vineri, 28 aprilie 2023

Îngerii de lânga noi ♥

Articol din seria "Povestlor Parfumate" gazduita de Mirela - Tema: "Parfumul îngerilor"
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Noi toti ne nastem îngeri. Venim pe lume perfecti, frumosi si buni. Aripile ne sunt transparente si pe masura ce învatam sa mergem, ni se atrofiaza, apoi ne dispar si viata începe sa ne transforme... Perfectiunea începe sa se clatine, bolile încep sa muște, capatam interese mai mult sau mai putin meschine, însa de câte ori facem un lucru bun, aura de înger reapare, la fel de intensa ca actul pe care l-am comis.
Parfum de îngeri are arta, cu toate valorile estetice și mijloacele de exprimare pe care le foloseste. Când privesc lucrari de pictura sau sculptura, când ascult muzica sau citesc poezii, proza ori urmaresc un dans, atunci simt ca daca autorii nu sunt chiar îngeri, atunci cu siguranta îngerii s-au exprimat în acel moment prin ei, din dorinta de a ne ajuta sa devenim mai buni.
Gândindu-ma la ce as putea scrie sub titlul povestii parfumate de saptamâna aceasta, mi-au trecut prin minte crâmpeie din filmul "City of Angels" (cu Meg Ryan si Nicolas Cage), pasaje din romanul "Parfumul" (semnat Patrick Süskind), versuri de-ale lui Nichita, vocea lui PavarottiArmstrongElvis, virtuozitatea lui PaganiniMenuhin, bunatatea Maicii Tereza... În final, gândul mi s-a oprit la copiii mei... De mai bine de 10 ani, port în portofel, o fotografie si un biletel pe care mi l-au scris fetitele mele, cam pe vremea în care a fost facuta fotografia. De câte ori sunt trista, le privesc si imediat zâmbesc. Parfumul inocentei lor si a dragostei neconditionate persista, ma învaluie si îmi creaza o stare de confort, recapat puteri si pot sa privesc cu optimism în viitor.
Un parfum potrivit cu tema abordata, mi se pare a fi cel creat de John Galliano - acest "artist cu a mic" - cum singur si plin de modestie s-a categorisit ("I'm not an artist. Maybe an artist with a small a."), excentric si controversat, adept al asimetriilor si creator al unor colectii haute-couture ce au revolutionat lumea modei. Aparuta la sfârsitul anului 2008, pretioasa apa de parfum, a fost conceputa ca un omagiu partenerului de viata, dus prea devreme din Lumea aceasta. In primul rând, flaconul atrage atentia prin cantitatea de doar 40 ml (respectiv 60 si 90 ml), tocmai pentru a sublinia ca acesta nu este un parfum de masa, ci o esenta speciala. Nimic nu este lasat la voia întâmplarii! Despre pictura de pe ambalaj nimeni nu poate fi sigur ca reprezinta o femeie sau un barbat. Portretul executat în tonuri luminoase, are nas mare, gura accentuata si sprâncene exagerat alungite, ochi tristi si o atitudine melancolica, cu aer mistic. Numele John Galliano scris în partea de jos a ambalajului, dezechilibreaza portretul, tragând spre el întreaga tristete a tabloului; taind partea de jos a cuvântului, creatorul doreste sa transmita ca povara pe care a preluat-o, îl scufunda. Flaconul reprezinta o premiera... o sticla neterminata. Schita atasata indica modul în care trebuie montat butonul de pulverizare. Odata aplicat - capacul cu litera G confera o eleganta în plus flaconului. Atomizorul nu actioneaza de sus în jos, ca la orice sticluta de parfum, ci spre lateral - sugestionând nesiguranta si instabilitatea. Un trandafir auriu împodobeste partea întunecata a flaconul disproportionat, de culoare violet-degradé. Liniile usor curbate ale sticlei amintesc de faldurile unei rochii elegante, strânse exagerat în talie. Elegantă, sumbră, întunecată si misterioasă se vrea aceasta manopera complicata, la baza careia regasim numele trunchiat - Galliano. Conform descrierii oficiale a parfumului, este de asteptat ca la pulverizarea parfumului sa simtim note dulci si fine de irisibujori si bergamotte. Un nor de aldehide, ascuțit, intens si puternic, fara o aroma clara, te învaluie la primul contact, la fel ca aburul des si misterios ce însoteste spectacolele de magie. Apoi aromele se limpezesc si un val fin de paciuliangelica si mosc te învaluie, conferindu-ti o stare de relaxare, meditatie si wellness. Parfumul John Galliano este o aroma plina de glamourrafinament si romantism. 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

10 comentarii:

  1. Cata sensibilitate in acest text! Si cata bucurie impartasita!
    Iti multumesc din suflet si sa aveti cu totii parte de protectia
    Ingerilor, pentru sufletul vostru frumos!
    Vad ca nu ai rezistat si continui povesti parfumate.
    Ma tentase si pe mine ideea si poate ii voi da curs si eu,
    cu atat mai mult cu cat jocul s-a intrerupt brusc.
    Te pup si un final de saptamana plin
    de bucurii, draga Carmen.❤

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Suzana, aceasta postare mi a intrat la "spam" apoi automat la "proiect" si tare m am minunat, de ce?!? Ca sa nu o pierd, am publicat-o, pentru ca povestea aduna multe din gandurile si sentimentele mele... Cred ca rubrica Povesti parfumete" a Mirelei, nu mai este activa... In scurta mea cercetare, declansata de situatia misterioasa a postarii, am constatat ca blogul Mirelei este in "pauza"de aproximativ un an...
      Te pup. 😘♥️

      Ștergere
  2. La spam? cum adica la spam? :O. avem asa ceva si la articole? vai... vreau sa mearga sa imi fac backup pe blog :((((.
    Of...
    Minunata fotografia si minunat biletelul. Ce comoara atat d epretioasa, de purtat langa inima :*.
    Imbratisari cu mult drag :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Autor necunoscut"!!!! ☺☺☺☺ asa era trecut! Adica... eu nu am mai fost recunoscuta drept autor si sistemul mi-a scos postarea!!! O nebunie!
      Pupici si îmbratisari ♥

      Ștergere
  3. Mi-au umplut sufletul rândurile astea, Carmen! Mulţumesc pentru sensibilitate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. draga Potecuta, în sfarsit ma vizitezi si tu o data când prezint o postare mai poetica ☺ Eu scriu cam o data pe saptamâna ceva de suflet, apoi cateva postari tip jurnal sau doar cu fotografii si tu mereu pe astea din urma le-ai nimerit! ☺☺☺ Ma bucur ca ti-a placut povestea mea ♥ Pupici si îmbratisari ♥

      Ștergere
  4. Cu câtă emoție și ce frumos ai descris Ingerii...dar și parfumul!
    Imi plac fotografiile! Amintiri neprețuite! Am și eu un bilețel de la fiica mea, cred că de 10 ani il am și eu!
    Mulțumesc pentru această postare care m-a uns pe suflet!
    Un weekend minunat sa ai! Pupici.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc mult, Mihaela draga ♥
      Te pup. O saptamana minunata! ♥

      Ștergere
  5. Ai descris frumos un parfum dar și un colțișor specific copilăriei...
    Mă bucur că am putut să mă "învălui" cu aceste arome pline de melancolie...
    Pupici ❤️

    RăspundețiȘtergere