joi, 10 ianuarie 2013

Brăduleț, brăduț drăguț...


Sărbătorile de iarnă s-au încheiat, am încheiat si a doua editie "Miercurea fără cuvinte" din acest an si... am despodobit si bradul. Tare rău mi-a parut după el! Îsi tinea încă mândru crengile drepte, dar... Mai sunt înca 348 de zile si vom avea din nou nevoie de globuri si beteală ;) Pâna atunci, toate ornamentele si ghirlandele electrice vor fi puse spre păstrare în cutii, în magazie iar noi, ne vom întâlni la MfC de încă de 45 de ori, daca vă va face plăcere :)) Multumesc celor 80 de participanti de astazi!
Cu respect, câte un ping-back către: KARMAPOLICE, Diana Ana, Cartim, Iulia Radu, Adriana, Kadia, Abisurile, miniCalatorii in trei, Ninu Ninulescu, Leovi, Daurel, Xaara Novack, nicolas, Blind Love, Luiza. Simply, Cristi Milla, Just Words, Alina, AndreeaG, Lolita, Vasile Dumitru, Larisa, addicted, STELIANA, Silving, Rolling Ideas, 13angi, rocsM, Fata Nesabuita, ELENA, Spunsieu, CipBtRO, OFZ, Piticii Voinicii, Melly  acuarele, Bia Bialog, RobertN, Aniela, Zina, EMME, Grişka, fosile, Alexandru, anastasia, SoriN, pandhoraa, cafeauata, Slowaholic, Leovi , Copilul in oras, IULISA, DANI, dordefemeie, geanina, tu1074, Tiberiu Orăşanu, Tiberiu, Foto de inginer, Minnie, Dan, Muc Roz, MIRELA si Vania.

33 de comentarii:

  1. buna dimi draga mea draga!:)
    intalnirile vor fi,ne vom bucura de ele ca si de impodobirea bradului de Craciun rasfatati cum suntem de fiecare data aici la tine :)
    pup Carmen,frumoasa sa-ti fie ziua!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga mea draga, tu ai intotdeauna vorbe bune. O zi minunata iti doresc si eu tie.

      Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  3. draga mea iti multumesc, acum 2 zile am scos si eu bradul pe care anul asta nu l-am impodobit decit cu luminite si a fost f frumos

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga mea Karmapolice, si eu iti multumesc pentru minunatele articole cu care tr prezinti la aceasta rubrica. O zi frumoasa iti doresc!

      Ștergere
  4. E trist... Dar văd că tu ai participat la împodobire, iar Helmut la despodobire...Da, așa mai merge! Chiar acum începem să-l adunăm și noi, că-i încă verde-argintiu , dar farmecul lui este de sărbători, nu-i așa?! Te pup, zi frumoasă! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Toate fotografiile de aici sunt de la actiunea despodobitului ;) la impodobit, in seara de Ajun de Craciun, am avut casa plina si fiecare a atarnat cate un glob. Au fost fetele si prietenii lor si verisoara din Buzau.
      Da, s-au dus sarbatorile de iarna si... acum ne pregatim pentru alte evenimente. De exemplu, incerc sa fac rezervari pentru un weekend la schi si wellness, pentru 16 februarie:)
      O zi minunata iti doresc, Mirela draga, cu zambete si voie buna! Te pup

      Ștergere
  5. Sărmanii brazi! Le stă mai frumos in pădure.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Principii de falsii ecologisti...Probabil nici flori naturale nu ai in vaza... Ce viata searbada! Daca imi spui ca nu mananci carne, lapte sau oua atunci, te cred!

      Ștergere
  6. >:D< Tot astazi il scot si eu ... :* Multumesc de idee - voi face poze !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tot ce e frumos, merita atentia noastra speciala ;) te pup, o zi faina!

      Ștergere
  7. Eu l-am despodobit marti, dar a fost împodobit de pe data de 18 decembrie!
    Avem un nou an în fata în care vom putea cauta inspiratie pentru noul brad!
    Asa e viata... Uneori sunt evenimente care trec prea repede!
    Te pup, sa ai o zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este Minnie draga. Totul se repeta, dar fiecare eveniment e unic. Sa ne bucuram din inima de toate clipele frumoase! Te pup. Sa ai o zi minunata!

