joi, 2 octombrie 2014

Cu colegii de serviciu

Ieri am fost la Oktoberfest - cea originala, din München. Am plecat la pauza de amiaza de la serviciu si ne-am întors în Augsburg un pic înainte de ora 23.
Organizarea a fost excelenta, am avut un bus care ne-a dus si ne-a adus, am avut locuri rezervate în cortul Marstall, la etaj în VIP-box, am mâncat câte un platou bavarez, am baut câte un Maßbier - bere din aceea buna de butoi, am cântat împreuna cu orchestra si ne-am amuzat copios, iar seara ne-am învârtit pe toate Ringispielurile.
Din pacate spre seara a plouat, asa ca ne-a murat bine, pentru ca nimeni din grupul nostru nu a avut umbrela, însa... am petrecut o zi superba! ☺Mai greu a fost astazi la serviciu, dar am supravietuit ;)


Tuturor celor ce mi-au acordat un PING la MfC ( saptamâna 40/2014) le multumesc si le raspund printr-un PINGBACK: Dan, Gianina, Andra, Steliana, Anca, Alexa T, bazarul lui albert, Nima, CRISTI, ina, CălinH, Anastasia, Vania, Iulisa, Fairytale, SoriN, Maria, Motanei, feldefel, pandhora, Floarea bunica, Ileana, Silvia, ♥ E LENA ♥ , Foto de inginer, Mihaela Dămăceanu, Zina, Catalin, Liviu, geanina, Alexandru

49 de comentarii:

  1. Un inceput de octombrie minunat.Asa sa fie toata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Practic, iesirea noaszra la Oktoberfest a fost in ultima zi de septembrie; ieri a fost si MfC , asa ca am publicat articolul putin dupa miezul noptii ;))
      Sa fie toata octombrie vesela si pentru tine si pentru mine si pentru toti cei ce citesc aici ! ;-)

      Ștergere
  2. Imi place ca toti aveti costume traditionale !
    Imi pare rau ca a plouat, dar sper ca nu a racit nimeni !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai nu se poate sa locuiesti in inima Bavariei si sa nu ai costum popular bavarez! :-)
      Incepand de pe la ora 19 a picurat si pe cand ne-am dus spre parcarea unde ne astepta busul a inceput puternic de tot sa ploua. Ne-a facut insa bine ;)) in corturile de bere e aer ca in sera tropicala! :) nu a racit nimeni insa ieri cam jumatate din grup si-a luat liber... :-)

      Ștergere
  3. esti adorabila in rochita aceea, in fiecare an ti-o spun dar nu ma pot abitine, esti mai frumoasa decat o nemtoaica, sa stii! :))
    conteaza ca v-ati distrat si ca nu ai racit si, cu siguranta, atmosfera de acolo e unica...cum sa nu te bucuri de toamna la asa distrctie!? :))
    te pupacesc draga mea draga, faina sa-ti fie ziua! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Costumele astea stau bine pe oricine :) sunt tare fain croite - fuste largi dar corsaj strans pe talie. Decolteul... e foarte sexi ;-)
      Cand locuiam in Sibiu si nu stiam o boaba germana, multi credeau ca sunt sasoaica :-))
      Te pup si eu draga mea draga. O zi faina!
      Maine eu am liber - e sarbatoarea nationala.

      Ștergere
  4. Ce frumos, o seara pe cinste! Ai inceput bine luna octombrie, cu veselie si multi prieteni alaturi. :)
    Sa ai un octombrie cu vreme buna si momente frumoase alaturi de cei dragi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vremea este neasteptat de calda. Chiar daca e ceata in fiecare dimineata si din cand in cand mai si ploua, temperaturile se invart in jurul lui 15°C :-)
      O luna plina de bucurii si voua, Raluca draga!

      Ștergere
  5. O distractie pe cinste acolo! Pandora are dreptate . Esti superba! O zi minunata iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cine vine sa se distreze, se distreaza. Si cu cat grupul e mau mare si compact, cu atat distractia e mai mare!
      O saptamana cat mai placuta sa ai, Ileana draga!

      Ștergere
  6. Ce bine va sta in Dirndl, iar colegii banuiesc ca au avut Lederhose. A fost o distractie pe cinste! Sa va fie de bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, asa e Silvia draga. Noi fetele am purtat Dirndl si baietii Lederhose, camasi in carouri iar cei ce au avut pantaloni treisfert, au avut neaparat sosete de gamba! ;-))
      Te pup. O zi faina sa ai!

