duminică, 11 februarie 2024

Februarie... azi

Vineri (9.02) a fost prima noastra zi de concediu. Ne-am trezit fara ceas si dupa ce ne-am facut toate tabieturile matinale, am încarcat bagajele în masina si am pornit la drum. 
Picura si cerul a ramas toata ziua cenusiu. În mai putin de doua ore am ajuns în statiunea Bad Gögging unde ne-am propus anul acesta sa petrecem traditionala vacanta de Valentine's Day.
La începutul anilor 2000, obisnuiam sa venim foarte des aici în statiune. De obicei sâmbetele le petreceam în complexul "Baile Romane", mai ales în sezonul rece. Multitudinea de saune si piscine acoperite sau în aer liber, reprezentau pentru noi atunci, modul ideal de relaxare. Ultima data am fost în Bad Gögging în decembrie 2012 (fotografia din dreapta sus ♥)! Stiu atât de precis, pentru ca atunci i-am vizitat pe prietenii nostri Alina si Cristi care venisera din Bucuresti sa petreaca un sejur la baile termale, dupa ce un an mai devreme i-am dus noi în acest paradis, pentru o zi ☺ Atât de mult le-a placut! 
Din 2012 noi ne-am instalat propria sauna la demisolul casei si de atunci resorturile SPA / Wellness nu au mai reprezentat punctul principal pe lista alegerilor noastre pentru petrecerea timpului liber.  
În alti ani pe vremea aceasta, era înca zapada... anul acesta pot sa numar pe degete cele câteva zile în care am a nins! Totusi, indiferent cât de bogat în zapada este sau nu este anul respectiv, ceva este comun zilelor de februarie si anume... zilele scurte! De aceea, indiferent ca am petrecut vacanta undeva în munti, la schi sau ca am vizitat o metropola - alegerea noastra axându-se poate pe arta si cultura, hotelul la care am facut rezervarea a avut întotdeauna si centru SPA, pentru a putea petrece placut serile lungi si umede. 
Anul acesta este un an special, când Valentine's Day coincide cu închiderea sezolului de carnaval. Pentru noi... un pic dezavantaj pentru ca elevii au vacanta în ultima saptamâna de carnaval! Hotelul este plin... foarte multe familii cu copii. Motiv pentru care, preferam sa mergem la piscine înainte de ora 9 si dupa ora 19! 
Din punct de vedere al patrupezilor, am avut mai mult noroc, pentru ca în hotel, în afara de Leo mai este doar un alt catel. Ne-am întâlnit de câteva ori la lift si cei doi... nu s-au placut, dar s-au tolerat ☺ În statiunea Bad Gögging exista elegantul resort "Baile Romane" si doar trei hoteluri de lux (Hotel Eisvogel, Hotel Marc-Aurel si Hotel Monarch), cu propriile centre SPA /wellness si cu acces la apele tremale, precum si o clinica speciala "Împaratul Traian". Restul, sunt pensiuni mai mici sau mai mari, care ofera si bilete cu ora pentru "Römer-Sauna". 
În centrul statiunii exista doua fântâni "Elixirul vietii", de la care se poate bea apa sulfuroasa. Cerificate ca izvoare cu "apa vindecatoare", concentratia de sulfat de hidrogen este de 4,8 mg /l si cea de ion de sulfat de hidrogen este de 1,6mg/l. În scop profilactic, am baut /si vom bea zilnic de trei ori câte 80 ml apa de izvor, asa ca am împletit perfect tratamentul SPA („sanus per aquam“) - cu crenoterapia (cura interna - sanatate prin consumul de ape minerale). Indiferent ca ai sau nu afectiuni, o asemenea cura nu poate decât sa te remonteze, sa te întareasca. (continuare - aici)

18 comentarii:

