marți, 1 martie 2011

Fila de calendar: 1 Martie

"Stiu ca sunt prost, dar când ma uit în jur, prind curaj." Stiti cui apartine celebra maxima? Celui mai iubit povestitor, Ion Creanga - unul din clasicii literaturii românesti, nascut la Humulesti, pe 1 martie 1837... sau pe 10 iunie 1839 :) Mai bine îl comemoram de doua ori decât niciodata!
Nu as fi putut merge la culcare fara sa nu citesc câteva rânduri din Amintiri din copilarie!
Nu ştiu alţii cum sunt, dar eu, când mă gândesc la... povestile copilariei, nu pot sa ma hotarasc pe care o iubesc mai mult! Soacra cu trei nurori, Capra cu trei iezi, Punguţa cu doi bani, Dănilă Prepeleac, Povestea lui Harap-Alb, Fata babei şi fata moşneagului, Ivan Turbincă, Moş Ion Roată, Ursul păcălit de vulpe, Ioan Roată şi Vodă Cuza, Păcală...

  • Tot pe 1 martie, în anul 1445 - Florenta, s-a nascut unul dintre cei mai mari pictori italieni, Sandro Botticelli. "Primavara", este unul dintre celebrele picturi ce poarta semnatura acestui maestru al Renasterii... (si totodata, anotimpul pe care noi toti îl asteptam cu nerabdare!)



În anul 1904, s-a nascut Glenn Miller, unul din marii compozitori , aranjori, sefi de band si interpreti de jazz. Cine nu cunoaste Chattanooga Choo Choo, sau In the Mood?!

În anul 1927, s-a nascut Harry Belafonte, muzician si actor american. Haideti sa încercam sa ne amintim... Si, petru ca tocmai e vremea CARNAVALULUI, "Don't Stop the Carnival" !

Ar ma fi de amintit poate Thomas Anders, nascut în 1963, fost membru al formatiei Modern Talking.
Lista ramâne deschisa. Astept completari :)

8 comentarii:

  1. "Stiu ca sunt prost, dar când ma uit în jur, prind curaj." I love it. Multumesc pentru ca a-i impartasit cu noi aceasta fila de calendar. Te astept sa te inscrii si pe blog-ul meu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Lumi Ro,
    :) Vin fuguta! O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  3. Sailor,
    Welcome to my site!
    Thank you! :)
    Have a nice day!

    RăspundețiȘtergere
  4. "Stiu ca sunt prost, dar când ma uit în jur, prind curaj."- Foarte motivational ;-)

    RăspundețiȘtergere