duminică, 19 noiembrie 2017

Feeria Târgului de Craciun - numaratoarea inversa: 8,...

Mai sunt doar opt zile pâna la deschiderea Târgului de Craciun în orasul meu - renumitul Augsburger Christkindlesmarkt
Am scris în fiecare an despre emotionanta ceremonie de deschidere din târgul central, despre aparitia îngerasilor la ferestrele "salii de aur", despre concertul "Engelesspiel"din balconul primariei si despre feeria beculetelor din oras. Am scris despre supradimensionalul Calendar de Advent din centrul orasului si despre cât este de frumos sa te plimbi pe aleile târgului, printre casutele meşteşugarilor artizani. Am descris aroma de turta-dulce care pluteste peste târg, aroma de mar copt sau de Crêpe pudrat cu scortisoara; am scris despre întâlnirile cu prietenii la o cana de vin fiert si o farfurie cu varza calita si Schupfnudeln, în apropierea piramidei "Engelspyramide". Am pomenit promenada pe firul basmelor (anul acesta povestea "Craciun la familia ursilor") si serile de vals în piata Kö (Königasplatz). Am scris despre Coronita de Advent, despre Presepio, despre concertele de colinde din bisericile de cartier si despre pastrarea si transmiterea traditiilor de Craciun. Am scris despre bunatatea oamenilor si despre maratonul-colectelor în prag de sarbatori, despre armonia din vecinatate... De toate acestea ma bucur în fiecare an si particip activ si cu deosebit entuziasm. Adventul este pentru mine, cea mai frumoasa perioada a anului!

Anul acesta der Augsburger Christkindlesmarkt se va deschide la ora 18, în ziua de luni, 27 noiembrie.
Prima lumânare din coronita de Advent va fi aprinsa duminica, 3 decembrie.
Anul acesta este un an deosebit, caci luna decembrie are cinci zile de vineri, cinci zile de sâmbata si cinci duminici. Se întâmpla doar o data în 823 de ani ☺ Sa fie cu noroc pentru toata lumea!

10 comentarii:

  1. Am accesat cateva dintre "documentarele" linkuite despre Advent si Craciun; sunt valabile si binevenite.
    Sa ai bucurii !

    RăspundețiȘtergere
  2. Esti minunata, draga Carmen, cu aceasta colectie superba de amintiri! O sa le revad cu mare drag.
    Se pare ca aveti o organizare extrem de bine pusa la punct. Ceea ce pentru oras si oamenii lui este perfect. O atmosfera desavarsita de sarbatoare.
    Iti doresc sa te bucuri de fiecare moment alaturi de cei dragi!

    Si bineinteles o saptamana excelenta! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. o daaaaa... iubesc sfarsitul de an! Feeria ornamentelor de Advent, compenseaza lipsa florilor si a frunzelor din mediul înconjurator :-) Ultimele 5 saptamani ale anului sunt atat de bogate in evenimente, incat trebuie clar sa imi stabilesc priorităţile, ca de clonat nu pot sa o fac ☺☺☺ Timpul zboara ca gândul, si nu doar timpul liber (ca senzatia generala este de fapt aceasta), ci chiar si orele de serviciu nu-mi mai ajung pentru cate am de rezolvat!
      Important este insa ca tot ce facem sa facem cu placere si sa nu uitam sa mentinem echilibrul intre munca si relaxare.
      Te pup Suzana. Un start bun in noua saptamana!

      Ștergere
  3. Sa fie cu noroc! :)
    Oooo, dor de Craciun! :) La noi au montat deja bradul (in Piata Sfatului) - dar mai e pana sa-l "aprinda". :) Sper ca Targul de Craciun sa fie mai reusit - poate doar mi se pare, dar nu are stralucirea pe care o au aceste targuri in alte zone ale lumii. Avem "concerte", dar sonorizarea e atat de aiurea incat pare mai mult zgomot decat cantec... :)) Da! Sunt o cusurgioaica! :))

    Zile fericite iti doresc sa ai, Carmen draga! Imbratisari si pupici, cu drag, de la trio pentru trio. <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. draga mea, stiu ca nu esti cusurgioaica, ci esti o perfectionista. Si eu sunt la fel - oriunde sunt, orice fac, ori fac cat pot de bine, ori renunt din start - asta este unul din conceptele mele de viata. Jumatatie de masura nu imi plac (exista rar si compromisuri ;-) ) Deci te înteleg, ca vrei un Targ de Craciun mai frumos, mai armonic, mai organizat ♥ In orasul meu, traditia este atât de veche, incat totul functioneaza PERFECT! Este unul din cele mai vechi din Germania - exista documente care arata cum ca în Augsburg, exista un Targ de Craciun inca din 1498! Insa un Christkindlesmarkt asemanator ca forma cu cel din zilele noastre, a fost organizat din anul 1898! Pe bulevardul central! Incredibil, nu?! ☺ Cinste nemtilor pentru pastrarea si transmiterea traditiilor sarbatorilor de Craciun! Eu mi-am dezvoltat o asemenea dragoste pentru sarbatorile de iarna, de cand locuiesc aici in Bavaria. Niciodata lunile decembrie nu au fost mai frumoase ca cele traite in ultimii 18 ani!
      Pupici si imbratisari, de la trio pentru trio :-* Un start bun in noua saptamana!

      Ștergere
  4. Multumesc! Am intrat in atmosfera de Craciun!

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu se aranjeaza absolut nimic pana dupa 6 decembrie aici! Noi îl serbam mai întai pe Sinterklaas! (mos Niculae)
    Ziemlich langweilig, werde ich sagen! 😅
    Weekend placut! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "cate bordeie, atâtea obiceie" :-) Oh, eu ador Adventul... nici nu-mi pot inchipui sa petrec luna decembrie fara traditiile acestea!
      pupici si imbratisari :-*

      Ștergere