joi, 25 mai 2023

Hugo time - Reflexii în oglinda S21/23

Duminica a fost o vreme superba, ca de vara. Pentru prima data anul acesta am servit masa de prânz în curte, sub marchiza. 
Dupa-amiaza ne-am rasfatat cu câte un Hugo. Razele soarelui au transmis minunate reflexii cuburilor de gheață:
 
Hugo este un cocktail cu conținut scăzut de alcool făcut cu Prosecco, sirop de floare de soc, mentă  proaspătă și apă minerală; se decoreaza cu felii de limeta.
Stiati ca...
♦ Potrivit propriei declarații, primul cocktail numit „Hugo” a fost amestecat în toamna anului 2005 de barmanul Roland Gruber, care conduce barul de vinuri și cocktailuri Sanzeno din Naturns - Vinschgau (Tirolul de Sud)?
♦ Reteta este simpla: 15 cl Prosecco, 2 cl sirop de soc, câteva frunze de mentă și un strop de sifon sau apa minerala, pe care le-a amestecat cu grijă într-un pahar de vin cu câteva cuburi de gheață?
♦ Limetta este un tip de citric ceva mai mic decât lamâia? 
♦ Deși conțin mai puțină vitamina C în comparație cu lămâile (cam 50% mai puțin), conțin mai mult calciu și fosfor? 
♦ Pulpa fructului are un gust foarte acru, comparabil cu al lămâilor, dar de obicei cu o notă mai intensă, mai picanta? 
~~~~~~~~~~~~~~~~~
Cu ani în urma, pe vremea când blogosfera era o retea sociala puternica si bloggerii erau activi, SoriN a lansat o rubrica simpatica intitulata "Reflexii în oglinda", pe care m-am hotarât sa o redeschid. Ultima rubrica gazduita de el a fost pe data de 19 mai 2017. Recomandarea suna asa:
Dacă doresti să participi la rubrica "Reflexii în oglinda" - publică într-un articol pe blogul tău, o imagine sau un clip, pe care tocmai le-ai vazut în "oglinda" (orice fel de oglinda... chiar si oglinda ochilor, oglinda apei, a cerului sau oglinda retrovizoare) si înscrie articolul aici - în tabel:

24 de comentarii:

  1. Ce frumos! :D
    Stiu ca Ralu facea niste cocktail-uri cu limette... Dar parca erau mai verzi cele folosite de ea. :)
    E posibil sa fi gustat si eu ceva care sa fi fost decorat cu asa ceva - dar nu imi mai amintesc foarte bine.
    Oricum arata super rezultatul! Ce sa mai spun de rezultat. Am vazut un serial numit Bartender (cred ca am mai mentionat eu la un moment dat) - un serial japonez. Mi-a placut tare mult cum prepara cocktailurile si povestea din spatele fiecaruia.
    Sigur stiu ca am baut Campari Orange.. desi baiatul care prepara cred ca s-a prins ca voiam mai degraba suc de portocale.. hahaha. Dar si asta a fost... demult. :D

    Pupici cu drag si o zi plina de magie :)!

    ps: absolut fermecatoare reflexiile din pahare - si decorul e de vis!! 💟

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate cat priveste limetta 😁😂😁 la noi in pahare e o felie de lamaie 😂😁😂 Dar retera e cu limette! 🤞
      Campari Orage beau ca aperitiv, de cate ori mancam la un restaurant intalian 🤩 e preferatul meu aperitiv.
      Te pup. Noapte buna 😘🌝

      Ștergere
  2. 🤩 Multumesc! O zi binecuvantata!😘

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu mă pricep la cocktailuri dar menta, lămâie și Proseco sună bine, și la fel de bine sună o zi însorită!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. este foarte racoritor!
      Un weekend minunat sa ai! 😘❤️

      Ștergere
  4. Mmmm, ce bine ar merge un pahar acum! Arată bine, se simte parcă şi mirosul :)
    Seară bună, Carmen!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, florile de soc au inceput sa infloreasca si la noi. Dar cred ca siropul e facut din fructe... nu stiu sigur. Noi cumparam siropul gata - exista special pentru cocktailuri (sirop de soc, de cirese, de capsini, de mango si de cocos)
      Un weekend minunat, Suzana draga 😘❤️

      Ștergere
  5. Multumesc pentru reteta noua pentru mine!
    Au aparut florile de soc. Imi doresc sa nu mai pierd fructele anul acesta!
    Un final de saptamana minunat, draga Carmen! Noapte buna!😘❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, este tare placut la gust!
