marți, 4 noiembrie 2014

Noutati


Spuneam într-un articol precedent ca saptamâna viitoare ma voi afla ca turist la bordul celui mai nou vas al Companiei Costa Crociere si ca înainte de îmbarcare, va avea loc serbarea de botez, cu spargerea sticle de sampanie de bordul navei - conform tradiţiei marinărești. Am fost de curând informati ca programul s-a schimbat si ca vasul Costa Diadema, supranumit si "Regele Marii Mediterane", a fost botezat sâmbata, 1 noiembrie.
Pe data de 30 octombrie, Fincantieri - Cantieri Navali Italiani S.p.A. (cea mai mare companie de construcții navale italiene) a predat nava de croaziera Costa Diadema în Porto Marghera- Venezia. Nava a pornit spre Triest unde la 1 noiembrie a avut loc botezul, dupa care a pornit într-o asa numita "croazieră vernisaj" pe linia Triest - Dubronik - Korfu - Napoli, urmând ca la data de 8 noiembrie sa ancoreze în portul Genova, unde vom urca noi. Îmbarcarea turisti se va face pe intervale de ora. Controlul bagajelor si legitimarea pasagerilor presupune proceduri specale, ca si în marile aeroporturi internationale, cu singura deosebire ca într-un Jumbo-Jet urca 500 persoane, iar pe Costa Diadema se vor îmbarca 4947 persoane!
Constructia aceste nave de lux a durat doi ani si la realizarea proiectului au lucrat aproximativ 1000 persoane.

Odata cu documentele prin care ne-a fost comunicat numarul cabinei (la etajul "Hortensia" - puntea 10), am primit si un set cu sugestii pentru vizitarea celor mai frumoase locuri din apropierea porturilor în care vaporul va ancora. Pentru fiecare port, câte 6-8 excursii cu ghid, una mai interesanta ca cealalta. Cum însa în fiecare seara parasim portul si în fiecare dimineata poposim în altul, nu se poate opta decât pentru o singura excursie, una în fiecare port... Am avut ce citi si întoarce pe toate partile, greu a cazut decizia!!!
În afara de Barcelona, unde am ales sa revedem capodoperele lui Gaudi într-o plimbare alaturi de ghid licentiat în istoria artei (orasul îl cunoastem, am facut deja 7 concedii în Calella, pe Costa Brava), în toate celalalte orase am optat pentru tururi pietonale cu ghid însotitor: "Marseille si splendorile ascunse", "Palma la excepțional", "Pompei - orasul roman antic", "Florenta plus Pisa" si la sfârsit Savona, unde ne vom plimba pe cont propriu (nu avem decât putin timp pâna la transferul cu autocarul)... Ametitor program! O singura zi o vom petrece în întregime pe mare, traversând-o din Spania (Palma de Mallorca) spre sudul Italiei (Napoli).
Daca vom avea si vreme buna - asa cum am citit în prognoza meteo, atunci va fi un concediu super-mega-extraordinar! ☺ (va urma)

18 comentarii:

  1. Intr-adevar se prefigureaza o vacanta intr-un maraton, dupa care sunt sigura ca o sa va mai trebuiasca un concediu de refacere :)
    Va urez sanatate si dispozitie maxima, vreme( prognoza) prietenoasa!...si se subintelege, asteptam impresii calde, mirobolante de pe tarmuri de vis!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc mult, Gina draga! maraton nu va fi, pentru ca excursiile pe care le-am ales dureaza fiecare 4-5 ore (în afara de cea în Florenta si Pisa, care va dura 9 ore, dar drumul se face cu autocarul), deci în fiecare zi vom putea tândali destule ore la soare pe sezlong (daca e soare), sau în sauna si bazin de înot (daca e vreme ploioasa). In fiecare seara dupa dineu sunt spectacole, deci recreere va fi din plin. Atâta doar ca în fiecare zi oamenii din port vor vorbi o alta limba :)))
      Pentru ca ma stiu sensibila la miscarile valurilor, mi-am cumparat preventiv ultima inventie în materie de combaterea "raului de mare" SCOPODERM TTS. Este un leucoplast mic care se aplica in spatele urechii si care asigura timp de doua zile cea mai buna forma a echilibrului si stomacului :)) Pachetul contine 5 leucoplaste, deci exact pentru cate zile am eu nevoie. A fost al naibi de scump - 31 euro, dar m-am gândit, daca tot s-au dus atâtia bani pe concediul asta, macar sa-l savurez din plin :)))
      Te pup draga mea. Multumesc mult pentru urari si gandurile tale calde! ♥

      Ștergere
  2. Ce constructie grandioasa, si ce munca. Sper sa ai vreme buna, oricum va fi o experienta de neuitat indiferent de vreme.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. absolut de admirat, vapoarele de croaziera sunt constructii fantastice!
      "Allure of the Seas" si "Oasis of the Seas" ( pentru Caraibe - Oc. Atlantic) sunt cele mai mari vase de croaziera din lume, au lungime de 360 metri si capacitate pentru 6.300 pasageri.
      Pe locul doi urmeaza "Norwegian Epic" cu 19 etaje si capacitate pentru 4.228 pasageri.
      Pe locul trei "Quantum of the seas" cu 348 metri lungime si 4.180 pasageri
      Al nostru urmeaza pe la locul 20 :) Însa una este sa calatoresti pe Atlantic, pe Pacific si alta este sa calatoresti pe Mediterana :)

      Ștergere
  3. Te invidiez și te rog să nu te superi pentru asta: este o invidie pozitivă, dacă îmi este permisă acestă schingiuire a limbii române! :)) Profit de ocazie pentru a-ți ura concediu plăcut și a preciza că aștept impresii de călătorie însoțite de multe, multe fotografii! :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. o da! fotografii multe si povesti despre fiecare experienta traita în acest concediu voi povesti cel putin pâna la sfârsitul anului :))

      Ștergere
  4. Si pentru Romania s-a anuntat vreme frumoasa pentru perioada urmatoare. Vacanta placuta pe "orasul plutitor"! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, ai dreptate, am vazut si eu prognoza pentru urmatoarea saptamâna în Bucuresti - soare cu maxime de temperatura de pâna la 19°C.

      Ștergere
  5. toata saptamana va ploua! cu tunete si fulgere....ca la balamuc!
    dar ce crezi!! sambata, soare plin in toata spendoarea lui...:))
    va fi o vacanta superba!
    pup!

    RăspundețiȘtergere
  6. doar citind mi se pare totul foarte palpitant...tare mi-ar placea sa poti publica un "jurnal" zilnic,oricum de abia astept relatarile si fotografiile facute de tine...va fi un sejur de vis, cu siguranta, atat pe apa cat si pe pamant :)
    distractie maxima si vreme buna! te pupacesc...numaratoarea inversa a inceput! :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. jurnalul zilnic îl voi prezenta aici pe blog, decalat însa. Pentru ca mi-am promis ca iau Netbook-ul cu mine doar ca sa descarc fotografiile de pe cartela aparatului de fotografiat (sa fie proaspata în fiecare zi) si ca la telefon imtrerup functiunea de internet. Postarile care vor aparea, sunt programate, am reusit sa pregatesc pentru fiecare zi una :)
      da... a început AMR-ul Miercuri, joi, vineri... gata!
      Pupici draga mea draga :-*

      Ștergere
  7. Vă doresc din toată inima o croazieră minunată ! ♥

    RăspundețiȘtergere
  8. Deja sunt nerabdatoare sa citesc istorisiri din vacanta ta, se anunta un concediu superb! La Barcelona si eu as fi ales plimbarea pe urmele lui Gaudi, mi se pare reprezentativ pentru oras si tare frumos. Astept cu drag pozele! :)
    Concediu placut si vreme buna sa aveti!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc mult, Raluca draga! ma voi gândi la tine în Barcelona.
      te pup si promit sa vin cu poze multe si frumoase! ♥

      Ștergere
  9. Îţi urez de pe acum să ai cea mai frumoasă vacanţă de până acum!
    ...Şi, da, aştept POZELE! Şi poveştile! Că nu „am" mereu parte de experienţe ca acestea!
    Ioana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si pentru mine este prima experienta de genul acesta, motiv pentru care ma si agit asa - ca pestele pe uscat :))) O sa vin cu povesti si fotografii, promit :-* Te pup

      Ștergere