sâmbătă, 9 noiembrie 2019

Agenda - "scurta" trecere în revista

Începând cu luna octombrie si pâna la sfârsitul anului, agenda mea este tot mai încarcata cu programari si evenimente la care vreau sa particip - unele mai placute ca altele… ☺ Precizez din capul locului ca aici nu voi pomeni despre faptul ca de trei ori pe saptamâna, dupa orele de serviciu, merg la clubul fitness (despre aceasta activitate, voi povesti detaliat, într-o alta postare ☺).
În calendarul meu cu "planificari ale timpului liber", octombrie începe cu Oktoberfest. Nu am avut timp la vremea respectiva sa povestesc pe blog (am povestit amănunțit în fiecare an), însa postez acum câteva imagini ☺

Urmeaza Ziua nationala, deci o zi libera si în functie de cum pica data, avem sansa unui weekend prelungit, asa cum a fost anul acesta, pentru ca 3 Oktober a picat intr-o zi de joi, deci am luat o zi de concediu si am facut “pod” spre sfârsitul de saptamâna.
În luna octombrie, câtiva prieteni (Angie, Simon, Mimi) si câtiva membrii ai familiei (fiica, nepotul si fratele lui Helmut) serbeaza zilele de nastere - sase persoane în calendarul meu, pâna pe 20 - când eu însămi sunt sarbatorita. Dupa care mai urmeaza înca doua celebrari, la fel de importante (ziua Dianei si ziua Bunicii mele).
Tot în octombrie începe noua stagiune a Royal Opera House si anul acesta am facut rezervari la 4 din spectacolele preluate live în cinematografe (pe 24.10 am avut bilete la "Don Pasquale").
Octombrie se încheie cu Halloween, ziua în care cioplim dovleci, ne mascam sau nu, însa mereu râdem si ne distram.
Noiembrie debuteaza cu o zi de sarbatoare si anul acesta, Ziua Tuturor Sfintilor a picat într-o zi de vineri, deci am avut din nou un weekend prelungit. Deoarece în Bayern la început de noiembrie este înca vacanta de toamna a copiilor, le-am invitat pe Emma si Greta la noi. Am avut noroc de vreme superba, ceea ce a sustinut si mai mult buna noastra dispozitie.
Pentru mânine - sâmbata, am în agenda trecut: “Ziua fetelor”– asa numesc eu zilele de sambata petrecute împreuna cu matusa mea. O data la doua-trei luni ne întâlnim - ori vine ea la Augsburg, ori merge eu la Ulm, ori mergem împreuna în Stuttgart sau München, pentru o tura de magazine. De data aceasta vom merge împreuna la München. Ne încaltam comod, pentru ca in zile ca acestea umblam muuulti kilometrii de-a lungul zonelor pietonale, fara un tel anume. Privim vitinele si daca ceva ne atrage privirea, intram. Avem cateva magazine pe care le vizitam cu multa placere, fara însa a avea neaparat intentia de a cumpara ceva. Bineînteles ca ne bucuram daca descoperim ceva dragut si corelat pret-calitate dar, cum spuneam, nu acesta este scopul plimbarilor noastre. Noi ne bucuram sa ne revedem, sa povestim, sa ne împartasim una alteia grijile sau bucuriile, sa râdem si sa ne motivam reciproc. La ora amiezii intram intr-un local si servim masa de prânz, bem un pahar de sampanie, vin sau bere – depinde ce se potriveste la meniul ales. Savuram orele petrecute împreuna si la capatul zilei, avem si habar care este trendul în domeniul modei: care sunt culorile de sezon, care este croiul care se poarta, cum evolueaza preturile, ce forma au tocurile pantofilor sau care sunt accesoriile “must have”☺  În zile ca acestea, nu numaram nici kilomertii umblati, dar nici nu ne gândim la calorii! Pentru ca la pauzele de cafea, servim cu placere prajituri cu crema si cu ciocolata!
Pe 11.11 este ziua lui Leo! Dragul nostru patruped va împlini 3 ani! Vom serba ziua lui duminica si am comandat special un tort!
Pe 16 noiembrie voi participa la un seminar profesional, pe tema “Analiza modurilor de defectare și a efectelor lor (AMDE)”. Va fi ultimul seminar din acest an (dintr-un sir de sase) . Vom învata (probabil ☺) lucruri noi, vom schimba impresii, vom calcula exemple concrete si voi petrece o zi întreaga alaturi de ingineri de la diverse firme ale regiunii Bayern-Sud.
Pe 19.11 este ziua Mamei - din pacate si anul acesta vom fi împreuna doar virtual...
Tot în noiembrie, au înca 5 rude si prieteni zilele de nastere (Maria, Marcel, Emma, Alina si Helmi).
Miercuri, pe 20 noiembrie, voi participa la o seara artistica cu titlul “Sa învatam sa pictam ca vanGogh”. Sub egida ArtNigt se organizeaza din cand in cand în orasul meu un asemenea eveniment. Te inscrii, iti este rezervat un loc la șevalet, ai o pânză pe sașiu în formatul potrivit, pensule si culori acril la dispozitie. Tema picturii este aleasa pentru întreaga grupa – pentru noi este “Starry night” – si grupa este îndrumata de un artist plastic cu experienta, care da indicatii si explica cu ce se incepe si ce fel de technici trebuie folosite. Voi participa împreuna cu o prietena si abia astept aceasta seara! Tabloul poti sa il paszrezi sau sa il faci cadou cuiva drag.
