joi, 23 noiembrie 2017

Drame politice în serial - Clubul cinefililor

Situatii fictive inspirate din actualitatea politica, scenarii bazate pe realitatea contemporana, intrigi, prietenii, oameni rai, oameni buni, suflete inocete sau suflete ce au facut pact cu necuratu'! "Berlin Station" si "Designated Survivor" - doua seriale americane pe care le recomand.
Primul sezon a fost prezentat pe Netflix în pachet complet. Al doile sezon este oferit cu portia... câte un episod pe saptamana! :-(
"Berlin Station" - este un haos perfect. Serviciile secrete externe al marilor puteri ale lumii, mascate in interiorul ambasadelor din Berlin, urzesc actiuni înspaimântatoare, creeaza divergente artificiale, vând secrete, influenteaza, provoaca sau manipuleaza evenimente... Pe cont propriu sau colaborând una sau mai multe, împotriva altei agentii. De la eposod la episod ai impresia ca "te-ai luminat" însa adevarul este ca si în viata reala, ca în politica habar nu avem cât de multe nu stim ☺☺☺ Si poate ca este mai bine asa! Altfel am deveni toti depresivi! În spionaj supravietuieste doar cel mai bun, dar doar pentru o scurta perioada... Asa cum "minciuna are picioare scurte", nici spionii nu (prea) ajung la vârsta de pensionare.
Astazi a fost pus la dispozitia fanilor, episodul 7 (din sezonul 2). Urmatorul va fi prezentat la 28 noiembrie.

"Designated Survivor" - prezinta Casa Alba în stare de alarma. În urma unui atac terorist, decedeaza presedintele si toti ministrii importanti ai Statelor Unite. Conform legii în vigoare, pâna la noile alegeri va fi desemnata în functia de presedinte, persoana în viata, aflata cel mai sus in ierarhia politica. Paralel cu situatiile ce se ivesc în reorganizarea politica din Casa Alba, sunt prezentate aspecte din viata de familie a noului presedinte, precum si a colaboratorilor apropiati. Deasemenea, sunt declansate actiuni mai mult sau mai putin oficiale, pentru demascarea autorilor „din umbră” a atentatelor teroriste. Actiunea filmului este cu adevarat palpitanta.
Netflix a ajuns la episodul 6 (sezonul 2).  Urmatorul episod va fi disponibil din 24 noiembrie.


8 comentarii:

  1. Inca mai am intrebarile din leapsa la care nu am raspuns inca despre filme.
    Nu stiu cand am sa raspund, poate intr-o perioada ceva mai buna, ca acum e asa si asa! Dar nu am renuntat. Am vrut sa stii!
    Pupici si multumesc pentru recomandari! Cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cum?! o leapsa? :-) nu-mi mai amintesc... am lipsit din blogosfera doi ani :) Si zici ca inca ai o lista deschisa "to do" ☺☺☺
      Weekend minunat sa ai!

      Ștergere
  2. Excelente seriale! Berlin Station am urmarit si aproape cu ochiin-n gura, de somn! :)) Am ramas la ep 10 din S1 - pe site scria ca e continuare in 2017 (si n-a aparut cand am verificat, apoi am uitat).
    Din acest serial mi s-a intiparit in minte operatiunea din ep 6, cand s-au rafuit intr-un mall. O scena care pune sub semnul indoielii ce spun autoritatile dupa unele incidente... Cand mai aud o stire ca un nebun a deschis focul intr-un mall sau pe aiurea ma gandesc mai intai daca e adevarat sau e vreo operatiune ratata... Intr-un fel, in filme se pot spune si lucruri care sunt adevarate dar nu pot fi dovedite.
    Supravietuitor desemnat imi place aproape la fel de mult si-mi spuneam, referitor la cinstea si demnitatea unor politicieni: "n-ai sa vezi in realitate". :) Serialul imi place si mie dar din lipsa de timp am ramas la ep 3 din S2 - vreau sa-l urmaresc in tihna, nu cu ochii pe ceas.
    Iti doresc sa ai o seara minunata, Carmen draga! Imbratisari si pupici, cu drag, de la trio pentru trio! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :-) nici nu ma asteptam sa ai alta parere, ne potrivim foarte bine in materie de filme - si nu numai ;-)
      Exact asa gandesc s eu! Suntem atat de usor de manipulat! si ne multumim cu atat de putin... Cei de sus stiu exact cum sa ne tina "in frâuri" Daca vor haos, il provoaca si lasa ceva mai lejer frâurile - sunt "experimente" sau "pariuri". Tja, ce suntem noi mai mult de niste cifre?!
      Eu in general seara ma uit la un film. Un film pe zi :-) La weekend mai exagerez, daca este un serial ;-)
      Iarna reiau lectura (pe care aproape o abandonez in cursul verii); imi place sa citesc si daca gasesc o carte buna, nu o mai las din mana pana cand nu stiu totul :-)
      Te pup Diana. Weekend placut sa aveti. Tranmite mamei si Deliei salutari si ganduri bune. Pupici de la trio pentru trio <3

      Ștergere
  3. Da, astazi am reusit sa ma întorc pe blog si sa va comentez ... ca asa e viata!Uneori te fura ... 😅
    Eu am renuntat de mult sa ma mai uit la seriale ... Nu mai am rabdare!
    Tu, draga mea sa ai muuulta rabdare si sa ne faci si noua un rezumat al seriilor! 😅
    Pupici si weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daca te-a furat sa te duca undeva fain, nu-i bai! :-) Ma bucur ca esti din nou aici.
      Nu inteleg ce inseamna sa nu ai rabdare sa urmaresti un serial? :-) cum vine asta? In general, eu asa-mi petrec serile: pe la ora noua, ma asez pe canapea (sed si am picioarele întinse), Leo sta la mine in poala sa il mangâi (♥), laptopul e asezat pe o "tava cu picioare - din aceea pentru servit mic-dejun in pat si aleg un film/episod dintr-un serial. Mananc fructe si ma uit la film :-)
      De povestit... nu e frumos sa povestestim filmele. Nu putem sa stricam surpriza celor care urmeaza recomandarea ;-)
      Te pup Ella draga. Weekend frumos!

      Ștergere
  4. Super interesante serialele recomandate de tine, Carmen!Clatitele arata delicios!Seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere