miercuri, 2 ianuarie 2013

S-a dus un an, a început un altul...


Am pornit pe data de 31 decembrie spre Italia, din Augsburgul lipsit de nea, trecând Alpii pe soseaua serpuind printre vârfurile acoperite din belsug cu zapada. Peisajul alb ne-a însotit din sudul Germaniei, prin Austria si putin în nordul Italiei. Am lasat în urma schiorii din Garmisch-Partenkirchen - unde se faceau ultimele pregatiri pentru Campionatul Mondial de sarituri cu schiurile, etapa din 1 ianuarie 2013 si Innsbruck-ul - unde se va desfasura etapa din 4 ianuarie 2013, am trecut de pasul Brenner si am coborât în Tirolul înverzit.
Autostrada strabate în Italia plantaţiile de vita de vie si pe masura ce înaintezi spre Trento, cerul devine tot mai azzurro ;)

Dupa patru ore si jumatate de șofat, am ajuns la Lago di Garda cu senzatia ca am strabatut timpul si am sarit peste iarna, intrând din plin în anotimpul de primavara. Pacengo di Lazise, localitatea de pe malul lacului Garda, unde am petrecut revelionul si primele zile din Noul An, ne-a întâmpinat învaluita în cel mai dulce soare de primavara.
Am parcat în curtea vilei înconjurate de palmieri, apartinând unor cunostinte care ne-au încredintat cheile, am descarcat bagajele si ne-am bucurat de linistea si "aerul de pustiu"- comparând cu lunile de vara, când aici domina agitatia si tumultul tipic statiunilor estivale.
Am decis imediat sa facem o plimbare pe lac, unde lebedele gratioase, ratele si albatrosii galagiosi pareau ca se bucura de revedere, la fel ca si noi ;) Lacul enorm înconjurat de muntii înzapeziti, ofera un peisaj de o frumusete unica. Doar faptul ca soarele apune la ora 17, ne-a reamintit ca este iarna. Spectacolul amurgului ne-a lasat de fiecare data, fara grai!

În fiecare zi, la ora 18, bezna pune stapânire peste localitate si umezeala din atmosfera face sa ai senzatia ca temperatura a scazut mult sub zero si deci sa nu crezi termometrul care arata plus 12 grade Celsius! Însa aici, pe malul lacului Garda, cafenelele si restaurantele sunt primitoare si pline de animaţie indiferent de sezon si sunt deschise pâna dupa miezul noptii - mai "precis", pâna când pleaca ultimul client. Am petrecut seri minunate, ascultând muzica traditionala si servind specialitati locale.
Cea mai frumoasa seara a fost însa, cea în care am trecut din anul 2012 în anul 2013!

Am sarbatorit revelionul într-un restaurant cu atmosfera intima - Antica Osteria Molinari din Pacengo, specializat pe bucatarie mediteraneana, preparate pescaresti si din fructe de mare. Meniul a cuprins salata cu fructe de mare, scoici Sain Jacques sotate în unt, supa de iarba cymbopogon si creveti, gnocchi în sos tomat si penne carbonara, "punga-minune" cu languste, calamari, sepii, scoici, crabi, creveti si sos de legume, marinate în hârtie pergament, pandoro si fructe de sezon (struguri, kiwi, portocale, mandarine). Am baut Prosecco Vino Frizzante del Veneto, espresso si la miezul noptii am trecut pe sampanie.
La ora douasprezece, împreuna cu cei treizeci de comeseni italieni, am iesit pe malul lacului sa ne bucuram de focurile de artificii, magnific dublate în oglinda apei. Auguri! Buon Anno Nuovo! Gutes Neues Jahr! An Nou fericit! La multi ani 2013! îmbratisari si pupaturi internationale :)

Pentru ca tocmai s-a încheiat prima rubrica Miercurea fara cuvinte a anului 2013, transmit gânduri bune si urari de sanatate si fericire participantilor carora le promit, ca la întoarcerea din Italia sa îi vizitez pe fiecare în parte: Daurel, Gandvis, Diana, Ina, Kadia, Catrim, Angi, Alexandru, Alina, Angela, CipBtRO, Ana, Melly, AndreeaG, Iulia Radu, Leovi, Spunsieu, Anca, Steliana, TUDOR, Lolita, RobertN, Xaara Novack, Blind Love, nima, CRISTI MILLA, Fata Nesabuita, nicolas, Just Words, Mirela, Minnie, ELENA, Abisuri, Rolling Ideas, acuarele, anastasia, Piticii Voinicii, geanina, Vasile Dumitru, Fotografia anului 2012, Ninu Ninulescu, dordefemeie, Dan, Floarea, pandhoraa, Foto de inginer, Copilul in oras, tu1074, zoltybogata, Dan, Leovi si Liviu Bimbea. Sa ne reîntâlnim veseli, întreg anul, aici, la Miercurea fara cuvinte! La multi ani!

11 comentarii:

  1. Iti urez sa ai tot anul, asa cum a inceput!

    RăspundețiȘtergere
  2. ma bucur ca ati ajuns cu bine si in plus v-ati mai intalnit si cu primavara :)
    apusul acela este de vis dar si tu ai aratat minunat in noaptea de Revelion! :)
    la multi ani draga mea draga si sejur placut in continuare!
    te pupacesc :*

    RăspundețiȘtergere
  3. frumos tare te-ai petrecut!
    locurile sunt intradevar superbe...
    pop!

    RăspundețiȘtergere
  4. Frumos,intradevar am ramas fara cuvinte,fiecare imagine este speciala, felicitari!
    Sa aveti cele mai frumoase zile, linistite si pline de bucurii tot anul,in care tocmai am intrat!

    RăspundețiȘtergere
  5. Încântătoare mini-vacanţă!
    Te pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  6. Bine v-am regăsit!
    La mulţi ani Carmen + amicii clubului WW!

    RăspundețiȘtergere
  7. Un An Nou cu bucurii !
    PS. Ma tot minunez cat s-a micsorat Europa: 4 ore pana in Italia...Noi, cand mergeam de la Bucuresti la Alba Iulia, faceam 6-8 ore; pana la Satu Mare nu exista drum sub 12 ore !
    Poate de la acele drumuri, de acum 20-30 de ani, mi se trage refuzul de-a calatori...
    Refuz documentat; poate nu justificat...

    RăspundețiȘtergere
  8. Totul a fost frumos, desigur insa peisajele de la Lago di Garda sint exceptionale!
    Frumoasa calatorie!

    RăspundețiȘtergere
  9. Superbe peisaje, savuros meniu, atmosfera relaxanta! Exact ce va trebuie pentru a incheia un an cu multe provocari! La multi ani si un An Nou mai bun, mai linistit, mai fericit! Va pupam cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  10. La multi ani Carmen!
    Ati avut un sfarsit de an fantastic cu o atmosfera minunata! Despre peisaje, preparatele servite si mai ales apusul acela de soare nu mai spun! Minunate fotografii!
    Fie ca tot anul sa fie asa frumos cum a inceput!

    RăspundețiȘtergere