      Ștergere
  8. Ieri am strans si eu bradutul... :(
    Lasa ca vine din nou Craciunul !!!... :)
    Voi ce faceti cu bradul dupa ce il despodobiti? Anii trecuti, in Bucuresti, s-au organizat actiuni de replantare a brazilor, in Parcul Izvor...dar fara radacini... :((
    Iti doresc sa ai o zi minunata, Carmen !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In Germania, brazii dupa Craciun, sunt adunati int-un loc stabilit de fiecare cartier si sunt preluati in masini care ii livreaza la Gradini zoologice sau circuri. Bradul reprezinta o bogata sursa de vitamine si minerale pentru elefanti, antilope, lame sau cerbi.
      O zi minunata si tie, draga Nicoleta

      Ștergere
    2. Ce mă bucur! La noi sunt tăiaţi şi aruncaţi aiurea...
      Nici un respect faţă de natură, de ceea ce a reprezentat până mai ieri acest brăduţ... Poate vor învăţa şi legiuitorii noştri cândva ceva bun... Până atunci, ne plângem crimele!
      O zi uşoară Carmen. Pupici

      ps
      în urmă cu câţiva ani, a fost o campanie iniţiată de ecologişti la care m-am alăturat cu toată inima, chiar dacă îmi plăcea brăduţul natural.
      de atunci folosesc unul mic, din plastic, în speranţa ca, scăzând vânzările, să nu se mai taie atâţia brazi...

      Ștergere
    3. InGermania, brazii pentru Craciun, se taie dintro parcela controlata si intetinuta in acest scop. Din banii obtinuti din vanzarea lor, se planteaza imediat altii, astfel incat sa existe un echilibru permanent. Bineinteles ca in pretul de vanzare al bradului sunt incluse si costurile pentru intrtinerea padurii si deasemenea pierderile presupuse, prin bevanzarea tuturor brazilir. Oricum, nimic nu se pierde aiurea, dupa cum scrian mai sus, brazii reorezinta o delicatesa pe lista de hrana a anumitor animale, mai ales pe timp de iarna.
      Brazii narturali sunt scumpi, dar daca intelegi de ce, atunci te bucuri sa iti aduci aportul la reciclarea naturala, nu doar sa iti satisfaci o placere. Pentru ca, trebuie recunoscut, ori cat de bine facut este un brad de plastic, nu se compara cu unul natural, ca sa nu mai vorbim de mirosul lui unic. Despre plastic... consumul de materie prima si energie, nu pomenesc nimic "ecologistii" in campaniile lor? Am mai auzit si despre brazii la ghiveci, pe care chipurile, dupa Cracoun ii putem planta in gradina! Pai cine sa creafa asa ceva, dupa ce bradutul a stat in camera cu cel putin 20ºC si anumita umiditate?! Dar... cei care fac reclama sa isi vanda produsele, stiu sa profite si ating punctele sensibile ale psihicului umam.

      Iti doresc o zi minunata, Anastasia draga.

      Ștergere
    4. Imi place aceasta responsabilitate fata de natura. Ce bine ar fi daca si aici s-ar prelua o astfel de traditie si nu s-ar mai defrisa aiurea.
      Eu am renuntat la brad, unul din motive fiind pisicile mele. N-ar fi rezistat nici jumatate de zi :)) dar nici nu am vrut sa dau satisfactie celor se ocupa cu taierea lor. Da, as cumpara si as fi multumita sa platesc un pret mare, daca s-ar duce banii inapoi in plantare si ingrijire.
      Ce daca au trecut sarbatorile, trebuie sa gasim motive de bucurie in fiecare zi!
      Te pup!

      Ștergere
    5. Xara draga, sunt sigura ca si in România este organizata zaierea brszilor de Craciun. Imi amintesc ca parintii mei- cand eram copil, si eu mai tarziu, cand am fost la casa mea, cumparam doar brazi ce purtau stampila ocolului silvic.Problema este ca foarte multi oameni nu dunt pregatiti moral sa plateasca pretul adevarat al bradului si atunci recurg la siretlicuri, incurajand taierea ilegala a brazilor spre a putea cumpara la jumatate de pret, sau asteapta sa il primeasca plocon.Eu asa vaf situatia!
      Draga Xara, si eu sunt de parere ca fiecare luna sau anotimp are farmecul lui si fiecare zi poaze sa fie frumoads daca ne dorim cu adevarat. Te pup

      Ștergere
  9. Eu l-am desfacut imediat dupa Revelion, se scutura foarte foarte tare. Nu stiu ce fel de brad era, ne-am pacalit cu el :(
    O zi minunata Carmen. Acusica vine din nou Craciunul :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Noi cumpatam brad argintiu nobil, stativul are si un vas pentru spa si zau cs in fiecare an am avut brad frumos, fara sa lase crengile in jos sau sa se scuture.
      Te pup Larisa. O zi faina!

