duminică, 28 octombrie 2012

Diferențe

pentru rubrica Life in pictures - initiata de Costin Comba

27 octombrie 2012 - Fotografii facute la departare de 12 ore


28 octombrie 2012 - De la ultimele fotografii, au mai trecut 12 ore!

Primul Om-de-zapada si promt, primul "Winterdienst" (cu toate ca strada noastra a angajat personal pentru dezapezire doar pe perioada noiembrie - martie, cei doi Hausmeister au facut o exceptie! Le-am oferit ca bonus, un ceai firbinte)

30 de comentarii:

  1. iarna in toata regula...imaginile sunt grozav de proaspete...Omul de Zapada pare si el uimit ca s-a materializat atat de devreme :))

    acum la noi e soare si foarte placut afara dar in dimineata asta am fotografiat norii...orasul parea atat de mic sub apasarea lor...

    pup Carmen...eu iti trimit un picut de soare sa stii :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. afara e atât de frig, dar în casa e asa de placut! :)) am un ceiuc pe masa si miroase atât de frumoooooos! scot ce pot mai bine din vremea asta capricioasa :)) pupici

      Ștergere
  2. a. Eu nu înţeleg cum ai reuşit să pozezi din acelaşi unghi, acelaşi subiect, la intervale de timp: ştiai deja că va ninge şi ai stabilit din timp locurile de captat imagini la distanţă temporală ?
    b. E drept că iarna a venit la voi tare de timpuriu, zăpada încă nu e suficientă pentru a face un om. De aceea, "omul" a ieşit niţel cam..."extraterestru", dovadă că venea din alte lumi şi se mira şi el ce-i cu el şi unde a ajuns... :)))
    c. Nu ştiu cum se face, dar întotdeauna pozele de aici ne arată o Germanie cu imagini şi peisaje(chiar citadine!) de...vis! Cred că şi fotograful este...complice cu...natura! Îi urez peisaje frumoase şi un weekend plăcut! :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) esti tare simpatic! multumesc pentru aprecieri!
      raspunsuri:
      a. întâmplator, m-am postat în acelasi unghi, zau! de stuit ca va ninge, am stiut de la buletinul meteo (pe care insa nu am vrut sa-l iau in serios - dar asta e o alta problema!) Primele fotografii le-am facut pe cnd incepuse sa fulguiasca :)
      b. daca ai stii ce frig mi-a fost - ca nu am avut manusi - cine sa-si pregateasca manusile in luna octombrie?! Asa ca, recunosc, l-am cam fușerit! :))
      c. o duminica minunata iti doresc si eu, draga Marco Polo!

      Ștergere
  3. Intii am crezut ca e un artificiu foto,dar vad ca chiar a nins.Si chiar bogata ninsoarea.
    Eu nu m-as bucura.Si asta pentru ca nu imi place iarna,dar ca efect foto ar merita.
    Sper sa vina cit mai tirziu pe la noi.
    O duminica placuta,in continuare va doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mie îmi plac toate anotimpurile... si zau ca nu înteleg de ce - majoritatea românilor nu iubesc, sau chiar spun ca urasc iarna! poate datorita conditiilor de imprejurari? aici, soselele sunt (cu foarte mici exceptii) la fel de uscate ca si vara, mijloacele de transport în comun (pe care ori ce om - indiferent de situatia financiara, le foloseste! nu ca în România, unde doar "saracii" merg cu autobuzul!) sunt încalzite... practic, ce difera de alt anotimp este doar peisajul. Dar si albul imaculat are farmecul lui! si, daca nu avem de plivit în gradina, avem timp sa mergem la sanius, la schi sau patinaj! wow... abia astept sa inghete lacul, pentru ca patinoarul natural este o poarta spre basme! Ceea ce este "un pic altfel" este ca trebuie sa purtam mai multe straturi de haine... recunosc, asta nu-mi prea place nici mie. Dar, cu haine si incaltaminte calduroase, cui îi pasa daca vine gerul?! :) nimic nu ma impiedica sa ma bucur de iarna!

