sâmbătă, 17 decembrie 2011

Parfumul Sărbătorilor de Iarna

Sărbătorile de iarnă încep odata cu prima duminică de Advent, când aprind prima lumânare a coronitei de brad si miresmele de rasina si ceara se împrastie în camera si, se încheie odata cu Boboteaza si mirosul de busuioc, când - cu multa parere de rau, ma despart de Pomul de Craciun, împachetând cu grija si drag, globurile si podoabele ce au stralucit si ne-au înfrumusetat cele mai minunate zile de iarna. Este perioada din an în care gândul catre cei dragi este mai puternic ca oricând, când dorinta de a face bucurii se împleteste cu placerea de a pregati mici surprize, când parfumul florilor îsi trage esenta din iubire, speranta, zâmbete si visare. Este perioada de an în care suntem atrasi ca de magnet de atmosfera magica a târgurilor de iarna, este intervalul de timp în care efectuam cele mai multe vizite la rude, prieteni, colegi de serviciu, este perioada de an în care ne recunostem greselile, uitam supararile si cautam drumul spre împacare cu noi si lumea ce ne înconjoara. Este interval de timp în cursul căruia încheiem proiecte si facem noi planuri pentru viitor. Este perioada din an în care redescopar pofta de a bea ceaiuri, placerea de a citi, de a rasfoi albume cu fotografii. Este perioada din an în care ochii copiilor si batânilor lucesc impresionant, multumind fara cuvinte pentru o farâma de atentie si o mâna de ajutor. Este perioada din an în care miresmele mirodeniilor si a fructelor exotice plutesc în întreaga casa, creând multa buna dispozitie, sporind inventivitatea gastronomica, este perioada de an în care ne întrecem în a nascoci noi retete de fursecuri cu care, alaturi de traditionalii cozonaci pufosi, sa rasfatam papilele gustative ale colindatorilor în noaptea de Ajun.
Totul straluceste, aerul este parfumat de brad si scortisoara, toate feţele zâmbesc si sunt luminoase. Perioada Sărbătorilor de Iarnă - ce culminează cu Sărbătorile de Crăciun si Revelion, este cea mai frumoasa perioada din an! Daca totul ti se pare ca trece prea repede, poti pastra în flacoane aroma sarbatorilor de iarna si parfumul Craciunului.
Nu există Crăciun adevărat fără parfum de portocale, mandarine şi grepfrut! Intuition - Estee Lauder este un parfum ale cărui note de vârf conţin mandarină, grepfrut şi bergamotă. Notele de mijloc cuprind un buchet de frezii şi trandafir, iar ca nota de bază, parfumul ofera ambra.
Les Saisons Hiver - Van Cleef&Arpels, este un parfum ce combina arome de piper alb, lâmâie, ambră, mosc si cardamon. Este un parfum floral verde, lansat în anul 2004 de renumitul parfumier Alberto Morillas.
Aromele Sărbătorilor de iarnă cu portocală, pin, jasmin, patchouli, lavandă şi răşină de brad, sunt continute si de parfum Karma Fragrance - Lush. Este un parfum atât pentru femei cât şi pentru bărbaţi, lansat în 1995.
Nuit de Noel - Caron, lansat înanul 1922, de catre parfumierul Ernest Daltroff si de Félicie Bergaud -designerul flaconului. Este un parfum excepţional, care mediază cu notele sale de trandafir, ylang-ylang, lemn de santal, mosc şi ambră, un sentiment de frumusete orientală.
Miros de mandarine, portocale si flori sălbatice poate fi pulverizat prin simpla apasare pe atomizorul parfumului Folie Neiges - Lise Watier, care totodata aminteste de peisajele încarcate de nea si de prospetimea aerului de iarna. Folies Neiges este un parfum ce prezinta scena unui basm de iarna, cu soare veselie şi prospeţime.
Pentru o tinuta de seara în care amintirile te duc la noaptea de Crăciun, cel mai bun partener este Opium - Yves Saint Laurent, un parfum oriental ce combină arome de mirodenii (scorţişoara, piper, ardeiul iute) cu amiresme de garoafă, iasomie, ylang-ylang, patchouli si vaniliei. Parfumul are o structura preţioasa, orientala si picanta.
Tot aroma de vanilie, combinata cu chihlimbar, patchouli, mosc alb si tămâie, ca note de baza, contine Flower - Kenzo, parfumul ce a fost creat în anul 2000 de parfumierul Alberto Morillas. Acest parfum, are ca note de mijloc arome de trandafir, iasomie si ca note de top, miresme de ghimbir, lychee, mandarine, violete şi coacăze negre. Este un parfum care păstreazaparca toate bucuriile Sărbătorilor.
Snow Princess -Nina Ricci... este povestea unei printese frumoase, romantice şi plina de gratie. Cu ten alb, de portelan, emană un caracter distinctiv, ademenitor. Iarna este sezonul ei preferat, deoarece în aer plutesc fulgi de zăpadă si copacii sunt împodobiti cu margaritare de chiciura. Flaconul în formă de măr contine un buchet de flori de lamâie, aroma de măr roşu, caramel, praline, vanilie, cedru si mosc.
Aqua Allegoria Winter Delice - Guerlain, este un parfum cu arome de padure si mosc, pentru femei şi bărbaţi, lansat în anul 2005. Nota de vârf este aroma de brad, notele de mijloc sunt şi răşină de pin, notele de bază sunt opoponax, vanilie şi zahăr.
Vanilla Fields Winter - Coty, este un parfum de iarna oriental floral, pentru femei. A fost lansat în 1993 si reprezinta o superba mixura de iasomie şi vanilie.
Winter Kiss - Naomi Campbell, este un parfum de lux, un omagiu adus carierei remarcabilei Naomi, fotomodel si manechin, cu o personalitate impresionantă, ce a încantat timp de 20 de ani, paradele de moda, începând cu Milano si încheind cu New York . Erotic şi senzual, parfumul contine flori de cactus caraibian si regina nopţii. Nota de vârf este formata din aroma de bergamota, stele de anason şi frunze de piper roz. Un amestec ametitor de vanilie si mosc, plus arome intense de lemn de santal si cedru dau ca rezultat un parfum fermecator şi senzual!
Winter Edition - Pierre Cardin, prezinta o noua editie limitata de parfum duo clasic Pour Femme / Pour Homme. Doua arome subtile care pot stimula momente confortabile şi romantice în serile lungi de iarnă. Un amestec de arome de bergamotă, iasomie, ananas, violete, frezie, măr Pink Lady, bujor, vanilie, mosc, patchouli si cedru, formeaza reteta speciala a unui parfum magic, precum o zi de sarbatoare.
În completarea recomandarilor pentru un Crăciun parfumat, stiati ca:
- mirosul de scortisoara este un puternic antidepresiv, dar si afrodisiac? Mireasma de scortisoara are un efect de relaxare asupra întregului organism. Asezati o lumanare parfumata pe masa de Crăciun si toata familia va fi mult mai fericita!
- mirosul de brad natural te duce cu gândul la munte, la aer curat? Daca nu veti împodobi un brad , asezati câteva crengute pe masa! Atât invitatii, cât si familia vor fi captivati de magia Crăciunului!
- mirosul racoritor al citricelor este energizant si relaxant? Nu va mirati daca cei care vor gusta din portocalele proaspete vor dansa si vor fi mult mai binedispusi – se stie ca portocalele reduc stresul si trezesc simturile…
Parfumati-va casa si deschideti usa colindatorilor daca doriti ca sa va mearga bine în noul an!
Seria de arome pentru Lampa Berger are bineînteles si un parfum special cu arome de Crăciun, eu îl ador! :)
-------------------------------------------------------------------------------
Pe tema Povestii parfumate, rubrica saptamânala initiata de Mirela, au scris si: Mirela, Max, Sara, Rokssana, Lolita, LILI3D.