      Un weekend minunat Potecuta draga! 😘❤️

      Ștergere
  6. Având destulă mentă în grădină, acum că vine vara, mă gândesc să cumpăr și prosecco...
    Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. exista si piccolo, nu trebuie neaparat sa deschizi o sticla mare de prosecco!
      Un weekend minunat! ☺

      Ștergere
  7. Atmosfera de vara, relaxare, armonie! Pozele sunt foarte reusite!
    Sa va bucurati de cat mai multe zile insorite! <3
    Stiam cate ceva despre limetta dar... am uitat; cred ca numai de doua ori am avut in casa; lamaia, in schimb... uau! o ador! :-))) Limonada fara zahar e preferata mea - cand are si cuburi de gheatza si mai fain.
    Multumesc pentru atmosfera de pace, Carmen draga! <3 Un start super in weekend!
    Imbratisari si pupici cu drag de la trio pentru trio! <3 <3 <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Diana draga, va dorim un weekend minunat 😘❤️
      Pupici si îmbratisari, de la trio pentru trio ❤️❤️❤️

      Ștergere
  8. Când l-am cunoscut pe Helmut, el avea acasa pe o masuta, o selectie de bauturi (vre-o 12 sticle) cu care pregatea cateodata cocktailuri. Si îmi citea poezii din Reiner Maria Rilke ♥ Dupa ce ne-am casatorit, am dorit sa avem un bar in sufregerie. Si am inceput sa cumparam paharul pentru mixat (din inox), mobila (barul cu etajere din sticla 2 scaune care se inalta) si o caret cu retete. Apoi am inceput sa facem rost de siropuri si bauturi pentru coctailuri... încet încet, am adunat peste 200 sticle in bar (alcoolul nu se strica). Si pahare speciale (cam fiecare tip de cocktail are un tip de pahar). Acum vre-o 10 ani, aveam saptamanal musafiri in casa si mixam cocktailuri, stiam retete pe de rost! Acum... avem musafiri mai rar si numai pentru noi doi nu mai mixam! Hmm parca mi-e dor de vremurile acelea cu poezii, lumina de lumânare si dulci-licori ☺♥
    Hai la noi, facem o mica party cu cocktailuri! 😘❤️

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu le am cu cocktailurile, dar mi-ai făcut poftă de socată. Mâine o să merg în cautare de flori :)))
    Știai că eu știam că Limetta este un tip de citric ceva mai mic decât lamâia și doar atât?:))) Eu știam că are mai multă vitamina C decât lămâia și se pare că știam eronat.
    Multumesc pentru această postare informativă. Pupici.

    Uitasem de reflexii...pozele sunt foarte reușite...!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. când locuiam in România, serveam ocazional lichioruri - de menta, de oua, de ness, visinata... Nu stiam mai multe ☺ Acum nu as mai putea bea asa ceva ☺☺☺ Atâta zahar!!!
      Cele mai multe cocktailuri baute au fost pe timpul croazierei de Mediterana ☺☺☺ Cred ca serveam unul pe la ora 17 si înca 2 sau 3 în cursul serii ☺☺☺ si asta zilnic, timp de o saptamâna ☺☺☺
      Acum... trec si doua trei luni, pâna sa beau un cocktail! Iarna aproape deloc. Dar vara, ceva mai des. Cocktailul are continut mic de alcool. Si atunci cand sunt facute exact la ml dupa reteta, atunci sunt foarte placute. Retetele trebuiesc respectate perfec si sucurile folosite trebuie sa fie proaspete! Acesta este secterul unui cocktail perfect! ☺☺☺
      Un start bun in weekend, Mihaela draga! ♥

      Ștergere
  10. I am more into mocktails as I have a very low tolerance for alcohol but this sounds amazing! Yummm!

    Hugs and blessings, Carmen.

    RăspundețiȘtergere
  11. Ce minunat că vă puteți bucura de acest început de VARĂ 👍
    Pe la mine este tot umezeală răcoroasă...
    Pupici ❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oh! Stiu ce rau e cand ploaia si racoarea persista!
      La noi, printr o minune, e vara de adevarat! 28/30 de grade la umbra... Dupa ce 2 luni am avut doar cer plumburiu si temperaturi intre 5 si 15 grade!!
      Vine vremea buna si la voi! Pupici 😘💞

      Ștergere
  12. Raflexiile sunt interesante şi nu, nu ştiam că... 🙂
    Mulţumesc pentru reţetă şi pentru toate celelalte informaţii.
    ZI frumoasă, dragă Carmen! 😘❤️

    RăspundețiȘtergere