joi, 26 octombrie 2023

Sarbatoarea Luminilor - Augsburg 2023 - Reflexii în oglinda S43/23

Weekendul ce a trecut a fost " Sarbatoarea Luminilor "/ "Light Night" la noi în oras. Timp de trei zile, centrul orasului a fost transformat în opera de arta ☺ Între orele 19 si 23, cele mai importante cladiri din oras au fost luminate în diverse culori. Un grandios spectacol cu spoturi luminoase uriase si muzica adecvata, efecte tridimensionale, video-mapping, lasershow-uri, expozitii de pictura-vibranta si tablouri luminescente, totul în aer liber. 
https://www.augsburg-city.de/veranstaltungen/light-nights
 https://www.augsburg-city.de
/veranstaltungen/light-nights
Vineri a fost ziua mea, sâmbata a fost petrecerea si duminica am avut bilete la concertul de opera... Dar nici spectacolul de lumini nu am vrut sa îl pierd! ☺☺☺ Concertul s-a încheiat la ora 19:15 si la ora 20 am fost gata echipata pentru o plimbare nocturna în oras!☺
Avem noroc de un "octombrie de aur" zilele sunt însorite, însa serile sunt racoroase. Daca însa esti îmbracat potrivit, este o adevarata placere sa te plimbi prin oras seara. Este toamna! 
Am iesit în oras cu fetele mele. Am parcat masina în apropiere de Piata Regelui (Königsplatz) si de aici ne-am început plimbarea pe jos. 
Aleile parcului au fost transformate într-un labirint de tablouri luminoase. La intersectie, cladirea mare a McDonald's a capatat alura Pop-Art. Vizavi, cladirea cu 4 etaje a fost transformata în "ecran" pentru un film 3D despre istoria arhitecturala si transformarile orasului. 
Ghidându-ne dupa harta pusa la dispozitie de primaria orasului, pe care au fost marcate punctele de atractie principale, ne-am îndreptat spre Biserica Moritz, Piata Fugger, apoi în Piata Martin-Luther... peste tot show-uri impresionante. 
Arhitectul de talie mondiala Elias Holl, augsburgeren, de la nasterea caruia anul acesta se serbeaza 450 de ani, a fost onorat printr-un spectacol de lumini speciial, expus pe cladirea primariei. Un videoclip în care nu sunt uitati nici Bert Brecht (dramaturg, poet și regizor german, inițial expresionist, întemeietor al instituției teatrale "Berliner Ensemble", inițiator al "teatrului epic", a promovat o nouă teorie și practică a teatrului, bazate pe efectul distanțării epice. A fost unul dintre cei care au revoluționat teatrul secolului 20.) si nici Mozart, toti trei ilustri fii ai Augsburgului. Spectacolul a fost fermecator, lumea a privit si a aplaudat. In stânga primariei, Turnul Perlach a stralucit deasemenea colorat. Casa de moda Eckerle a atras spectatorii ca un magnet. Mii de oameni s-au plimbat pe strazi, bucurându-se de efectele luminoase speciale. 
Mânastirea Anna si-a deschis portile si a oferit vizitatorilor alte perspective, tehnica formelor si metodele de constructie fiind puse altfel în evidenta prin reflectoarele colorate. 
Ne-am continuat plimbarea pe bulevardul Maximilian si am intrat la Palatul Schaezler, unde curtea interioara si peretii muzeului au fost folositi pentru videoclipuri interesante. 
Am încheiat seara la barul 3 Moren, la parterul hotelului Maximilianus. Fetele au baut câte un ceai iar eu am baut un cocktail Mozart. 
Am ajuns acasa ca Cenusareasa, putin înainte de ultimul gong al orei 12 noaptea! ☺

Acestea sunt colajele cu cele mai frumoase fotografii si videoclipuri, potrivite pentru "Reflexii în oglinda"... Va doresc o zi de joi minunata si va invit sa participati la aceasta rubrica, initiata de SoriN si preluata aici, de mine. Publică într-un articol pe blogul tău, o fotografie cu reflexii, o imagine sau un clip pe care tocmai le-ai vazut în "oglinda" (orice fel de oglinda... chiar si oglinda ochilor, oglinda apei, a cerului sau oglinda retrovizoare) si înscrie articolul aici - în tabel:

13 comentarii:

  1. Draga, Carmen,
    Ma bucur tare mult ca scrii din nou. Am vazut postarile tale, insa nu am apucat sa iti scriu. Vreau sa iti spun ca recent am vizitat Londra, mi am indeplinit un vis de a vizita Acadamia Regala de Arta. Am vrut sa iti scriu si sa iti spun ca am vizitat celebrul magazinul Selfridge, iar asta datorita recomandarilor tale de filme, astfel nu as fi stiut de istoria magazinului. Cladirea e intr adevar impresionanta, imi imaginez cum era acum cativa zeci de ani. Usa de la intrare, ceasul, toat foarte frumos lucrate. Iti multumesc! Sa ai o zi placuta
    Florina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Florina draga, ce bucurie mi-ai facut! Multumesc pentru frumoasele cuvinte ♥ multumesc ca ti-ai facut timp sa intri aici si sa lasi acest frumos comentariu ♥
      Ce frmoooos! Ma bucur ca ai vizitat Londra ♥
      Am vazut si eu ce mai publici pe FB însa nu prea dai explicatii, asa ca nu cunosc legatura cu acele imagini. Mereu insa am gasit articole despre moda, despre traditii adevarate sau despre istoria textilelor.
      Am revenit aici pe blog, m-as bucura sa te recitesc si eu pe tine 🤗💞
      Pupici si îmbratisari 😘🤗💞