      O duminica minunata va doresc si eu! :)

      Ștergere
  4. Si uite asa dintr-o lume colorata, totul sa transformat în alb, în tara Craiesii Zapezilor! Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce diferență!
    Și la noi au anunțat ninsoare pentru mâine și nu prea ne vine să credem, dar se pare că se poate.... :)
    Vă doresc o zi plină de frumos și senin!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nici noi nu am crezut! :)) acum... speram sa se opreasca ninsoarea si sa se mai încalzeasca nitel... despre "toamna de aur" însa nu mai poate fi vorbe, anul acesta s-au dus frunzele!
      te pup Sara draga, o duminica frumoasa si tie!

      Ștergere
  6. Uau, deja a venit iarna la tine! Ce frumos e albul acela curat si proaspat...dar cred ca e si tare frig.
    Grozava ideea cu diferente...Dragii de ei, oameni muncitori...Sunt sigura ca le-a placut ceaiul pregatit de tine!
    Te imbratisez cu mare drag, Carmen!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu este atat de frig daca privim termometrul... +1°C la ora amiezii, dar umezeala face ca temperatura simtita sa fie de -6°C! oricum, cica la noapte vom avea -8°C temperatura reala!
      te pup, Vera draga. O duminica minunata îti doresc

      Ștergere
  7. Bună Carmen!
    Ce diferență!Oricum sunt superbe pozele!
    La mine este soare acum,a plouat de dimineață!
    O duminică plăcută îți doresc!
    Cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu m-as fi bucurat sa mai admir minunatele culori ale frunzelor de toamna, dar... norii au vrut altfel.
      O duminica minunata si tie. Te pup, Elena draga.

      Ștergere
  8. Carmen, dragă, doar nu e chiar iarnă la voi, spune-mi că revine toamna!
    De frumos, e frumos, dar parcă prea devreme!
    Oricum, comparația e în favoarea spațiilor verzi, cu iarbă și frunze, în ceea ce mă privește. Sunt sinceră și așa este. Zăpada îmi place numai la Crăciun și la Anul Nou, după care gata, aștept zilele cu soare!
    Seară frumoasă îți doresc!
    Și o săptămână bună să înceapă! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ah, Mirela! chiar daca se va încalzi si zapada nu va rezista, superbul vesmant aramiu-auriu al copacilor s-a deteriorat! Crizantemele din gradina mea s-au rupt sub greutatea zapezii apatoase, ce sa mai zic? încerc sa ma bucur de ce-mi ofera momentul :))
      te pup. O saptamana minunata iti doresc si eu tie!

      Ștergere
  9. Wow! Chiar a nins la voi?! Adevarul este ca si aici a fost destul de frig, spre 0 grade noaptea trecuta, dar de nins, nu ninge nici iarna :))
    Foarte faine imaginile, si mie imi place iarna cu zapada si ger cu tot, mi se pare ca are farmecul ei. Sincer nu cred ca mi-ar place sa nu am cele 4 anotimpuri. Este drept ca multi detesta iarna, cel putin in Romania, pentru ca este chiar dificila, mai ales in oarse: drumuri nedezapezite, troiene pe trotuare, trafic infernal....
    Duminica placuta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) si prietena mea din Paris spunea pana anul trecut ca, ii chiar place ca fereastra glisanta de la bucatarie are un defect si nu etanseaza bine, pentru ca asa, are permanent aer curat :)) Dar iarna trecuta, vremea nu a mai fost la fel de blânda ca de 25 de ani incoace si acum se gandeste serios sa-si puna geamuri termopane!
      Nici eu nu pot concepe sa locuiesc undeva unde nu ma pot bucura de cele 4 anotimpuri! gasesc ca fiecare anotimp are un farmec aparte si ma bucur de fiecare schimbare.
      Este adevarat ca aici, din punct de vedere al traficului, nu simtim aproape nicio diferenta între iarna si vara, dar... platim impozite enorme! banii se folosesc in parte la reparatul drumurilor, la întretinere, dezapezire... parcuri, flori... Avem de toate, dar nu gratis! Iar pe trotuare, cine nu poate sa curete zapada din fata casei - ca nu are timp sau nu are forta sau nu are chef, plateste pe cineva sa o faca in locl lui. Legea e aspra cu cei ce nu se aliniaza!
      Daca cineva aluneca si cade si-si rupe pantalonul spre exemplu, si se constata ca din cauza ca portiunea de trotuar din fata casei mele nu a fost curatat, atunci sunt buna de plata! sa nu vorbesc de accidente ce necesita tratamente ortopedice sau chirurgicale! - acelea sunt muuult mai scumpe! trebuie platita spitalizarea si chiar "Schmerzengeld" daca este pretins! In România însa, nu exista nicio regula! ma intreb, pe cine sa dam vina?!

