luni, 8 ianuarie 2018

Mult-mult negru pe covorul rosu

Asa cum au anuntat, pentru seara decernarii Golden Globe Awards 2018, vedetele s-au îmbracat în negru - ca simbol al frontului comun împotriva violenţelor sexuale la Hollywood şi în lume. Nu a fost stirbit shine & glamor-ul anilor precedenti, când starurile pozau pe covorul rosu îmbracate cu toalete în cele mai spectaculoase culori si combinatii de culori. Nu, ba chiar dinpotriva - eleganta tuturor parca a fost ridicata si depasita. Însa... fotografiile de anul acesta sunt cu totul si cu totul altfel.
Anul acesta este anul marilor schimbari si parca fiecare imagine spune pe un ton ferm: Time's up! 
Solidaritatea vedetelor a fost absolut impresionanta!


(sursa fotos pentru colaj)
Revenind la premianti, trebuie sa marturisesc ca mie filmul "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri" nu mi-a placut! Nici macar nu l-as fi nominalizat ☺ Dar iata, a primit cele mai multe premii - PATRU Globuri de Aur! A fost desemnat "cel mai bun film - drama" si (cica) a avut "cel mai bun scenariu"! Modul de interpretare al actorilor (premiati pentru "cea mai buna interpretare din rol feminin principal" si "cea mai buna interpretare din rol masculin secundar") nu îl pun in discutie, într-adevar fiecare si-a jucat rolul foarte bine! Însa pentru mine filmul "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri" ca total, are valoare medie. Este ceva mai slab ca... spre exemplu "Beatriz at Dinner".
Este un film impresionant, ba chiar socant, din care am perceput un singur mesaj si anume ca în orice mizerie-umana exista un sâmbure de bine.
Scenariul este plin de ciudatenii, de absurditati... poate de aceea nu am reusit sa-i descopar valoarea, pentru ca nu l-am inteles!
M-a mirat faptul ca acea firma care a închiriat panourile publicitare avea totusi câstiguri cu tot haosul care domnea!?! M-am înrebat de unde, în acel oras prafuit?! Si colac peste toate, directorul era un om cu principii, cu moral înalt! (exista în realitate destule exemple care sa sustina ideea ca omul sarac nu-si vinde sufletul pentru un trai mai bun, dar aici in film, caracterul personajul nu convinge)!
Nu mi-a placut dialogul vulgar si comportamentul violent al membrilor familiei Hayes - tatal rupe mobilierul prin casa, o agreseaza pe mama, baiatul sare cu cutitul la tata, fiica îsi înjura si ameninta mama... Iar în final, ei fac front comun împotriva concitadinilor.
Dar cel mai tare m-a socat faptul ca din tot orasul acela, pe cel mai cretin si rasist, pe cel mai brutal si mai irascibil barbat, l-au numit "ofiter de politie", i-au pus o arma în mâna si i-au conferit puterea de lege! Iar atunci când spre finalul filmului acest politist a fost totusi concediat, personajul nu si-a pus niciodata problema "cu ce ma întretin mai departe, pe mine si pe mama bolnava?"! Nuuuu, filmul arata însa cum aceasta bestie, devine om de treaba si plin de sensibilitate, la pocnet din degete!
Poate ca sunt un pic rea si încerc sa scot in evidenta chestiile "trase de par". Repet, nu e un film rau, dar dupa parerea mea nu este film nici macar de UN premiu, da'păi de PATRU! ☺
Asa ca, iubitori ai celei de a saptea arte, aceia care treceti pe pagina mea de blog si vizitati cu regularitate rubrica "Clubul cinefililor" luati aminte ca gusturile mele de film sunt departe de cele ale criticilor în materie ☺☺☺

12 comentarii:

  1. Am convingerea ca (si) in industria filmului exista niste masinatiuni subterane. E o concurenta mimata: uite cat de bine s-au coordonat pentru protestul in negru!
    P.s.Interesele de la Golden Globe nu le deslusesc, dar banuiesc ca sunt ceva simpatii/afinitati/datorii cam ca la Eurovision. Nu neaparat coruptie...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. s-ar putea sa ai dreptate, nu stiu... Mentalitatea americana imi este tare straina. La fel ca si mentalitatea frantuzeasca! ☺ Habar nu am care este motivul adevarat si ce se acunde cu adevarat în spatele declaratiilor, insa Parisul astazi, în frunte cu Catherine Deneuve (100 de artiste, actrite, scriitoare, etc) a protestat împotriva manifestului "Me Too" si a declarat ca nu se recunoaste în aceasta "ura față de bărbați și sexualitate"[...]"Violul este o crimă, dar flirtul încăpățânat sau incomod nu este o crimă, iar galanteria nu este o agresiune șovinistă"...
      Nu pot sa zic decât pe româneste "unde dai si unde crapa!" ☺☺☺☺☺ în cazul de fata, dai în LA si crapa în Paris ☺☺☺☺

      Ștergere
    2. Franţuzoicele sunt mai practice, mai maturizate politic; miscarea feminista a aparut si a fost teoretizata in Franta dupa 1789, cand SUA abia se infiiţase...
      Actritele americane au fost recent de partea d-nei Clinton; eu inclin spre d-l Trump...