      Ștergere
    2. Iti multumesc, Carmen! Promit sa fac mici descrieri. :))) Zi frumoasa sa ai! Te pup

      Ștergere
  2. De vis orașul astfel iluminat! Nopțile lungi se potrivesc pentru luminile de poveste. Iar ieșirile mamă - fiice sunt de neprețuit!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mi ar fi parut rau sa pierd acest eveniment 🤗 E o data pe an ✌️
      Pupici. Noapte buna Pompilia draga 😘🤗

      Ștergere
  3. Fete frumoase intr-un oras luminat de poveste!
    Un mozaic minunat!
    Seara buna, draga Carmen! Un start bun in weekend!❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim. Ma bucur ca ti au placut colajele.
      Noapte buna Suzana draga 🤗😘

      Ștergere
  4. Hahaha! 😊 In primul video ai introdus "jocul" cu "3 in 1". 😃 Mi-au trebuit cateva secunde sa-mi dau seama despre ce e vorba cu gemenele.

    Foarte frumos spectacol! N-am reusit sa ajung nici in BV, in 13-14 octombrie, cand a fost ceva de gen cu lucrarile unor artisti brasoveni din secolele XIX si XX. Nu de mare anvergura - prin comparatie cu ce vad aici si e la Bucuresti si in alte orase, dar ar fi fost interesant.

    Contrastul intre noapte si luminile colorate e fascinant! Foarte fain ca ai reusit sa "prinzi" si acest spectacol! ❤ Ai fost si intr-o companie de suflet!
    Iti multumesc pentru imagini, Carmen draga! 💕
    Imbratisari si pupici cu drag, de la quattro pentu trio din imagini, pentu trio "in general", si pentru voi toti in special. 😊 ❤ 🍀 💖 🐾 🤗 😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da ☺ folosesc atât de rar functiunea aceasta de clonare, a telefonului meu... Daca ai rabdare, poti face clipuri foarte interesante... însa noi nu prea avem rabdare! Pozele noastre sunt spontane, nu sunt studiate, regizate ... Clonarea, daca nu ne iese din prima, nu mai avem rabdare sa repetam. Adela a încercat sa faca o clonare cu mine dar nu "m-a prins" decat de doua ori, si relativ static... deci doar clipul ei a fost bun. Raluca nu a vrut sa-mi fie "foto-model" ☺
      Era cat pe ci sa nu reusesc nici eu... Dar la ce aglomeratie de evenimente am avut, nici nu ar fi fost de mirare! ☺☺☺ Si sunt asa de obositaaaaa... bine ca azi e vineri! La ora 16:30 am un meeting, dar imediat dupa aceea e weekeeeeeeend! Si e unul in care nu voi face NIMIC! Trebuie sa imi incarc bateriile, pentru ca pe 31 avem Halloween ☺☺☺ Apoi va fi Greta la noi pâna duminica viitoare. Va urma Saptamâna 45 sper foarte linistita! In saptamâna 46 deja am bilet la avion, voi veni o fuga la Mama, ca pe 19 este ziua ei de nastere. Vine si Mircea ♥ Sa ii facem mamei o bucurie ♥
      Nu stiu cum este pentru altii, însa pentru mine, a doua jumatate a anului zboara ca vântul! Dupa ce trece luna august... țac trece septembrie, țac octombrie, țac noiembrie si ȚAC! incep sarbatorile de sfârsit de an! Asta e ca mai frumoasa parte a anului ♥ O sa am concediu deja din 22 decembrie, pâna pe 8 ianuarie ♥ Tja si dupa aceea, trebuie sa învatam sa scrien anul 2024! ☺☺☺
      Te pup draga Diana ❤️😘 Gânduri bune si îmbratisari, de la trio + doi, pentru tot familionul tau, cu cele doua Doamne si toti ceilalti patrupezi blanosi ♥ Pupici si numai bine! 😊 ❤ 🍀 💖 🐾 🤗 😘

      Ștergere
    2. Sper ca ai avut weekend-ul dorit, Carmen draga! :-) Revin cat pot de repede sa aflu ce si cum - cate ceva am vazut... mai ale expozitia de dovlecei (dar n-am aprofundat) :)
      Cam stiu cum e cu rabdarea, cu regizarea... :-) Si sa vreau sa regizez cate ceva, nu prea-mi iese (a se vedea si pozele pe care le-am "regizat" pentru RiO din saptamana trecuta, aduse azi). :-)
      Imbratisari si pupici cu drag de la quattro pentru trio! <3 <3 <3

      Ștergere
  5. In primul rand multumesc pentru ajutor cu link-ul. :*
    Foarte frumos spectacol - si eu ma bucur ca ai reusit sa mergi (de fapt sa mergeti - ce fain ca ati fost impreuna 💗). O experienta unica si inedita.
    Mi-a ramas gandul la globul acela... mi-a amintit de o piesa mai veche in care aparea unul asemanator :) - Jokero se numea de la Akcent.

    Foarte frumoase pozele !!! Si atmosfera si filmuletele :D
    Pupici cu drag!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Frumoase imagini şi frumoase fete! Trei fete, tu pari mai degrabă sora lor mai mare, dar nu cu mult mai mare. 🙂

    Weekend frumos, dragă Carmen! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere