sâmbătă, 5 ianuarie 2013

La săniuș

La întoarcerea din Italia, am trecut prin München si i-am luat pe cei doi nepotei la noi, pentru acest sfârsit de saptamâna. Ca de fiecare data, am întocmit si acum o lista cu dorinte pe care vom încerca sa le îndeplinim împreuna. Felix si Marlene au propus pentru sâmbata - săniuș iar pentru duminica - patinaj. Foarte normal pentru o vacanta de iarna... nu însa anul acesta, când iarna se lasa atât de mult asteptata! De mai bine de 24 de ore în întrega Bavarie ploua torential si temperatura aerului masoara între 5 si 8 grade Celsius. De unde zapada?!

Astazi de dimineata dupa micul dejun, am pornit cu optimism în cautarea omatului, echipati bineînteles pentru săniuș. Ne-am oprit dupa o ora si ceva de șofat, în curtea castelului Linderhof (pe care si noi si copiii l-am vizitat cu alta ocazie și despre care am scris aici - Baroc, rococo si multa zapada, partea 1 si partea 2).
Aici în Alpii Ammergau, între brazi semeti și-un pâraias populat de rate si lebede, am gasit zapada berechet! Un peisaj fantastic - nu degeaba si-a ales aici resedinta, regele Ludovic al II-lea al Bavariei!

Oare de ce urcarea dealului este totdeauna anevoioasa iar coborârea nu dureaza decât o clipita?!
În încheierea celor trei ore de sanius, am încins o bataie cu bulgari de zapada, apoi ne-am întremat cu câte o portie de snitel si cartofi pai, serviti în fosta casa a regelui, care ne-a privit blând, din tablourile si statuetele ce împodobesc sala restaurantului :)

Drumul spre casa a trecut mai întâi pe lânga lacul Plansee... Peisajul este super-frumos, am facut câteva fotografii, pe care le voi prezenta în postarea viitoare ;) Noapte buna!

14 comentarii:

  1. hihihi...pana la urma este si zapada..prima dorinta implinita cu multa "munca" si veselie ! :)) Ce frumosi nepoti aveti ! Te imbratisez si iti doresc patinaj la fel de vesel maine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. zapada a fost pentru ca, de cu seara, cei doi au mancat totul din farfurie :))
      Mâine nu ne facem probleme, ca mergem în hala acoperita... Poa' sa ploua, poa' sa tune - n-avem canadiene noi, dar ghiata e artificiala :)) Te pup. Noapte buna!

      Ștergere
  2. uite ca ati gasit si zapada si inca ce zapada!
    ai energie,eu am obosit doar privindu-te dar micutii sunt atat de fericiti incat merita asa o zbenguiala,sunt tare dulci! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca am prins ultima zapada! picura înca de când am fost noi acolo, acum ploua in tot sudul Germaniei si e prea cald sa se poata forma fulgi de zapada :((
      Ah, ce m-as mai fi dat, dar am avut doar un "lighean", saniuta adevarata era în masina si parcarea destul de departe de derdelus :( Asa ca am impartit "Poporutscher" la trei, Helmut s-a scuzat ca "îi intra zapada în ghete" :)))
      Te pup. Noapte buna!

      Ștergere
  3. Asa mai zic si eu revigorare dupa concediu.:))Unde mai pui ca s-a dus limnistea!:)
    Sanius,bulgareala,ingerasi,dar ce ingerasi:)),numai bun pentru o zi de sambata.
    Duminica plina de veselie sa aveti!

    RăspundețiȘtergere
  4. frumos, frumos! cu zapada s-a rezolvat! :)
    dar cu patinele?? abia astept sa-mi spui, azi nu? :)
    zi faina!

    RăspundețiȘtergere
  5. phii, zapada, nepoti, sanie! Raiul!
    Buna dimineara!

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte foarte frumos ati petrecut, doamna Carmen!
    Bucuria pe care ati trait-o in vacanta, ne-ati transmis-o si nou cu ajutorul tuturor fotografiilor si va multumesc din suflet pentru ca ati impartasit si cu noi!
    O duminica binecuvantata va doresc, doamna Carmen! :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Ma bucur pentru tine ca ai avut parte de o vacanta frumoasa!
    Duminica placuta!

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce dragut! Cata veselie si vie buna!

    RăspundețiȘtergere
  9. Frumos! Eu, deocamdată nu am pe ce să mă dau: îmi lipsește zăpada!

    RăspundețiȘtergere
  10. Asa de cald a fost? Fain v-ati mai distrat! Sa va fie de bine! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  11. Copiii s-au distrat de minune dupa cum se vede din fotografii :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Ati mers o ora si ceva cu masina ca sa gasiti putina zapada? La cate poze pline de alb am vazut la tine, ma gandeam ca Germania este acoperita de zapada chiar si in orase. :))
    Important este ca ati gasit, iar copiii s-au putut bucura de sanius. Sunt frumusei foc nepoteii tai, Carmen!

    RăspundețiȘtergere