sâmbătă, 12 septembrie 2015

Clubul Cinefililor (18) - Impresii de sfârsit de saptamâna

În Clubul Cinefililor este binevenit oricine are placerea de a scrie câteva rânduri despre un film sau serial recent vazut, indiferent de anul de aparitie a acelui film sau serial. Pentru ca toti cei interesati sa poata accesa pagina în care faceti recomandarea, înscrieti articolul în acest tabel. Tabelul va ramâne deschis întreaga saptamâna.
----------------------------------------------


----------------------------------------------
Flowers in the Attic (2014) - este un film american bazat pe romanul omonim al scriitoarei V. C. Andrews publicat în anul 1979. Povestea dramatica a celor patru copii (Chris, Cathy si gemenii Carrie si Cory) încuiati de propria lor mama în podul casei timp de câtiva ani, a mai fost preluata într-un film intitulat deasemenea "Flowers in the Attic", în anul 1987 însa realizarea din 2014 este mai de calitate si mult mai aproape de roman.
Familia Dollanger este pentru comunitatea în care traiesc un exemplu de frumusete si armonie pâna în momentul în care tatal moare subit. Ceea ce urmeaza, este din ce în ce mai înspaimântator! Actorii - adultii dar mai ales copiii, joaca extraordinar de natural, reusind sa transmita emotiile si toate sentimentele pe care traiesc personajele interpretate. Filmul este încadrat la psychothriller si mystery. Nota mea: 10
Petals on the Wind (2014) - continua povestea familiei Dollanger, la zece ani distanta. În rolul mamei Corrine si al bunicii Olivia, sunt pastrate aceleasi actrite - - Heather Graham si respectiv Ellen Burstyn, rolurile copiilor ( Chris, Cathy si Carrie) sunt preluate de adolesceti si tineri cu trasaturi asemanatoare celor care au jucat în "Flowers in the Attic". Filmul se bazeaza deasemenea pe romanul "Petals on the wind" scris de aceeasi V.C. Andrews si publicat în anul 1980. Nota mea: 8
Captivantele povesti scrise de Virginia Cleo Andrews (1923-1986) au avut un asemenea succes la public încât dupa decesul acesteia, temele au fost preluate de un asa numit "ghost writer " care a le-a continuat în aceeasi maniera. Andrew Neiderman a fost desemnat de editura pentru a scrie mai departe sub numele V.C Andrews. Spre exemplu, din seria familiei Dollanger fac parte cinci romane - "Flower in the Attic", "Petals on the wind", "If There Be Thorns" (1981) si "Seeds of Yesterday" (1984) care au fost scrise de V.C. Andrews, al cincilea roman - "Garden of Shadows" (1986) a fost început de autoare si a fost terminat de catre Andrew Neiderman.
----------------------------------------------
La rubrica "Clubul Cinefililor" de saptamâna trecuta s-au înscris: Diana, Povestile meleFata naivaZinaPaul G.Sandu, Viata pozitiva si subsemnata.
Tuturor celor care ajung pe aceasta pagina de blog - o duminica tihnita! ☺

10 comentarii:

  1. Uau, mi-ai starnit curiozitatea! O sa le caut si eu, mai ales ca-mi place Ellen Burstyn foarte mult, desi mi-e greu sa ma gandesc la cum au fost marcati acei copii de dubla drama - piererea tatalui si pe undeva si a mamei. Te pup! Duminica frumoasa si voua!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Subiectul filmului depaseste imaginatia omului normal - care gândeste sanatos... ceea ce traiesc copiii este deosebit de emotionant! Cele doua filme o sa iti placa in mod sigur. Ellen Burstyn are un rol dur, caracterul personajului intrepretat de ea este oribil! Te pup

      Ștergere
  2. “Florile din mansarda” e… sinistru de fain. As vrea sa sustin ca e putin probabil sa se intample asa ceva, dar s-au petrecut astfel de fapte in zone extra frecventate si nimeni nu s-a prins, in mileniul 3, asa ca e foarte probabil ca in zone izolate sa se poata intampla asa ceva… Intunecata si sinistra atmosfera… O atmosfera gotica, altfel spus.
    Al doilea nu l-am vazut. :)) La finalul primului, cand l-am vazut, ma gandisem ca ar fi interesanta o continuare. Si iata ca exista o continuare si habar nu aveam. Multumesc. Voi cauta si “Petale…”
    Titlul filmelor “Petals on the wind” si “Seeds of yesterday” le-am vazut undeva pe YouTube – daca nu le gasesc pe alt site o sa le caut acolo, desi nu sunt traduse.
    Sa aveti o saptamana minunata! Imbratisari si pupici cu drag, de la trio! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. este adevarat ceea ce spui, din pacate! anii chiar trecuti au aparut stirile despre Natascha din Austria- eu zic ca acestea sunt extreme oribile...
      Petals on the Wind este intersant, insa nu se ridica la nvelul primului film.
      Draga mea, ma bucur ca ai reusit cumva sa reintri pe blog - stiu ce rau este de pe tel. mobil - am facut-o pe durata concediului.
      Te pupam si transmitem acasa gânduri bune si îmbratisari - de la duo pentru trio <3

      Ștergere
  3. Dragă Carmen, iată una dintre categoriile de subiecte pe care nu le suport... De data asta, pot să spun că nu voi căuta aceste filme, deși sunt convinsă de calitatea lor, dacă le recomanzi tu. Mă impresionează mult prea tare filmele cu copii chinuiți.

    Își doresc o săptămână bună și frumoasă! ☺

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu te înteleg, cui ii plac aceste subiecte?! Filmul este insa interesant pentru ca ofera perspective de analiza psihologica, de ambele parti - ale victimelor precum si ale tiranilor. Doar dintr-un film poti privi asemenea cazuri... Doamne fereste sa mai existe cândva in realitate!

      Ștergere
  4. vreau si eu filmeeee, mai la iarna...acum nu pup! :0
    doar pe tine!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Hmmm... sună interesant! Tocmai mă uitam şi la trailere... pun pe lunga „listă de vizionat" :)
    Ioana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) las' ca vine frigul si zilele-s mai scurte, asa ca vom avea mai mult timp pentru lectura si filme! ☺

      Ștergere