duminică, 1 octombrie 2023

Șic - erii ☺

Luna trecuta am fost de doua ori invitata de fetele mele sa mâncam în oras si ambele au fost iesiri inedite. Trebuie sa recunosc ca în ultimii ani, eu si Helmut am iesit mai rar sa mâncam la noi în oras, iar atunci când am facut-o, am ales restaurante italiane (iubesc mâncarea italiană). Ceva mai des am comandat pizza la domiciliu. Dar în general, în ultimii ani, la restaurant am mâncat doar când ne-am aflat în excursie undeva, departe de casa sau am fost plecati în concediu. De aceea habar nu am mai avut ce fel de restaurante fancy mai exista prin Augsburg. 
Pe 8 septembrie, de ziua Adelei, am fost la "Steakmanufaktur". A fost o seara superba si pentru ca vremea a permis, am avut masa rezervata în gradina de vara. O gradina verde, curata, cu mese asezate la distanta suficient de mare sa ofere intimitate, lumini indirecte, proiectoare colorate, chelneri zâmbitori, respectuosi si eficienti - astea au fost primele impresii dupa ce am fost conduse la masa noastra. 
Am primit cartea de Meniu si atunci am constatat ce multe oferte au, atât la mâncaruri cât si la bauturi. Am servit ca aperitiv un Maranello (sirop de casă din zmeură si rozmarin, Cointreau, Prosecco) apoi Adela a dorit neaparat sa servim Kobe beef... "macar câte o bucatica, de pofta" a zis ea. Chelnerul a adus la masa câteva bucati din cea mai apreciata carne de vita atât pentru aroma, frăgezime, cât și pentru textura cu grasime marmorată (carnea închisa ermetic în pungute). Adela a ales doua portii (fiecare pachetel, în jur de 50€) si a rugat sa ne fie pregatite medium-rosa spre medium-well. Apoi am servit ca gustare "Creveți în ulei de măsline picant cu usturoi, roșii tăiate cubulețe și cimbru". Ne-au fost aduse si bucatelele de kobe-beef, într-adevar delicioase si aevarat, ne-a ajuns cât să punem pe-o măsea ☺ 
Mai departe am comandat vin sicilian Nero d’Avola, potrivit la "file de miel cu sos de smântâna si cartofi dulci". Fetele au servit clasicul "steak prime filet cu cartofi natur si salata" si vin-rose Chiaretto, de la Laggo di Garda. 
Iubesc momentele petrecute alaturi de fetele mele ♥ Am râs si am povestit, câte-n luna si în stele... Nu îmi vine sa cred ce mari sunt... cum a zburat timpul!?! Parca mai ieri le duceam de mâna la gradinita si acum... ☺ Am primit din partea casei, un "digestiv" la alegere - eu am baut un Ramazzotti si fetele au ciocnit cu Tequila Gold. 
A fost o seara minunata! (dar a si costat 200€, fara ciubuc!)
Saptamâna trecuta, am fost cam stressata si necajita... M-au sunat fetele seara, asa la mijloc de saptamâna si mi-au spus ca în 15 minute vin sa ma ia cu masina, sa mergem sa mâncam în oras. M-am conformat, cu toate ca nu avem dispozitia potrivita. M-au dus la un alt local pe care nu l-am stiut, "Churrascaria" - un restaurant brazilian. Au rezervat o masa si meniul "all you can eat" ☺ Am baut doar cola cu lamâie si gheata, dar de mâncat... wow! Salatele si garniturile, sosurile si mirodeniile sunt la discretie si servirea acestora este gen "buffet". Fiecare client primeste la masa o cartela cu doua fețe colorate, una verde "doresc" si cealalta rosie "fac pauza". Printre mese trec permanent chelnerii cu frigarui lungi, fierbinti, direct de pe gratar, cu carne de toate tipurile, suculenta si condimentata. In dreptul persoanelor cu cartela verde, rostesc numele specialitatii de carne si daca doresti, ti se serveste pe farfurie. Ai posibilitatea sa probezi cea mai mare diversitate de carnuri de calitate, prajite optim la gratar. Este o experienta placuta, mai ales daca esti într-o companie placuta ♥ 
La final, am fost servite cu câte o înghetata de vanile, lânga o felie de ananas prajit - o delicatesă! 
("all you can eat" - costa 32€ pro persoana. Bauturile se încaseaza separat)