      Ștergere
    2. Scriu de pe tastatura telefonului mobil...vad ca am mancat o gramada de litere sau am tastat langa litera pe care as fi vrut-o... ma scuzati va rog. O zi minunata va doresc !

      Ștergere
  10. nu inteleg de ce lupta unii impotriva bradutului natural.
    sunt plantatii anume, nu se strica o padure, e ca si cum nu am mai cumpara flori!
    o zi buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt perfect deacord! Acesta este adevarul golut. Sunt insa multi care "pacalesc"... chiar si pe ei incearca sa se pacaleasca, spunand ca nu accepta ca sarmanii brazi sa fie taiati si de aceea cumpara unul de plastic, insa adevarul este altul! Brazii naturali sunt foarte scumpi si investitia trebuie facuta in fiecare an, pe cand la cel de plastic (chimie pura!) platesti o data pebtru... stiu eu cat , poate 6 sau chiar 10 ani, pana cand te saturi sa ai kitschul in camera de zi! Nu imi plac nici florile de plastic! O zi minunata iti doresc!

      Ștergere
  11. si eu trebuie sa-l strang. dar tot aman asa de la o zi la alta...:)
    zi faina!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pana mai merge figura cu amanatul... de ce nu?! :))
      O zi faina iti doresc. Pupici

      Ștergere
  12. Brad de plastic? Oroare! Nici măcar globurile de plastic nu-mi plac.
    Şi noi am rămas tradiţionalişti la capitolul Brad de "Crăciun".
    Eu mai pun - ca în copilărie - şi nuci învelite în poleială, şi portocale... :)
    Dar, cînd este vremea, îl desfacem fără prea mult regret.
    Fiecare lucru este bun şi necesar la vremea sa.
    O zi minunată!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ai perfecta dreptate! asa zisii ecologisti, nu pomenesc nimic de faptul ca descompunerea naturală a plasticului în mediul înconjurător necesită peste 500 de ani din cauza materialelor care îl alcătuiesc! si ca nereciclat, plasticul omoară natura!
      Mie îmi plac oamenii sinceri care recunosc ca din motiv financiar, au acceptat de Craciun bradul de plastic... Acesta este singurul motiv real! Dar, sunt atât de multi oameni care chiar cred sloganurile companiilor ce încurajeaza vânzarea brazilor de plastic...

      O seara faina sa ai! :)

      Ștergere
  13. Eu l-as fi tinut mai mult. Era foarte frumos :) Cand faceam il tineam pana in februarie pana isi pierdea mama rabdarea si ma forta sa-l despodobesc :)
    N-am facut brad...dar stii. Nu am avut tragere de inima. Nu am de cativa ani. Dar asta nu inseamna ca nu-mi plac bradutii vazuti la ceilalti :)
    O noapte buna, Carmen draga!


    RăspundețiȘtergere
  14. Noi,duminica am hotarat sa trecem la "marea despodobire".Pana atunci Mark se mai minuneaza de luminitele aprinse.:)
    Noapte dulce!

    RăspundețiȘtergere
  15. Of, s-au dus tare repede şi Sărbătorile acestea... De dragul micuţei noastre, am mai păstrat brăduţul, dar o să-l strângem duminică...
    Să avem un an bun, ca să ne bucurăm de toate acestea şi la iarna viitoare!

    O zi frumoasă, dragă Carmen! :-)

    RăspundețiȘtergere
  16. Bradutul meu inca sta in sufragerie, mandru ca nu il abandonez intr-un colt al casei. Parca m-am bucurat prea putin de el. Il mai tin macar pana in ziua in care primaria aduna ghirlandele de pe strazi. :))

    RăspundețiȘtergere