miercuri, 29 noiembrie 2017

Sfârsitt de noiembrie



Duminica a nins dar nu sa depus nimic. A fost prea cald. De luni a fost uscat însa vremea s-a racit simtitor. Soarele a devenit zgârcit în a-si împrastia razele si a preferat sa ne priveasca din spatele perdelei de ceata. Luna - pe sfert, a tronat zi si noapte pe cerul gri.
Indiferent de capriciile vremii, plimbarile lui Leo în parc sunt zilnice. De doua ori în timpul zilei alaturi de Helmut si serile cu mine.
Ne întoarcem acasa înfrigurati, dar nu-i bai! Ne asezam pe fotoliu cât mai aproape de semineu, pâna când ni se încalzesc picioarele. Apoi ne mutam pe canapea si motaim în fata televizorului.
Poate sa zica cineva ca serile de sfârsit de noiembrie nu sunt frumoase?! ;-)

21 de comentarii:

  1. In acest stil cum sa nu fie frumoase serile de noiembrie?! Tihnite toate sa va fie, Carmen draga! <3
    La noi a nins destul de mult (in 28) si, spre surprinderea mea, inca mai e zapada - e inghetata, pe pomi, pe acoperisuri... Seara s-au lasat ceaţa si gerul iar becurile aprinse pe strada au halou. :) Dupa plimbarea de seara, cu Miki, tare mi-ar placea sa "torc" langa un semineu in care sa se joace flacarile. :)
    Imbratisari si pupici, cu drag! Salutari si ganduri de bine de la trio pentru trio! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ooo ce fain ca aveti zapada! Poate poate vom avea si noi duminica. Maine vine Emma la noi, ce m-as bucura sa fie un pic de zapada.
      Pupici si imbratisari. De la trio oentru trio <3. Leo transmite extra salutari lui Miki 🐕

      Ștergere
  2. Ce poate fi mai frumos, decât o seară de sfârșit de toamnă, în liniștea căminului, la gura sobei/căminului, cu cățelul drag alături și un pahar aromat de vin bun?
    Numai astfel de seri liniștite și pline de bucurii să aveți, dragă Carmen!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult Alex! Numai ganduri bune si urari de bine transmit si eu familiei tale.

      Ștergere
  3. Superba atmosfera din casuta voastra! Iti umple sufletul de o stare de bine, liniste si atmosfera de sarbatoare!
    Zile pline de bucurii, draga Carmen si jocuri simpatice cu Leo!
    Cred ca vinul e bun, daca l-ai pus la loc de cinste. O sa ma uit daca il vad si pe aici! :D
    Pupici! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Serile la noi in casa sunt in general linistite. Leo zburda toata ziua insa oe la ora 20 e ca un ursulet de plus 😊 Important este sa nu sune cineva la intrare ca altfel, s-a zis cu linistea 😂 Din somn profund, sare ca un arc si latra profund convins ca este sarcina lui sa ne pazeasca de "musafiri nedoriti" 😂🤣
      Te pup si eu. O zi minunata sa ai!

      Ștergere
  4. Imi place tare mult semineul tau! Am si eu unul electric, pentru ca eu nu am gaz. In zona unde locuiesc eu totul merege pe electricitate! Asta e! 😅
    Va doresc multe seri frumoase si calduroase! Pupici! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai semineul nostru este cu lemne... nu cu gaz. Ce farmec ar avea un semineu pe gaz?! De altfel, asa ceva se numeste soba de teracota, sau ma insel?!
      Noi avem incalzire centrala pe gaz (deci avem calorifere in toata casa) si in plus, in salonu avem un semineu. 😀 Vine de doua ori pe an cosarul sa verifice hornurile (sunt separate iesirile, pentru gaz si pentru semineu).
      La bucatarie si noi avem totul electric - ma refer pentru gatit (placa ceran si cuptor electric). Mi se pare ca e cel mai sanatos si sigur! Centrala termica este la demisol, intr-o canera cu usa de otel.
      Te pup. Si eu iti doresc zile minunate 😘 Un start bun in decembrie!