      Ștergere
  10. deci imi iau schiurile si vin la voi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) precis ca la munte se poate schia saptamana asta! la mine în gradina, nu garantez decat pana maine :)) Te astept! pupici

      Ștergere
  11. Nu mai este mult şi din nou va fi iarnă. Cine ştie dacă va mai fi zăpadă în acest an.
    Să ai o noapte liniştită.

    RăspundețiȘtergere
  12. Interesante diferemte!
    In fotografii pare frumoasa iarna. Dar n-o prea iubesc. Probabil ca ne va da ocazia sa realizam pentru WW fotografii minunate, de basm, dar tot nu-mi place ;)
    Stiam ca ai fotografiat in primele minute de fulguiala. As fi facut la fel :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Este uimitor cat de surprinzatoare este natura! Foarte frumos ati surprin si dumneavoastra momentele schimbarii anotimpurilor.
    Mie imi plac toate anotimpurile, pentru ca fiecare are farmecul sau, insa anotimpul meu favorit este vara, m-am si nascut in luna lui cuptor, insa, nu pentru caldura imi place vara, pentru ca prefer racoasrea, ci pentru ca este anotimpul care ma absolva de multe griji! Va imbratisez cu mult drag!
    O seara minunata si-o noua saptamana excelenta va doresc, doamna Carmen, cu mult drag!

    RăspundețiȘtergere
  14. In mod clar... iarna nu-i ca vara ! :)

    RăspundețiȘtergere
  15. Vai,o sa vina sio la noi!!!!
    Am crezut c-o sa mai astepte pana la Craciun!:))
    Si eu ca un greieras...

    RăspundețiȘtergere
  16. wow! aţi făcut chiar şi un om de zăpadă!
    sper să nu vină şi la noi la fel de repede!

    RăspundețiȘtergere
  17. M-a luat cu zgribuleală, când am văzut zăpada din poze! Deja a venit iarna? Brrrr! Eu o aştept să vină...cât mai târziu posibil! Îmi place tare mult...vreo săptămână, două.
    Foarte faine pozele!
    O noapte frumoasă! :-)

    RăspundețiȘtergere
  18. Uau! Incredibil! Nu-mi vine sa cred ca aveti zapada cand la noi erau ieri 19 grade! Azi s-a mai racit putin, dar aici iarna pare inca departe! Va pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  19. Wowwwwwwwww ce fain este !!!!!

    Acela este primul om de zapada din iarna ce debuteaza acum???

    Superrr...bine eu sunt entuziasmat pentru ca imi place iarna la nebunie :))

    RăspundețiȘtergere
  20. Cat de repede se misca treburile pe la voi. :)) Nici nu au cazut bine primii fulgi si deja au aparut oamenii e zapada.
    Acum imi dau seama ce inseamna sa faci mereu poze, cat de interesant este sa compari imaginile facute vara cu cele din iarna.
    Foarte frumos colajul!

    RăspundețiȘtergere