sâmbătă, 9 decembrie 2017

Performante OSRAM

Osram este cel mai mare producător de obiecte de iluminat din lume. Corporația multinațională (cu sediul în München) a fost fondata în 1906 și numele este derivat din denumirile elementelor chimice Osmiu și Wolfram - doua elemente utilizate la filamentele de iluminat în momentul în care compania a fost înființată.
Compania are sedii în Germania, Franța, Letonia, Slovacia, Republica Populară Chineză, Indonezia, Argentina si numara peste 43.500 angajați - printre care si eu ☺
Voi prezenta aici câteva din ultimele cele mai spectaculoase proiecte cu care se mândreste firma la care lucrez:
Zhuhai Grand Theatre - este noul simbol al orasului Zhuhai ( în traducere "Pearl and Sea").
Complexul arhitectonic este conceput sub forma a doua scoici uriase, cu înaltimea de 90 metri si respective 60 metri. Si nu doar arhitectura este iesita din comun ci si fatada luminoasa, realizata de Osram Traxon Led-Dols. Cei 51000 pixeli fac posibil proiectarea unui grandios spectacol video.

♦ Tot în China, în vechiul oraș port Wuhan aflat la confluența a două râuri puternice, Yangtze și Han, din dorinta de a celebra viata si comertul, s-a nascut proiectul "Wuhan - Two Rivers, Four Shores".
Este cel mai mare spectacol de lumini cu LED-uri sincronizate, întins peste 320 de clădiri si 20 de kilometri de-a lungul celor două râuri. Este o poveste magnifica, transpusa pe peretii cladirilor, reflectata pe cerul noptii si oglindita pe undele apei si realizata cu ajutorul concernului Osram (OSRAM Lighting Solutions a furnizat 6.785 unități e:cue Butler PRO, sincronizate la fractiune de secunda si conectate la un hybrid cu fibra optica unic). Astfel, râurile Yangtze și Han au prins viata si zona ofera locuitorilor și turiștilor un festin vizual.
♦ Cea mai mare biserică din lume - Bazilica Sf. Petru din Roma / Cetatea Vaticanului, va străluci într-o nouă lumină în viitor. Vaticanul a optat din nou pentru tehnologia OSRAM atunci când a reproiectat iluminatul bisericii. În viitor, corpurile de iluminat moderne cu LED-uri vor oferi o experiență artistică unică și vor economisi aproximativ 85% energie. Vaticanul și OSRAM continuă astfel un parteneriat lung - tehnologia de iluminare OSRAM a fost deja utilizată pentru Capela Sixtină, Piața Sf. Petru și Stanze di Raffaello. De Crăciun 2018, Bazilica Sf. Petru va straluci într-o noua lumina.

♦ Un alt grandios proiect Osram este showul de lumini si efecte speciale (asigurat de distribuitorul britanic Mike Oates), care întregeste spectacolul muzical oferit de Ed Sheeran în actualul turneu mondial 2017/2018. Alaturi de tânarul muzician, vedete ale turneului sunt si lampile Scenius Unico și Mythos 2 de la OSRAM Clay Paky.
Scenic Unico (lampă Osram 1400W, 6500K, CRI foarte înaltă) este practic o magnifica "mașină de iluminat", cu șase rotitoare de gobos, dispunând de sistem cu diferite filtre de difuzie ce pot fi introduse treptat. Însa caracteristica cea mai uimitoare este faptul că Scenius Unico poate genera un fascicul de lumină super concentrat, puternic si îngust.
Mythos 2 este un reflector excelent, care produce restante pe fascicul de lumină mare si foarte dens, oferind un zoom ce variază de la 4 ° la 50 ° (raport de 1:12). Mythos 2 conține un disc cu efecte vizuale indexate, care poate fi suprapus pe toate gobosurile, atât în ​​interiorul, cât și în afara focarului.
♦ Osram este din anul 2015 partener oficial al Concursul Muzical Eurovision si bineînteles va fi prezent si la Lisabona 2018. Cu Osram aceste evenimente sunt mai atractive, mai incitative, mai magnetice.
PS:  ♥ ador melodiile Perfect si Photograph din repertoriul lui Ed Sheeran ♥

13 comentarii:

  1. Wow!Un spectacol de lumini!Foarte interesante inforamtiile oferite de tine, Carmen!Ai vazut? https://www.youtube.com/watch?v=KyaFxEvxDo4&feature=share Va doresc o duminica linistita si frumoasa! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Florina draga, cred ca lipseste ceva din link, ca nu gasesc nimic la adresa de mai sus... Te rog mai trimite-mi o data linkul. Doar linkul, ca sa il deosebesc de text. Te pup
      O duminica placuta!