  1. Tare frumos e! Să savuraţi fiecare clipă, să petreceţi frumos, să vă relaxaţi!
    Zile frumoase, Carmen!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nimic iarna nu se compara, cu o iesire într-o statiune balneara.
    Noi tare bine ne simtim, cânt la Baden Baden mai iesim! :)))
    Sa aveti zile senine, cu bucurii si satisfactii depline!
    https://www.google.com/search?gs_ssp=eJzj4tZP1zc0MqqstMg1NmC0UjWoMDG3NDdMMzE0NrVIM0qzNLQyqDCztDA3MbBMSbYwT0szTUnzEk5KTEnNU4CQJRmpRbmpxQDM8hU4&q=baden+baden+thermes&rlz=1C1CHBD_frFR818FR818&oq=baden&aqs=chrome.5.0i131i355i433i512j46i131i433i512l2j46i131i175i199i433i512j0i131i433i512j46i175i199i512j46i131i433i512j0i131i433i512j46i433i512.9291j0j4&sourceid=chrome&ie=UTF-8#lpg=ik:CAoSLEFGMVFpcE9faFpWemo0WmNYd3VGTVFhQTVjcElBbDhuQ0treHpUQzViT3ZG

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ooooo, Baden Baden este o statiune eleganta! Cred ca prin 2005 am fost in Baden Baden. Am intrat si la Caracalla Therme; am scris ceva pe blog - am facut o excursie de cateva zile pe Drumul Vinului, de la noi din Bavaria pâna la Poarta Wissembourg. Atunci am vizitat si Cazinoul din Baden-Baden.
      Fotografiile nu erau digitale...
      https://vis-si-realitate-2.blogspot.com/2010/04/pe-urmele-amintirilor.html

      Ștergere
  3. Zăpada din pozele de sus este de acum?🙂

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu ☺ in textul postarii am spus ca acel colaj din dreapta sus este din decembrie 2012, la ultima vizita în Bad Gögging.

      Ștergere
    2. Am citit, dar n-am înțeles foarte clar. Vă doresc vacanță plăcută.🙂

      Ștergere
    3. te înteleg, nu m-am exprimat foarte clar... Am o scuza ☺ sunt în vacanta si gândurile-mi zboara alaturi de fluturi ☺☺☺
      Multumim mult, Florin!

      Ștergere
  4. Sa aveti o vacanta minunata, draga Carmen! Sa va incarcati bateriile si sa va bucurati de fiecare moment!
    Pupici! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
  5. Your mosaic photos do tell a story and a journal

    RăspundețiȘtergere
  6. Arata foarte frumos statiunea! Am fost si eu in copilarie pe Valea Oltului - de fapt chiar in decembrie 89, pe 22 ma intorceam de la Calimanesti si ne amuzam ca fusesem dupa zapada si n-am gasit-o, dar la intoarcere, ne astepta acasa.
    Am fost insa intr-o mica excursie cu scoala, nu la bai...
    Si am mai fost la Covasna, cand lucra Tati acolo. Aveau mofeta, bazin... era izvor... Era frumos la Covasna. Mi-a placut mult.

    Abia astept sa citesc continuarea.. asa ca ma iindrept spre celalalt articol.
    Pupici!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am fost si eu la Calimanesti, Caciulata (pâna in 2000) si la Herculane am fost ultima data in 2012... Pacat ca nu sunt folosite asa cum ar trebui aceste izvoare binefacatoare!
      Cel mai fain este când faci baie in piscina cu apa termala si de jur-imprejurul bazinului este zapada!
      Pupici si imbratisari ❤️😘

      Ștergere
  7. Sa aveti zile frumoase si pline de relaxare.

    RăspundețiȘtergere
  8. Foarte Frumosă ărezentare. Mulțumesc pentru călătoria virtuală alături de voi!

    RăspundețiȘtergere
  9. Sper că ati avut o vacantă frumoasa! Eu am cam lipsit din online, noroc cu optiunea de programare a articolelor pe care o ofera blogger. Te pup

    RăspundețiȘtergere