În ultimele zile ale lunii noiembrie se deschid târgurile de Advent si anul acesta ne-am propus sa vizitam si alte targuri – pe lânga cele in care mergem anual (cele din Augsburg, Ulm si München). Pe 30 noiembrie vom vizita Chimsee Christkindlmarkt. Este o excursie cu autocarul, organizata de o agentie de turism. Inclus în program este si o calatorie cu vaporul pe Insula Femeilor, unde vom participa la un concert de colinde în incinta manastirii construite în secolul XXI. La întoarcere vom vizita târgul de Advent din portului Priner.
Pe întâi decembrie serbam Prima zi de Advent. Vom aprinde prima lumanare în coronita de Advent.
Serbam deasemenea si Ziua Nationala a României
Perioada de Advent este pentru mine cea mai frumoasa perioada a anului! Este luna în care se produc cu adevarat minuni! Mai mici sau mai mari, dar adevarate minuni! Pentru ca adunam bani pe strada la noi si adunam bani la serviciu. Se fac colete si in cadrul unor emisiuni radio sau tv, la nivel local sau national si toata lumea este constienta ca daca doneaza câtiva banuti, suma adunata poate scapa de griji pe unii semeni de-ai nostri care fara vina proprie, au cazut într-o situatie financiara grea.
Este luna în care fiecare face ordine in casa si sorteaza lucrurile bune pe care nu le mai foloseste. Le donam deasemenea in cutii mari, la Caritas.
Este luna în care ne gandim mai mult ca oricând la cei dragi, la membrii familiei sau la prieteni, la cunostinte sau vecini, la persoane care au sarit sa ne ajute cândva, când am avut nevoie. Este luna in care cautam sa ne revansam fata de fiecare, cu o mica atentie.
Nu am niciodata “stress cu cadourile de Craciun” pentru ca le caut din timp si cu mult drag. Nu las aceste pregatiri niciodata pentru ultimele zile.
In decembrie, dupa ce tremin curatenia generala, decorez casa în asteptarea Craciunului (dar nu împodobesc niciodata bradul înainte de Seara de Ajun). Deasemenea începem coptul fursecurilor. În Bavaria, în perioada de Advent te vizitezi cu prietenii si cu vecinii si peste tot servesti fursecuri, turta dulce si vin fiert cu mirodenii. Se organizeaza întâlniri cu colegii de serviciu la o cana de vin fiert sau se fac mese festive, achitate de sefii firmelor, ca multumire fata de angajati, pentru rezultatele anul ce tocmai se va încheia. Firma mea ne-a invitat pe data de 5.12 la restaurant.  (De Craciun, sta fiecare acasa si savureaza sarbatorile alaturi de familie si de cei apropiati).
Pe 10.12 avem bilete la ROH "Coppélia" si pe 14.12 vom merge la Ulm sa vedem spectacolul de balet al scolii matusii mele.
În decembrie au zilele de nastere sase din rudele si prietenii nostri (Michi, Reinhard, Lena, Greta,Sabrina, Thomas).
Pe 20.12 voi merge pentru ultima data la serviciu anul acesta, apoi voi avea vacanta de iarna pâna pe 7 ianuarie 2020.
Planuri pentru noaptea de Revelion înca nu avem, dar vom serba acasa, cu dragul nostru Leo ♥
Si agenda mea are pagini marcate chiar si în anul viitor! In primele zile din ianuarie, vom merge la schi in Algäu. Sper sa îl conving si pe fratele meu sa ne însoteasca.
Cândva, în ianuarie, compartimentul în care lucrez are în plan sa ne invite la un dineu festiv cu ocazia inceputul de an.
Pe 14 Februarie – de Ziua Sf. Valentin, eu si baietii mei - Helmut si Leo, vom fi în Marienbad - istorica statiune balneara din Karlovy Vary / Cehia. Vom petrece câteva zile în hotelul Gala Excelsior situat în centrul statiunii, nu departe de “Fantânile muzicale” si de Colonade.
Un alt plan ce este deja fix: o excursie cultural ape Coasta de Azur. La inceputul lunii martie vom petrece sapte zile în Italia si Franta, pe malul Mediteranei. Vom vizita: San Remo, Dolceaqua, Nisa, Cannes, Saint Tropez, Monaco, Monte Carlo si Portofino. Am mai fost în zona în urma cu 15 ani… acum vom fi însotiti de ghizi care ne vor atrage atentia asupra celor mai frumoase locuri ale acestor orase. Abia astept!
... O luna mai târziu vor fi Pastele ☺☺☺ Da… timpul zboara fantastic de rapid si... daca nu planifici din timp anumite lucruri, le pierzi esenta. Spontaneitatea este buna din când în când, cu precadere în actiunile marunte 😊