      Ștergere
  5. Foarte frumos interiorul si exteriorul casei tale, Carmen!Arata magic!Foarte frumoasa casa ta, cred ca ti-am mai zis. :)) Ar fi potrivita intr-o revista de interior! Am vazut primul episod din Berlin Station, bun serialul. Exact asa e cum ai spus si tu, daca am stii tot adevarul politic din jurul nostru, am fi deprimati zi de zi. Nu stiam ca avem un roman printre distributiile germane, Sabin Tambrea. Desi imi era cunoscut , nu imi aminteam in ce film l-am vazut, dupa ceva rastimp am realizat ca l-am vazut jucandu-l pe Ludvig II si un ofiter SS. Un actor foarte talentat!Am vazut si Most beautiful island. Socant de real. Pe zi ce trece mi se confirma faptul ca suntem condusi de niste psihopati. Iar pe IMDB doar 5.6. Pacat, e o nota prea mica pentru atat de multe lucruri urate! Intr-adevar ca finalul te lasa cu multe semne de intrebare, dar totusi?!Zi frumoasa si linistita va doresc!Multumesc pentru filme!Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim Florina draga 😊 este dragut ceea ce zici, insa adevarul este ca avem o casa "normala" aici.
      Filmele... da!Ma bucur ca le-ai descooerit si ca te-au imoresionat la fel de mult ca si pe mine.
      Berlin Station nu este film german, este productie americana. Actiunea principala se desfasoara in Berlin, insa protagonistii din film sunt agentii ambasadei americane din Berlin. Ma bucur sa aflu ca printre actori este si un român, nu am stiut, multumesc pentru info.
      Te pup si iti dotesc un start bun in decembrie

      Ștergere
    2. Este cu gust!Da, productie americana, nu stiu de ce am scris germana, cred ca este din vina actorului :))) https://www.youtube.com/watch?v=OrQBTZWoeH4
      Multumesc la fel! :)

      Ștergere
    3. hahahahaha m-am amuzat! Caragiale e unic, insa cei doi tineri actori au dat scenetei un plus de sarm! Draguta si subtitrarea in germana :-) multumesc Florina draga!

      Ștergere
    4. Asa-i?Si mie mi-a placut!Cu drag! :)

      Ștergere
    5. <3
      PS: Florina draga, tu mai ai blog? nu te mai gasesc...

      Ștergere
  6. Weekend minunat; deja, mijloc de saptamana, incat iata cat de repede trece timpul! Mai ales intr-o atmosfera relaxanta ca de toamna tarzie si ploioasa, cum ii sta bine :) :)
    Leo este tare dragalas, motaind relaxat in compania voastra! O seara frumoasa de joi si clipe molcome in continuare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Leo este "iute ca piperul" intreaga zi. Când vin seara de la serviciu, ma asteapta in fata usii de la intrare si sare ca o minge de bucurie. Las doar poseta, luam zgarda si gata suntem pentru plimbarea de seara. O ora umblam prin parc sau acum, de cand curtile si casele sunt impodobite cu luminite, ne plimbam pe aleile cartierului. Apoi intram in casa, ne incalzim si gata - Leo si-a facut programul. Se cuibareste langa mine pe canapea, roade cate un os cu vitamine sau mai nou, fura cate un lemn din cosul pentru semineu (din cele sparte subtiri, pentru aprins focul, la inceput ☺). Cum ma misc, sare si ma urmareste ca o umbra: daca merg la bucatarie sa imi iau un fruct sau sa beau apa sau daca merg la toaleta, ma insoteste :-) Noaptea dorme cu noi in dormitor. Are salteluta lui in fata usii dinstre terasa, dar prefera sa doarma la picioarele mele :-)
      Timpul zboara, daaaaa, maine e ultima zi din saptamana de lucru si prima zi din decembrie ☺ Maine soseste Emma la noi si ramane pana duminica. Ce avem noi action cu Leo... acum vom avea super-mega-action ☺☺☺
      Te pup Alexa. O seara minunata si tie!

