luni, 25 februarie 2019

Oscar 2019 - Clubul cinefililor

Cea de a 91-a ediție a Premiilor Academiei de Film a avut loc pe 24 februarie 2019 la Teatrul Dolby din Hollywood, Los Angeles.
Pentru prima data, spectacolul nu a avut moderator!
La începutul lunii decembrie, când s-a facut publica lista nominalizarilor, a fost anuntat oficial ca prezentatorul ceremoniei va fi comediantul Kevin Hart. Doua zile mai târziu, datorita protestelor LGBTQ si a criticilor exprimate de actrita Ellen DeGeneres, privind declaratiile homofobe ale lui K.Hart, prezentatorul propus a fost invitat sa-si ceara scuze. K.Hart s-a exprimat prin tweets ca daca l-ar prinde pe fiul sau jucându-se cu o casa de papusi, acesta (actorul) ar distruge jucariile. Deasemenea si-a exprimat in nenumarate rânduri dezgustul vizavi de homosexuali, folosind expresii "gay" si "fag" cu sens peiorativ.
Pe 8 ianuarie, K.Hart a anuntat ca nu va lua parte la spectacolul Premiilor Oscar.
Asadar, nicio editie Oscar nu este lipsita de surprize…
Lista întreaga a premiantilor este aici: Premii Oscar 2019
În tabelul alaturat sunt trecute doar filmele ce au avut parte de multiple nominalizari. Marele câstigator de anul acesta este asa cum ma asteptam: Bohemian Rhapsody, care a primit Oscar în patru categorii ( Cel mai bun actor in rol principal, Cel mai bun ton, Cea mai bună editare sonoră, Cel mai bun montaj). Cel mai bun film al anului a fost ales: Green Book.

4 comentarii:

  1. Chiar mă aşteptam să câştige cel puţin un premiu "A Star Is Born" şi "Bohemian Rhapsody". Iată că am avut dreptate :)
    Stânjenitoate situație cu lipsa de moderator. Dar asta e, nimic pe lume nu-i perfect :D Decernarea a avut loc oricum şi fără.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mie "A Star Is Born" nu mi-a placut, dar coloana muzicala e foarte buna, intr-adevar. Pentru "Bohemian Rhapsody" ma bucur si eu :-)
      Da, nimeni nu e perfect si lumea e plina de surprize.
      Poate ca incepad cu anu viitor, nici nu vor mai apela la serviciile de moderare la Oscar :-)
      Pupici. O saptamana placuta sa ai!

      Ștergere
  2. Intr-un fel, cred ca era de asteptat sa castige "Bohemian Rhapsody" si ma bucur ca s-a intamplat asa.
    Nici anul acesta nu am vazut decernarea premiilor. :) Iti multumesc pentru informatii, Carmen draga! Te imbratisez cu drag - si un pupic special pentru un catelus viteaz. <3
    Imbratisari si pupici, cu drag, de la quattro pentru trio! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nici eu nu am vazut spectacolul... nici macar secvente nu am vazut, anul asta e totul altfel, la noi in familie. Am aflat si eu despre castigatori la stirile de la prima ora, cu Leo in poala :-)
      Multumim mult <3 Pupici si imbratisari, de la trio pentru quattro, cu mult drag <3

      Ștergere