6 comentarii:

  1. Oaaaaauuuu! :) Incarcata agenda, dar superb cum reusesti sa te organizezi! Si ceea ce mi se pare foarte fain este ca reusesti sa faci atat de multe! Activitatile acestea sunt tot atatea infuzii de bucurie!
    Pare ca o tii tot intr-o distractie! :) Sa fie sanatosi toti dragii vostri si sa petreceti muuulti-multi ani de acum inainte!
    Te imbratisez cu drag! ♥ Imbratisari si pupici, cu drag, de la noi pentru voi! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daca nu mi-as nota in calendar, nu as reusi sa le fac pe toate ☺ In fiecare sfarsit de saptamana facem ceva, daca nu avem ceva deosebit - ca acum, in octombrie-noiembrie-decembrie, facem macar o excursie sau o plimbare frumoasa. Sunt genul de om care nu poate sa stea in casa sa leneveasca precum o pisica ☺ Eu trebuie sa ies, sa fac ceva, sa-mi consum energia ☺ Leo este un însotitor perfect! Iar Helmut... tine pasul cu noi ☺☺☺
      Te pup Diana draga. Imbratisari si gânduri, cu drag, de la noi pentru voi! <3

      Ștergere
  2. Asa agenda mai zic si eu! Evenimente pline de bucurie si asta este perfect.
    Iti urez ca toate sa mearga snur, sarbatoritilor: La Multi Ani fericiti, sa-ti transformi fiecare moment intr-o sarbatoare a sufletului si sa aduni un buchet de trairi speciale pe care sa le imortalizezi cum stii tu mai bine. Imbratisari si tot binele din lume! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Suzana draga, daca nu as face nimic in timpul liber, nu as rezista stressului de zi-cu-zi. La serviciu, trebuie sa fii perfect si cat mai rapid - pe sosea, vrei sa fii cat mai rapid si trebuie sa fii perfect. Ca sa echilibrezi psihicul, trebuie sa faci ceva mai altfel. Vara, iesim mereu in mijlocul naturii, insa toamna si iarna, mai rar. Deci trebuie planificate alte activitati placute, care sa hraneasca sufletul si mintea☺
      Te pup draga mea. Multumesc. Aceleasi urari, inzecit, inapoi - cu drag <3

      Ștergere
  3. <3
    Agenda mea e plina cu notite referitoare la proiectele online :))).
    Si de restante... Nu prea mi-au iesit planurile cum am vrut, dar nu a depins doar de mine... asa ca la anu' mi-as dori sa ne programam toti ai casei... mai eficient. Si sa nu mai fiu eu mereu nevoita sa aman, sau sterg sa acumulez restante.

    Imi place enorm agenda ta! :D <3
    Pupici cu drag

    ps: pupici cu drag si pentru Magicul Leo 11:11 <3 muuuuuuah!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu lucrez 9 ore doar la computer, acasa ma uit la film online, am blogul... restul activitatilor le vreau in viata reala ☺ Altfel nu reusesc sa gasesc echilibrul :-) Incerc cat pot de mlt sa petrec timp liber in mijlocul naturii, fac sport forte mult si incerc sa fac activitati cat mai diferite. Sunt mereu gata sa încerc ceva nou, sa învat ceva nou.
      Te pup draga mea. Imbratisari atat pentru tine, cat si pentru Kouki <3

      Ștergere