luni, 5 ianuarie 2015

Sori... la farfurie

pentru rubrica "Buna dinimeata Soare"

Dupa perioada de sarbatori, cu mâncaruri sofisticate, frpturi si sarmalute, servim cu placere ceva usor, pregatit rapid: placintele de cartofi :)
Cartofii cruzi (curatati de coaja si spalati în apa rece) se rad pe razatoarea mare, se scurg de zeama, li se adauga sare, piper si praf de nucusoara, se formeaza fie placintele, fie se prajesc cât este tigaia de mare, în unt, la foc rapid.
Pot fi servite cu file de somon afumat si crème fraîche sau cu felii de telemea si piure de mere. Daca mai puneti si câte o ramurica de marar deasupra... hmmmm, obtineti deliciul maxim! Pofta buna!

28 de comentarii:

  1. O turtita cu somon si creme vreau si eu...:)
    Acusica ajung...:)))
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cu multa placere te invitam la masa si... vom pregati turtite proasete! :-)
      pup si eu :-*

      Ștergere
  2. Arata grozav! Mie-mi fac cu ochiul cele cu brânză și mar. Dar clătitutele tale de cartof arata prea uniform, ai adăugat ceva pentru omogenizare?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu este nimic mai mult decat ceea ce am scris. Cartoful se lipeste pentru ca are mult amidon. Trebuie prelucrat repede pentru ca oxideaza si turtitele, în loc sa arate ca Soarele, se închid putin la culoare, dar sunt la fel de gustoase.

      Ștergere
  3. Maine cumpar cartofi si ghici ce o sa incerc, suna bine si m-ai convins sa fac si eu.
    P.S:
    Pozele cu rasaritul sunt facute in Galati cu priveliste peste Dunare si Muntii Macin.
    Seara frumoasa, pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma bucur, Mihaela! :) pofta buna!
      multumesc pentru info, superba seria ta de fotografii!

      Ștergere
  4. Chiar aveam un plic cu praf de nucsoara si nu stiam ce sa fac cu el.Cred ca ne -ai dat o tema de lucru interesanta si atractiva.Noapte buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) ma bucur daca vei proba retelele mele! este o mâncare usor de pregatit si deasemenea usoara pentru stomac, dar deosebit de delicioasa!

      Ștergere
  5. cele cu telemea si piure de mar imi fac teribil cu ochiul...noroc ca tentatia e departe, ca de incercat prea curand nu stiu daca o sa pot dar ideea e grozava :)
    somn usor, draga mea draga! :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. telemeaua sarata si piureul dulce-acrisor sunt o combinatie super! dar si somonul afumat si smântânica se combina delicios cu placintele de cartofi!
      pup. O zi faina draga mea draga!

      Ștergere
  6. O idee delicioasă! Trebuie să o încer negreşit. Chiar îmi doresc o perioadă cu mâncăruri mult mai uşoare, după "aglomeraţia" de bunătăţi de sărbători.
    O săptămână senină şi liniştită, dragă Carmen! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. la fel si noi :)) mâncam supe de legume, fara carne si placintele de cartofi
      multumm mult, o saptamâna frumoasa si voua, Alex draga!

      Ștergere
  7. Arata delicios!
    Un inceput de saptamina excelent

    RăspundețiȘtergere
  8. O bună şi gustoasă dimineaţă şi ţie! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asta este mâncarea de amiaza, dimineata doar cafea si mandarine :))
      o zi faina si tie, multumesc!

      Ștergere
  9. o idee buna pentru gatit. o sa o incerc :)

    La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. oricine poate sa reuseasca, reteta este usoara si rapida, succes!

      Ștergere
  10. Ingenioasa reteta, nu am incercat niciodata placinte de cartofi. Arata apetisant!
    Si noi incercam sa mancam mai dietetic acum dupa sarbatori, dar parca tot ne mai tenteaza dulciurile de prin casa. :)
    Sa ai o zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. noi am terminat fursecurile imediat dupa revelion asa ca, am scapat de tentatii :)) Cand avem pofta de dulce, punem repede mere la copt - le umplem cu stafide, zahar vanilat, scortisoara si pe lânga mere asezam si felii de portocala :))
      multumesc, si voua o zi faian!

      Ștergere
  11. Sa va fie de bine !
    Eu fac placintele de cartofi dar adaug un ou si branzica in compozitie- fara nucusoara doar cu piper proaspat macinat si sare !
    Pup si iti doresc o saptamana minunata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. bune si placintelele tale!
      eu în casa nu folosesc decât piper proaspat macinat. Nucusoara nu-mi lipseste, avem o razatoare speciala si radem doar atâta cat este necesar. Apropo de razatoare :)) de anul trecut avem si o razatoare speciala pentru parmezan. Un deliciu Parmigiano!
      O saptamâna minunata si tie, draga mea!

      Ștergere
  12. Vai de papilele mele gustative! :))
    Am inghitit in sec inainte de a sti despre ce scrii! :))
    Multumesc pentru reteta! E pe gustul meu: si ca placere si ca simplitatea prepararii!
    Pupici cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  13. Tocmai ce am facut si eu! :-) Am urmat reteta insa nu s-au legat la prajit. :-( Dupa ce am adaugat un ou, a fost ok. Trebuie sa folosesc un anumit tip de cartof?
    Oricum, ne-au placut!
    Te pup, Carmen!

    RăspundețiȘtergere