      Ștergere
  7. la noi astazi iar a nins dar pudra de zapada a durat doar cateva ore, acum a disparut din nou :-)
    Semineul... este semineu nu soba. Are vatra zidita si din cauza ca este in salon, are usa de sticla, sa nu imprastie fumul in incapere. Deschizi usa, aprinzi cateva surcele si le acoperi cu alte lemne groase si închizi usita. Curentul de aer ce se produce intre vatra si horn intretine arderea si caldura se propaga prin perete si usa in incaperile casei. Din cauza ca atunci cand curatam vatra mai sar funingini, parchetul din camera este intrerupt in portiunea semneului unde pardoseala este acoperita cu placi de piatra naturala.
    Focul cu lemne este cel mai sanatos. Insa centrala termica este cea mai comoda ☺ Noi avem in toata casa centrala termica, programata exact sa asigure la diverse ore, anumite temperaturi in camere si bineinteles sa ne asigure apa calda. Focul cu lemne este un surplus, mai mult pentru placuta atmosfera pe care o confera in serile reci de iarna sau primavara.
    Lemne cumparam la metru cub sau ster, nu prea avem unde depozita, de aceea cumparam saptamanal- depinde cat de mult folosim in cursul saptamanii. Cand pretul lemnului creste, cumparam bricheti de esenta tare ( fag, carpen, stejar, sau mesteacan). Cel mai mult imi place cum arde coronita de brad, dupa ce trece Adventul. Daca pui cateva ramurele pe foc, in momentul in care inchizi usita de sticla, in vatra se produce un foc de artificii ♥ Singurul dejavantaj la lemnul de rasinoase este ca fumega, arde rapid cu flacara mare si deci da caldura scurt. Insa este spectaculos ☺ A doua zi trebuie insa usa spalata, ca nu se mai vede nimic înauntru ☺☺☺ (o metoda rapida si usoara de spalat usa de sticla este sa înmoi buretele in cenusa si sa freci geamul, apoi sa stergi cu o cârpa moale si umeda... imediat gemul este curat.
    Peretele in care este zidita vatra trebuie mai des zugravit decat camera intreaga... Daca casa o zugravim cam o data la 5 ani, peretele acesta il vopsim de doua -trei ori in 5 ani. Si vremea lui a sosit anul acesta ☺☺☺ Avem in plan ca luna aceasta sa efectuam operatiunea - asa imi doresc eu- sotul meu insa trage de timp si spera sa uit ☺☺☺
    Of Luiza draga, imi place teribil ritmul vietii pe care-l descrii tu acolo, la voi... imi aminteste de concedii, de liniste si recreere.
    Nu as putea insa trai fara cele 4 anotimpuri. Mai ales fara iarna?! Fara Advent?! :-)
    Te pup si iti transmi ganduri bune si imbratisari :-*

    RăspundețiȘtergere
  8. te inteleg... Am si eu colegi la serviciu care locuiesc in case cu rezervor de ulei/motorina. Ei cumpara mereu vara cand preturile sunt mai mici, in comparatie cu iarna, cand furnizorii profita de situatie :-) Insa stiu de la colegi ca au o incapere mare la demisol blocata cu acest rezervor enorm - nu stiu cat, 1000 de litri sau asa ceva.
    Eu am trait in Romania la bloc si caldura si apa calda depindeau de centrala termica de cartier... ce vremuri grele! Am plecat in 2000, exact pe vremea cand incepuse moda cu centralele de apartament. Tocmai primisem aprobarea pentru racordul separat la gaz... Am vandurt apartamentul.
    Aici in marile orase ale Bavariei, casele au incalzire centrala si bucatariile pe curent electric. Casele in cartierul meu sunt construite aproape identic si aproape toate au semineu ca modalitate suplimentara de incalzire. Semineu pe lemne - bineinteles. Seara cand ies cu Leo la plimbare, in cartier miroase atat de placut a foc de lemne.... si ziua poti vedea care vecin tocmai face focul in semineu, dupa fumul ce iese pe al doilea horn al casei. Casele noastre sunt gen bungalow, acoperisurile sunt plate si nicio casa nu este mai inalta decat cealalta! este ca un sat de vacanta :-) Imi place tare mult atmosfera cartierului.
    Luiza draga, tu ai ales sa traiesti acolo unde majoritatea oamenilor viseaza sa-si petreaca o parte de concediu. Si pentru aceasta, investeste o parte din economiile sale :-) Iar tu, savurezi acest paradis zi de zi!
    Bineinteles insa ca nicaieri nu exista viata doar cu avantaje. Nicaieri nu exista "la vie en rose" decat poate pentru scurta perioada :-)
    Te pup Luiza si-ti urez Noapte buna!
    Sa ai un weekend minunat!

    RăspundețiȘtergere
  9. da, mai in sud. Locuiesc in Augsburg, la 90 km de München. Augsburgul este al treilea mare oras al Bavariei, dupa München si Nürnberg. De cand ne-am mutat in Germania, am locuit mereu in Augsburg, deci, de aproape 18 ani.
    Bayreuth este recunoscut ca unul din cele mai pitoresti regiuni ale Bavariei. Eu nu am vizitat localitatea.
    Alles Gute, liebe Luiza. Gute Nacht und schöne träume! :-*

    RăspundețiȘtergere