sâmbătă, 12 octombrie 2013

Pentru sfârsitul de saptamâna

si rubrica Happy Weekend - tabel de înscriere la Blind Love (Elly)

Alois Dallmayr, pe scurt Dallmayr - este cel mai mare producator de delicatese din Europa și unul dintre cele mai bune branduri germane de cafea. Compania Dallmayr are o istorie de mai bine de 300 de ani și este înca si astazi o afacere de familie.
În prezent, grupul este împartit în patru divizii "Delicatese", "Party & Catering", "Coffee & Tea" și "Vending & Office" (sectiune ce operează în 14 țări din Europa și în Emiratele Arabe Unite).
Compania are aproximativ 3200 de angajati ( doar în Germania ~ 2000 angajati ) si în anul fiscal 2011/2012 a executat vânzari în valoare de 860 de milioane de euro.
Dallmayr produce anual 57.000 tone de cafea prăjită în cele 5 mari sedii:  München, Berlin, Braunschweig, Bremen și Dortmund. Cafeaua comercializata include Prodomo, clasice italiene, cafea Crema d'Oro și Etiopia. Din anul 2009, a preluat linia premium Grand Cru Café, cu sorturile de cafa Jamaica Blue Mountain si Hawaii Kona.

Dallmayr oferă de asemenea aproximativ 115 de tipuri diferite de ceai. Pe lânga clasicul ceai negru și verde, există diverse ceaiuri aromate, o mare diversitate de ceaiuri Darjeeling, Rooibos, ceaiuri din fructe și ca o specialităte - ceaiuri pe bază de plante din Tirolul de Sud.
Sediul central se afla în Munchen (Dienerstr. 14-15) si atrage aproximativ 2,8 milioane de vizitatori în fiecare an, fiind considerat unul dintre semnele distinctive ale capitalei bavareze.
La parterul cladirii se vând produsele si magazinul este împărțit în 19 departamente: cafea, ciocolată, vin, cârnați și șuncă, fructe și legume, pește, brânză, pâine, paste, carne, bufet rece si cald, ceai, etc.

Departamentul de cafea este cea mai faimoasa secțiune a casei si aici traditional, cafeaua este cântarita cu ajutorul balantei. Producția de paste făinoase are loc direct în spatele tejghelei, în fata cumparatorilor.
Departamentul de vinuri ofera sticle îmbuteliate în Franța, Italia, Germania și Austria. Ciocolata Dallmayr se produce din lipsa de spatiu în laboratoare externe. Pralinele Dallmayr sunt produse manual, într-o varietate de 70 tipuri si în cantitate de peste 40 de tone pe an.
La etajul întâi functioneaza restaurantul si Café-Bistro. Restaurantul "Dallmayr" a fost deschis în anul 2006, ofera un maxim de 40 locuri si detine doua Stele Michelin.

"Dallmayr Café-Bistro" a pastrat atmosfera de odinioara a cafenelei de lux ce ofera o spectaculoasa priveliste spre Domul Frauenkirche, unul din simbolurile Münchenului. Pe lânga tipurile de cafea și ceai specifice casei, aici sunt etalate torturi cu ciocolata, creme si fructe carora nu le poti rezista. Tot aici există așa-numitul "Lukullusbar" dupa modelul frantuzesc, care ofera stridii pe gheață și șampanie.
La al doilea etaj există bucătăria si laboratorul unde aproximativ 70 de bucătari pregatesc salate gourmet, preparate calde pentru bufet, prajituri, creme si torturi.




Fotografiile le-am facut weekendul trecut, cu prietenele mele Simona, Mihaela si Nicoleta.

23 de comentarii:

  1. Sa iti fac si eu pofta, vin cu Inghetata de ghimbir :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daca e vorba de ghimbiri, m-ai nimerit din plin! ador ghimbirul! :)

      Ștergere
  2. Vai de mine, dar bine pot arăta prăjiturile acelea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asa am zis si noi cand am intrat "doar ca sa bem o cafea"! :))

      Ștergere
  3. Să ai un weekend liniștit și fain.

    RăspundețiȘtergere
  4. Acolo e un intreg univers al bunatatilor!
    In zona dulciurilor e de mine. Arata foarte frumos ceea ce ati servit si ceea ce vad in imaginile postate. M-a uimit armata de cafetiere...nu stiu cum se numesc toate acele instalatii superbe unde pare a se face cafea. Cafeaua Dallmayr e foarte buna, am mai luat si eu cateodata si desi nu sunt o bautoare de cafea, stiu sa apreciez o cafea de calitate :)
    Splendida toata atmosfera surprinsa in fotografii. Ati avut o frumoasa evadare acolo. :)
    Weekend placut in continuare, draga Carmen!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. corect spus - univers al bunatatilor, Elly draga! daca ajungi in München, neaparat sa mergi la Dallmayr.
      Banuiesc ca te referi la recipientele acelea albe cu flori albastre, galbene si verzi. Acelea dunt dozatoare pentru cafea boabe. Fiecare vas contine un anumit sort de cafea.
      Atmosfera a fost speciala, ne-am simtit tare rasfatate! La intrare a trebuit sa asteptam aproape o jumatate de ora pentru ca era foarte aglomerat. Amplasatoarea si-a cerut scuze apoi ne-a condus la masa. Imediat a aparut chelnarita care si-a notat comanda noastra si ne-a servit ca pe printese... da, cam asta este sentimentul care te cuprinde cand esti acolo! :) Un mic lux. Si nici nu a fost exagerat de scump. Aproximativ 8 euro de persoana, espresso doppio / ciocolata fierbinte si cate o prajitura.
      Multumesc, si tie un weekend minunat mai departe! :)

