luni, 12 februarie 2024

Relaxare si evadare din stressul cotidian

Wellness-ul sau Spa-ul este o oaza unde relaxarea vine natural și stare de calm este indusa pic cu pic. Este locul unde poți scăpa de stresul cotidian, îți poți îmbunătăți sănătatea și îți îngrijești corpul și mintea. 
SPA-urile care se respecta sunt mereu la curent cu cele mai recente descoperiri în arta relaxarii, în recuperarea puterii si frumusetii interioare. Centrul SPA al resortului hotelului Monarch a câștigat ani la rând premii internationale și sigilii de calitate, bineînteles si gratificatia "Health Wellness Worldwide" 2024. 
Norocul nostru ca am facut rezervari telefonic din timp la masaje clasice si speciale, câteva tratamente cosmetice si câteva bai si împachetari. Pentru ca acum, programul echipei SPA este plin! 
Cum decurg zilele aici în Bad Gögging?
Desteptatorul nostru - Leo, ne trezeste pe la ora opt. Ne spalam pe dinti, pe ochii doar ca mâtele, ne îmbracam rapid si iesim la o tura de parc în jurul hotelului. Apoi în camera, Leo îsi primeste micul dejun, noi îmbracam costumele de baie, halatele si slapii si coborâm un etaj mai jos, la piscina. 
Apa termala are temperatura de 31°C si jeturile pentru hidromasaj sunt plasate de jur-împrejurul peretilor bazinului, la diverse înaltimi, pentru masajul musculaturii picioarelor de la talpa pâna la coapse si pentru spate, de la șale, din regiunea lombara a coloanei vertebrale si pâna la omoplati. La fiecare zece minute, un clopotel te anunta sa treci la jetul de masaj urmator. Într-o ora, reusim sa facem un tur complet de hidromasaj. 
Când apar primii copii la piscina, noi facem dus, îmbracam halatele si mergem în camera. Ne aranjam pentru micul dejun. Bufetul este foarte variat si bogat. 
Urmeaza "timp liber" pâna la orele 15°°. Îl folosim pentru a ne plimba prin statiune, în parc, pe malul râului Abens sau sa vizitam muzee. 
Astazi am vizitat "Muzeul Roman - cultul termelor si al igienei corporale". Mâine vom face o vizita cu ghid numita "Lumea berii în manufactura Kuchlbauer" si vom urca în Turnul lui Hundertwasser - ultimul proiect arhitectural al renumitului artist austriac. 
Leo este suficient de obosit pentru a ramâne singur în camera, pentru ca noi de la orele 16°° avem câte doua-trei programari SPA. 
Ne lasam super alintati cu produse cu ingrediente 100% naturale, hipoalergenice ce nu conțin parfumuri artificiale, parabeni sau alți conservanți artificiali. Pe la ora 18°°, când copiii merg cu parintii lor la masa de seara, noi intram linistiti în piscina (la piscina de afara nu am avut curiozitatea de a iesi ☺) si la saunele cu cromoterapie. Orele parca se dilata, aromele ne limpezesc mintea si sufletul... Ne reîncărcam cu energie, ne relaxam si simtim cum sănătatea vibreaza. Suntem usori, puternici si plini de viata. 
Leo ne întâmpina în hol, dând din coada fericit ca ne revede. Ne îmbracam, ne aranjam si iesim la plimbarea de seara. Indiferent ca picura sau ploaia curge șiroaie, programul e program ☺ Leo nu cunoaste motive de scuze! Dar suntem mereu bine îmbracati. Spre exemplu vineri a fost atât de cald, ca am iesit doar îmbracati cu tricouri. Astazi ploua, avem mantouri impermeabile, cu gluga. Încaltaminte adecvata avem deasemenea, când facem bagajele, mergem pe principiul mai bine mai multe, decât sa ne lipseasca ceva... Vorba aceea, cara masina!
Apoi Leo îsi primeste portia de mâncare si noi ne pregatim pentru cina. 
Restaurantul este la etajul nostru, în cealalta aripa a complexului hotelier. Intregul hotel are design interior de calitate, este mobilat si aranjat foarte frumos, decorat cu bun gust -nu degeaba este cotat cu patru stele superior. Personalul este foarte respectuos si prietenos. Chelnerul nostru este trecut de prima tinerete, cam plinut, însa sprinten si mereu zâmbitor. În functie de cât de foame ne este, comandam doar o salata, un platou rece sau meniu cu trei feluri de mâncare. În niciun caz, nu numaram caloriile, este concediu! 
Pe la orele 22°° facem cu Leo ultima tura a zilei - în parcul hotelului, apoi ne oprim la bar si servim câte un cocktail sau (Helmut) coniac. În camera, abia ce apucam sa urmarim stirile TV - de blog nici vorba sa am timp. Leo se cuibareste între noi si cum punem capul pe perna (apropo, noi oriunde calatorim, ne luam pernele proprii în bagaj!) adormim bustean. Noapte buna! 😘😗