10 comentarii:

  1. Îmi imaginez ce frumos a fost - mă ajută şi fotografiile!
    Să aveţi parte de cât mai multe astfel de ieşiri împreună! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Vero draga ♥
      Ganduri bune si imbratisari, draga mea ❤️😘

      Ștergere
  2. Cele mai frumoase momente din viata sunt cand suntem impreuna cu cei dragi! Ai transformat totul in frumoase amintiri si e minunat ca ne oferi posibilitatea sa ne bucuram si noi cu voi!
    Pupici si o saptamana minunata, draga Carmen! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
  3. Apreciez in mod deosebit faptul că fetele te scot in oras la restaurant dar mai ales că mergi tu cu ele. Mă întreb când ă să apară âi la noi în mentalitatea noastră un astfel de gest ca fiind normal și acceptat deopotrivă și de tineri și de părinți. Mă gândesc că la noi tineretul s-a obișnuit să iasă in oras, să mănânce la restaurant, chiar daca doar la ocazii speciale și în concedii, dar părinții...nu știu. Mama mea preferă acasă, să gătească ea. Ei trebuie să-i ascund preturile din meniu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu s fetele mele avem o relatie speciala, poate pentru ca le-am crescut practic singura si pentru faptul ca au amintiri superbe din copilarie... Suntem un trio formidabil ♥ Si petrecem foarte des timp doar noi trei ♥ Ma bucur enorm cand ma iau cu ele.
      Eu si Helmut servim deseori masa la restaurant - saptamânal cel putin o data. Cand facem plimbarea sau excursia de weekend, atunci mereu mâncam la restaurant. Iar in cursul saptamânii, eu mananc la restaurantul firmei, Helmut acasa, iar seara, servim ceva usor. Nu prea mai gatim... Insa inca ne place sa organizam mese festive, abia astept sarbatorile ♥
      La sfarsitul lui noembrie, voi merge la Mama. Si fratele meu vine cu acelasi avion si vom serba ziua de nastere a Mamei. Vom iesi cu ea la restaurante, pentru ca nu sunt decat patru zile si jumatate si timpul e pretios! Nu il vom pierde la bucatarie ♥

      Ștergere
  4. Aceste mese servite alaturi de cei dragi sunt cele mai frumoase și cu cele mai multe amintiri. Și noi invitam copiii la masa și ne simțim excelent.
    Interesante experiențe la ambele restaurante.
    Seara frumoasa Carmen!🤗🤗

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asa este, Ioana draga ♥ Familia este cea mai importanta ♥ Cine are sanatate si familia lânga el, este cel mai faricit si mai bogat om pe Pamânt ♥

      Ștergere
  5. La multi ani frumosi si sanatosi Adelei :).
    Sunteti minunate toate trei - tare mult imi place sa va privesc :).
    Si mie imi e dor sa petrecem timp noi impreuna.. Noroc ca avem whatsappul ca altfel Ralu a noastra e tare departe. Ei ii place sa manance la restaurant (si mie imi placea pe vremuri.. acum din motive bine intemeiate nu imi permit asa ceva - si nu e vorba de bani:D),
    Asa deci - stiam ca este foarte scumpa Kobe beef, insa mi se pare interesant sa aflu parerea despre gust, despre aroma.. :D - apropo, mi-a fost o pofta de mancare de conopida anul acesta..
    Pupici cu drag !!!
    :*

    RăspundețiȘtergere
  6. Astfel de "reuniuni" sunt minunate! ❤ Va doresc cat mai multe posibil, Carmen draga!
    Ideea cardului rosu-verde e super tare! 😊 La cat mananc eu, insa... s-ar irosi banii. 😃
    Multe dintre denumirile scrise de tine habar n-am ce inseamna - de le-as vedea scrise in menu... ori n-as alege, ori as intreba ce-s. 😂 Nu de alta, dar sa nu ma trezesc cu ceva care ma priveste din farfurie.
    L-am observat si pe Chico! 5 stele pentru local, de la mine! 😊 ❤
    Imbratisari si pupici cu drag de la noi pentru voi! 😘 💕 🐾 🤗

    RăspundețiȘtergere