      Ștergere
    2. https://www.youtube.com/watch?v=KyaFxEvxDo4&feature=share

      Ștergere
    3. In link este prezentarea Chanel | Pre-Fall 2017/2018 la filarmonica din Hamburg. Show-ul este spectaculos!Sper ca acum sa functioneze. Asta referitor la postarea ta: lumini, arhitectura Ce frumos ninge la voi!Sper sa ninga si la Drobeta. :)Weekend-ul acesta am vazut The door regizat de István Szabó . Leo e un scump!Te pup, Carmen!O seara frumoasa!:)

      Ștergere
    4. aaaaa, daaaa! acum a functonat! Full Fashion Show în Elbphilharmonie din Hamburg.
      Cumnatul meu a fost la fulminantul concert de inaugurare ♥♥♥ anul acesta in ianuarie. Fenomenala constructie si o acustica extraordinara! Si preturi exorbitante!
      Stiai ca doar pentru curatarea ferestrelor - fatada este doar din sticla, se face de 3 ori pe an, dureaza 3 saptamâni si de fiecare data costa 52000 euro? ☺☺☺ Cât a costat modernizarea acestei cladiri nu se stie oficial, însa mult peste 866 milioane euro! Din punct de vedere al acusticii si confortului, Elphi (asa cum este denumita în jargou) se numara printre primele 7 sali de concerte din lume.
      si apropo lightshow - chiar si inaugurarea salii de concerte a fost realizat de Osram: Elbphilarmonie: Mega-Licht-Show
      Te pup Florina draga. O seara minunata sa ai! :-*

      Ștergere
    5. Pff, chiar sunt preturi exorbitante, nu, habar nu aveam :D. Am vazut pe youtube cateva videouri filmate cu drona atat in interiorul cat si in exteriorul filarmonici, dar cam atat. Chiar asta voiam sa te intreb , daca spectacolul de lumini de la filarmonica a fost organizat tot de Osram. Sunt spectaculoase, artistice! Multumesc pentru inforamtii , Carmen!Iti doresc o saptamana cu mult spor! :)

      Ștergere
    6. Un start bun in noua saptamana, Florina draga! Te pup

      Ștergere
  2. Este fascinant! Inedita postare, sunt mandra ca faci parte din "lumina"!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. noi primim informatiile pe Intranet - si zilnic suntem la curent cu tot ce se intampla in cadrul concernului, indiferent de sedii.
      Multumesc mult ♥ Te pup

      Ștergere
  3. Foarte interesant! Tehnologia "luminii" tot creste. Din ce in ce mai spectaculos si mai cu multa magie!
    Multumesc, draga Carmen de aceste detalii... luminoase. Cred ca iti place unde lucrezi! :)
    O duminica excelenta sa ai! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asa este. "Cele trei dimensiuni" este o poveste depasita! Tehnologia se dezvolta si descopera alte directii, care sa ne impresioneze simturile din prima fractiune de secunda.
      O duminica minunata sa ai, deasemenea! te pup :-*

      Ștergere
  4. Excelente jocuri de lumini! Video doi e cel mai stralucitor. :)
    Migaloasa munca de imbracare a cladirilor in lumina! Si nu e doar migala, ci si talent, pentru potrivirea luminilor potrivite in locurile potrivite, armonizate...
    N-aveam idee ca OSRAM e cel mai mare producator (deci si cel mai bun!) dar am ajuns, de multi ani, sa constat din experienta ca are cele mai bune... becuri! :) La noi, cele mai multe, cred ca sunt aduse din China, si au preturi mai mici decat daca ar fi aduse din alte state unde se produc.
    Foarte instructiva postare. :) Multumesc.
    Imbratisari si pupici, cu drag, de la trio pentru trio! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu sunt de 11 luni la Osram si imi place tare mult atmosfera de lucru si stilul de organizare al întreprinderii. Filozofia concernului se bazeaza pe metoda Hōshin kanri. De altfel intregul plan management este ghidat dupa metodologia japoneza (six sigma, 5S, Kaizen, etc).
      Chinezii au copiat multa tehnologie de vârf europeana si astfel face concurenta produselor si paguba e mare. Cei care insa se "ard" cu produsele ieftine si de joasa calitate produse de chjinezi, revin la produsele originale, mai scumpe... Prea târziu si prea putini isi permit sa plateasca preturile "adevarate" -
      Pupici de la trio pentru trio. De la Leo special un pupici pentru Miki ;-)

      Ștergere