sâmbătă, 28 iulie 2012

Parfumul poșetelor de piele

Posetele mele stau asezate în dulapul din hol, asa încât sa-mi fie la îndemâna dimineata, când doar cu cinci minute înainte de a porni spre serviciu stiu ce pantofi voi încălta. Nu sunt toate din piele veritabilă, dar colectia mea cuprinde posete în multe culori, mărimi si forme :) Probabil veti spune "fiecare om cu păsărica lui, numai eu cu stolul" ;)) de aceea, nici nu îndraznesc sa vă arat dulapurile cu pantofi!


Pielea naturala este prin definitie, materialul din care se confecționează obiecte de încălțăminte, mobilier și de galanterie, obținut din învelișul prelucrat al corpului animalelor prin tabacire si tratamente chimice de conservare. Exista diverse tipuri de piele: split leather (pielea naturala tip "split leather" este o bucata de piele naturala de bovina, lipita pe o pelicula de poliuretan, pentru întarirea acesteia si totodata pentru cresterea duratei de utilizare), piele blanc (sortiment ce se prelucreaza de obicei prin tabacire vegetala usoara, menita sa nu încarce foarte mult fibrele colagenice), piele nubuc (tabacire cu crom, vopsire în adancime si finisare prin polizarea delicata a fetei; utilizata în special în marochinarie si încaltaminte), piele Anilin (cu un finisaj extrem de special, având moliciune deosebita si fiind foarte placuta la atingere), piele nappa (tabacita cu crom, vopsita si finisata pe fata, deosebit de rezistenta la umezeala si murdarie), piele ecologica (este o piele sintetica asemanatoare celei naturale doar ca acest tip de piele este biodegradabila, asemeni celei naturale, spre deosebire de alte materiale sintetice care conduc la poluarea mediului), piele Alcantara (numele înregistrat al unui material compozit - 68% polyester si 32% polyuretan, foarte asemanator cu pielea naturala "de caprioara", este un produs de lux, mult-mult mai fin si mai subtire decat cel natural) si multe, multe altele. Toate aceste piei au ca numitor comun mirosul specific, numit simplu "de piele". Este un miros unic, o definitie de marcă. Aroma pielii naturale este un amestec de note de fum şi miros specific de animal, este usor-dulce si emană o anumită căldură. Aroma de piele naturala este recunoscuta ca fiind una din cele mai întrebuintate arome în industia parfumurilor. Efectul miresmei de piele naturala confera parfumurilor o nota distinctiva, subtila si deosebit de frapanta. Face parte din formula majoritatii parfumurilor masculine.
Aroma de piele armonizează perfect cu moscul (îi adânceste aroma şi netezimea), chihlimbarul, lemnul de santal, cedrul albastru si patchouli.
Knize Ten este primul parfum pentru barbati din lume produs în serie, ce contine o puternica aroma de piele. A fost creat în anul 1920 de parfumierii François Coty si Vincent Roubert pentru casa de moda vieneza Kniže & Comp. Pe lânga aroma de piele marcată în prim-plan, sunt percepute fin nuante de portocala, bergamota, cedru, lemn de santal si chihlimbar.
Casa de moda Hermès, fondată în 1837 si specializată în pielărie, accesorii, bunuri de lux și prêt-à-porter are binînteles si o sectie dezvoltata de parfumerie. Kelly Calèche este parfumul feminin, creat în anul 2009 de Jean-Claude Elléna, având ca nota de baza aroma de piele naturala, este practic, un poem scris cu petale de iasomie, mimoza, tuberoza, narcise si rose, pe o bucata de „cuir d'Ange“ ("piele de înger"). Este un parfum extrem de sofisticat, fin, moale si mângâietor. Flaconul este conceput de disignerul Philippe Mouquet si are forma unui felinar de caleasca, o sticla cu forma supla si fina si baza groasa si grea. Închizatorul ergonomic poarta autograful creatorului. Având ca model închizatorul posetei Kelly Bag, flaconul are capac cu sistem de blocare rotativ si este "dotat" cu un întreg harnașament: curea, lacăt si accesorii metalice. Este practic, funcţional şi plin de poezie. Cutia de carton este decorata cu simbolul brandului Hermès, caleasca aminteşte în mod inevitabil de tropotul copitelor de cai pe asfalt. Este un parfum cu stil.
Brandul Burberry a lansat parfumul The Beat Men, creat de Christopher Bailey în anul 2008. Parfumul are accente intense de piele naturala, vetiver, frunze de cedru, piper negru şi violete, este un parfum proasmat, elegant, ce marcheaza un stil inconfundabil. Design modern al flaconului ce aduce creativitate şi expresie, realizat fiind dintr-un mixt de materiale - metal şi sticlă, completat cu o bandă de pânză neagră având inscripţionat logo-ul Burberry şi ambalajul în culorigri-metalizat, grafit, fumuriu si negru, întruchipeaza masculinitatea si reprezinta cultul Burberry. Este un parfum ce subliniaza dinamica personalitatii masculine si stilul natural.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Postarea face parte din ciclul "Povesti parfumate" si este înscrisa în "Clubul povestii parfumate". Membrii ai clubului initiat de Mirela: Carmen, Daurel, Diana, Elly Weiss, Florentina, Gabi, Lili3D, Lolita, Mirela, Pandhora, Sara,Tury, Vanesa, Vania si Xaba.