12 comentarii:

  1. Vai ce frumoooos!
    Am remarcat in primul filmulet cat de faina e sauna (cred ca sauna era) aceea cu peretele pe care sunt mesteceni. Mi-a placut cum arata! M-au amuzat putin sezlongurile cu vedere la curtea interioara (banuiesc). Iar piscina aceea cu loc de stat jos de jor imprejur, mi-a amintit ca am fost prin 94 la Harkany (sper ca asa se scrie) si acolo aveau o piscina in care puteai sta... vai ce mi-a placut!
    Ceasul vostru desteptator este un adorabil. Te rog sa ii aplici cateva atentii si din partea mea. Extra pupici si imbratisari.

    Mi-a placut si programul vostru. Asa functionam si eu cand mai mergeam la mare - dis de dimineata apa era curata si era asa de placut. Dupa 9, incepea lumea sa apara. Mai aveai sa zicem o fereastra de 30 de minute, dar deja dupa 9:30 nu se mai putea intra in apa decat daca te imbracai in mazga (se ungeau cu straturi de crema si asa intrau... zici ca apa marii era o ciorba cu grasime la suprafata.. nasol si poluant dar na.. asa ca evitam).

    Ah si ce bine arata si mancarea!! Am vazut cateva chestiuni pe acolo care mai ca ma trimit la bucatarie acum, in miez de noapte :))).

    Pupici cu drag! Sa aveti vreme frumoasa in continuare si sa va bucurati de beneficiile minunate ale tratamentelor naturale :*
    (oricum, deja se vede transformarea - straluciti :D)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sauna este aceea cu banci de lemn... nu este spectaculoasa, toate arata identic - banci din lemn, pe care sa poti sa sezi sau sa te intinzi, daca nu sunt prea multi vizitatori-de-sauna ☺ Aceea cu mestecenii este sala de relaxare dupa sauna, o camera in care aerul e rece si placut si scaunul poate glisa, oferindu-ti pozitia ideala pentru relaxare.
      Sala aceea care zici ca te-a amuzat, ma gandesc ca este aceea cu sezlongurile aranjate ca la armata si covorul acela intunecat in spate - aceea este sala de "tacere absoluta". Culorile sunt inchise ca sa nu reflecte lumina si sa deranjeze pe cei care au atipit dupa sauna sau masaj. Covorul este doar n spate - acolo unde "se circula".
      Multumim mult, Rux draga. Maine dimineata vom impacheta si vom porni spre casa. Astazi este ultima zi de rasaft.
      Pupici si imbratisari ❤️

      Ștergere
  2. Ce relaxat e Leo! :)
    Tare frumos e tot ce povesteşti, mă bucur pentru voi! Să vă întoarceţi cu bateriile încărcate, relaxaţi şi fericiţi! Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Citind aceasta prezentare, am simtit o provocare si un dor mare de Caracalla-Therme Baden-Baden. Sper ca în acest weekend sa traiesc real aceasta mica, dar fireasca si necesara relaxare.
    Dupa o astfel de cura balneara cu hidromasaj de apa termala, dupa o cina echilibrata cu mâncare naturala, punând capac peste toate, cu o bautura preferata, speciala, nu mai ramâne decât relaxarea corpului pe orizontala. 😊
    Zile calde, însorite, binecuvântate si fericite!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. o daaaaa, neaparat sa iti faci o programare! Caracalla Therme este superba! Am fost acolo, cândva... o jumatate de zi ☺
      Zile minunate si voua! Numai bine!

      Ștergere
  4. Cred ca Leo se simte cel putin la fel de bine ca voi! Faina locatia!
    Si cred ca au fost momente foarte placute acolo! Multumesc pentru ca ne-ai
    facut partasi la o astfel de calatorie.
    Pupici, draga Carmen! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, Leo este fericit, indiferent unde "ne mutam"! Singura conditie este sa fim impreuna! ☺
      Pupici si imbratisari! ❤️

      Ștergere
  5. Intr-adevar, aveti program de relaxare si odihna.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mi am recuperat lipsa de somn si am scapat de agitatie... Sper sa raman in ritmul asta cat mai mult 💕🤗

      Ștergere
  6. O zi plină și, în același timp, relaxantă. Într-un cuvânt, foarte reușită! Frumos acolo, foarte plăcut pare!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce frumooos! Vin și eu la tine! Iti doresc cat mai multe astfel de momente de răsfăt! Zi frumoasa sa ai, dragă Carmen! Pupici

    RăspundețiȘtergere