrie din nou, unde te putem gasi 💞

    RăspundețiȘtergere
  5. REMI, inca o data imi cer scuze ca nu ai putut inregistra comentariul.... nu inteleg de ce. Oricine poate comenta. Chiar si Anonim.
    Sper sa se repare ... nu depinde de setarile mele. Am verificat si e totul ok

    RăspundețiȘtergere
  6. Am citit cu ochii larg deschis la poze, si cand am ajuns la final am citit "reflexii in oglinda" - si-am luat-o de la capat! 😃 M-au captat pozele si textul si-am uitat ca e cu RiO. 😊
    Cred ca stiu cam cum e cu "stresul de timp liber", desi nu m-as fi gandit sa numesc astfel acea oboseala/relaxare. 😊
    Distractii faine in continuare iti doresc, Carmen draga! ❤ Hahaha! Cand am citit "de ziua ta" am tresarit, la propriu! 😃 De ziua ta nu am uitat, dar uitasem de a mea! 😃 Banuiesc ca am nevoie de o pauza luuunga de la aproape orice activitate. 😊
    Imbratisari si pupici cu drag de la quattro pentru trio! 💕 🍀 🐾 ☕ 🤗

    (am avut dificultati in a publica mesajele in formularul de comentarii - habar n-am care e cauza... E motivul pentru care am lipsit si de aici incepand de miercuri; pana miercuri am fost "off") :-(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, nu ai intârziat deloc! Tabelul RiO este deschis întreaga saptamâna, deci pâna miercuri seara :-)
      Multumesc mult Diana draga. "stressul" continua - sâmbata am avut program administrativ (casa si curte) iar duminica am fost in excursie în parcul Castelului Ludwigsburg, unde a avut loc Festivalul bostanilor/dovlecilor" Am plecat la ora 7 de acasa, m-am întors la ora 20! Saptamâna aceasta reincepe La Kossa si eu m-am inscris la "ora dubla" fac mai departe Zumba Tonning. Miercuri dupa orele de serviciu fug la gara si plec la Stuttgart, unde voi ramane pâna vineri seara, la un seminar-profesional. Si da... marea zi se apropie cu pasi grabiti, eu anul acesta voi schimba pentru a sasea oara prefixull!!! Deci trebuie serbat MARE! doar cei apropiati... suntem 28 si 4 copii!
      Tu mai ai timp înca sase ani pâna vei schimba prefixul, nu? ♥ Nu trebuie uitata nici-una din zilele de nastere! ♥
      Dificultati am avut si eu cu publicarea comentariilor - chiar aici, pe blogul meu! Am început de cateva ori sa raspund aici, chiar si in zile diferite sperând ca s-a remediat, dar nu! Scriam,scria, si TAC! eram aruncata afara inainte sa apuc sa apas butonul "publica"! Asta de pe telefon... Si cum nu am fost pe acasa decat în vizita, nu am avut decat posibilitatea telefonului. Si asa, am fost si eu OFF, tot weekendul!
      Pupici si îmbratisari, de la trio pentru quattro 💕 🍀 🐾 ☕ 🤗

      Ștergere
  7. Ce locuri superbe ai vizitat! Unul mai frumos si mai interesant ca altul. Multumesc pentru călptoria virtuală alături de tine. Așa am pățit și eu, de vineri sunt tot pe drumuri, ajungeam câteva ore acasă cât să mă odihnesc 3-4 ore și porneam către următoarea activitate.
    Pozele sunt superbe... Pupici. Zi frumoasă să ai!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. frumooos! Mihaela draga, am vazut cate ceva în avanpremiera ;-) pe FB dar astept articolele cu informatii si detalii, pe blogul tau!
      Pupici si numai bine!💕 🍀

      Ștergere
  8. Povestirea si pozele sunt minunate. Ideea de "stres de timp luber" mi-a placut tare mult.
    De fiecare data cand reusesc sa citesc ceea ce scrii, imi incanta sufletul, drept pentru care trimit postarile tale si celor dragi.
    Te imbratisez cu mare, mare drag!😘😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult, Ioana draga. Un mare compliment ♥
      Pupici si imbratisari 💕 😘

      Ștergere
  9. Abia astept sa recuperez articolele sa vad de unde ai adaugat deja poze. Programul mi se parre suuuuuper tare! Fiecare dintre activitati in parte - absolut superba si ... cu o mare incarcare de energie pozitiva.
    Mi-au placut mult si reflexiile adunate in colaje.
    :D Pupici!!

    (ps ma intreb daca ai pus si poze cu fluturii aceia mari, sau urmeaza :D)

    RăspundețiȘtergere