duminică, 13 martie 2011

Parfumul Cenușăresei

o poveste cu care particip la "Poveste parfumată între bloggeri"

De mica era foarte timida si îi placea sa-si urmareasca familia dintr-un colt de camera. Timiditatea ei s-a accentuat în timpul adolescentei, când a fost nevoita sa poarte un oribil aparat dentar, cauza pentru care a adoptat moda "soricel", îmbracând haine cenusii si încercând pe cât posibil sa treaca neobeservata. Era foart inteligenta, citea foarte mult, nu avea prieteni si folosea tot timpul pentru a învata. Devenise "Tocilara" si îi placea statutul. Doar în timpul studentiei a suferit din aceasta cauza, însa i-a fost teama sa se schimbe. Ba mai mult, nevoita fiind sa poarte ochelari, a ales unii cu rame patratoase si negre, ce-i aspreau figura. Cu aceeasi intentie, îsi lasase parul bogat si lung sa-i acopere fata, ascunzând trasaturile dealtfel deosebit de fine.
Învatase su sârg toti ani, luase licenta în drept, obtinând note maxime, însa în viata sociala nu facuse nici un progres.
Tocmai efectua ultimele luni de stagiatura în Bucuresti, când sora mamei, avocata cu renume într-un barou de provincie, i-a propus preluarea cabinetului. A acceptat imediat si cu multa bucurie s-a prezentat chiar urmatoarea zi la noul loc de munca. Au stabilit sa tina secret legatura lor de sânge si au hotarât sa dea vestea sefiei, doar peste câteva luni.
Atmosfera în birou era vesela si degajata, cei câtiva avocati, avocate, secretari si secretare obisnuiau sa râda, sa faca glume si chiar sa iasa seara împreuna la un teatru sau restaurant. Ea nu fusese însa niciodata invitata. A fost primita în rândul angajatilor fara sa i se acorde mai multa atentie decât unui aparat scanner, achizitionat la second-hand. I se adresau fara a-i pronunta numele si de câte ori încerca sa povesteasca ceva, remarca raceala colegilor. Chiar si clientela o ocolea, considerând ca nu are prestanta si deci nu le-ar putea apara cauza.
Doamna Magdea, matusa, observa totul, însa hotarâse ca nu este momentul sa intervina. Pâna în ziua în care, la obisnuita sedinta de dimineata, a anuntat ca doreste sa se retraga din activitatea de avocatura si ca biroul, cu întregul personal, va fi predat pe mâinile unei persoane competente si de încredere, ce va fi prezentata la petrecerea de la sfârsitul saptamânii, la care sunt invitati toti angajatii.
În acea dupa-amiaza, doamna Magdea si-a luat nepoata într-un pelerinaj la cele mai bune case de moda, salon cosmetic si de coafura, la optician, reusind sa transforme terna si trista figura a nepoatei, într-o frumusete de femeie.
În seara serbarii, aparitia lor la local, a facut furori. Alaturi de distinsa doamna Magdea, pasea o tânara fermecatoare. Parul strâns într-un coc modern, îi pronunta figura delicata. Rochia vaporoasa de culoarea coralului, se potrivea perfect culorii tenului ei ciocolatiu si corsajul brodat cu dantela fina, îi punea în evidenta formele feminine si talia subtire. Avea cercei lungi din perlute sidefii, asortati la culoarea pantofilor. Era prima data când purta tocuri, însa siguranta cu care pasea, nu trada acest lucru. Dunga ciorapilor era perfecta, punand în valoare frumusetea picioarelor.
Stia si ea ca este frumoasa si pentru prima data, privirile celor din jur nu o intimidau. A zâmbit tuturor si comportamentul ei pe parcursul întreagii seri a dovedit ca nu poarta ranchiuna niciunuia.
Surpriza serii a atins cota maxima în momentul în care doamna Magdea a anuntat ca nepoata este noua sefa de cabinet. Câteva secunde a domnit stupoarea, apoi toata lumea s-a grabit sa le felicite. Au petrecut o seara minunata si doar putin înainte de miezul noptii s-au despartit, urcând fiecare într-un taxi.

