luni, 10 aprilie 2023

S-a deschis sezonul de scaldat

Astazi este o zi superba, cu soare, fara vânt... m-am asezat pe o salteluta la soare. 
Leo a vrut si el lânga mine dar salteluta este îngusta ... tot si-a facut el cumva loc ☺ La câtiva metri departare de noi, o mierla curajoasa a intrat in iaz sa se scalde. Mierloiul supravegheaza din alun si îi face serenada. 
Pe alee se aude miscare, Leo sare sa verifice cine si de ce trece pe lânga curtea noastra... Totul este în regula! ♥

14 comentarii:

  1. Ce vreme bună aţi avut şi ce frumos e totul! Şi pe aici a început să se arate soarele, dar mai timid deocamdată. Am răbdare :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am avut noroc de sarbatori, astazi este marti, prima zi de lucru din saptamâna aceasta si... ploua cu galeata! ☺☺ Poate si la voi va fi frumos de Paste ♥

      Ștergere
  2. Vaaaai asa de cald si frumos e la voi!! :D?
    La mine acum e nor (dar ba iese, ba intra soarele in scena... imi vine sa dorm non-stop... :))) m-a ametit vremea asta, haha). Insa si aici pare a fi linistit in jur.
    Ce frumos e in curticica voastra!!! Mi-au placut mult de tot pozele. M-au binedispus. Apoi m-am uitat si la filmulet si m-am bucurat de mierla si mierloi si lacusor.... dar mai ales de Leo - s-a ridicat si Kouki sa asculte, interesat :D Dragul de el.. asa stam si noi pe canapea, unul langa altul :D.

    Va pupam cu draaaag!! :*
    💟

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. duminica a fost frumos, dar am fost tot familionul la masa. Luni am fost doar noi doi/ pardon trei, acasa si la ora 11 m-am asezat la soare pentru o ora - bineinteles ca m-am uns cu SF50 Mi-a facut atat de bine!
      Oh, dupa ce trec sarbatorile (ma refer si la Pastele ortodox) vom avea santier in gradina! Operatiunea de înlocuire a bazinului de apa... ( aici in anul 2012). Pentru ca bazinul nu este destul de adanc, trebuie sa luam pestii iarna in acvariu in casa; am cumparat un nou bazin, adânc destul pentru ca pestii sa ramana permanent in iaz! O sa fie acum un hei-rup! dar dupa aceea o sa ne fie mai usor. Speram ☺☺☺
      Si Leo cand aude fundalul sonor, sare cu urechile ciulite, nu itelege ce se intampla ☺☺☺ este doar vocea lui!
      Pupici si o saptamana buna in continuare, Rux draga 😘❤️

      Ștergere
  3. Plajaaaa! Minunat! Sa va bucurati de fiecare minutel de soare!
    Leo este chiar un rasfatat! Si stie asta!
    Petrecere cat mai frumoasa a timpului liber, draga Carmen! Pupici! 😘❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. dupa 4 saptamani cu lapovita si ninsoare si cer gri, n-am asteptat prea mult invitatia soarelui! trebuie profitat... ca uite, azi e marti si ploua cu galeata! ☺
      Pupici si îmbratisari 😘❤️

      Ștergere
  4. Cat de frumos! Și vremea și scăldatul mierlei, dar și curtea ta cu iazul!. Am citit că îl înlocuiți cu unul mai adânc. Da, o să aveți mult de muncă acum, dar vă ușurați munca cu mutatul peștilor în casă.
    Leo nu face baie în iaz? Ne gândisem și noi odată demult dacă să nefacem ceva de genul ( mai bine că nu că încă tot schimbăm multe), dar am zis că nu ar rezista deoarece Nero(labradorul) s-ar bălăci toată ziua în el. Iar pești ar fi imposibil de ținut - avem doi motani acum, plus Bella (cățeaua) cate îmi dărâmă și ghivecele și-mi scoate ea florile care „nu-i plac” (n-am înțeles după ce criteriu alege ghivecele pe care mi le strică)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. vaaaai, Nero si Bella, minunati patrupezi ♥ ce nezdravani sunt! Stiu ca labradorii iubesc apa si într-adevar probabil ca s-ar balaci dupa voie ☺ si ar face labute peste tot si s-ar scutura de apa pe unde nu te atepti - mai ales in fata geamurilor sau oglinzilor ☺☺☺ (cunosc de la Leo). Leo insa nu intra in iaz, a mai cazut rar- ca a sarit peste si nu a reusit sa treaca ☺☺☺ Acum, de ani de zile bea apa din iaz si noi il certam ca are un vas extra pentru el, pe terasa la umbra si mereu cu apa proaspata - dar el prefera apa aia cu alge si miros de peste ☺☺☺ L-a învatat si pe Chico, amandoi beau apa de acolo cand se joaca in curte.
      Deocamdata vremea e instabila, dar probabil dupa Pastele ortodox, vom incepe santierul. Avem cumparat si un trandafir agatator - avem cateva planuri noi de îmbunatatire si înfrumusetare ☺ Putere sa avem si sa fim sanataosi! Atât ne dorim ♥

