luni, 16 octombrie 2023

Prima bruma, prima ceata

Vineri au fost 28°C, de fapt ultimele patru saptamâni a fost cald ca vara... Sâmbata dupa-amiaza a plouat puternic, duminica a picurat, apoi iesit soarele dar... un soare "cu dinti". 
Noaptea ce a trecut, temperaturile au coborât în zona cu minus! Meteorologii au spus azi-dimineata la stiri ca in Bayern s-a înregistrat -2°C! 
In curte la mine, gazonul a fost alb când m-am trezit! Prima bruma, cri-cri-cri...
In drum spre serviciu, soseaua a fost învaluita în ceata. Soarele nu s-a vazut, dar razele lui au reusit sa strapunga patura groasa de ceata si mi-au fost oferite peisaje de poveste! 
Colegii la birou au povestit ca cei care au parcat în aer-liber, au avut neplacuta surpriza de a trebui sa razuiasca gheata de pe parprize! 
Incet-încet se asterne toamna si aici pe la noi ♥

15 comentarii:

  1. Şi la noi s-a simţit mai serios începând de ieri. E pe drum, ne strigă să ne pregătim.
    Săptămână frumoasă îţi doresc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Azi dimineață a fost un vânt foarte rece, mâine va fi îngheț... Vine și aici. Mai trist a fost la muncă, am avut 17 grade de dimineață și abia apoi au pornit centrala termică. Oricum nu avem voie să reglăm noi temperatura și nu e prea cald, dar totuși... Am zgribulit bine, eu încă cu tuse după Covid, minunat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ooooh! In sezonul rece, la birou se recomanda o temperatura intre 20 si 24 °C. Exista un regulament clar pentru încăperile în care se desfășoară activități de birou sau activități similare!
      Mai ales ca pentru ca nu ne miscam, lucrand la PC, circulatia sangelui in extremitati este inceata si ne ingheata repede, mainile, picioarele sau nasul 🫢
      Eu nu prea mai am haine groase sau incaltaminte imblamita, pentru ca oricat de rece ar fi afara, in birou e placut si ajung rapid cu masina de acasa si inapoi.
      Sper sa nu te fi prins raceala ❤️ Ai grija de tine! Te pup 😘

      Ștergere
    2. La noi este bătaie de joc cam peste tot. Eu am multe haine groase pentru că merg prin frig 1,5 km dimineața, așa zice pedometrul, și tot atât la întoarcere. Acum sunt deja în autobuz, frig ca afară. Stau jos pentru că drumul durează 40-50 de minute dar scaunul este înghețat. In septembrie se dădea căldură, leșinam de cald, acum nu. Acesta este modelul de ani buni. La muncă frig că se face o falsă economie pe seama noastră, este pentru propaganda că oamenii sunt mulțumiți să știe că nu ne este bine. Nu exagerez, ni s-a spus de multe ori anii trecuți "ce bine vă merge că stați la căldură - pe banii noștri, evident - eu am lucrat in hală in frig. Ne deschid geamurile, se ceartă cu noi dacă le închidem și le deschid din nou, că deh, ei ne plătesc și este pe banii lor căldura. Nah, munca la stat. Din păcate pentru mine exact asta este specializarea mea, administrația publică, și nu prea am sa se să găsesc altceva convenabil. Să nu crezi că mă plâng, doar că toată lumea crede că noi trăim în puf și uneori vreau să mai arăt că nu e chiar așa.

      Ștergere
    3. Te inteleg si nu pot decat sa spun ca imi pare rau 💕 cat de important este ca mediul in care lucrezi sa fie placut!
      Oh! 40-50 minute calatoresti pana la serviciu?! Nu e mult, dar e la limita..
      Si eu daca as fi lucrat in centrul orasului, as fi mers in jur de 30-45 Minute. Nu doar traficul rutier este incarcat, te incetinesc si semafoarele... Eu nu am in drumul meu spre serviciu decat doua semafoare, unul la intrarea pe autostrada si altul la intrarea in parcarea firmei. Am de parcurs 25 km dus si 25 km intors, dar nu am nevoie de mai mult de 20 minute ( in mod normal). Insa fac 250km pe saptamana, doar sa ajung la serviciu!
      La noi in birou este intotdeauna frig la inceput de an. Pentru ca firma intra in concediu din 24 decembrie. Colegii care vin la birou pe 2 ianuarie, dardâie de frig. Eu prefer sa sacrific inca 3-4 zile de concediu si reincep lucrul doar dupa Boboteaza. Intre timp, cladirea se reincalzeste ✌️😁
      Te pup. Ai grija de tine, imbraca te sa ti fie caldut. 😘🤗💞