De pe bancheta din spate, observa în oglinda, zâmbetul admirativ al tânarului sofer. Nu au schimbat nici un cuvânt, iar la destinatie, acesta a ajutat-o galant sa coboare din masina. Si-au luat la revedere si el a ramas privind cum gratioasa pasagera se îndeparta spre intrarea casei. Ca un facut, dupa doar câtiva pasi, unul din tocurile subtiri i-a ramas împlântat între placile caldarâmului. În secunda urmatoare, tânarul era aplecat la piciorul ei, ajutând eliberarea pantofului. Si-au zâmbit si tânarul nu a gasit altceva sa spuna decât:
- Va rog... ce parfum folositi? Este seducator, delicat si extravagant în acelasi timp, este ceva de nedefinit! Este sublim!
A raspuns aproape soptind, facât parca sa cresca mai mult misterul acelui miez de noapte:
- Dior, Midnight Poison. Ce altceva s-ar potrivi mai bine unei Cenusarese?!
Apoi a disparut în spatele usii care s-a închis...
.......................................................................................................................
Va recomand sa cititi si: Mirela, Stropi de suflet, Gabriela Elena, Incertitudini , Daurel, Gabi, CatiLupascu

42 de comentarii:

  1. povestea Cenusaresei...mereu actuala...ai scris frumos...invaluitor...
    Poison este si preferatul meu dar e vorba de clasicul Poison...sunt pur si simplu indragostita de acest parfum si chiar acum catva timp am avut o postare in care este vorba de el :)
    frumoasa poveste...conteaza mult sa porti parfumul potrivit...

    RăspundețiȘtergere
  2. Cenusareasa a devenuit o femeie care si-a castigat increderea in ea in momentul in care au aparut responsabilitatile. anii in care se ascundea dupa un breton si un aparat dentar, au intarit-o. ignoranta celorlalti i-au sporit atentia pentru detalii.
    O cenusareasa care stie sa lupte.

    RăspundețiȘtergere
  3. Dior, Midnight Poison,parfumul fatal!
    O poveste in care personajele s-au adaptat cu spiritul anilor nostri,dar au pastrat vraja trecutului
    Poate nici nu e poveste!:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Sunt sigura ca multe dintre noi au fost macar o data in viata Cenusarese! Frumoasa poveste!

    RăspundețiȘtergere
  5. Pandora,
    multumesc :) Dior are multe parfumuri seducatoare!
    si eu folosesc cu placere câteva dintre ele : J'adore, Addict, Poison... Totul în functie de cum ma simt, cum ma îmbrac...

    RăspundețiȘtergere
  6. Karina,
    :) este o poveste de noapte buna :D Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  7. Costin,
    :) în fiecare din noi se ascunde o Cenusareasa, care devine în final Printesa; în fiecare din voi se ascunde Printul...

    RăspundețiȘtergere
  8. Angi,
    asa este! Dior e o marca ce impresioneaza prin produsele de exceptie. Cât priveste povestea :) ar fi trebuit sa mentionez ca " orice posibila asemanare cu persoane sau intamplari reale este pur intamplatoare si neintentionata" ;D

    RăspundețiȘtergere
  9. Lumi,
    asa este! tema Cenusaresei se repeta din cele mai vechi timpuri, prima poveste se spune ca ar fi fost scrisa în secolul I, dar versiunea Fratilor Grimm a devenit celebra, fascinând generatii de copii. Drept este ca în viata fiecarei fete vine un moment în care basmul parca te învaluie, realitatea si imaginatia suprapunându-se. Si ce bine ca povestea are happy-end!

    RăspundețiȘtergere
  10. Carmen, eu sunt alergica la parfum, dar mi-a placut povestea.

    RăspundețiȘtergere
  11. Minoki,
    multumesc! Oh! despre asa o alergie nu am mai auzit niciodata! îmi pre rau!