8 comentarii:

  1. Carmen...am sorbit fecare rând, m-am bucurat de fiecare frază, e fermecător tot ce ai amintit. Pentru că e atât de clară atmosfera acelei miresme degajată de prima lumânăre de Advent...până la busuiocul de Bobotează, așa este. Poți spune că e The Most Wonderfull time in the Year, cum zice un celebru cântec, și chiar așa este! E timpul urărilor de bine, al revederii cu cei dragi! E obositor, știu, dar e frumos!
    Cred că ești ocupată zilele acestea, de fapt mi-ai spus. Și noi plecăm de Crăciun, facem vacanța la socri și revelionul la o cabană mare, a unor amici, așa că ne va fi dor de Cluj!
    Frumoasă și parfumată bine povestea ta. O seară minunată!
    PARFUMURILE SUNT MINUNATE! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Mirela,
    îmi pare rau ca nu am reusit sa public mai devreme :( asta e! niciunul din participanti nu a bagat de seama ca m-am înscris si eu :(

    RăspundețiȘtergere
  3. Sailor,
    thank you, the same to you! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Totul străluceşte aici: imagini şi suflet.
    Iată şi povestea mea, cu întârziere:
    http://innerspacejournal.wordpress.com/2011/12/19/parfumul-craciunului/

    RăspundețiȘtergere
  5. Lili draga,
    ma bucur mult ca nu ai lasat sa-ti scape un asemenea subiect! Parfumul Craciunului este unic si magic. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  6. Aromele randurilor atat de frumos scrise si ale parfumurilor descrise m-au invaluit si pot spune ca deja sarbatorile plutesc in aer. Draga Carmen, iti multumesc pentru fiecare articol scris, pentru rabdarea si maiestria cu care descrii tot ceea ce se intampla in viata ta si iti doresc sarbatori magice! :-)
    Iti dedic! :-)
    http://youtu.be/ikzQuJW2x5Q

    RăspundețiȘtergere
  7. Lolita draga,
    multumesc mult pentru cuvintele tale minunate! cât despre dedicatia muzicala, nici nu am cuvinte sa-ti descriu bucuria! Multumesc! Cleopatra Stratan este o ducica si A VENIT, A VENIT, IARNA este o melodie tare vesela si potrivita acestui sezon.
    Sa ai sarbatori pline de bucurii! Pupici

    RăspundețiȘtergere