duminică, 2 aprilie 2023

Mici atentii pentru cei dragi, de Paste

Cu ocazia sarbatorilor, pregatesc mereu, cu emotie, mici atentii pentru cei dragi.
Acum în prag de Paste, m-am gandit ca în loc de o punguta în care sa pun un iepuras de ciocolata, fursecuri un ou încondeiat, o mica felicitare sau un un voucher, mai bine fac singura "punguta" ☺
Am cumparat baloane, servetele simple (cosmetice) si cateva benzi de matase. Restul de materiale, le-am avut în casa: iarbă decorativă (se poate confectiona din fasii de hârtie verde creponata), o sticluta cu aracet, pensula, burețel, culori acryl.
Am umflat balonul si... eu l-am umplut în prealabil cu apa, pentru ca balonul sa fie greu si sa "șada" însa, timpul de uscare se dubleaza în acest caz. Am stropit balonul cu apa si am asezat servetele, straturi-straturi, fixându-le cu burețelul înmuiat în apa. Pe o farfurioara am turnat un pic de aracet si cateva picaturi dintr-o culoare acryl si cu pensula, am uns la întâmplare suprafata hârtiei. Locurile colorate prea intens le-am reacoperit cu straturi de hârtie umeda. Cu cât puneti mai multe straturi de hârtie, cu atât va fi mai stabil oul, la final. Hârtia trebuie pusa în balans, în asa fel încat balonul sa ramâna în echilibru.
Când am fost gata, am pus balonul astfel captusit pe o folie de plastic si l-am lasat sa se usuce.
Eu am lucrat ieri în serie ☺ obtinând mai multe asemenea baloane (am facut sapte baloane). 
Astazi, hârtia nu era înca uscata... trebuie sa mai astept. Dar pentru ca timpul preseaza... am lucrat mai departe doua din baloanele astfel pregatite - sa va arat ce si cum, sa aveti timp sa faceti aceste "oua-surpriza" pâna la Paste, daca doriti.
În baie, deasupra chiuvetei, am taiat "moțul" balonului si am lasat apa sa se scurga.
Apoi am marcat cu un creion, calotele, taind "oul" în două părți inegale (partea superioara trebuie sa fie un pic mai mica decât cea inferioara) si în zig-zag.
Am umplut calota inferioara cu "iarba" decorativa pe care am asezat bomboane. Saptamâna aceasta voi cumpara clasicii iepurasi-de-ciocolata, voi pune alaturi unul sau doua oua vopsite de mine - acum am pus doar pentru demonstratie un ou de plastic. Cum scriam mai sus, se pot pune bonuri valorice, fursecuri-de-casa înt-o punglita, o felicitare, ma rog, ce doriti sa daruiti...
Am cumparat banda de matase pentru legat cadouri - 3 metri; pentru un "ou" nu este nevoie decat de un metru - un metru si jumatate. Am pus banda sub calota inferioara, am taiat trei slițuri suprapuse, la distante mici si de latimea benzii, am introsus banda din exterior, în interior si din nou în exterior. Am facut câte un singur sliț pe fiecare parte a calotei superioare si am tras banda, închizând cele doua calote. Am legat capetele benzii într-o fundita. Este prma data când fac aceste "oua-surpriza" si ideea se poate îmbunatati. Cred ca banda decorativa, aceea care are marginile întarite cu sârmulita, ar fi ideala pentru a lega calotele.
 
Aceste "oua supriza" le voi oferi vecinilor de pe strada mea. Saptamâna aceasta voi cumpara de la Lindt iepurasi de ciocolata si voi face câteva sorturi de fursecuri, joi o sa vopsesc oua, voi scrie felicitarile si când o sa fiu gata, voi mai face o serie de fotografii. Celor care doresc sa adopte ideea, le doresc succes, distractie placuta si destindere sufletească la lucrul-de-mâna! Fiți creativi!
PS: înscriu postarea la Fii creativ - tabel de înscriere la Niko

14 comentarii:

  1. Ce idee minunată ai avut! Felicitări!
    Îmi place tare mult cum ți-au ieșit ouăle tale surpriză!
    O zi frumoasă să ai!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc, Mihaela draga ♥
      O sa fie si mai bine, asta a fost doar demonstratia rapida. Stai sa vezi cand cofrajele vor fi perfect uscate si "umplutura" va fi ceea ce trebuie sa fie ♥
      Pupici. O Duminica de Florii binecuvântata!