    RăspundețiȘtergere
  12. Carmen, cât de sensibil , dar punctat bine și cu forță, în momentul cheie! Îmi place foarte mut această poveste, e originală, chiar dacă tema Cenușăresei e veche. Am observat că cele patru prietene care am scris până acum, au foloist fiecare alt registru, altă tonalitate, alt parfum și alt mod de abordare. Este un lucru admirabil! Am preluat cu entuzaism tema propusă de tine și am postat-o pe blog. O voi reposta și în cursul săptămânii, vor fi mulți doritori, ai ales o temă absolut superbă! Felicitări Carmen! O zi parfumată! :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Bună dimineața!
    Lăsând deoparte mitul mereu actual al Cenușăresei, povestea în sine are ceva special.
    Ar trebui s-o continuați.
    Tânărului șofer trebuie să i se ofere o șansă, are și el povestea lui..nu?
    Schimbarea înfățișării domnișoarei- viitoare șefă de cabinet are ,și ea, urmări, nu?
    p.s. haina îl face pe om?

    și ca să merg pe linia provocărilor, că tot în jurul lor ne învârtim sau ele ne dau ocol, iată -
    http://incertitudini2008.blogspot.com/2011/03/in-stropi-de-iasomie.html

    O zi însorită, ca o perluță!

    RăspundețiȘtergere
  14. ...e o tema foarte delicata...Sa nu ma considerati egoista,dar eu nu tradez numele ,,parfumului ,,meu.Cred ca fiecare din noi dorim sa mirosim,,unicat,,Fetelor, va rog sa nu ma certati!O zi calda si parfumata tuturor! LU

    RăspundețiȘtergere
  15. Reamintesc, cu scuzele cuvenite, despre cenusereasa mea:
    http://daurel.wordpress.com/2010/02/25/martisoare-pentru-cinderella/

    Daurel

    RăspundețiȘtergere
  16. Poate-i mai bine astfel: Martisoare pentru Cinderella

    Tot Daurel

    RăspundețiȘtergere
  17. ce poveste delicata si tonica!
    se pare ca mitul cenusaresei se tot reinventeaza. dai o senzatie de calm si de speranta. numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  18. Mirela,
    multumesc mult pentru încurajari si provocari :) Eu am încercat, ca si în prima "provocare parfumata", sa ma refer exact la tema pe care ai propus-o :) deci m-am referit la o Cenisareasa moderna si la parfumul ei :))
    Ma bucur ca îti place titlul pe care l-am ales pentru tema urmatoare si-ti multumesc pentru onoarea pe care mi-ai facut-o.
    Îti doresc o saptamâna minunata!

    RăspundețiȘtergere
  19. Incertitudini,
    :) am respectat întocmai tema data de Mirela... Cenusareasa si parfumul ei :D
    Cât priveste întrebarea ta "haina îl face pe om?"
    raspund printr-o definitie:
    "Frumosul este un ansamblu ce reuseste sa trezeasca emotii pozitive omului ce-l priveste. Asocierea este simpla: frumos – emotionant – pozitiv – dorit. Haoticul sau uratul produc indiferenta, neplacere, panica, repulsie, adica emotii negative."
    Bineînteles ca nu haina-l face pe om, dar îl ajuta sa se afirme între semenii lui. Dealtfel Cenusareasa mea este o femeie inteligenta si foarte citita, care spre finalul povestii s-a si îmbracat frumos - ca in celebrul basm dealtfel :)

    Povestea ta am citit-o ieri si dealtfel am si recomandat-o spre citire, prin linkul din ultimul rând al postarii mele, poate ca nu ai observat.
    Mi-a placut amintirea ta de concediu, care chiar daca nu pomeneste despre Cenusareasa, aduce multe informatii despre esentele de parfum.

    Îti doresc deasemenea o zi minunata!

    RăspundețiȘtergere
  20. ha, si eu am avut de cateva ori j'ador...aleg greu parfumurile frantuzesti, dar acum is pe givenchy cu ange ou demon, tare-mi place.

