sâmbătă, 25 martie 2023

Recomandari filme - Clubul Cinefililor

♦ Promising Young Woman - film 2020, cu Carey Mulligan în rolul principal. Înregistrat ca Thriller, filmul a primit cinci nominalizări la Premiile Oscar 2021 și a câștigat "cel mai bun scenariu original".  A intrat imediat in Top 10 al celor mai bune filme 2020 si a fost clasificat pe drept sau pe nedrept ca facând parte din miscarea #MeToo. 
Chiar daca eu nu am acceptat actiunea de razbunare a Cassandrei ca logica - într-o "lume normala" nu stiu câte tinere îsi pot permite sa urmeze planul pe care Casseie l-a pus în aplicare, filmul per total mi-a placut! Începând cu dulcica Cassie, pâna la coloana sonora... recoamnd filmul cu caldura!
♦ Lakewood (The Desperate Hour) - film 2021, un Thriller adevarat, cu Naomi Watts în rolul principal. Incredibil cum un film al carui actiune se desfasoara practic în padure, avâd un singur actor în prim-plan, poate sa devina complex social si sa transmita atâta emotie si suspans! Chiar daca eu personal nu pot sa cred ca în realitate, conversatiile telefonice s-ar putea derula asa cum sunt prezentate aici in film, îmi place sa cred ca acesta este un model de comportament pentru toata lumea si sper cu toata fiinta mea ca asa ceva sa nu se întâmple si niciodata sa nu traiesc o asemenea tragedie!
♦ Good Luck to You, Leo Grande - film 2022 cu Emma Thompson în rolul Nancy Stokes si Daryl McCormack în rolul Leo Grande. Este un film sex-comedy-drama, o uluitoare poveste a unei femei trecute de 60 de ani, ce cauta sa-si împlineasca o fantezie sexuala. Emma Thompson a câstigat cu acest rol BAFTA Award si o nominalizare la Golden Globe Awards 2023, pentru "cea mai buna actrita în rol principal".  Am asteptat de la Emma Thompson (nascuta în anul 1959) ca vedeta Hollywood consacrata, sa joace un rol deosebit si asteptarile mi-au fost chiar depasite! Marea surpriza a fost însa pentru mine tânarul actor Daryl McCormack (nascut în 1993)! A fost nominalizat la British Academy Film Award si British Independent Film Award pentru "cel mai bun actor în rol principal" si Black Reel Awards, pentru performanță masculina remarcabilă. M-am întrebat de ce nu a si câstigat?! Este de o naturalete frapanta! De o inocenta impresionanta! Filmul trebuie vazut neaparat!

14 comentarii:

  1. Multumesc pentru recomandari, Carmen draga!
    Al doilea film sunt tentata sa-l vad.

    In ultimul timp n-am prea mai vazut filme... Un episod, doua, din vreun serial.
    Duminica frumoasa iti doresc! Imbratisari si pupici cu drag, de la trio pentru trio! ❤ ❤ ❤

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Diana draga, toate trei filmele sunt foarte bune! Precis o sa iti placa.
      Pupici si îmbratisari, de la trio pentru trio ♥♥♥

      Ștergere
  2. Uuu :D Traillerul de la primul film pare interesant (vad ca au folosit si piesa lui Britney - Toxic .. lol). Cred ca ce ma atrage la film e umorul ei negru :)). Da, cred ca m-as uita la el daca as avea ocazia. Imi dau seama ca e ceva destul de dark acolo - dar m-a amuzat tare in trailer cand i se ofera replica ”credeam ca avem o conexiune” si ea raspunde.. Do you? :)))))

    Al doilea film ... e un razboi al nervilor la propriu... dar Naomi Watts arata foarte bine. (banuiesc ca nu se termina bine?.. sau, poate?)

