joi, 19 octombrie 2023

Lumini, umbre si parfum - Reflexii în Oglinda S42/23

Toamna si iarna, pentru ca se însereaza mai repede, îmi place sa aprind lumânarele ici-colo prin casa. Se creaza o ambianță placuta, parca e mai cald, mai moale în fiecare coltisor de camera ☺ Jocul de lumini pe care-l arunca pâlpâirile lumânarilor de jur-împrejur este ca un dans tandru. 
Am observat si la Niko, Diana, Rux, Pompilia si Suzana articole pe tema lumânarilor de ambianță. Cred ca si la Vero. De aceea vin si eu aici cu o idee... Într-o seara si-a prajit Helmut pânie, însa a uitat-o în toaster mai mult decât era necesar (reglajul a fost pus la maxim) si s-a facut fum în bucatarie. Mirosul neplacut s-a împrastiat si pe hol si în sufragerie si eu, de când m-am operat de colecist, am o sensibilitate ridicata la mirosuri, în general. Multe din ele ma deranjeaza, altele doar le simt ca exagerate, însa nu ma deranjeaza... Mda, deci... ce sa fac sa înlatur rapid mirosul neplacut? Am Febreze (ma întreb câta chimie este într-un flacon?!), actioneaza într-adevar rapid însa câteodata ma deranjeaza si acest parfum usor. 
De aceea, am ales sa experimentez ceva nou. Am o cădelniță, sau cum se numeste vasul (fara lanturi) în care se arde tamâia? Am cumparat asa ceva demult, de la o mânastire. Vasul de alama are o plasa metalica ce se fixeaza la mijlocul cavitatii, pe care se pune tamâia si sub plasa se pune carbunele încins. Eu am facut altfel de data aceasta: am pus dedesubt o lumânarica si pe plasa metalica am pus trei frunze uscate de dafin si o ramurica proaspata de rozmarin. Au ars molcom si au împrastiat un parfum deosebit de placut, neurtalizând instantaneu mirosul de pâine prajita (carbonizata ☺)
Iata si doua fotografii, potrivite pentru "Reflexii în oglinda"... va doresc o zi de joi minunata si va invit sa participati la aceasta rubrica, initiata de SoriN si preluata aici, de mine. Publică într-un articol pe blogul tău, o fotografie cu reflexii, o imagine sau un clip pe care tocmai le-ai vazut în "oglinda" (orice fel de oglinda... chiar si oglinda ochilor, oglinda apei, a cerului sau oglinda retrovizoare) si înscrie articolul aici - în tabel:

18 comentarii:

  1. Foarte potrivite fotografiile pentru "reflexii"! Sunt tare frumoase! Şi mulţumesc pentru idee! Nu suport beţişoarele parfumate, dar mirosul ăsta cred că ar fi pe placul meu, voi încerca şi eu.
    Seară frumoasă, Carmen!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. miroase placut si natural si în plus, neutralizeaza imediat mirosurile neplacute.
      Te pup. Un sfarsit de saptamâna placut! 😘

      Ștergere
  2. N-am idee daca ii spune cadelnita, dar e foarte, foarte frumos acest vas in care ai ars frunze parfumate. 😍 Ai obtinut si reflexii... misterioase, tocmai potrivite pentru luna... Halloween. 😊
    Multumesc de link! ❤
    Start bun in weekend iti doresc, Carmen draga, dar si in... noul an! 😊 💕 La multi ani frumosi, cu sanatate, succese si multe, multe bucurii, motive de veselie si tot ce iti doresti tu! 💖 Aceleasi ganduri bune si de la restul "trupei". 💞 💐
    Nu vreau sa fiu printre primii care iti transmit ganduri bune (poate nici nu te nascusesi la aceasta ora) 😊 dar vreau sa fiu sigura ca stii ca ne gandim la tine, de bine (cine stie ce poate interveni si... mdeh, nici sa fiu ultima aici nu vreau) 😊 🍀

    Imbratisari si pupici cu drag de la noi pentru voi! ❤ 😘 🐾 🤗

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hahaha, multumesc mult Diana draga ♥ Ai fost a treia - Adela a fost prima, apoi Raluca... Multumesc din suflet! Nu am rezistat asa târziu treaza, putin inainte de 12 am atipit, apoi le-am raspuns fetelor mele pe WhatsApp si am adormit din nou.
      Astazi la serviciu, am stabilit cu colegii mai apropiati ca nu voi aduce nimic sa serbam ziua mea, pentru ca avem un coleg din acelas compartiment, care azi serbeaza iesirea la pensie. E petrecere mare - cu mâncare, bautura si dulciuri. Tocmai m-am intors din Lobby unde s-a serbat, toata lumea m-a felicitat si pe mine ☺☺☺ Dar surpriza a fost ca pe la 8:30 (cam pe la ora aceea sosesc toti colegii care vor sa vina la birou, deci nu sunt in delegatie sau nu fac home-office) dintrodata s-au adunat in jurul meu si seful a scos de la spate un buchet frumos de flori. Am primit o felicitare frumoasa si un bilet-valoric la cea mai frumoasa cofetarie din ora - Cafe Müller ♥ Am ramas paf! pentru ca noi nu obisnuim sa adunam bani pentru cadou pentru zilele de nastere. O facem pentru evenimente deosebite - casatorie, nou-nascut, iesire la pensie... dar nu pentru zile de nastere. Insa... eu sunt cea mai in vârsta momentan, la noi in birou si probabil de aceea au hotarât pentru ziua mea rotunda sa faca ceva deosebit. Au reusit sa ma emotioneze la lacrimi! ♥ Si eu nici macar prajitura nu am avut! Dar voi aduce miercuri - ca avem sedinta de birou. Dupa sedinta... sa vad ce vor coace fetele mele pentru mine ;-) Raluca e specialista in Muffins si Adela in Tiramisu.
      Pupici si imbratisari ☺ Ganduri bune pentru quattro, de la trio.
      PS: la 12 noaptea, va incepe o noua zi, un nou an pentru cineva drag.... ♥ Pupici ❤ 😘 🐾 🤗

