luni, 8 octombrie 2012

S-a încheiat Oktoberfest


Cu salutul de despărţire în dialect bavarez "Pfüa Gott! Auf Wiedersehen!" = "Dumnezeu sa te aibă în pază! La revedere!", duminica 7 octombrie, la ora 23:30, s-a închis a 179-a editie a celui mai mare festival din lume: Oktoberfest München 2012. (urmatorul festival: 21.09. 2013 -  06. 10. 2013)
O toamnă de aur cu cer albastru a avut aceasta mega-sarbatoare, ce a atras anul acesta peste 7 milioane de oameni. Corturile supra-aglomerate, mijloacele de transport în comun (U-Bahn, S-Bahn) arhipline, preturile crescânde ale biletelor de carusel, ale berii și meniurilor, nimic nu a descurajat turistii si vizitatorii.
Aceasta sarbatoare deosebit de îndragita pentru atmosfera unica, ispiteste an de an turisti de pe toate continentele lumii. Nu conteaza nici vârsta, nici pozitia sociala sau profesia, la Oktoberfest te împrietenesti imediat, esti la pertú cu fiecare si dupa un Maßbier (un litru de bere) prinzi curaj si poti sa vorbesti orice limba a Pamântului :)) La masa noastra am avut o familie din Brazilia, o pereche din Italia si alta din Tasmania (Australia) si distractia a fost colosala! Cu cei din Australia - Aaron si Hannah, am petrecut doua zile si speram ca prietenia proaspat legata sa o dezvoltam în anii ce urmeaza!

PS: Aici este o harta cu pozitia celor 14 corturi mari (care ofera împreuna 72600 locuri înauntru + 26500 locuri afara) si 21 mici (care ofera împreuna: 5400 locuri înauntru + 750 locuri afara) de pe câmpia Theresienwiese - Oktoberfest München (daca mentineti cursorul deasupra unui cort, apare înscris numele si numarul de locuri în cort si în gradina exterioara). Teoretic, Oktoberfest face posibila asigurarea de 105200 locuri la masa, simultan!!!!!!

15 comentarii:

  1. Am vazut si la noi în ziar ca sa termint festivalul. Ma întreb oare de ce se fac publice doar fotografii cu cei care au cazut "secerati" si nu cu lucrurile frumoase de acolo? Lucrurile pozitive le scriu oamenii simplii, ziarele scriu doar lucruri urate!

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga Minnie, doar stii ca banii se câstiga cel mai usor cu reportaje de scandal, cu informatii de senzatíe... de! gusturile majoritatii!
    Nu ma indoiesc ca au fost si la aceasta editie a festivalulöui o multime de aspecte negative... realmente, au venit sa se distreze 7 milioane de oameni, din toate colturile lumii, apartinând unei multitudini de culturi si educatii.
    Mie mi-a placut în fiecare an si ... am participat la ultimile 12 editii! :)
    Sa ai o zi minunata, Minnie draga! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Sapte milioane ? Cred ca mi-ar place sa vin intr-o perioada mai linistita :) Te imbratisez, Carmen !

    RăspundețiȘtergere
  4. :) Oktoberfest dureaza doar 2 saptamâni si este cea mai mare sarbatoare populata din lume! toti vor macar o data în viata :))
    Münchenul, da, se poate vizita oricând... indiferent de sezon sau vreme, este fermecator! Sa-mi spui neaparat când vii, as putea sa-ti fiu ghid :)

    RăspundețiȘtergere
  5. hihihi...distractie, distractie, distractie- aceasta a fost deviza ! Eu am ratat deci Oktoberfest( am bilete in nov. la Munchen) ! Poate organizeaza si pentru mine una !:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. neaparat sa-mi spui cand ajungi in München! daca e weekend, vin sa te vad si sa ne plimbam împreuna :)

      Ștergere
    2. Vin intre 20 si 26 nov. Am bilete la concertul lui David Garrett si vin cu o prietena ! Am facut deja "planul de bataie" pe zile! Sunt multe de vizitat! Sper sa avem destul timp ! O sa avem nevoie de cateva indicatii privind mijloacele de transport locale si din afara . :) Sper sa ne intalnim! :)

      Ștergere
  6. Am crezut ca umflatul preturilor de sarbatori se practica doar in Romania, dar vad ca se mai intampla si prin alte parti.
    Oricum macar odata mi-as dori sa particip si eu, nu ca as fi bautoare de bere, dar pentru atmosfera sarbatoreasca.
    Seara placuta, draga Carmen!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Melly: inflatia functioneaza peste tot dupa aceleasi legi pe care noi, bineînteles ca nu le intelegem.
      La Oktoberfest trebuie neaparat sa ajungi, macar o data!
      Bere?! :))crezi ca eu am baut pana când nu am ajuns in Bavaria? :)) Dar daca stai sa judeci drept, decat sa bei Cola sau Fanta, plin de chimicale si zahar, mai bine bei o bere care e bautura naturala, face bine la stomac, curata rinichii si face ten frumos :))))(si e mai ieftina, ca in Bavaria berea este subventionata de stat!). Bineînteles ca orice exces este daunator! fiecare trebuie sa-si cunoasca si respecte limita, indiferent ca e vorba despre bere, vin, lichior sau cafea, ciocolata...
      O seara minunata si tie, Melly draga!

      Ștergere
  7. Ce frumos e colajul de fotografii!
    Cine stie, poate la anul voi reusi si eu sa ajung.Tare mult mi-ar placea!
    Te imbratisez!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce m-as bucura, Vera draga! iti amintesti ca eu te-am invitat, pe tine si pe Pandhora, anul trecut, sa locuiti la mine si sa mergem impreuna la Oktoberfest?... nu s-a putut, dar poate ca reusiti anul viitor!
      îmbratisari :)

      Ștergere
  8. Frumoase și vesele zile ați avut, bravo vouă! Colajul de fotografii e plin de culoare și zâmbete, iar asta arată că v-ați distrat din plin!
    E o sărbătoare frumoasă și se vede că a fost timp numai bun pentru așa ceva. ;)
    Îmbrățișări și o seară frumoasă, dragă Carmen! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mirela draga, trebuie neaparat sa vii o data la Oktoberfest! este într-adevar o atmosfera pe care nu o poti descrie în cuvinte, oricât talent ai avea!
      Pupici. Noapte buna!

      Ștergere
  9. Ma uimeste cat de multa lume a onorat Oktoberfestul. Impresionant!
    Sunt convinsa ca a fost frumos, imaginile pe care ni le-ai impartasit in aceste zile au demonstrat-o din plin :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asa-i ca-i crazy?! :) Cel mai mare muzeu din lume: Metropolitan - New York, are 5 milioane vizitatori - dar pe an! Oktoberfest are 7 milioane în 2 saptamâni! :)) Ermitage - St Petersburg (al doile muzeu ca marime din lume) numara abia 2,4 milioane de vizitatori/an. Doar Louvre - Paris, depaseste acest record, numarând 8,3 milioane vizitatori, insa raportat tot la un an! :))

      Ștergere