14 comentarii:

  1. mi-as dori si eu un dulap pentru gentile mele..."noroc" ca nu sunt atat de multe :))
    imi place mult geanta ta mov-lila din prima imagine,arata foarte chic...
    bine ca ai rabdare zilnic sa muti totul dintr-o geanta in alta...mie imi este greu si o fac mereu pe fuga :))
    o sa mai vin sa scotocesc prin dulapul tau :))
    un w-end perfect iti doresc cu tot dragul >:D<

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si eu îti doresc un weekend cât mai placut alaturi de dragii tai! vacanta placuta! 1000 de pupici

      Ștergere
  2. Vreau să intru în dulapurile tale cu poșete! Se simte veselia din sufletul tău, odată cu culorile poșetelor pe care le asortezi zilnic pantofilor. M-ai amețit: am și eu destule, dar nu ne comparăm, aici e un bazar și încă unul care mă fascinează. Minunăție!
    Kelly Caleche de la Hermes e unul dn preferatele mele și îmi sugerează plimbarea cu trăsura trasă de cai prin pădure, e superb, iar mirosul de piele e încântător. Knize Ten, bărbătesc fiind, tot mă atrage, cred că l-ai mai amintit odată și de atunci mă gândesc la el. Încântătoare și feminină poveste! Un weekend parfumat și minunat să ai, dragă Carmen!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) multe din posete "mi-au furat" fetele când s-au mutat.
      "colectionez" de muuuulti ani :)) Adevarul este ca daca le folosesc prin rotatie, nu se uzeaza si, fiind in general modele clasice, nu se demodeaza ;)
      Sa ai un weekend minunat, draga Mirela!

      Ștergere
  3. Am aflat despre procedee de prelucrare a pielii de care nu mai auzisem. Un articol interesant, ca întotdeauna.

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc de pomenire.
    In ce priveste parfumul marochinariilor, recunosc: in urma cu 30-40 de ani as fi jurat ca voi trai iesirea din moda a pieilor si blanurilor...;lipsa de fler...; erori au fost, erori sunt...

    RăspundețiȘtergere
  5. Interesant ca intotdeauna !
    Te invidiez pentru colectia de posete ! :)
    Un weekend parfumat !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. zau ca-mi pare rau ca nu locuim mai aproape, as fi venit negresit sa te ajut.
      te îmbratisez

      Ștergere
  6. Grozava colectie de posete ai, Carmen! Nu am nici pe departe atatea. Dar mai am timp! :)
    Mi-a placut mult ceea ce ai scris pentru ca am gasit informatii foarte interesante despre cum se obtin diversele tipuri de piele si ni le-ai prezentat foarte accesibil.
    Despre Kelly Calèche mai stiu cate ceva de la Mirela si azi m-ai convins sa doresc sa il caut ca sa vad macar cum este.
    O duminica frumoasa iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma bucur mult ca ti-am putut aduce câteva noi informatii :)
      Un weekend parfumat si o saptamâna senina îti doresc!

      Ștergere
  7. Am ramas fara cuvinte, nu-mi imaginam ca cineva poate sa aiba asa de multe posete si dulapuri speciale pentru ele, incerc sa-mi imaginez cum arata dulapurile sau camerele cu incaltaminte, din alea am vazut in filme. :)
    Sa ai o saptamana mai frumoasa, Carmen!

    RăspundețiȘtergere
  8. Aiaiaiaiiii! Ce frumos sunt etalate! Oricand la indemana! Din nefericire ale mele stau inghesuite! N-am reusit sa "rezolv" o... comoda depozitare pentru ele! :) La tine sunt intr-o armonie perfecta; la mine par ca se cearta zi si noapte! :)

    Interesante informatii am aflat aici! Imi plac posetele - indiferent din ce sunt confectionate - dar prea multe despre "tipuri de piele" nu prea stiu... Hm... Acum, citind cele scrise de tine, inteleg de ce asociez pielii (gentilor / hainelor din piele) parfumurile masculine! :)

    Viata fericita, Carmen!

    RăspundețiȘtergere