      Ștergere
  7. Bine ca nu ati lipsit prea mult de la serviciu. La 11 seara v-ati întors la munca banuiesc...
    Imi plac colegii si colegele tale. Sunt toti croiti dupa chipul si asemanarea ta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Marti am lucrat de la 7:30 la 12:45 apoi ne-am distrat! :-) Firma nu s-a daramat fara noi pana a doua zi dimineata ;-)
      Na ja... ca ei sunt croiti dupa chipul si asemanarea mea se poate comenta indelung ;-))
      O zi faina!

      Ștergere
    2. Pai îi luam pe rând pe ei si apoi ajungem la model!

      Ștergere
  8. Am inteles ideea excursiei: a fost o obligatie de serviciu :p

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Richtiiiig! :-) O obligatie obligatorie!!! ;-)

      Ștergere
    2. Și berea a fost din partea casei, ori și-a făcut angajatorul o pomană de bine și a spus:
      "Dacă tot v-am lăsat să vă plimbați până acolo, să faceți bine și să vă plătiți berea!" :)

      Ștergere
    3. daca citeai printre rânduri, poate observai ca am scris spre exemplu ca raspuns la comentariul Larisei ca nu firma a organizat iesirea, ci un coleg s-a ocupat asa, sa putem iesi noi colegii, împreuna. Fiecare a platit 35 euro pentru: transport, rezervare loc în cortul de bere, un platou "gustare taraneasca" si doi litri bere. A fost un pret rezonabil :)

      Ștergere
  9. Ce frumos Carmen! O experienta minunata cred Oktoberfest la Munchen. Eu n-am avut ocazia sa particip pana acum decat la un amarat de festival al berii de la Bucuresti :))
    Foarte dragut si costumul tau bavarez!
    Zi frumoasa sa ai!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oktoberfest este doar cel din München, toate celalalte sunt copii mai mult sau mai putin reusite... insa copii, fara nicio legatura cu traditia, cu istoria, de aceea doar in München poti sa intelegi cu adevarat aceasta sarbatoare.
      Eu merg in fiecare an, cel putin o data. Anul acesta am fost cu colegii de serviciu, a fost super organizat si deosebit de convenabil ca si pret! Noi am platit 35 euro de persoana si am avut transportul asigurat, loc rezervat in VIP box in cel mai nou si frumos cort, o portie buna de mancare si cate doi litri bere (bineinteles ca aici s-au bucurat baietii, pentru ca niciuna din fete nu a baut mai mult decat un Maßbier) ( anul acesta pretul berii a crescut, in oricare cort, un Maß -adica un pahar de un litru, costa cel putin 10€!)
      E multa multa veselie aici, si daca scopul este sa te distrezi si nu sa faci excese, atunci totul este superdragut!
      Eu merg de 14 ani in fiecare an si savurez atmosfera de sarbatoare.
      Insa vin si multi prosti aici, la Oktoberfest! Vezi peste tot fete si baieti ce au pierdut total controlul asupra bauturii si sunt transportati de urgenta in "cortul de prim ajutor" apoi, de la caz la caz cu salvarea in spital. Sunt multi care nu au grija de lucrurile personale si pierd sau sunt furati. Am auzit ca se intampla si violuri, daca esti singur la miezul noptii pe langa parc... Of Doamne, cate rele nu se intampla pe lumea asta daca nu iti cunosti masura!
      In grupul nostru nu s-a intamplat niciun eveniment neplacut, toti am fost veseli si am sarbatorit cu bun simt.

      O zi cat mai placuta si tie, Larisa!