    Oh.. ai salvat the best la sfarsit. Da, sigur mi-ar placea sa vad filmul. Emma Thompson e minunata!! Si ai dreptate in ceea ce il priveste pe Daryl McCormack. :D

    Pup cu drag :*!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. primul film are in coloana sonora muzica rara- chiar si Stars Are Blind – Paris Hilton, melodia lui Britney, Toxic este in versiunea lui Anthony Willis.
      Mai este Donna Missal - Nothing's Gonna Hurt You Baby ♥♥♥
      Faza cea mai tare este când Cassandra scuipa in cafeaua "unui" client si acesta o bea ☺☺☺
      Al doilea film este... DUMNEZELE mare! Exista atâtea victime! Este cumplit un atac armat impotriva celor mai evinovare fiinte! Orice crima este oribila, orice razboi!
      Al treilea film este... dragalas! ☺
      Sper sa reusesti sa vezi filmele ♥ Te pup

      Ștergere
    2. Ahh.. gata - e versiunea in spaniola pe yt si am dat asa pe repede inainte. In trailer vazusem doar baiatul, fugitiv - acum am inteles cred despre ce e vorba. Mi-a fost suficient. sa vad cum incepe si cum se termina. Bine macar ca il are pe baiat alaturi.
      Pup

      Ștergere
    3. te referi la ♦ Lakewood (The Desperate Hour) ?

      CINE NU DORESTE SA AFLE DESPRE CE ESTE VORBA IN FILM; VA ROG SA NU CITITI!
      FOARTE PE SCURT; ACEASTA ESTE POVESTEA:
      primele cateva minute Naomi in rolul ei, e mama a doi copii, si ii vedem, pe cea mica, cum pleaca la scoala si pe cel mare in pat, fara chef sa mearga la scoala. Apoi, mama pleaca in padure la jogging si... alearga si alearga peste 10km departare de casa! Apoi prin telefonul mobil afla ca la scoala fiului se intampla un masacru si ea spera ca fiul, cu toate ca ea l-a certat, ar fi ramas in pat, dar nu stie... Vrea sa se intoarca acasa, dar nu are nicio posibilitate rapida, doar sa alerge iar prin padure... Isi luxeaza glezna, cade, ameteste si alearga pana la epuizare. Tot filmul vorbeste la telefon si alearga disperata! Converseaza cu secretara de la scoala fetitei, cu telierul de reparatii auto de vizavi de scoala fiului, cu o vecina, cu serviciul de ajutor si urgente, cu politia... Este un film cum am spus, practic cu un singur actor, Naomi. Insa tensiunea si suspansul te fac sa nici nu bagi de seama, pentru ca filmul nu e deloc plictisitor! Spre exemplu filmul "All is lost! cu Robert Redford, eu nu l-am putut vedea! sorry!
      La un moment dat, politia o face sa creada ca fiul ei este cel care impusca prin scoala si... ca mama, i s-a rupt imina de groaza dar si de dragoste. Spre finalul filmului, are confrmarea ca fiul ei este in scoala si este in sala in care inca se aud impuscaturi, deci fiul poate in orice moment sa pice victima a acestui masacru. Mama intervine din proprie initiativa si afla prin surse "ilegale" prin natura meseriei pe care o are, de controlor impozite, deci afla cine este cel care impusca si il suna pe telefonul mobil. Politia are astfel mai multe sanse sa intervina direct la fata locului si copiii sunt salvati, printre care si fiul mamei Naomi - Amy.
      Finalul este ca mama isi imbratiseaza ambii copii...

      Ștergere
  3. Mulțumesc pentru recomandări! Aseară chiar voiam să văd un film și nu știam ce film. Din lipsă de recomandări am privit un episod din serialul pe care îl urmăresc "Lista Neagră" și filmul românesc "Capra cu trei iezi" cu Maia Morgenstern.
    Astă seară voi alege un film din lista ta,cel mai probabil Lakewood.
    Zi frumoasă să ai! Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. iti doresc vizionare placuta si o duminica seara cat mai relaxanta! Pupici

      Ștergere
  4. Iar filme de care nu am auzit - mulțumesc !
    Pupici ❤️

    RăspundețiȘtergere
  5. Pe al doilea vreau să îl văd, pe celelalte două le-am văzut şi da, merită văzute. Emma Thompson e deosebită în rol, mi-a plăcut tare, tare mult.
    Săptămână frumoasă, Carmen!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. este un film "plin", chiar daca Naomi Watts joaca singura...
      Ma bucur ca în materie de film avem gusturi asemanatoare!
      O saptamana minunata, Potecuta!

      Ștergere