pentru rubrica "Buna dinimeata Soare"
Dupa perioada de sarbatori, cu mâncaruri sofisticate, frpturi si sarmalute, servim cu placere ceva usor, pregatit rapid: placintele de cartofi :)
Cartofii cruzi (curatati de coaja si spalati în apa rece) se rad pe razatoarea mare, se scurg de zeama, li se adauga sare, piper si praf de nucusoara, se formeaza fie placintele, fie se prajesc cât este tigaia de mare, în unt, la foc rapid.
Pot fi servite cu file de somon afumat si crème fraîche sau cu felii de telemea si piure de mere. Daca mai puneti si câte o ramurica de marar deasupra... hmmmm, obtineti deliciul maxim! Pofta buna!
Dupa perioada de sarbatori, cu mâncaruri sofisticate, frpturi si sarmalute, servim cu placere ceva usor, pregatit rapid: placintele de cartofi :)
Cartofii cruzi (curatati de coaja si spalati în apa rece) se rad pe razatoarea mare, se scurg de zeama, li se adauga sare, piper si praf de nucusoara, se formeaza fie placintele, fie se prajesc cât este tigaia de mare, în unt, la foc rapid.
Pot fi servite cu file de somon afumat si crème fraîche sau cu felii de telemea si piure de mere. Daca mai puneti si câte o ramurica de marar deasupra... hmmmm, obtineti deliciul maxim! Pofta buna!
O turtita cu somon si creme vreau si eu...:)
RăspundețiȘtergereAcusica ajung...:)))
Te pup!
cu multa placere te invitam la masa si... vom pregati turtite proasete! :-)
Ștergerepup si eu :-*
Arata grozav! Mie-mi fac cu ochiul cele cu brânză și mar. Dar clătitutele tale de cartof arata prea uniform, ai adăugat ceva pentru omogenizare?
RăspundețiȘtergerenu este nimic mai mult decat ceea ce am scris. Cartoful se lipeste pentru ca are mult amidon. Trebuie prelucrat repede pentru ca oxideaza si turtitele, în loc sa arate ca Soarele, se închid putin la culoare, dar sunt la fel de gustoase.
ȘtergereMaine cumpar cartofi si ghici ce o sa incerc, suna bine si m-ai convins sa fac si eu.
RăspundețiȘtergereP.S:
Pozele cu rasaritul sunt facute in Galati cu priveliste peste Dunare si Muntii Macin.
Seara frumoasa, pup!
ma bucur, Mihaela! :) pofta buna!
Ștergeremultumesc pentru info, superba seria ta de fotografii!
Chiar aveam un plic cu praf de nucsoara si nu stiam ce sa fac cu el.Cred ca ne -ai dat o tema de lucru interesanta si atractiva.Noapte buna!
RăspundețiȘtergere:) ma bucur daca vei proba retelele mele! este o mâncare usor de pregatit si deasemenea usoara pentru stomac, dar deosebit de delicioasa!
Ștergerecele cu telemea si piure de mar imi fac teribil cu ochiul...noroc ca tentatia e departe, ca de incercat prea curand nu stiu daca o sa pot dar ideea e grozava :)
RăspundețiȘtergeresomn usor, draga mea draga! :*
telemeaua sarata si piureul dulce-acrisor sunt o combinatie super! dar si somonul afumat si smântânica se combina delicios cu placintele de cartofi!
Ștergerepup. O zi faina draga mea draga!
O idee delicioasă! Trebuie să o încer negreşit. Chiar îmi doresc o perioadă cu mâncăruri mult mai uşoare, după "aglomeraţia" de bunătăţi de sărbători.
RăspundețiȘtergereO săptămână senină şi liniştită, dragă Carmen! :-)
la fel si noi :)) mâncam supe de legume, fara carne si placintele de cartofi
Ștergeremultumm mult, o saptamâna frumoasa si voua, Alex draga!
Arata delicios!
RăspundețiȘtergereUn inceput de saptamina excelent
multumesc mult, Iulisa!
ȘtergereApetisantă propunere! :)
RăspundețiȘtergerepofta buna! :)
ȘtergereO bună şi gustoasă dimineaţă şi ţie! :)
RăspundețiȘtergereasta este mâncarea de amiaza, dimineata doar cafea si mandarine :))
Ștergereo zi faina si tie, multumesc!
o idee buna pentru gatit. o sa o incerc :)
RăspundețiȘtergereLa multi ani!
oricine poate sa reuseasca, reteta este usoara si rapida, succes!
ȘtergereIngenioasa reteta, nu am incercat niciodata placinte de cartofi. Arata apetisant!
RăspundețiȘtergereSi noi incercam sa mancam mai dietetic acum dupa sarbatori, dar parca tot ne mai tenteaza dulciurile de prin casa. :)
Sa ai o zi frumoasa!
noi am terminat fursecurile imediat dupa revelion asa ca, am scapat de tentatii :)) Cand avem pofta de dulce, punem repede mere la copt - le umplem cu stafide, zahar vanilat, scortisoara si pe lânga mere asezam si felii de portocala :))
Ștergeremultumesc, si voua o zi faian!
Sa va fie de bine !
RăspundețiȘtergereEu fac placintele de cartofi dar adaug un ou si branzica in compozitie- fara nucusoara doar cu piper proaspat macinat si sare !
Pup si iti doresc o saptamana minunata!
bune si placintelele tale!
Ștergereeu în casa nu folosesc decât piper proaspat macinat. Nucusoara nu-mi lipseste, avem o razatoare speciala si radem doar atâta cat este necesar. Apropo de razatoare :)) de anul trecut avem si o razatoare speciala pentru parmezan. Un deliciu Parmigiano!
O saptamâna minunata si tie, draga mea!
Buuuuuuuuuuun!!!!!!!!
RăspundețiȘtergere;))
ȘtergereVai de papilele mele gustative! :))
RăspundețiȘtergereAm inghitit in sec inainte de a sti despre ce scrii! :))
Multumesc pentru reteta! E pe gustul meu: si ca placere si ca simplitatea prepararii!
Pupici cu drag!
Tocmai ce am facut si eu! :-) Am urmat reteta insa nu s-au legat la prajit. :-( Dupa ce am adaugat un ou, a fost ok. Trebuie sa folosesc un anumit tip de cartof?
RăspundețiȘtergereOricum, ne-au placut!
Te pup, Carmen!