vineri, 18 martie 2011

pre- "Wetten das...?"

Thomas Gottschalk
continuare la "Pariati ca...?"
.
Spectacolul "Wetten das...?" încheie la fiecare etapa un pariu cu orasul gazda. Ultima data, în Halle-Saalle, Thomas Gottschalk a declarat ca daca cel putin 500 de localnici se aduna în Piata Primariei si "cânta" suflând în sticle goale melodia "Halleluja" - ceea ce nu crede! - atunci el va vinde pui la rotisor în Piata Primariei Augsburg. Asa zisul "imposibil" s-a produs! Locuitorii din Halle au sosit cu mic-cu mare si au interpretat grandios, piesa cu pricina :) Gottschalk ... a pierdut pariul! Asa încât astazi, toti augsburgerii curiosi, au invadat Piata Rathaus, sa cumpere un pui rotisat de mâna vedetei "Wetten dass...?"
*
Înca de dimineata, ziua s-a aratat neprietenoasa, cu ploaie si vânt rece.
La ora 11 piata a fost cuprinsa din toate partile de oameni de toate vârstele, politia a blocat în zona circulatia tramvaiului si numeroase echipaje de pompieri si sanitari, au stat pregatite sa intervina în cazul unui accident. Nu am înteles ce si cum, dar se pare ca cineva a semnalat pericolul prabusirii unui ornament al cladirii Primariei vechi si "din aceasta cauza" vedeta a abandonat "locul de munca" dupa mai putin de 10 minute! A disparut sub escorta bodyguarzilor, lasând în urma multimea în deruta. Ornamentul de la fereastra cu pricina - poate ca gresesc, dar mie mi s-a parut premeditata aceasta actiune - a fost îndepartat spectaculos si pret de câteva ore, circulatia a fost întrerupta si magazinele din zona au fost închise.
Reporteri ai tuturor televiziunilor si posturilor de radio nationale au fost la fata locului si pentru ca nimeni nu a reusit un interviu cu vedeta - care a disparut neasteptat de rapid, s-au multumit sa întrebe în stânga si-n dreapta, cine l-a vazut pe Thomas Gottshalk...
Eu m-am fotografiat cu mascota si am surprins chiar si un original autograf al vedetei, pe halatul vânzatorului de pui la rotisor. Standul din Piata Primariei a vândut harnic mai departe si întreaga suma obtinuta va fi donata Centului de ajutor pentru copiii cu cancer, din Augsburg.
****
**********************************************************************************
Cu multa placere, am fost "reporter la fata locului" pentru toti cei interesati, dar mai ales pentru: Redsky, Alina, Incertitudini, Se-cret, Ceska, AngiGhita, Irina, Vania, VertAnge, Mirela, Costin, Pandhora, Caius.

26 de comentarii:

  1. priceput reporter :)
    dincolo de evenimenul despre care ne vorbesti ma bucur sa vad imagini din orasul tau...imi plac orasele vechi...de asta sunt definitiv indragostita de Sighisoara care isi pastreaza inca aerul unei cetati medievale...sper sa nu si-l piarda in timp...

    imi place mult turnul cu ceas din planul indepartat al penultimei fotografii...are supletea unei suliti...am o slabiciune pentru turnurile cu ceas...si iar mi-a fugit gandul la Sighisoara...
    despre mascota ce sa spun...nu prea am observat-o dar am observat ca esti o femeie frumoasa...felicitari :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Inedit si interesant! Si frumos prezentat. Multumesc, e prima data cand vad asta.
    Carmen am adus linkul. Te aștept cu o poveste, am postat mai repede, ca maine nu am timp!
    O îmbrățișare și fug!
    http://mirelapete.dexign.ro/2011/03/poveste-parfumata-intre-bloggeri-parfumul-celei-mai-frumoase-vacante/

