joi, 4 octombrie 2012

D'ale Oktoberfest-ului

Am scris în fiecare an despre cea mai mare sarbatoare populara din lume - Oktoberfest (bineînteles din München!). Eu merg cel putin o data în fiecare an si nu ma plictisec deloc! De fiecare data se gaseste ceva mai simpatic, mai grozav, de fiecare data ne amuzam mai mult ca oricând! :)) Atmosfera de pe Theresienwiese este de nedescris, evenimentul trebuie trait live! Nici nu stiu cu ce sa încep sa va povestesc sau de unde?!
Despre denumirea de Oktoberfest, am scris aici: Festival, Serbare, despre festival în cifre, am scris aici: Invitatie (planul celor 14 corturilor de bere, ce ofera 4319 locuri de sezut pe banci în interiorul cortului si 690 locuri în aer liber!), Interviuri. Despre portul bavarez, am scris aici: Tracht, despre ce se serveste, am scris aici: Oktoberfest, Multumiri, despre animatie si carusele, am scris aici: Hit-uri, Distractii, Opympia, Roata uriasa, Carusel, Dresura de purici. Fotografii simpatice am prezentat aici: Oktoberfest2012, Bâlci, D'ale festivalului, Curajosii.


Despre statuia Bavaria, am scris aici, astazi aduc în completare, fotografii din interiorul monumentului, pentru ca ieri am urcat la 32 metri deasupra câmpiei (4,5m. scarile din exterior, 9m. soclul din granit, 18,5m. statuia din bronz), pe scara îngusta si spiralata si am privit prin gemuletele aflate, doua în urechile doamnei Bavaria si unul la mijlocul nasului.


Din interior se vede bineînteles negativul statii. La nivelul gâtului, exista o platforma cu doua bancute, deasemenea din bronz, pe care vizitatorii obositi pot face un mic popas. Trebuie sa spun însa ca în zilele însorite, aerul din interiorul monumentului este încins, neexistând alta aerisire decât cele patru viewporturi.
 

Copiii a avut posibilitatea sa priveasca lumea mai de sus, calare pe umerii unui adult. Cel mai înalt vizor se gaseste mai sus de sprâncenele statuii, la îmbinarea parului cu fata. Daca mariti fotografia, veti vedea degetele uni vizitator în acel vizor :)




PS: Statuia cântareste ~ 87,5 tone si este singura statuie-colos din lume turnata în întregime din bronz. Bavaria - figura alegorică personificată, reprezinta simbolul Bavariei, al patriotismul si dainuirii seculare. A fost şi ramâne o capodoperă tehnică.

14 comentarii:

  1. Tehnica si determinare germana...
    Colosal pentru 1850.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt convinsa ca a fost superb! Numai daca ma uit la vremea pe care ati avut-o!
    Aici ploua.......
    O noapte buna îti doresc draga Carmen!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. chiar ca am avut noroc! astazi a inceput inca de dimineata un vânt nebun care spre seara a adus ploaie... E gata cu vremea frumoasa!
      Noapte buna, Minnie draga!

      Ștergere
  3. statuia este cu adevarat...colosala!
    ce faina idee sa te afli in interiorul statuii,nu mai spun de panorama :)
    tu esti adorabil de frumoasa in costum bavarez,de altfel vad ca ai mai multe :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. este intr-adevar un monument impresionant! :)
      costume national-bavareze am trei si unul Landhaus. Prima fotografie este de acum doi ani, când am vrut sa arat costumul prietenilor beiuseni (Felicia si Florin), aflati la noi in vizita :)
      Toate celalalte fotografii sunt de ieri.
      te pup, noapte buna! :)

      Ștergere
  4. Am trait si eu "live" bucuria de la Oktoberfest, in 2010 la editia aniversara cu nr. 200. A fost extraordinar! Ne amintim oricand cu mare placere de zilele petrecute atunci la Munchen! Mi-ai facut o bucurie cu postarea ta, multumesc!
    Arati minunat in costumele bavareze! Pe mine m-au fascinat aceste costume atat prin frumusetea lor cat si prin faptul ca erau purtate de toata lumea care mergea la festival, indiferent de varsta. Si am observat ca ei le poarta cu mare placere si prin oras, nu doar la Oktoberfest.
    Am scris si eu pe blog despre experienta mea de la Oktoberfest:

    http://vulpitacalatoare.blogspot.ro/2012/05/oktoberfest-das-original.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aaaa, era sa uit! Mi-am luat de la Oktoberfest o esarfa verde cu flori albe de colt care se prinde cu un medalion din metal tot in forma de floare de colt. Am vazut ca e traditional pe acolo. Eu o ador!

      Ștergere
    2. am sa vin neaparat sa citesc impresiile tale de Oktoberfest. Pacat ca pe atunci nu ne "cunosteam", poate ne dadeam intâlnire la o tura cu Riesenrad (singurul carusel pe care urc ;)) Poate la anul? :)

      Ștergere
    3. în toata regiunea Alpilor (Bavaria, Elvetia, Austria, Tirol) floarea de colt este simbolul acestor munti. Floarea de colt reprezinta logoul multor asociatii sau institutiii din aceasta regiune (seviciul salvamont, cluburi alpine, grupari militare, companii aeriene) si este purtata cu mândrie sub forma de insigna sau bijuterie.
      Si eu am mai multe medalioane cu pandativ Edelweiß. Ultimul achizitionat dintrun Flohmarkt (târg de antichitati si vechituri) - cel pe care l-am si purtat ieri, este executat din fildes :)

      Ștergere
    4. Mi-ar face mare placere sa ne vedem la un Oktoberfest! Daca mai am ocazia sa ajung pe acolo, sigur o sa-ti dau de veste! :-)

      Ștergere
  5. Arati minunat in costum bavarez!
    Si mie imi place floarea Edelweiss! :)
    Seara placuta, draga Carmen!

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu, am sa va fac o declaratie prietenesca, sunteti foarte frumoasa, doamna Carmen, iar in costumul popular va sta foarte bine!
    Impresionanta statuia! Va multumesc mult pentru calatoria virtuala prin interiolul statui Bavaria!
    O noapte linistita va doresc, doamna Carmen, cu mult drag!

    RăspundețiȘtergere
  7. Vazusem postarea, dar abia acum apuc sa las comentariu. Chiar minunat in costumul bavarez :D n-as ezita nici eu sa port unul. Imi place traditionalul Oktoberfest, si sa citesc mai pe larg din postarile tale. Este o intreaga istorie in spatele acestei sarbatori.
    Sper intr-o zi sa ajung sa sarbatoresc si eu un Oktoberfest cum se cuvine.
    O zi de duminica frumoasa si insorita!

    RăspundețiȘtergere