      Ștergere
  2. Cât de frumos! Și nu mă refer doar la modul de realizare a oului ci la toată ideea cadoului și la obiceiul oferii unui astfel de cadou.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, noi aici pe alee, suntem 5 familii unite.
      ♦De revelion, ne facem cadou un mic aducator de noroc, de obicei un ghiveci cu trifoi cu patru foi,un purcelus cu potcoava - din marţipan, un bradut din ceramica... maruntisuri ♥ Iesim la ora 12 la capatul aleii cu paharele cu sampanie pline si privim impreuna focurile de artificii.
      ♦de Paste ne facm miic cadouri - dulcuiri sau fursecuri sau o floare de gradina
      ♦de zilele de nastere, o sticla de Proseko si un buchet de flori
      ♦de Advent: fursecuri, un glob hand-made sau o cutie cu praline
      Totodata, serbam impreuna o seara de vara, cu gratar facut in curte, cu vin si povesti spuse la lumina lunii; De Advent mergem impreuna toti o data la restaurant - una din familii organizeaza locatia si meniul, prin rotatie.
      Ne ajutam oricand cineva are nevoie... indiferent ce zi este sau ce ora este.

      O duminica placuta, Niko draga ♥

      Ștergere
  3. Daca ai sti de cand vreau sa incerc ideea cu baloanele! Le-ai reusit minunat si mi-ai dat si mie un impuls. Si imi place enorm ideea schimbului intre vecini. Este minunat!
    Am redeschis citatele: https://suzanamiu.blogspot.com/2023/04/citate-favorite-160-inceputul-unei.html
    Regasesti postarea, apasand pe poza pe care scrie 'citate favorite', in dreapta, sub Sfinx. Este o data pe luna, insa punem cand avem ceva de spus.
    Pupici si spor la creat si pregatit, draga Carmen!😘❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc Suzana draga - gand la gând ☺☺☺ eu am fost la tine, pe cand tu erai aici,la mine ☺ Te pup, noapte buna!

      Ștergere
  4. Superba ideea!! Ti-au iesit minunat :)!!!
    Mai vazusem din sfoara cosuri facute (tot cu balon) - dar modelul acest nu!! :D
    Sigur destinatarii se vor bucura!!
    Pupici cu drag :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cu sfoara ma gandesc ca este mai greut. Cu servetele poate orice copil! Foarte usor si rezultatul este impresionant!
      Pupici. O zi buna! ♥

      Ștergere
  5. Arata nemaipomenit! Superba idee! Cadourile pe care le vei oferi devin unicate! Si fiecare e lucrat cu gandul la cei carora le vei oferi! ❤

    Doar abajururi am facut din baloane, folosind ata si aracet. Ideea unui astfel de ou a fost inregistrata de neuron 😄 Poate ca nu voi reusi sa fac in timp util un astfel de ou dar e sigur ca ideea greu va "zbura". 😊
    Felicitari! 💐 Si spor la tot ceea ce ti-ai propus, Carmen draga! 💕
    Imbratisari si pupici cu drag de la trio pentru trio! ❤ ❤ ❤

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. abajur din ata... buna idee!
      Multumesc Diana draga. Pupici si o zi minunata! ♥

      Ștergere
  6. Si eu cred că sunt apreciate la superlativ cadourile create de dăruitor, deoarece încorporează ceva foarte prețios: timp.
    Felicitări!


    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, tot ce este hand-made este apreciat, dar doar de cunoscatori... Eu obisnuiesc chiar sa trimit înca per post felicitari scrise de mâna ☺
      Multumesc Aurel. Numai bine!

      Ștergere
  7. E foarte frumos că aveți o asemenea comunitate! Sper că sunt apreciate cadourile de cei care le primesc. O să încerc și eu, am incercat cu sfoară dar nu am reușit.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cu sfoara sau cu ata - asa cum mentioneaza mai sus Diana... mi se pare foarte greu. Cu servetele este foarte simplu! Succes

      Da, ne intelegem foarte bine. Locuim pe strada asta de 12 ani, noi, ca ceilalti sunt din 1977, primii proprietari.
      Se zice ca neamurile şi vecinii sunt daţi de Dumnezeu, prietenii ţi-i alegi singur. Noi am avut noroc, suntem si vecini si am devenit si prieteni ☺ Pacat doar ca incepem sa ne ramolim... eu sunt cea mai tânara pe strada. Cel mai in vârsta e vecinul direct, pe partea dreapta, el are 82 de ani (nu ii arata) si sotia lui 77! Sanatosi si inca foarte activi. Saptamana trecuta au organizat un Brunch pentru noi toti - 13 persoane! (dar "au antrenament" ☺☺☺ saptamanal vin cei 3 copii cu familiile la masa, aproximativ 15 persoane!!!)

      Ștergere