duminică, 17 decembrie 2017

Spiritul Craciunului


Sâmbata dimineata, familia care locuieste lânga noi – „parintii“ lui Rico - pudelul, au organizat un brunch la care au invitat toti vecinii de pe alee.
La ora 9 ne-au întâmpinat cu sampanie si nectar de portocale. Am sosit rând pe rând si ne-am adunat în salon, în jurul semineului în care duduiau lemnele, pe când afara tocmai incepuse iar a fulgui.
Ca peste tot între vecini - ne vedem aproape zilnic cu treburi în jurul casei, rar însa ne întâlnim mai multi, deodata.Ce bucurie sa fim acum cu totii, veseli, sanatosi si în deplina armonie!
Dupa un scurt small talk, am fost poftiti la masa, în sufragerie, unde domneau mesele, frumos decorate si încarcate cu tot felul de bunatati. Un mic-dejun bavarezo-multi-culti ☺ Cârnati albi fierti (Weißwurst), cu mustar dulce si Brezel (covrigul bavarez), Leberkäse cu mustar mediu-iute, salata de creveti, salata de icre, omleta, oua fierte, salata orientala, sunca, salamuri, brânzeturi, struguri, rosii, castraveciori, ridichi, pepene galben în Prosciutto di Parma, masline, ciupercute cu maioneza, mini-gogosari umpluti cu mozzarella, dulceturi, miere, chifle crocante de la brutarie, cafea, cappuccino, espresso… Am fost în total14 persoane la masa si nu stiu zau cum au reusit cei doi sa organizeze totul atât de perfect, mai ales ca sunt cei mai vârstnici de pe strada noastra.
Ne-am simtit foarte bine si de aceea, ne-am gândit si la cei mai putin norocosi ca noi. Am adunat bani pentru doua societati caritabile (SOS Kinderdorf si MFK Verein) si ne-am bucurat împreuna de rezultatul actiunii desfasurate cu o zi înainte, la care deasemenea am participat – „Stern Stunde“ Bayern 1 (care face anual colecte pentru copiii aflati în nevoie, atât din Bavaria si Germania, cât si international). Într-o singura zi, Bayern 1 a reusit anul acesta o suma record: 7,7 milioane de Euro!
Spiritul Craciunului ne uneste si ne face pe toti mai buni, mai marinimosi!


6 comentarii:

  1. Aveti o traditie minunata. Imi place nespus de mult ideea. Si e tare bine ca mai aud si ceva atat de firesc!
    Intr-adevar atmosfera de sarbatoare "musteste" peste tot!

    O saptamana excelenta, draga Carmen si sper, usoara!
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, de cel putin cinci ani pe strada noastra s-a creat o atmosfera familiara. Serbam zilele dw nastere impreuna, serbam sarbatorile impreuna, ne ajutam si ajutam si pe altii.
      O saptamana cat mai placuta draga Suzana. Pupici si imbratusari

      Ștergere
  2. Frumoase aceste întâlniri între vecini! Mai ales acum, în preajma Crăciunului, aduc o și mai mare apropiere între oameni. Frumoasă și inițiativa colectei. Gesturi frumoase, creștinești, atât de potrivite cu spiritul Crăciunului.
    Numai bine, dragă Carmen și zile cât mai frumoase! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O familie dintre vecini este direct implicata in actiuni caritabile ca angajat voluntar. In fiecare seara srrvesc la masa din cantina nevoiasilor. In fiecare seara, de cativa ani, sacrifica ore cu drag, cu sentimentul ca munca lor face lumea mai buna.
      O saptamana cat mai placuta, Alex draga.

      Ștergere
  3. Exista si vecini care se inteleg bine?! :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Spre norocul meu, nu am avut niciodata experiente neplacute. Nici cand am locuit in România si de cand traiesc aici 😊

      Ștergere