sâmbătă, 2 mai 2015

Dupa opt


Cu siguranta, toata lumea cunoaste cutia cu ciocolațele pătrate si plate umplute cu crema de mentă, dar mai putini cunosc povestea ei..
În Anglia este vechiul obicei ca dupa masa de seara sa se consume bombonele cu gust de menta - așa numitele "After Dinner Mints" pentru o mai buna digestie, dar si pentru efectul de gust placut si respiratie proaspata pe care-l confera.
În anul 1962, compania britanică Rowntree plc, cu sediul în York (Anglia) - cunoscut producator de dulciuri, autorul retetelor KitKat, Smarties, Aero, Fruit Pastilles, Black Magic, Lion - a prezentat pe piata autohtona produsul After Eight. Delicioasa combinatie de ciocolata amaruie si crema fondanta cu gust de menta, placut racoritoare, a avut succes imediat.
În anul 1988 Nestlé a cumparat compania Rowntree și astfel a dobândit licenta "After Eight". Astazi, "After Eight" este marca înregistrata a concernului Nestlé.
Compania Nestlé a fost fondata în anul 1866 de catre Henri Nestlé si de-a lungult timpului si-a mentinut sediul în Vevey, Elvetia. La ora actuala, compania multinațională este prolider mondial în nutritie, sanatate si vitalitate. Nestlé  detine fabrici si filiale în aproape fiecare tara din lume.

Sofisticat si autentic, brandul After Eight s-a autodepasit an de an, prezentându-se în forme noi sau în editii limitate (speciale pentru sarbatori). Acum există After Eight bastoanase, calendar Advent sau drajeuri. Pe lânga clasicul After Eight cu crema de menta, exista acum After Eight cu crema de lamâie, portocale, coacaze sau martipan. Tuturor iubitorilor de After Eight le sunt dorintele îndeplinite, sortimentul de pralinele cu crema de menta se produce învelit în ciocolata amaruie, ciocolata alba, ciocolata cu lapte si ciocolata cu plus de cacao.
Bucatelele de ciocolata sunt portionate si ambalate asemanator pliculetelor cu ceai. Hârtia de ambalaj este fina si întreaga cutie are eleganta, o anumita noblete. Imprimeul auriu al pliculetelor aminteste de Big Ben si ceasul arata ca ora opt este trecută cu câteva minute.
Este trecut de opt ☺ va invit la "After eight"!

12 comentarii:

  1. Eu chiar nu am auzit de aceste ciocolatele, poate pentru ca nu le-am vazut in Romania, sau sunt eu mai habrnista :)) Un week-end frumos iti doresc, pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mananc de ceva timp si Thea le adora,dar nu stiam povestea lor..Azi am auzit de bastonase si le voi incerca.Cred ca sunt la fel de bune.Noapte buna!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ciocolata cu menta...preferata mea si-a lui Mark.:))Nici Teddy nu se da in laturi.
    Am mancat si din pliculetele minunate...racoare in savoare.:)
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  4. Eh, n-am avut de lucru si am trecut pe aici dupa 8! :)) Si-acum, ce fac?! :)) Ma consolez cu gandul ca e tare buna ciocolata cu menta! :)) Am tot mancat in ultimul timp "Royal Mints" (Bohme, calitate din 1894 - scrie pe cutie!) - fina si delicioasa ca si After Eight (si se gaseste mai des pe aici) :) Imi place eeeenorm ciocolata in combinatie cu menta sau in combinatie cu... coji de portocala.
    Pofta buna! :) Noapte buna si Duminica super!
    Pupici si imbratisari cu drag! <3

    RăspundețiȘtergere
  5. La ceas de seara aflu lucruri noi! Eu nu am întâlnit ciocolatelele astea..:(
    Din povestea lor am înțeles că sunt exact pe gustul meu! O sa mă uit după ele cu siguranță! :)
    Te pupacesc!

    RăspundețiȘtergere
  6. uite ca povestea nu o stiam dar ciocolatelele, da...povestea imi place, ciocolaltelele, nu! :)
    nu se numara printre preferatele mele pentru ca mie nu imi place ciocolata amaruie dar este preferata prietenului meu, totusi, aroma de menta imi place :)
    pup draga mea draga, o noapte buna iti doresc! :*

    RăspundețiȘtergere
  7. Bună dimineața! Mai pe seară, după ora 8, o să mă gândesc la ciocolatele descrise aici de tine! :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Bună dimineaţa!
    Eu le ador pe cele clasice. A trecut de 8, deci pot servi :)
    Te pup, o duminică dulce! :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Imi plac... O zi binecuvantata !

    RăspundețiȘtergere
  10. Sunt printre ciocolatelele mele preferate! Nu stiam povestea brandului, asa ca multumesc pentru ea!
    Dintre editiile speciale ale sarbatorilor, am mai apucat si noi cate ceva, dar cu lamaie, portocale, coacaze si martipan nu am gustat, nici vazut macar...Trebuie ca sunt delicioase, mmmm

    RăspundețiȘtergere
  11. Am ajuns târziu, cutia s-a golit... :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Îmi plac foarte mult aceste ciocolăţele. Ideea cu crema de mentă, mi s-a părut tare interesantă şi răcoritoare. Am încercat şi altă ciocolată cu cremă de mentă şi, am avut odată "norocul" să găsesc una care semăna la gust cu... pasta de dinţi!
    Mă bucur că am aflat şi povestea lor, căci nu ştiam.
    Numai bine, dragă Carmen! :-)

    RăspundețiȘtergere