    RăspundețiȘtergere
  3. Pandhora,
    Am scris de multe ori despre orasul meu, pe care îl prezint mândra si când primesc musafiri din tara natala. Sub numele cladirilor -mai tot timpul pun trimiteri (link) la pagina care prezinta date despre arhitectura si istoria edificiului. Augsburgul a fost întemeiat în secolul 15 î.Ch. sub denumirea "Augusta Vindelicorum". Cu numele Augsburg este atestat de exct 2026 ani! Bombardamentele celui de al-II-lea razboi mondial, au distrus orasul 40% si turnul despre care spui, Perlachturm si Rathaus - au fost aproape rase de pe suprafata pamântului. Dar au fost refacute în cel mai mic detaliu, dupa planurile care au supravietuit.
    Mascota :)) nici eu nu stiu cine se ascundea sub haiosul costum de pui pregatit sa sara pe rotisor. Multumesc pentru compliment, am cam tremurat si mi s-a înrosit nasul de frig! Astazi avem +5°C dar bate un vânt de ghiata. Dealtfel, ne-au si anunat cei de la meteo ca va veni ceva zapada! :(

    RăspundețiȘtergere
  4. Mirela,
    ma bucur! eu nu am fost asa de harnica, dar... am notat! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  5. Frumos tare :)))
    E minunat cand vezi oameni care se distreaza si isi traiesc viata frumos, au o stare de normalitate si speranta in suflet...
    Daca compar asta cu ceea ce vad in jurul meu, ca localitate zic, e diferenta ...dureros de dureroasa, s-au groaznic de groaznica :(..(ca sa ma exprim manelistic :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Ninu,
    ma întristeaza situatia descrisa de tine!
    E clar ca nivelul general de trai de aici nu se compara cu cel din România, dar nici aici în Germania, viata la sat nu se compara cu cea dintr-un oras mare, sau capitala de land. Precis ca si bucurestenii au multe evenimente culturale, sportive, de educatie sau de diverisment...
    Eu una nu as putea trai la sat, oricat de boem ar fi! Dar... sunt avantaje si dezavantaje, si într-o situatie si-n alta.

    Hm... cunosti proverbul? în tarile subdezvoltate, sa nu bei apa! în tarile supradezvoltate, sa nu respiri!...

    RăspundețiȘtergere
  7. Orasul meu e frumos, dar cam fara evenimente culturale. Ei, mai facem câte o judecată în public cu condamnare prin spânzurare, cum a fost de 15 martie...dar se uită repede, până la anul, când se va întâmpla alta nazdravanie.

    Asa ca mai tragem fuga prin alte parti uneori. In schimb, orasul meu preferat din Romania, unde m-as muta si maine, rămâne Sibiul.
    Sper ca dupa fotografiere n-ai trimis puiul la rotisor :))

    RăspundețiȘtergere
  8. Îmi plac viața civilizată și normalitatea care se degajă din imagini!
    Foarte simpatică poza cu mascota!
    O seară bună îți doresc!

    RăspundețiȘtergere
  9. Sophie,
    :) puiul a ramas în piata, sa faca fotografii si cu alti doritori...
    Eu sunt nascuta în Bucuresti, dar am trait aproape 30 de ani în SIBIU :) Te înteleg! si eu îl iubesc!
    La noi în oras se întâmpla tot timpul câte ceva: un concert de orga într-o biserica, un spectacol de teatru, un maraton, un joc hochei, un meci de volei, o expozitie de pictura, o expozitie de flori, un mitting... Citesc în internet tot timpul si în functie de alte programari, caut sa iau parte la ceea ce ma intereseaza. Si când nu se întâmpla nimic, atunci ies pur si simplu la un ceai pe o terasa sau fac o plimbare - macar în parc, daca nu în padure sau pe râu... Vizite la domiciliul cunostintelor fac foarte rar! te pup

    RăspundețiȘtergere
  10. Gina,
    "normalitatea" s-a reinstalat dupa ce a disparut Thomas Gottschalk, ca ce isterie se produsese în momentul aparitiei lui... poti vedea în al II-lea videoclip :)
    Pai daca vedeta disparuse, m-am pozat si eu cu cine a mai ramas :))
    O seara placuta deasemenea!

    RăspundețiȘtergere
  11. Încântată să te "văd" la tine acasă!

    RăspundețiȘtergere
  12. Danielle,
    daca mergi un pic mai în spate - pe blog, vei vedea ca eu afisez deseori fotografii personale si de familie :) de acasa, din concedii...
    Mie personal, îmi plac acele cunostinte virtuale, care au nume si chip...

