sâmbătă, 21 iulie 2012

Jurnal de vacanta (11) - Marea Neagra

Mi-am dorit ca din acest concediu de trei-saptamâni-si-jumatate în România, sa petrec macar una, direct pe malul marii, sa-mi patrunda sub piele aroma sarat-amara a brizei, sa umblu toata ziua desculta pe nisip, sa aud murmurul valurilor chiar si în somn si sa fiu prima care saluta dimineata soarele. Si am reusit! A fost cea mai frumoasa saptamâna petrecuta vreodata la Marea Neagra (5 iunie-12iunie) si trebuie sa spun ca pâna în anul 2000, nu a existat vara sa nu fi petrecut macar câteva zile pe litoralul românesc.
Plajele curate si îngrijite, restaurantele cu chelneri amabili si bucurosi sa aiba clienti, personal hotelier destins si zâmbitor, muzica nederanjanta, lume putina si civilizata... Chiar daca va pare incredibil, este adevarat! Acestea sunt probabil câteva din avantajele concediului în extra-sezon :) Cel mai mult însa m-a impresionat marea! O apa limpede ca anul acesta nu am prins niciodata, clara ca Mediterana! A fost o saptamâna de relax pur!
Am locuit la uriasa relicva a anilor '70 - Hotel Amfiteatru, din Olimp. Am stiut din start ca sunt doar 2 stele, dar l-am ales (prin prietena mea Alina :-*), pentru pozitia lui direct pe plaja si trebuie sa spun ca nu am ales rau. Mai erau si alte hoteluri pe care le-am descoperit acum - la Mamaia spre exemplu, însa am fost multumiti si aici. Am ocupat una din cele câteva camere renovate si modernizate, nu am avut apa calda decât la ore fixe si doar de trei ori pe zi, micul-dejun a fost invariabil întreaga saptamâna, internet wireless nu a functionat nici macar în holul receptiei, însa... am avut lenjerie de pat si prosoape schimbate în fiecare zi si flori proasepte pe masa în fiecare dimineata, iar zâmbetele si cordialitatea întregului personal din hotel (receptioneri, sefi de local, chelneri) au facut sa ne simtim ca în vizita la prieteni (la plecare, ne-am îmbratisat si am schimbat adrese si numere de telefoane).
Peste toate acestea, am avut si noroc de o vreme fantastica, fiecare zi cu soare plin dar calduri suportabile, si apa placuta si învioranta! Ici colo câte o pereche sau o familie cu copil prescolar... Plaja a parut ca fiind doar a noastra! (va urma)

8 comentarii:

  1. Imi place ca esti impartiala. Observi si lucrurile bune si cele mai putin bune.
    Vila Carmen si cafea la nisip !? :)))
    Se vede din fotografii cat de bine a fost.
    Un weekend minunat va doresc !

    RăspundețiȘtergere
  2. Si-mi amintesc ce ploaie am avut in ziua cand am luat biletele si ma rugam macar s-aveti parte de soare pe cand veti ajunge la mare. Daca stiam... ma rugam si pentru apa calda la orice ora si internet macar in holul hotelului :))) Va pupam cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ai ajuns si la Plaja de la Tuzla? Daca nu la anul!!! E o plaja "semivirgina"!

    RăspundețiȘtergere
  4. A, ce tipă frumoasă și ce colaj interesant!
    Noi am avut apă prea caldă , Adriatica era o întindere calmă ca o cadă! Te răcoreai numai dacă luai o barcă și ieșeai mai în larg. Frumoasă vacanță, dragă Carmen. Să ai o zi minunată! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Un concediu minunat draga Carmen! Ma bucur din suflet pentru tine!
    Zi frumoasa sa ai si te mai asteptam cu o noua fila de jurnal!
    Calde imbratisari,

    RăspundețiȘtergere
  6. era hotelul la care locuiam candva...imi placea pentru ca avea piscina...nu am mai trecut prin Olimp de mii de ani parca :)
    sexi doamna din imagini...Carmen pe numele ei...am auzit ca are blog si o rubrica foarte indragita "miercurea fara cuvinte" :)
    pup draga mea iubitoare de soare :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Frumoasa postare!
    Ai scris cu multa intelegere despre litoralul nostru desi sunt multe neajunsuri. Hotelul Amfiteatru mi-a placut si mie intotdeauna. Am si fost cazata acolo acum vreo 9 ani, cred. Inca de atunci era relativ degradat, insa pozitia sa pe faleza il fac unic. De fapt tot grupul acela de hoteluri e superb plasat. Restaurantul era foarte bun in sensul ca se gatea foarte bine, sper ca inca e la fel.
    Ai dreptate, extrasezonul e poate cea mai buna alegere. Si eu merg la mare tot asa, dar spre sfarsit de august, chiar inceput de septembrie.
    Frumos colaj! :)

    RăspundețiȘtergere