      Ștergere
  3. Ceata ca ceata, bruma ca bruma, insa pozele este superbe!
    Pupici si seara frumoasa, draga Carmen! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pozele sunt... scuzati greseala!

      Ștergere
    2. Multumesc Suzana draga ❤️😘
      Ah, este subinteles... o mica scapare pe care eu nici nu am observat o 🤗 daca nu reveneai cu corectatea. Te pup 😘

      Ștergere
  4. Da... se simte deja ca s-a racit vremea... Bine, e trecut de jumatatea lui octombrie.. cred ca prin copilarie cand mergeam la scoala, vedeam frecvent bruma :D. Vai... si ce devreme plecam si ce frig mai era :))) Si noi in uniforme.. dar era frumos :).

    Imaginile surprinse sunt superbe. Sper sa fie o tranzitie usoara, nu prea brusca, totusi.
    Pupici cu drag si o saptamana minunata!!! :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu sper sa fie o tranzitie lina. Este suficienta schimbarea produsa prin scurtarea zilei... Hahaha zic eu✌️😁
      Mi as mai fi dorit vara pana pe 22.10 😜🫢😎 Pentru ca sambata ce urmeaza, imi voi serba ziua de nastere, am 30 invitati... Daca ar fi fost inca vreme frumoasa, as fi serbat acasa, in curte. Pentru asa o petrecere nu pot risca, sa spr la soare si cer senin... Asa ca vom merge la restaurant si, nu doar ca ma va costa triplu, dar suntem si straini de loc, intr o sala staina... Dar, sunt balanta si... e bine si asa 😂😜 Sper ca petrecerea mea va fi frumoasa.
      Te pup. O zi cat mai placuta 😘💞🐾

      Ștergere
  5. Peisajul e care l-ai fotografiat e... uau! 😍 Stiu cum e cu ceatza si cu volanul, dar tot uau este. 😊
    Duminica seara, cand am iesit cu Miki (catelusa), mi-au inghetat urechile! 😃 (a si plouat duminica). Batea vantul tare si era foaaarte frig! Dimineata, luni, parca a fost si mai si (noh! n-am observat daca pe masini era pojghita de gheata... Cred ca mai dormeam), dar peste zi s-a mai imblanzit vremea. La noi, cica de joi va fi iar cald... M-as mira, dar orice pare a fi posibil.
    Zi frumoasa iti doresc, Carmen draga! 💕 Imbratisari si pupici cu drag de la quattro pentru trio!😘 🍀 💖 🐾 🤗

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe mine ceata nu ma deranjeaza, mai ales ca drumul meu pana la serviciu nu dureaza decat 20 de minute. Teama imi e de pelicula de gheata si intuneric... Cei mai multi soferi nu merg la service-auto sa isi regleze inaltimea farurilor Si pur si simplu te orbesc! Din spate, din fata... ba unii pun si faza lunga, egoisti, ei sa vada! E horor! Si urmeaza sezonul in care voi pleca pe intineric si ma voi intoarce pe intuneric acasa... Daca sunt si portiuni cu pojghita de gheata, atunci... Of!
      Te pup Diana draga. Imbratisari si ganduri bune de la Trio pentru Quattro 😘🐾💞🤗

      Ștergere
  6. Spectaculoase imaginile.
    Si la noi s-a racit vremea destul de tare, in special dimineata. Peste zi insa, se incalzeste si este placut.
    Iti doresc o zi frumoasa Carmen!

    RăspundețiȘtergere
  7. Si la noi au fost doua-trei zile mai friguroase....am dat drumul la centrala, a fost tare frig! Weekend placut să ai!

    RăspundețiȘtergere