A înflorit socul. Parfumul lui imi aminteste de copilarie...
În timpul plimbarii în parc, am cules 8 flori de soc, potrivite ca marime. Cum am ajuns acasa, am cautat în pivnita borcanul de 5 litri.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjmtP9HBXqrmqdIxYokCowVKy5gZHgN2gBSTeYZ02aFAet4EtOy37iP0qT58OMabtmPluwEXCVTy4hofiMZxEp9Sxde_YXrVIF00GBHExvK96NYTqQwmFUZaDKJ75u1fmMz2j6ElDeFaIY/s640/socata.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiaHCjwuAB5yJL4CLgUk_rWKLuNO5FFE5zh6A5X_sTvziLoi8JCJ8EBfid3oaqDDJy_0SSp_qi_fn3HF4cVu8P0Cia3LPsm3kZtWlcBIKUSdgsp1IHfTCSIe3InbjtVKqPj9UDKKAcJj_w/s640/socata1.jpg)
Am dizolvat în apa calduta, ceva mai putin de 500 grame zahar brun. Am turnat peste florile de soc, am feliat o lamâi si am pus-o în borcan. Am umplut borcanul cu apa rece si am adaugat zeama de la înca o lamâie. Am ales câteva frunze proaspete de menta si le-am pus în borcan. Am amestecat, am acoperit borcanul cu o farfurie de sticla si am asezat recipientul la soare, in curte. De câte ori trec pe lânga borcan, amestec în el cu o lingura de lemn. Daca se adauga drojdiuta, fermentarea va avea loc mai rapid, însa asa cum am procedat eu, socata are nevoie de trei zile pâna când v-a fi buna de strecurat si pus la sticle în frigider, gata de servit :)
Pâna când va fi gata, va invit la un cocktail racoritor. La alegere: Hugo, Spritz sau Adria lock!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEifwkZD0AWjde-AjATHfIOLGsMDtWOuhKk44UfRVb47BYQaOSnP_-DXAEk3jeoko1QaCWheNPmq5F4byT__oxotpVZNVR9sORtbpNcopJhn8L78aq5X-b7TVaoXEEYT90Fl-3CZ_yYsxZ8/s320/DSCF8376.JPG)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg7mbJ62yqliUcaa5IhOcRaQTMvqPOrZ-WgjquyQHytuBvy_PqMDT-4vdFdFPZO14KovokO0P3k_g5ehASzvMscBsQJ6fvRNVQgUurOFqfc7PDPgsIg8mI4FvT1hXrhvsdiZ7O8bzcJSXE/s400/DSCI4340.JPG)
În timpul plimbarii în parc, am cules 8 flori de soc, potrivite ca marime. Cum am ajuns acasa, am cautat în pivnita borcanul de 5 litri.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjmtP9HBXqrmqdIxYokCowVKy5gZHgN2gBSTeYZ02aFAet4EtOy37iP0qT58OMabtmPluwEXCVTy4hofiMZxEp9Sxde_YXrVIF00GBHExvK96NYTqQwmFUZaDKJ75u1fmMz2j6ElDeFaIY/s640/socata.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiaHCjwuAB5yJL4CLgUk_rWKLuNO5FFE5zh6A5X_sTvziLoi8JCJ8EBfid3oaqDDJy_0SSp_qi_fn3HF4cVu8P0Cia3LPsm3kZtWlcBIKUSdgsp1IHfTCSIe3InbjtVKqPj9UDKKAcJj_w/s640/socata1.jpg)
Am dizolvat în apa calduta, ceva mai putin de 500 grame zahar brun. Am turnat peste florile de soc, am feliat o lamâi si am pus-o în borcan. Am umplut borcanul cu apa rece si am adaugat zeama de la înca o lamâie. Am ales câteva frunze proaspete de menta si le-am pus în borcan. Am amestecat, am acoperit borcanul cu o farfurie de sticla si am asezat recipientul la soare, in curte. De câte ori trec pe lânga borcan, amestec în el cu o lingura de lemn. Daca se adauga drojdiuta, fermentarea va avea loc mai rapid, însa asa cum am procedat eu, socata are nevoie de trei zile pâna când v-a fi buna de strecurat si pus la sticle în frigider, gata de servit :)
Pâna când va fi gata, va invit la un cocktail racoritor. La alegere: Hugo, Spritz sau Adria lock!
:) Azi a pregatit si mami borcanul cu ceea ce va deveni suc de soc! Parfumul de lamaie, soc, zahar ma... lesina! Abia astept sa fie gata, sa-l pun in frigider si sa-l consum! :)
RăspundețiȘtergereDeeeeliiiiicioooos!
(faina prezentare)
Pupici cu drag! <3
Mmmm.... ce bine arată.
RăspundețiȘtergereIeri m-am întâlnit cu o prietenă care mi-a făcut o surpriză tare frumoasă: mi-a adus o sticlă de socată făcută de ea. Delicioasă!
Pup, o zi minunată!
Imi place socata . Poate gasesc si eu niste flori de soc . Pup draga mea.
RăspundețiȘtergereMultumeeeesc! >:D<
RăspundețiȘtergereMmmm! Ce bine arată. Sunt convins că o să-ţi iasă de minune. Este un suc atat de aromat. Poate o să mai găsesc nişte flori, să facem şi noi. Dar şi coktailul albastru arată tare bine.
RăspundețiȘtergereO zi minunată şi veselă, dragă Carmen! :-)
Nu pot spune ca ma dau in vant dupa gustul socatei, dar ceea ce ne prezinti tu aici arata tare bine :). Servesc un cocktail albastru totusi ;)
RăspundețiȘtergereDupa-amiaza faina!
Adria lock! Clar! Se asortează cu ochisorii mei....;)))
RăspundețiȘtergereSocata nu mi-a plăcut niciodată! Nu stiu de ce....;)
Te pup!
Am facut si eu,dar mi-a iesit alcolizata.Cred ca am lasat mai multe zile.Imi place sucul si o sa fac din nou.O sa ma servesc de la tine pana atunci. Numai bine!
RăspundețiȘtergereMi-ai facut pofta! Poate mai gasesc in piata.
RăspundețiȘtergereEu stiam reteta cu putin orez in loc de drojdie. Si se face destul de repede.
O zi frumoasa!
imi place socata ,anul acesta nu am facut inca!
RăspundețiȘtergereNumai bine!
Să-mi trimiţi şi mie vreo 200 de mililitri, aşa, de poftă, că tare bine arată...! :)
RăspundețiȘtergereIoana
Mie imi place socata, dar nu am facut niciodata. Asadar, desi sunt cam lacoma, as servi din toate propunerile facute :)
RăspundețiȘtergerenu stiam de ce ai culoarea asta aurie la socata - apoi am recitit atent reteta: de la zaharul brun!
RăspundețiȘtergereEu am facut cu miere, a iesit f. buna