duminică, 15 iulie 2012

Un strop din Elixirul tinereții

Patru zile petrecute cu fostii colegi nu e timp mult, dar pentru noi a fost suficient sa constatam ca anii care au trecut de la absolvirea liceului nu au stirbit prieteniile legate la vârsta de 16-18 ani. Chiar daca între timp ne-am schimbat "un pic", structura de baza a ramas aceeasi si tare drag ne-a fost sa ne revedem. Sentimentul de bucurie ce te cuprinde redescoperid trasaturile fizice, ticurile verbale sau gesturile prietenilor din liceu se amesteca rapid cu amintirile legate de ei si acele timpuri. Nu este chiar o "întoarcere în timp" dar oscilatia între prezent si trecut, are asupra sufletului un efect benefic de întinerire. Exista ceva magic în aceste revederi!


Ultima seara petrecuta cu fostii mei colegi de liceu a coincis cu serbarea de închidere a Festivalului intrenational al teatrului - Sibiu'12, asa încât pe lânga faptul ca am râs si povestit cu prietenii dragi, am avut si ocazia de a viziona un video mapping (proiectie 4D pe Biserica Romano-Catolica ) si un spectacol de teatru stradal, de înalt profesionalism. Având cele mai bune locuri, pe treasa café-barului Leonidas (locul unde ne-am întâlnit si în prima zi) din Piata Mare, am urmarit programul în debutul caruia a cântat Smiley (eu l-am vazut si ascultat pentru prima data).
Noaptea senina, învaluita de aroma florilor de tei s-a încheiat feeric cu un spectacol de artificii.

"Nimeni nu poate trai fara prieteni, chiar daca stapâneste toate bunurile lumii" - Aristotel
"Nimic, niciodată, nu va înlocui pe camaradul pierdut. Căci nu pot fi creaţi vechi camarazi." - Antoine de Saint Exupery
"Prietenii sunt rude pe care ţi le faci." - Eustache Deschamps

5 comentarii:

  1. Inteligent tare nenea Eustache Deschamps ! :D
    O saptamana frumoasa va doresc intregii familii ! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Tare frumos! Ma bucur sa vad ca ai avut parte de zile minunate alaturi de oameni dragi!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Frumoas a fost totul alaturi de voi... si ce bucuroasa sint ca am trait clipele astea... Multumesc ca nu le lasi sa le dam uitarii!

    RăspundețiȘtergere
  4. Frumoasa ultima seara alaturi de prieteni. Ai surprins bine, ca sa ne bucuram si noi de atmosfera !

    RăspundețiȘtergere
  5. Frumos totul! Iti multumim, Carmen!

    RăspundețiȘtergere