    RăspundețiȘtergere
  13. 1 Seara buna. M-ai provocat prin comentariul legat de steagul national si ti-am raspuns, asa cum vad eu lucrurile.
    2 se pare ca si acolo sunt vedete cu fite. clar a fost o facatura. Puiul cred ca era insasi mascota. Poate s-a imbracat in pui si a iesit printre oameni.
    Un oras frumos cu oameni civilizati.

    RăspundețiȘtergere
  14. Costin,
    1 - provocarea ai facut-o tu, citez "Lansez o provocare. Ce înseamnă pentru tine? Tu cel care citeşti aceste rânduri şi privesti imaginea de mai jos." eu am fost amabila si am raspuns...
    2 - Mascota/ dictionar/= Fiinţă sau lucru considerate ca purtătoare de noroc; amuletă, talisman.
    Clar ca puiul era mascota! :)
    Vedeta, Thomas Gottschalk, cu siguranta nu era puiul-mascota, pentru ca actorul are o înaltime de 1,95 metri :)

    O seara buna Costin!

    RăspundețiȘtergere
  15. Chiar dacă vremea n-a fost tare bună,evenimentul a încălzit inimile Augsburgerilor.Frumos și cu gust apare evenimentul în fotografiile tale,Carmen.Îți doresc un sfârșit de săptămână primăvăratec și plăcut!

    RăspundețiȘtergere
  16. EU VREAU SA STIU DACA LA PARIUL CU ORASUL AUGSBURG VETI PARTICIPA SI VOI?????

    RăspundețiȘtergere
  17. Ce-mi place ca ne tii la curent cu evenimentele din Germania. Esti cum s-ar spune corespondentul nostru special, de la fata locului!

    RăspundețiȘtergere
  18. Se-cret,
    asa este! când vrei ceva, nu spui niciodata ca nu ai timp si nu lasi interperiile sa te sperie! :)
    Un weekend minunat si tie!

    RăspundețiȘtergere
  19. Ceska,
    astazi o scoatem pe Adela din spital (luni a efectuat o operatie de deviatie de sept) si zilele astea am alergat între servici, casa si spital... Spectacolul îl vom privi la TV dar la pariul cu orasul, vom participa cu siguranta! :)

    RăspundețiȘtergere
  20. Gabriela,
    :) nu am o Acreditare, sa-mi deschida toate usile spre vedetele spectacolului, dar încerc ca simplu muritor sa scot din eveniment ce se poate mai bine! :))

    RăspundețiȘtergere
  21. Carmen, imi place ca la voi acolo mucniti dar stiti si timpul liber sa vi-l ocupati cu ditsractii. Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  22. Sailor,
    wish you a very happy, happy weekend!!! :)

    RăspundețiȘtergere
  23. Minoki,
    ai perfecta dreptate! de când locuiesc aici în Germania, am învatat sa respect timpul. M-am schimbat mult si ma bucur ca am avut sansa! Sunt foarte ordonata în a-mi împarti timpul, de aceea reusesc sa fac foarte multe, fie ca este vorba de serile de acasa, de concedii, de sfârsituri de saptamâna sau de orele de servici. Te asigur ca, din acest punct de vedere, diferenta între felul de "a gândi româneste" si "felul de a gândi nemteste" ste enorm!

    RăspundețiȘtergere
  24. Uau! Mi-a placut asa de mult cum au cantat la sticla. Fain tare! Si poza cu puiul! Abia astept sa vad la ce va provoaca pe voi. Distractie placuta!

    RăspundețiȘtergere
  25. Alina,
    am fost tare dezamagita, si eu si cu siguranta toti augsburgerii! De data aceasta nu a avut loc niciun pariu cu orasul :((
    Ori Gottshalk nu mai are chef de emisiune, pentru ca si-a anuntat deja retragerea, ori din motive de securitate (e totdeauna periculos unde se aduna prea multi oameni, în caz de panica, oamenii se calca între ei - anul acesta s-a întâmplat la Love parade, în Duisburg, au murit 21 de oameni... înca se cauta vinovatul - organizatorul sau organele de paza...) Nu se stie motivul...dar pariu nu a avut loc! :(

    RăspundețiȘtergere