duminică, 21 iunie 2015

Clubul Cinefililor (6) - Impresii de sfârsit de saptamâna

În Clubul Cinefililor este binevenit oricine are placerea de a scrie câteva rânduri despre un film sau serial recent vazut, indiferent de anul de aparitie a acelui film sau serial. Pentru ca toti cei interesati sa poata accesa pagina în care faceti recomandarea, înscrieti articolul în acest tabel. Tabelul va ramâne deschis întreaga saptamâna.
----------------------------------------------

----------------------------------------------
Saptamâna aceasta voi face câteva recomandari de seriale.
Dexter (2006−2013) - un serial american crime - drama cu elemente de black comedy. Michael C. Hall joacă rolul principal Dexter Morgan - criminal în serie si specialist în testare ADN, precum si investigarea si interpretarea urmelor sanguine la locul crimei în serviciul Departmentului de Poliție Metropolitană din Miamiun. Serialul are la baza romanele omonime, scrise de Jeff Lindsay. Filmul este captivant, primele 3 sezoane fiind absolut speciale. Urmatoarele 5 (sunt 8 sezoane în total) sunt interesante, însa nu la fel de spectaculoase precum primele. Eu însa am vazut întreg serialul si mi-a placut foarte mult. Nota mea 10
Breaking Bad (2008–2013) - deasemenea un serial american crime - drama cu elemente de black comedy. Bryan Cranston joaca rolul principal Walter White - profesor de chimie într-o scoala în care nimeni nu-i remarca talentul si cunostintele geniale, nici chiar el nu-si cunoaste potentialul pâna când, diagnosticat cu cancer pulmonar în ultimul stadiu, doreste cu disperare sa nu-si înpovareze familia cu costurile tratamentului. Printr-o serie de situatii ciudate, acest barbat ce nu s-a evidențiat niciodata prin nimic deosebit atât in viata privata cât si în cea profesionala, devine cel mai bun meth cooker - producator de metamfetamina. Împreuna cu un fost elev de al lui, exmatriculat pentru trafic de droguri, reuseste reteta pentru cel mai pur drog psihostimulant, într-un laborator amenajat într-o rulota. Pe lânga peripetiile celor doi, la început inofensive si tot mai periculoase, pe masura ce afacerea se dezvolta, filmul prezinta tot felul de situatii din societatea americana, suspansul fiind menţinut pe întreaga durată a filmului. Primele 3 sezoane sunt colosale, urmatoarele doua sunt excelente. Nota mea 10 plus
Mi-a parut tare rau când filmul s-a încheiat... de aceea, m-am bucurat sa urmaresc în continuare "Better Call Saul"
♦ "Better Call Saul" (2014--...) - este un serial care preia câteva personaje deja cunoscute în "Breaking Bad" si le prezinta viata din-naintea actiunii din "Breaking Bad". Actorul Bob Odenkirk, joaca rolul avocatului Jimmy McGill alias Saul Goodman, un nume omofon "s’all good, man" (e totul bine, omule), un avocat cinstit, care încearca prin cele mai corecte metode sa-si reprezinte clientii. El stie ca trebuie sa lupte sa se afirme într-o societate corupta si în ciuda muncii neplatite, îsi tratează cazurile în conformitate cu cele mai ridicate standarde etice.
Primul sezon mi-a placut mult, al doilea este în curs. Astept cu nerabdare serialul din fiecare saptamâna. Nota mea 9

----------------------------------------------
La rubrica "Clubul Cinefililor" de saptamâna trecuta s-au înscris: Spuseieu, Camaras de Lumina, Diana, Stefan Ciobanu, Flaviana si subsemnata.
Tuturor celor care ajung pe aceasta pagina de blog - un sfârsit de saptamâna tihnit! ☺

18 comentarii:

  1. Saptamana trecuta s-a terminat sezonul V al unui serial. Si, ca sa nu se supere nimeni ca va urma o pauza de un an, scenaristii au omorat in film primii doi actori in rol principal. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Spre surprinderea maximă a tuturor fanilor respectivului serial, îndrăznesc eu să adaug .... :)

      Ștergere
  2. Breaking Bad, un serial pe care l-am văzut și care mi-a plăcut! :) Probabil că era mai bine să se termine cu sezonul al patrulea..... De acord, 10 plus! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu am urmarit primele doua seriale când am avut timp si chef, poate de aceea mi-au placut. Interesul meu pentru "Better call Saul" scade de la saptamâna la saptamâna doar din cauza asteptarii unui nou serial :)) Cred ca voi abandona serialul atâta vreme cât este "în lucru" si voi eveni la el sa-l urmaresc în bloc ☺

      Ștergere
  3. Răspunsuri
    1. multumesc pentru participare. O saptamana minunata iti doresc!

      Ștergere
  4. In materie de seriale, singurul la care ma uit acum este Urzeala Tronurilor, desi am incercat sa vad din nou si Ally McBeal dar nu am mai avut rabdare. Din cele recomandate de tine n-am vazut niciunul, am auzit doar de Dexter si cred ca merita sa fac un tur de forta si sa vad macar o serie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Urzeala tronurilor este un serial grandios care a provocat o adevarata "nebunie", doborând toate recordurile precedente pentru un serial de televiziune.
      Ally McBeal mi-a placut mult în primul sezon, apoi... încet încet m-am departat. Mi-a placut mult si coloana sonora :)
      Eu vizionez cu placere seriale - nu îmi place însa sa astept o saptamâna pana la difuzarea unui nou episod, de aceea prefer sa vad aceste seriale fie pe Netflix sau Watchever, fie cumparate pe DVD .