      Ștergere
    2. Nero cu siguranta s-ar bălăci continuu. De asta și cautam sa-l ducem mereu undeva unde are și apa. Bella e mai reticenta mai ales ca anul trecut s-a scufundat când a sărit intr-o balta și s-a speriat. Plus ca a avut de tras cu o otita urâtă mult timp după aceea.
      Dar în curte le-am cumpărat niște cădite de plastic(ele sunt de fapt pt copii de pastrat nisip) în care le punem apa sa se poată răcori după plac.
      Spor sa aveți și sa va iasă după dorința!

      Ștergere
    3. Din pacate, in Germania nu avem voie la orice lac insotiti de catel :-( Inainte de sezonul de vara, nu este problema, dar cand vine vremea de balacit, cateii sunt interzisi in majoritatea lacurilor. Am gasit totusi cateva in apropiere, unde accepta cateii si de aceea, mergem mereu in aceleasi locuri.
      Dar abia asteptam concediul de vara, ca mergem la o plaja speciala pentru catei, acolo este lumea lor! Ce se joaca si cum se scalda! exact ca si copilasii! Suntem si noi fericiti, pe langa catei ☺☺☺
      Pupici si numai ganduri bune ♥

      Ștergere
  5. Ce vreme frumoasă ați avut! La noi abia azi a ieșit soarele, până acum a fost foarte frig! Leo este un simpatic și un răsfățat.
    Am vrut să fac si eu un iaz in curte, are un coleg cu pesti koi-este superb, dar Uzzi se arunca în apă:)) așa că admiram iazurile altora.
    Pozele sunt foarte frumoase și reușite...
    Să vă bucurați de vremea frumoasă. Weekend frumos să aveți! Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am avut noroc, doar 5 zile cu soare, dar zile de vara ☺ apoi iar a revenit vremea gri! Acum sa treaca si Pastele ortodoxe si daca vremea se va stabiliza, vom incepe santierul... Leo este foarte prietenos cu toate pasarile in curte iar cu pestii... n-are nicio treaba! Si Goldfische ai nostri sunt asa mari, ca si Koi ☺☺☺ si vin dimineata sa primeasca mancare din mana! ☺☺☺ Hrapareti ca pirania ☺☺☺
      Multumim asemenea draga Mihaela ♥ Pupici

      Ștergere
  6. Wow - ce minunat, să poți să te bucuri de căldura razelor solare !
    Leo este în toate 👍
    Pupici ❤️

    RăspundețiȘtergere
  7. Da' stiu ca s-a balacit mierla, nu gluma! 😊 ❤ Leo parea ca sta pe aproape, in caz ca are mierla nevoie de ajutor. 😊
    Haha! Atunci cand vor e putin probabil sa nu-si gaseasca ochiosii cu blana un loc langa noi, oricat de stramt ar fi locul! ❤
    O atmosfera minunata acolo! Prin contrast, cand privesc pe fereastra... brrrr! Ploua marunt, e rece, e gri. In general, imi place si atmosfera gri, dar acum nu prea sunt in apele mele. 😄 Stau cat stau, fac ce fac si tusti in pat, epuizata! 😊 Si, efectiv, adorm! Foarte ciudat. 😊
    Zile senine iti doresc, Carmen draga! 💕 Imbratisari si pupici cu drag de la trio pentru trio! ❤ ❤ ❤

    RăspundețiȘtergere