    RăspundețiȘtergere
  21. Lu draga,
    nici nu este vorba aici despre parfumul nostru :) ci al Cenusaresei... Si oricum, chiar daca ne spuneai ce parum folosesti, este dovedit faptu ca fiecare corp, reactioneaza în contact cu parfumul, în mod diferit. Chiar si la aceeasi persoana, este posibil ca parfumul pulverizat sa se combine diferit de la zi la zi, cu mirosul propriu al pielii.
    Si înca ceva :) asa cum nici haina nu îl face pe om, nici parfumul nu îl schimba cu nimic!
    Tu esti aceeasi tipa inteligenta si simpatica, ce mi-ai placut atât aranjata si parfumata pentru Teatru/Balet, cât si în trening, alergata în jurul casei, fara cheie, iarna :D)
    Te pup du süße!

    RăspundețiȘtergere
  22. Daurel,
    nu înteleg de ce te scuzi?! Vin sa citesc :)

    RăspundețiȘtergere
  23. Daurel,
    am sa trec linkul tau la recomandari, deasemenea; ieri seara înca nu erai înscris...

    RăspundețiȘtergere
  24. aA,
    ma bucur ca "Parfumul Cenusaresei"mele, s-a simtit pânaaaaaaa la tine! :)) Bine ai venit pe pagina mea! Multumesc si transmit înapoi, numai gânduri bune!

    RăspundețiȘtergere
  25. Sophie,
    wow! cunosc "ange ou demon", îl are fiica-mea. Este excelent!

    RăspundețiȘtergere
  26. M-ai facut curioasa! Nu l-am mirosit pana acum.

    RăspundețiȘtergere
  27. frumoasa povestire. Cu parfum delicat si fin.

    RăspundețiȘtergere
  28. Gabriela,
    ;) si tie îti palce Dior?
    O seara minunata îti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  29. Cred ca este cea mai frumoasa poveste parfumata pe care am citit-o in ultimele zile.
    Personal, i-as fi recomandat domnisoarei Addict, tot de la Dior.

    RăspundețiȘtergere
  30. Draga Crmen,nu am reusit sa transmit ceea ce vroiam...parfumul, oricare ar fi el participa mult la misterul care se creaza (sau nu) in jurul unei persoane,atmosfere ,amintiri etc.Este un component care ramine in subconstient asteptind actiunea.Stii, (cindva)eram asa de iritata de ceva...nu puteam defini si totusi ma irita ceva...
    Era o colega care purta un parfum pe care il cunosteam si care nu i se potrivea.De fapt nu mi se potrivea mie ca il purta ea...Femeia, etrena poveste...Ghiocei si din partea mea!Pusi, LU

    RăspundețiȘtergere
  31. Eu mi-as dori tare mult sa stiu cum merge "povestea" mai departe.
    Ce s-a intamplat a doua zi la birou? Soferul chiar era sofer?

    RăspundețiȘtergere
  32. Gabriela,
    esti tare draguta, multumesc!
    si eu i-am "recomandat" d-soarei :J'adore sau Addict :))

    RăspundețiȘtergere
  33. Lu,
    asa este! si pe mine ma agaseaza câteodata parfumul cuiva, mai ales când savurez o delicatesa culinara... atunci zau daca mai stiu ce bag în gura!
    Povestea cu colega :)) e haioasa!
    Te pup si-ti doresc o zi mininata!

    RăspundețiȘtergere
  34. Cati,
    ce draguta esti! la aceasta reactie nu m-am asteptat! :) hm... cine stie? poate într-o zi...
    O zi minunata!

    RăspundețiȘtergere
  35. Super tolle Geschichte :) Du schreibst immer so wunderschoen :D

    Mach's Gut :D und schoene Sonntag :)

    Kindchen

    RăspundețiȘtergere
  36. Oh, Kindchen,
    Du bist zu nett und lieb! Danke!
    ♥ Ein wunderschönen Sonntag für Dich! ♥

    RăspundețiȘtergere