      Ștergere
  5. Multumesc de inscriere! (cu mii de scuze, am dat din repezeala si, am inscris din nou, dar, daca apare cumva dublu, te rog sa stergi!!)
    Dexter cred ca a fost difuzat si pe la noi...imi suna cunoscut! azi am reusit sa gasesc scurt metrajul Helium (fff emotionant), iar "A promise", care mi-a atras atentia, ramane sa vad cand pot sa-l vad, precum si Babel...
    Cu multumiri din nou pentru inscriere! Calde salutari si o saptamana. prima saptamana de vara insorita!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. draga mea Alexa, nu este nicio problema :)) aseara, pe când am dat "verde" tabelului de înscriere, am observat ca tocmai aparuse articolul tau si m-am gândit sa te înscriu, pentru ca stiam ca este târziu si ca deja dormi la acea ora :)
      Ma bucur mult ca ai vazut Helium!
      te pup. Noapte buna! :)

      Ștergere
    2. Cu multumiri, inca o data!!! si pentru recomandari, mai ales... credeam ca filmul ales de mine e trist, dar Helium... e sensibil, coplesitor! Si cautandu-l am descoperit ca sunt multe filme de scurt-metraj care abia asteapta sa le descopar... o sa caut sa-mi fac timp sa le vizionez! uneori rutina ne oboseste intr-atat... Dar, sa fim optimisti, sa privim cu pozitivitate - asta e ceea ce conteaza!!...
      O saptamana buna de vara, cu speranta de bine, acum si intotdeauna! *_*

      Ștergere
  6. chiar vineri noaptea am revazut si eu un episod si Ally McBeal dar parca farmecul nu mai e acelasi...

    pup draga mea draga, o saptamana faina iti doresc...la noi ploua teribi! :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asa mi se întâmpla s mie :) seriale care mi-au placut mult acum 10 ani, nu le mai gust la fel acum... si ma gândesc, wow, cu ce viteza ma schim! "everything is changed nothing's the same"...
      noapte buna draga mea draga :-* somn usor!

      Ștergere
  7. Ştiu toate serialele recomandate de tine... am urmărit secvenţe din fiecare... am însă o problemă cu genul „crime". Aşa cum a fost cazul şi cu alte seriale, trebuie să le „vină timpul" la vizionare...
    Michael C. Hall a fost senzaţional în Six Feet Under şi... mai senzaţional în Dexter!
    Ioana
    P.S. Eu am pus mai sus, la înscriere, serialele pe care le urmăresc la ora actuală.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am mai citit la tine pe blog ca te feresti sa vezi "Breaking Bad" si nu am înteles nici atunci si nici acum, de ce? scenele "criminale" se reduc la cele care-i arata pe cei doi actori din rolurile principale, preparând drogurile... Exista atâtea filme brutale, cu batai si împuscaturi - dar acesta nu face parte din categorie :)
      Chiar si Dexter, care prezinta in fiecare serial câte un caz de urmarire a unei crime, nu are scene care sa produca oroare sau teama. Actiuneal filmului este palpitatnta, exista mereu momente de suspans, dar povestile implica viata de zi cu zi, membrii de toate vârstele ale familiilor personajelor principale. Serialul are sare si piper - este foarte bine condimentat :)
      Mie "Six Feet Under" mi-a placut mult ... stau acum si ma gândesc cum de ai gustat ideile macabre si umorul negru din acest serial si sustii ca nu îti place "Breaking Bad" ?! :) Parerea mea este ca cineva te-a informat fals.
      Multumesc pentru participare în Clubul cinefililor! vin sa citesc recomandarile tale din aceasta saptamâna.

      Ștergere
    2. ok... aşa cum spuneam mai sus, probabil o să vină şi rândul Breaking Bad... să am eu timp!

      Ștergere
  8. Ce rau mi-a parut cand am terminat cu Dexter! :) E drept ca ultimele sezoane mi s-au parut cam "diluate", dar ceea ce era de spus fusese spus. Tare mult mi-a placut! Primele doua sezoane le-am vazut la TV si ma iritau ca repetau aiurea episoade si nu mai stiam ce-am vazut, unde s-a terminat si unde incepe un nou sezon - plus ca detest reclamele! :) Ce placere sa le vad online! Cand vreau, in liniste, fara reclame care sa ma trimita la mancat pana se termina - si sa uit la ce film ma uitam! Pot sa opresc cand vreau si sunt multe alte avantaje.
    Fiind fan al genului consider "Dexter" un serial deosebit - a avut un element de noutate... sa zic asa, a iesit din tipare. Si nici nu par foarte trase de par actiunile lui si ale celorlalti... As zice ca fiecare personaj e un... "episod" in sine, ca si cum vedeam mai multe seriale in unul singur si nu ma plictiseam la niciunul. :)

    Despre celelalte doua acum aflu. Mai am cateva seriale pe care le urmaresc (desi in ultimul timp n-am prea mai avut timp nici pentru acestea), dar cum ajunge unul la final de sezon si am de asteptat pentru urmatorul (sau se termina) caut Breaking Bad, mai intai - de fapt, le caut pe ambele, depinde pe care-l gasesc. :)

    Saptamana minunata sa va fie! Imbratisari si pupici, Carmen draga!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ai mare dreptate, Diana draga! de aceea, eu am vazut filmul abia acum câtiva ani, când toate sezoanele erau deja preluate de televiziuni si canalele private. Le-am vazut "în bloc" pe Watchever, fara reclame si fara întreruperi lungi, dupa care sa nu mai sti "cine cu cine voteaza" ☺☺☺
      "Better call Saul" este transmis acum pe Netflix, un eisod pe saptamâna si asta este prea lent pentru gustul meu... cred ca am sa întrerup vizionarea si am sa astept sa se tremine filmarile.
      Te pup si eu, draga mea. Transmite si fetelor din casa salutari si gânduri bune. <3

      Ștergere