      Ștergere
    3. Frantuzoaicele au lansat ideile scrise ale miscarilor feministe ince cele care le-au largit si afirmat social sunt "sufragetele', militante activ in SUA atunci la inceputuri.
      Despre actualul presedinte american nu doresc sa fac niciun fel de afirmatii. Nu ma amestec unde habar nu am 😉

      Ștergere
  2. Uau! Aproape ca m-ai convins sa vad filmul! :) Stii de ce?! Pentru ca am vazut in realitate membri de familie care sa bat ca chiorii (copiii isi bat mama, sotul bate sotia si tot asa) dar se unesc brusc impotriva altora, si am citit despre politai dezaxati... (am inteles ca pe toate canalele tv se discuta acum despre un politai - sau ceva de genu' - pedofil (in Ro)...
    Si am vazut oameni care din descreierati au devenit oameni "cu scaun la cap" - nu pocnind din degete, desigur.
    Avand in vedere cam ce se voteaza la noi (sa fie parlamentari, de exemplu) aproape ca nu ma mira ca oamenii aceia au ales un rasist ca ofiter de politie - dupa chipul si asemanarea lor, probabil.
    *
    Impresionant "valul negru" de pe covorul rosu... Macar de s-ar termina cu aceasta hartuire care dureaza de... De la inceputul Timpului. :(

    Iti doresc sa ai o saptamana minunata, Carmen draga!
    Imbratisari si pupici, cu drag, de la trio pentru trio! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. haha, chiar m-as bucura sa vezi filmul si sa imi spui parerea ta. Sincer, ce nota i-ai acorda, intre 1 si 10
      Te pup draga mea. Imbratisari si pupici, insotite de ganduri bune, de la trio, pentru trio <3

      Ștergere
  3. Raman la parerea spusa: jurizarile au agenda separata. Promovarea unor filme cu idei asa cum le-ai descris nu fac decat sa coboare nivelul tuturor. Eu asa cred.
    Creierele sunt agresate prin astfel de filme, nici nu ne dam seama cat de puternic, chiar daca aparent spunem ca sunt doar un "divertisment".

    Multumesc de prezentare, draga Carmen. O saptamana frumoasa sa ai!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, Suzana draga, de multe ori este asa, din pacate.
      Ceea ce însa nu ma descurajeaza ☺☺☺ Voi nota mai departe filmele, pe lista mea (☺) si pe cele care cred eu ca merita, le voi recomanda aici, la rubrica "Clubul cinefililor" :-)
      Te pup. O saptamana cât mai placuta, în continuare!

      Ștergere
  4. Sunt cu totul pe langa la acest capitol (cred ca de cand a luat Titanicul o gramada de premii si eu eram extrem de dezamagita de film... hahahaha. am apreciat desigur faptul ca s-au documentat cand au realizat filmul si efectele speciale, but... atat).
    Deci asta a fost tendinta anul acesta... "black is the new orange" [ lol ]

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. oooo vai Rux draga! asta a fost in 1998! hahaha hai ca-i buna! nu te-a mai interesat de atunic - adica de 20 de ani?!
      Da, imi amintesc si eu ce dezamagit a fost Leonardo DiCaprio care a fost preferatii nominalizati si nu a primit niciun Glob, niciun Oscar. Ghinion!
      Hahahaha, da, apropo "Orange Is the New Black", primul sezon mi-a placut enorm! al doilea a fost asa si asa si apoi de la al treilea a inceput sa fie cam trivial... nu mi-a mai placut de loc! Te pup <3

      Ștergere
    2. Chiar :O!!! Atatia sunt? (Cred ca eu sunt inca setata pe anii 2000 ..haha).

      Am mai vazut fragmente din diferite editii dar accidental.Si mai degraba m-am uitat pentru montajele amuzante facute de prezentatori. Dar nu am nici o amintire concreta .

      Stiu ca eu am fost dezamagita pentru ca DiCaprio a avut alte filme bune (mi-a placut Romeo si Julieta de o mie de ori mai mult - si subiectul si interpretarea.. tot. de exemplu.) si mi s-a parut ca atunci s-a exagerat mult cu Titanicul in general - am fost atat de dezamagita dupa ce am vizionat filmul incat Oscarurile mi-au lasat un gust amar. Haha.
      La fel ca si piesa lui Celine Dion. Nici acum dupa atata timp nu suport sa o mai aud. :))))

      Ștergere
    3. hahaha si mie imi pare ca a fost aaltaieri ☺☺☺
      si eu sunt undeva ancoratan in alta vreme... prin anii '90! Fetele mele râd mereu de mine, zic ca sunt "o mamica retro" ☺☺ Poate ca au dreptate, sunt ramasa cu gândul la anii '90... nu stiu exact de ce, poate pentru ca a fost cea mai frumoasa perioada din viata mea... Poate ☺
      Noapte buna, Rux draga! <3

      Ștergere