      Ștergere
    2. Iti multumesc, draga mea Carmen! 🌹 ❤

      M-a impresionat si pe mine ceea ce s-a "intamplat" la birou. 💕 Un gest chiar special, avand in vedere ca nu se obisnuieste. Mmmm... As zice ca esti apreciata - in sensul ca tin la tine colegii si seful, de acea s-au gandit astfel la tine. Banuiesc ca pana sa fii "decan de varsta" au fost si altii. 😊 Ma bucur tare mult ca ziua ta a inceput atat de frumos si iti doresc sa fie frumoase toate zilele anilor tai! Te imbraisez cu drag! 🤗
      Pupici! 😘 🍀 💞 💖 🐾

      Ștergere
    3. Diana draga mea 🤗😘 tu esti o scumpa ❤️
      Ce m am bucurat sa iti aud vocea 😘 Dar si mamica ta e o dragalasa 😘
      Sper ca felicitarea pe care am trimis o pentru ziza ta a ajuns la timp 🤗😘
      Pupici si imbratisari de la Trio pentru Quattro 😘🐾💞🤗

      Ștergere
  3. Am venit bine? E ziua ta? La mulți ani fericiți! Să ai parte numai de bucurii și zile senine!
    Vasul este superb, luminile care pâlpâie noaptea mi se par foarte liniștitoare. Nu am ars niciodată frunze de dafin, dar am tot auzit, o să încerc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Pompilia, multumesc ♥ Da astazi este ziua mea, am schimbat pentru a sasea oara prefixul! Multumesc mult pentru urarile calde ♥ Pupici si îmbratisari ♥

      Ștergere
  4. Ce idee draguta!! Imi place mult cadelnita. Arata asa de frumos si reflexiile sunt superbe.
    Mie imi placea sa am coaja de portocala - din cea netratata.. cum era candva. Pur si simplu era o bucurie. Acum cand aud de citrice cam fug, nu suport mirosul de la coaja tratata.

    Pupici cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie imi place din cand in cand sa ard tamaie... Mai ales toamna si iarna.
      Cumpar mereu o eprubeta cu margelute de tamaie,de la manastirile la care mergem in vizita.
      Pupici si imbratisari 🤗😘

      Ștergere
  5. Arata tare frumos vasul si cred ca are si un maner, sau este alt model?
    Interesanta combinatia de dafin cu rozmarin. Din acesta din urma am o tinctura si imi place tare mult. Ai fost inspirata cu acest mix.
    Inca o data La Multi Ani si petrecere placuta alaturi de dragii tai!
    Pupici! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu are maner. De aceea se aranjeaza totul, se da foc la carbune sau la lumanarica, asa cum am facut eu acum, si se pune capacul. Acesta se incinge, las vasul acoperit pana arde tot ce am pus eu avolo 😁
      Pupuci si imbratisari 🤗😘

      Ștergere
  6. Cred că mirosul a fost foarte plăcut. 🙂 Iar imaginile sunt fascinante.
    Să ai o duminică pe gustul tău, dragă Carmen, cu miresme plăcute şi privelişti frumoase! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, poti sa experimentezi intr o farfurioara.
      Te pup. O zi buna, Vero draga 🤗😘

      Ștergere
  7. Nu stiu cum se numeste vasul pentru arderea tămâii, dar e foarte dragut, am vrut sa-mi cumpăr si eu unul asemanator de pe Stone Mania. Stiam că frunzele de dafin arse emana un miros placur, dar nu stiam si de rozmarin.
    Frumoase reflexii ai surprins. Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Rozmarinul are frunzele/ acele uleioase... La ardere se produc mici scantei. Si miroase bine 🤗
      Pupici si imbratisari 😘🤗

      Ștergere
  8. Am reusit sa ajung inainte de a se incheia jocul! 😊 🙋
    Duminica frumoasa in continuare, Carmen draga! 💕
    Imbratisari si pupici cu drag de la quattro pentru trio! 💞 🐾 🤗 😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Jocul ramane deschis toata saptamana. Abia joi, cand deschid urmatorul tabel, se inchide acesta. Deci... Ai venit perfect in timp.
      Pentru joi am poze atat de frumooooase. Am fost duminica seara la Noaptea luminilor in oras la noi 🥰😘🤗 Surprizaaaa
      Pupuci si imbratisari de la Trio pentru Quattro 🐾😘😘😘

      Ștergere