      Ștergere
    2. Buna
      si pentru mine este o alta perspectiva a festivalului berii si acest Oktoberfest
      Scriu aici pentru ca am vazut o descriere ampla. Cred ca e de vis, mai ales cand ai prietenii aproape. Nici mie nu imi place harmalaia si ceea ce trece dincolo de o anumita limita. Chiar ma sperie si ma dezamageste.
      Insa imi place sa vad ca lumea petrece frumos si are o anumita abordare a distractiei, cum sunteti si voi.
      Eeeh, daa... a doua zi cred ca a fost mai greut :) dar ati petrecut frumos.
      Hm si ma gandesc cum o fi berea aia adevarata din butoaie :))
      Yummy

      Ștergere
    3. Ancuta draga,
      Oktoberfest este o serbare populara - cea mai mare serbare populara din lume si faptul ca aici se bea bere este tot traditional, pentru ca Germania are si prima ... cum se numeste firma ce produce bere?! berarie e cea cer vinde bere, nu?... deci are prima producatoare de bere atestata din lume ( anul 1050 - Kloster Weltenburg). Numele de "festival al berii" îi este atribuit colateral, asa cum spre exemplu unui concurs de gimnastica ritmica i se spune "festival al gratiei" :))
      Cine nu suprta aglomeratia, atunci aici este la adresa falsa ;) pentru ca- repet Oktoberfest este cea mai mare sarbatoare populara din lume, deoarece intr-o perioada de doar doua saptamâni si cateva zile, aici se perinda pâna la 7 milioane de oameni :))
      Eu merg de obicei la Oktoberfest doar cu sotul meu si petrecem o zi draguta, mâncam ceva traditional (pulpa de porc la ceaun sau vitel la protap sau pui la rotisor sau peste afumat), bem un Massbier ("halba" spun doar românii, dar recipientul in care se serveste berea se numeste Mass. Intr-un Massbier se pot turna cca 900 ml bere. Cu exceptia serbarilor populare, nemtii beau bere la jumatate de litru si pentru aceasta exista pahare speciale, pe care producatorii de bere îsi pun reclama. Pentru ca o jumatate de litru se spune "halbe liter" românii au spus paharului halba.), facem o tura cu roata uriasa (care se invarte lin si de sus poti vedea superb întregul teren Oktoberfest), intram în labirituri (al vrajitoarelor, sau al viitorului sau mai stiu eu ce denumire hazlie se inenteaza de la an la an), mai bem un Massbier (sotul meu, eu doar sorb cateva guri din paharul lui), mancam migdale caramelizate si facem o tura completa pe Wiesn Câmpul pe care se organizeaza Oktoberfest se numeste Theresienweise, dupa numele printesei Theresa care în anul 1810 s-a maritat cu regele Bayernului Ludwig. La nunta lor a fost organizata o masa pentru popor, aici la marginea orasului, lânga târgul de cai si vite. Mancare si bautura pe gratis, cu muzica si dans. Urmatorul an, regele a mai dat o masa cu ocazia serbarii unui an de casatorie si tot asa, pâna când acessat sarbatoare a devenit o traditie. Aceasta se numeste astazi Oktoberfest si se serbeaza pentru a 181 oara, pentru ca în perioada de razboi nu s-a serbat.
      Berea de butoi este foarte proaspata si tare (in jur de 7%) de aceea ajunge daca un barbat bea maximal 4 beri pe timp de 10 ore :) De fapt la pret de 10 euro/Mass nici nu imi pot explica de unde pot atatia tineri sa se îmbete?!
      Sarbatoarea Oktoberfest este unica si deosebit de frumoasa! :)

      Ștergere
  10. cat de mult imi place costumul tau! :)
    te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) costumele populare bavareze sunt tare dragute si stau bine pe orice conformatie de corp.
      te pup. O zi faina!

      Ștergere
  11. Ohoo, cata lume! Noroc ca e cortul uriaaas! Fain! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pardon, nu e cort. Asa e acoperisul, cred, gen prelata. :)

      Ștergere
    2. cortul Marstall unde am avut noi rezervarea, ofera 3.200 locuri de sezut si pe terasa de la etaj si jos, înca 1000 de locuri (pentru fumatori). Este unul din cele 14 corturi uriase, cu etaj - aici pe Wiesn.

