vineri, 12 decembrie 2014

Înca 12 zile


Târgul de Advent "Augsburger Christkindlesmarkt" se va închide pe data de 24 decembrie si eu înca nu am ajuns anul acesta sa îl vizitez! Îmi propun în fiecare vineri seara sa merg sa vad macar "Spectacolul Îngerilor". Este o reprezentatie cu care Augsburgul se mândreste - având traditie de 37 de ani!
Un mini-spectacol unic si fermecator, care se repeta pe întreaga perioada de Advent, în zilele de vineri, sâmbata si duminica - fix la ora 18. În centrul orasului se sting luminile, în târg se opreste comertul, toata lumea priveste si asteapta. La ferestrele superioare ale cladirii Primariei Augsburg apar treptat 23 fetite cu bucle aurii, îmbracate în costumase albe cu aripioare. Scenariul acestui spectacol a fost inspirata de un tablou de altar, pictat de Hans Holbein cel Bătrân - pictor din perioada Renașterii, nascut în Augasburg.
Când toate cele 23 de fascicule de lumină sunt concentrate pe figurile "îngerasilor", în balconul primariei apare un grup de muzicanti celești. Timp de cinsprezece minute orga, lira, flautul, mandolina, trompeta si clopoteii, îmbină sonorităţi si ritmuri medievale, interpretând cele mai iubite colinde. O stare de spirit speciala domneste în Piata Rathaus...

Apoi se deschid din nou luminile, spectatorii încep sa se miste si târgul devine galagios si neîncapator. ☺ Fetele mele merg cel putin o data pe saptamâna - dau o tura pe la tarabele cu decoratiuni de brad, manânca migdale caramelizate sau castane fierbiti, beau câte un punch si îmi trimit fotografii - doar doar zic "Hai ca ma îmbrac si vin si eu!" ☺

16 comentarii:

  1. Eu tocmai m-am intors din targul nostru de Craciun, pe care l-am vizitat de data asta seara si a fost mai spectaculos si plin de lumini. Si m-am bucurat ca am citit despre targul din Augsburg si despre spectacolul cu ingerasi.
    Sa ai un weekend frumos alaturi de cei dragi!

    p.s. Ce fete mari si frumoase ai! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) luminile din târgul de iarna sunt magice... atmosfera de aici este unica. Târgul e mereu acelasi însa parca de fiecare data altfel :)
      Te pup si eu, Raluca draga. Sa aveti un weekend minunat!
      PS: cea cu caciulita alba este Raluca mea ;)

      Ștergere
  2. Frumoase traditii!
    Am fost si noi in targ anul acesta, cand s-au aprins becurile in bradul de Craciun... Pfuuu! O aglomeratie infernala, o scena de pe care vorbea cineva dar nu se auzea bine... Produsele nu stie cine ce... Dar erau luminite, era vesel...
    Un minunat sfarsit de saptamana sa aveti! Imbratisari cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. aglomeratia de sarbatori nu poate fi evitata... face parte din farmecul etapei :) Oriunde este bine si frumos, este si foarte aglomerat.
      La noi, când are loc "Spectacolul Îngerilor" este atât de aglomerat încat oamenii stau unul lânga altul! Sunt mii... localnici si turisti veniti cu autocarul special pentru acest spectacol!
      pupam si noi trioul brasovean :-* Un weekend minunat sa aveti!

      Ștergere
  3. ce emotinant trebuie sa fie...cred in sufletul fiecarui privitor locuieste un ingeras....

    migdale caramelizate...mmm, bun, bun :)
    te pupacesc draga mea draga, somn usor! :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. frumos ai spus tu, draga mea draga! ce bine ar fi daca sentimentele transmise de spectacol ar dainuii macar pâna la anul... la urmatorul spectacol ;)
      pup si eu. Un weekend minunat!

      Ștergere
  4. La asa primarie,asa spectacol! Stiu din povestirile tale de anul trecut despre targ,dar sunt sigura ca vei merge.Fetele tale iti fac pofta si te asteapta la o plimbare.O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asa este, eu povestesc in fiecare an despre aceste reprezentatii, din Târgul de Advent. In acesti 4 ani, am povestit multe despre ârgurile din Augsburg, din Ulm, din Salzburg... Sunt experiente asemanatoare, insa fiecare are un farmec aparte.
      In general am timp la weekend, însa acum, cu pregatirile de Craciun, de fiecare data e ceva de rezolvat si seara... nu mai am putere/placere/vointa sa ies din casa - unde e cald si placut :))
      Astazi vor veni Raluca si prietenul ei - noi vom face fursecuri si baietii cara enormele ghivece cu flori din curte (Oleandrul, Lamâiul, Trompetele Îngerilor). Seara vom sta la povesti si câte o cana cu vin fiert. Asa ca... nici astazi nu voi ajunge în târg. Iar mâine, amândoua fetele au de pregatit referate pentru universitate... Deci trece saptamâna! Dar... mai ramâne un weekend! :))

      Ștergere
  5. Cu adevărat fascinant Spectacolul Îngerilor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. fiecare oras mare a cautat sa aiba ceva special pentru târgul de Advent, sa se evidentieze prin ceva care sa atraga turistii si localnicii. Augsburgul pe lânga faptul ca are unul din cele mai vechi târguri de Advent din Germania - mentionat înca din secolul 15, are de aproape 4 decenii si "das Engelsspiel"

      Ștergere
  6. Ce frumos ştiu oamenii din Augsburg să marcheze perioada Crăciunului! Fiecare loc de acolo reflectă spiritul marii sărbători şi bucuria aşteptării oamenilor. Este o perioadă minunată, a bucuriei şi a regăsirii comuniunii dintre oameni.
    Foarte frumoase poze! Şi "prinţesele mamei" sunt tare zâmbitoare şi frumoase.
    Să aveţi cu toţi un weekend minunat şi vesel, dragă Carmen! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. adevarul este ca felul în care astazi se serbeaza perioada din-nainte de Craciun în întreaga lume, este preluat de la nemti. Ei au împodobit primul brad de Craciun, ei au introdus moda Pomului de Craciun în locuintele oamenilor, ei au inventat beteala de brad, ei au scris muzica traditionala pentru întâmpinarea Craciunului... Aici Craciunul este "la el acasa" :)
      Multumesc mult, Alex draga :) "printesele mamei" au crescut... dar parca mai ieri erau de vârsta Sarei. Vei vedea si tu ce repede zboara anii! :) Savurati fiecare clipa alaturi de printesa voastra!
      Un weekend minunat sa aveti! :)

      Ștergere
  7. Nu se poate, trebuie sa ajungi ! Frumoase traditii si emotionanate. Toate te introduc in atmosfera de sarbatori.
    pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. precis am sa ajung saptamâna viitoare - macar o data pentru tura pe la pravalii si o data în weekendul viitor sa vad Engelsspeil :)
      pup si eu. Un weekend minunat sa ai! :-*

      Ștergere
  8. fetele asteapta si tu nu si nu! renunti tu la migdale caramelizate!!!:))
    pare sa fie un spectacol deosebit din descrierea ta...:)
    inca mai ai timp sa ajungi....
    te pup!

    RăspundețiȘtergere