vineri, 16 februarie 2018

O zi cu soare, o alta cu ceata si ninsoare

(continuare la "De Sfântul Valentin")
Am decis sa schiez în cea mai apropiata statiune, la doar 15 minute de mers cu masina de apartamentul nostru. Statiunea de sporturi de iarnă "Götschen - Bischofswiesen / Berchtesgaden" este relativ mica, se afla la o altitudine de 880 - 1.307 metri, are doar trei lifturi - un telescaun si doua teleschi si 9 km piste ( 3 km • piste albastre /2 km  piste rosii / 4 km • piste negre). Avantajul unui centru mic este ca spatiul se conturează cu claritate, deci nu ai nevoie de monitor si mai mult ca atât, permisul de schi este de doar 25 euro pe zi. Pârtiile de schi și snowboard sunt preparate zilnic, sunt sigure din punct de vedere al lavinelor.

Deasemenea, baza asigura locuri atractive celor care-si asteapta familia - ca spre exemplu pentru Helmut si Leo. Sunt numeroase ceainarii sau cabane-restaurant, iar centrul pentru montaje/ reparatii, organizeaza pentru amatorii de drumetii, trasee cu ghid în locuri pitoresti.
Ieri a fost o zi cu soare însa cu temperatura de -6°C. Eu am schiat timp de patru ore si Helmut cu Leo au facut o excursie cu ghid în zapada. Totul a fost placut, fiecare a avut parte de distractie. Ne-am simtit însa cam epuizati dupa efortul  fizic facut, de aceea am hotarât sa încheiem ziua cu o sesiune de saune. Pe rând, ca... avem copil mic ☺☺☺ Unul a trebuit sa ramâna cu Leo.
Hotelul de vizavi de Biserica Sf. Valentin detine un generos centru Wellness & SPA ce include piscina cu apa dulce si sarata, servicii de masaj si diverse saune: sauna clasica (finlandeză), caldarium (sauna cu aburi, tip roman), sauna aromatica (Brechelbad) cu "covor" de crengi de brad, sauna "piatra încinsa", cabine cu infrarosu si multe încaperi pentru relaxare, amenajate distins, intim si elegant. Am profitat de faptul ca odata cu mine nu au foat decât câteva persoane, asa ca am facut multe fotografii ☺

Dupa sauna si masaj am dormit ca pruncii ;-)
Vremea s-a încalzit peste noapte si a plouat. De dimineata era ceata si înca ploua fin-fin. Zapada se transformase în flescaiala... Am hotarât totusi ca urcam la schi deoarece conditiile meteorologice pe vârf de munte nu seamana niciodata cu cele din vale. Într-adevar, la baza pistelor de schi ningea usor si vizibilitatea era usor tulbure. Am facut doar doua ture, pâna când ceata s-a îndesit.
Helmut s-a jucat cu Leo în zapada. Când ne-am reîntâlnit, erau amândoi uzi leoarcă. În masina, în drum spre apartament, l-am învelit pe Leo în paturica lui, pentru ca începuse sa tremure. Ne-am oprit la un ceai la hotel si din nou am încheiat ziua la saune. Rasfat, nu gluma! Uite ca se poate wellness si cu catel ;-)
Mâine pornim spre Salzburg. Speram sa avem vreme uscata, ca pe ploaie nu vom putea umbla de dimineata pâna seara pe strazile orasului.

5 comentarii:

  1. O zi minunata. E tare bine cand te pricepi la un astfel de sport de iarna!
    Oportunitatile sunt mult mai multe. Ma intrebam retoric daca lui Leo ii place sa gliseze pe zapada? Ce inseamana zone gestionate cu inteligenta: sunt de toate, pentru toate gusturile si puterile. Si piscina arata tare fain! Sa va fie de bine si odihna placuta! Si evident, petrecere placuta mai departe!
    Pupici, draga Carmen! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Suzana, sunt nascuta în capitala, dar am crescut la poalele muntilor Fagaras - în SIBIU :-) In fiecare iarna la sfarsit de saptamana urcam la Paltinis, pentru cateva ture de schi. (Vara mergeam la înot la Ocna Sibiului si la gratarel pe malul Stezii, mai sus de Rasinari. Pâna în anul 2000 nu mi-am permis niciodata concedii scumpe sau vacante în strainatate, dar vara mergeam anual pentru macar 10 zile la Costinesti.) Ma consider norocoasa ca am trait intr-o asemenea zona frumoasa! Stiu sa schiez, sa patinez, sa inot... nu mi se pare nimic deosebit.
      Leo iubeste zapada. Îl fascineaza ninsoarea si se joaca cu multa placere in zapada. Nu cred ca ii place sa alunece, pentru ca atunci nu s-ar mai simti sigur pe picioruse. Ceea ce am observat este ca atâta vreme cat se joaca in zapada, totul este ok. In momentul in care oboseste si se opreste, incepe sa tremure. De aceea avem mereu cu noi un prosopel si o patirica pentru el ☺ Sa nu razi de noi - dar Leo este membru al familiei noastre, tare il mai iubim ♥
      Ai dreptate, totul este gestionat cu inteligenta - oriunde in Germania. Spre exemplu localitatea in care am inchiriat apartamentul este saraca in industrie. Nu prea exista locuri de munca in statiune, decat in turism. Toate casele au macar un apartament pentru inchiriat. M-a impresionat ca exista case mari pentru turisti, amenajate in fosta sura si grajd de animale. Cunosti precis acele barace de lemn, inalte, lipite direct de casa taraneasca. Ei, aceste baraci au fost captusite cu placi de ghips, cladirile au fost consolidate si amenajate ca si casa cu 2-4 apartamente. Cu tot confortul pe care-l astepti de la un hotel de 3 stele. Si afacerea este a familiei - ei fac curatenie si se ocupa cu reclama pentru inchiriere.
      Noi locuim aici intr-un apartament cu hol, balcon, baie, doua camere decomandate si o bucatarie -sufragerie. Minunat mobilat, mochetat, dotat cu tot ce este nevoie int-o casa, de la televizor, internet si pana la masina de spalat vase. Suntem foarte multumiti.
      Vacanta este cam gata ... maine impachetam si pornim spre casa. De luni reincep serviciul.
      Multumim mult Suzana draga :-* trimit pupici si imbratisari ♥

      Ștergere
  2. MINUNAT!!!
    Ce mult mi-ar fi placut sa fi avut multe vacante ca aceasta cu cretul. Planuiam anul trecut sa mergem in sfarsit la mare putin... Sunt chiar curioasa daca lui Leo ii va placea si la mare (eu cred ca da :D).
    E normal sa tremure, e si frigul si efortul. Mie mi se pare normala toata dragostea pe care i-o aratati - e un copilas mic si dragut <3. Si tare iubit.
    Si e asa bine ca mergeti in excursii si peste tot impreuna.
    Si eu stiu sa patinez (in fine... nu stiu sa merg cu spatele, sa fac tot felul de figuri.. dar merge.. haha) si imi place enorm. Doar ca pe patinele mele am patinat mai mult in casa ... hahaha. Poate anul acesta voi avea noroc sa le mai misc putin :D.
    Am fost odata si pe schiuri (si am reusit sa nu cad.. hahah) dar doar asa, pe o portiune mica.
    Cu inotul nu ma am, dar acolo e alta problema :P.

    Pupici cu drag (merg sa citesc si continuarea ;)) )

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E clar cat de mult iti lipseste Dodo...
      Cu Leo am fost in concediu la mare, anul trecut in septembrie. Am petrecut 15 zile pe malul Marii Mediterane. Am locuit in Poto Roz in Slovenia. Leo a venit cu noi la plaja (vacantele se terminasera si nu era arhiplin). In mare nu intra sa inoate de buna voie ☺☺☺ probabil valurile il iritau. Dar il luam in brate si inaintam in apa pana cand imi ajungea apa la gat si apoi ii dadeam drumul sa inoate spre mal. Unde il astepta Helmut. Ce ne-am mai jucat in nisip, am sapat gropi enorme! ☺ (pe care le-am si acoperit imediat)... cearsaful nosrtu era mereu plin de nisip!
      Leo a avut un semi cort - o scoica, sa ii tina umbra. In fiecare zi a cunoscut catei noi. S-au jucat liber , la apusul soarelui, cand plaja era goala. Noi stateam la un coctail pe terasa unui local la tarm si el se juca in nisip (ca un copil mic si cuminte) ☺☺☺
      Cu Leo am facut multe excursii! Am fost la Venetia, am fost in Triest, am fost cu vaporul sa vedem coralii (cu ecran subacvatic). A fost un sfarsit de vara superb!

      Hahaha, nu imi pot inchiui cum patinezi tu prin casa!
      Niic eu nu stiu sa fac piruete si sarituri cu patinele in picioare, dar cum zici, alerg in cerc la patinoar :-)
      Te pup draga mea. O seara minunata!

      Ștergere
  3. wow wow, wow! asa o zi.... cat o saptamana de vacanta! plina si minunata! felicitari ca stiti sa va organizati atat de frumos!
    multumim si pentru plimbarea pe pista, dar mai ales pentru plimbarea prin zona wellness... multe inca nu am vazut decat aici la tine pe blog! povestea saunei este ca un basm... minunat!
    O zi superba sa ai in continuare, draga Carmen

    RăspundețiȘtergere