      Ștergere
    3. se numesc "corturi de bere" însa sunt constructii în toata regula, cu scari si terase, cu etaj si podeste pentru orchestra... Denumirea a ramas de pe vremea când o prelata acoperea cativa piloni de lemn spre a feri de ploaie clientii ce stateau la mese. Astazi sunt mega-restaurante! :))

      Ștergere
    4. Multumesc pentru informatii! :)

      Ștergere
  12. Pacat ca esti maritata, te-as fi cerut .... :))))))

    RăspundețiȘtergere
  13. Ce frumos aţi petrecut! O atmosferă atât de plăcută, plină de veselie. Îmi închipui ce frumos suna muzica. Frumos îţi stă în costumul bavarez, dragă Carmen. Parcă ai fi de-o viaţă din acele locuri.
    Îţi doresc numai bine şi un weekend minunat! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Muzica la Oktoberfest trebuie sa fie haioasa, melodia simpatica si versurile usoare, sa antreneze clientii din corturile de bere sa cânte împreuna cu formatia ce sta pe scena. Aici toata lumea cânta, indiferent daca are sau nu voce :)))
      Exista costume bavareze pentru taote preturile :) si se vând incepand cu chioscurile din gara pâna in buticurile specializate in tracht. Multa lume cumpara doar pentru ca arata bine, însa nu toate respecta traditia. Am vazut turisti de toate natiile imbracati în costu populat bavarez - este tare haios! asiatici sau de culoare, americani, afro-americani... Toata lumea vrea sa poarte un asemenea costum :)) Este tare tare fain la Oktoberfest!
      Eu am mai multe costume bavareze, doua Dirndl si trei Landhaus. Sotul meu însa de cand i-au ramas Lederhose strâmti, nu mai poarta decat camasa traditionala si jeans.
      Multumesc! si voua un weekend fain! :-*

      Ștergere
  14. Nici nu îmi trecea prin cap că o asemenea distracţie ce implică o mică excursie, poate fi organizată cu colegii de serviciu. Frumoasă idee şi iniţiativă. Nu am fost niciodată la Oktoberfest, dar te însoţesc virtual pe tine şi mă bucur pentru asta. Desigur că şi eu ţi-am admirat costumul, îl ştiu de anul trecut, dar tot nu pot să nu precizez cât este de reuşit şi ce bine îţi vine. Week-end minunat, draga mea, sunt prima cu urarea, haha!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. in fiecare an este organizata o astfel de iesire la Oktoberfest. Din cele cateva compartimente din proiectare se aduna 40 de insi totdeauna. Eu m-am incsris anul acesta prima data, dar la anul merg iar :)))
      Costumul meu este unul care respecta confectionarea traditionala. Este din bumbac si in. Cele moderniste sunt din matase. Dar exista si "prductie de serie" asa ca un moft pentru o singura folosinta :)
      Multumeeesc :)) asa este. Noi practic avem un weekend prelungit, astazi fiind Sarbatoarea nationala, Unificarea Germaniei. Avem zi libera si o savuram din plin! Astazi vine matusa mea la mine si impreuna vom picta si infrumuseta un dulap! astazi facem "arta" Voi face poze si o sa va arat! ;))
      pupici si un weekend plact de asemenea!

      Ștergere
  15. Foarte fain! Felicitari! Frumos si costumul.
    La cat mai multa distractie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc mult! acu... s-a dus distractia pe anul acesta. Maine este ultima zi de Oktoberfest :))

      Ștergere
  16. Frumos, cred ca aveti un coletiv grozav daca faceti astfel de iesiri. Pupici draga mea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asa este, colectivul este destul de compact si atmosfera de lucru este destinsa si placuta, tocmai datorita bunei întelegeri si colaborari dintre compartimentele de lucru.

      Ștergere
  17. Superfest !!!
    A fost o reuniune benefica pt. firma ...:-)
    Cred ca tine de sufletul Bavariei, sarbatoarea !
    Salutari si lui Edward H. !
    Prost !!!
    4MW

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hallo 4MW! :))
      ce surpriza placuta mi-a facut vizita ta! :)) Da, am sa transmit! ;) cu siguranta i-ai recunoscut si pe ceilalti din compartimentele MT, GTE si GTI :) cu sefii în frunte si la munca si la distractie!
      toate cele bune în fostilor colaboratori :) Prost!

      Ștergere
  18. Draga mea- o sa lipsesc o perioada din Bucuresti si nu o sa intru pe net. Si in week-endul asta am fost plecata. Postarile pentru MFC or sa fie programate asa ca nu o sa pot sa ma inscriu, dar le pregatesc... :)
    Te imbratisez !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aaaaa :-) Vinovat e numai David Garret, nu-i asa? Sa aveti timp fain si sa savurati concertul. Va pup si trimit imbratisari.
      Cat priveste MfC, cu placere ma vou ocupa, stai fara grija :-*

      Ștergere