      Ștergere
  5. Mă bucur că am trecut şi am servit o prăjitură perfectă pentru o sâmbătă seară. La cafea am renunţat că este cam târziu acum, dar trec mâine dimineaţă.
    Vasele acelea frumoase de porţelan, sunt pentru cafeaua boabe? Nu am mai văzut aşa ceva.
    O seară plăcută, dragă carmen!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. dada, Mihaela, adevarate bijuterii! Vasele acelea albe, la care cred ca se refera si Elly, sunt vaze din portelan de Nymphenburg. Este un portelan deosebit de fin si scump! Sunt create si pictate manual, dupa modele cu motiv floral si animale exotice, concepute de pictorul Profesor Robert Raab. Sunt celebre si filmate în toate reclamele Dallmayr :)
      te pup. O seara minunata si tie, draga mea.

      Ștergere
    2. Şi eu te pup şi mulţumesc pentru răspuns. Am scris un pic mai devreme un comentariu la articolul cu vizita de la Giverny, care nu a apărut. Dacă nu-l găseşti, spuneam acelaşi lucru pe care vreau să ţi-l spun din nou: că eşti o enciclopedie şi că mă bucur că mai învăţ mereu ceva trecând pe-aici.
      Nymphenburg, repet ca să reţin!

      Ștergere
    3. am gasit comentariul. Daca articolul la cere e adaugat un comentariu este mai vechi de trei zile, intra pe lista de asteptare, pentru ca nu pot altfel sa le gasesc.
      Revenind la portelanul de Nympfenburg, manufactura a aparut in secolul 18, la castelul Nympfenburg din München (despre care eu am scris în cateva randuri). Totul este manual si materialele folosite atat pentru confectionare cat si pentru pictura, sunt deosebit de fine si calitative. Papagalul care este în spatele nostru în cofetarie, este din seria Nympfenburg. Deasemenea în Gradina botanica din München exista numeroase statuete din portelan Nympfenburg.
      Exista în München un magazin de desfacere al obiectelor din acest portelan. Bibelouri mici si mai mari... mie nu-mi plac - conti si contese, balerine sau vanatori cu catei si rate, etc :) bineînteles toate foarte scumpe. Colectia de cesti de cafea însa este... absolut supetba! Cel mai frumos exponat costa 2100 euro ceasca! nu setul ci o bucata! In magazin, clientii care cumpara ceva si doresc consiliere, sunt tratati cu o cafeluta, iar serviciul uzual costa 80 euro ceasca! :)) extrem scumpe sunt toate! Si exista multi cumparatori! (eu nu!)

      Ștergere
  6. Tu ne prezinti cu atentie si amplu multe lucruri interesante,dar eu am apa in gura de la prajiturile din fata voastra.Multe denumiri si marci pe care nu le cunosc,dar invatam.Tu esti la fel de dulce, ca acel desert.Imi place ca ai pus pozele sa le vad in amanunt pe fiecare.Colajele sunt mai greu de analizat .Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. draga mea, ma bucur ca iti place postarea mea si ca apreciezi fotografiile. Nici nu am stiut ca le privesti atat de amanuntit! La colaje apelez atunci cand am prea multe fotografii si nu stiu la care sa renunt :)) sau în cazul in care exista fotografgii familiale, pe care nu vreau sa le copieze nimeni...Stii ce piraterie este in internet!
      te pup. Noapte buna!

      Ștergere
  7. Cum asa frumusete de prajituri!? Sa nu-mi spui ca le-ati mancat!:))
    Weekend fain sa fie si la tine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ne-a fost mila :) dar pofta a fost asa de mare încat nu ne-am mai gandit la altceva decât cum sa vârâm în gura :))) Le-am mancat cu grija! ;)
      pup. Noapte buna!

      Ștergere
  8. Pentru ultimele fotografii ai putea fi acuzata de sadism! ...ca unii oameni sunt la munca, e trecut de mizul noptii si rontaie biscuiti... :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Cat de frumos arata vasele pentru cafea ! Despre bunatatile de la mese si din vitrine nici nu mai vorbesc, ca mi-a lasat gura apa si nu pot vorbi ! :))

    RăspundețiȘtergere
  10. Ce fain arata prajiturile! Iam-iam...ar merge si o cafea!

    RăspundețiȘtergere
  11. yum...vreau si eu prajiturica!
    Sa ai o duminica frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  12. Aaaaa.... Toamna e un anotimp minunat pentru a degusta mâncăruri!:)

    RăspundețiȘtergere
  13. Excelent! Tot ce ai prezentat merita atentie dar gandul meu a ramas agatat la cafea! Ador cafeaua! Mare, neagra, amara - fara lapte si alte bazaconii! :) Si multa! :) Abia apoi ma duc cu gandul la prajituri! Mari, dulci - de preferinta si cu crema! :) Apoi ar urma inghetata!
    Imbratisari cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  14. nu numai ca arata bine dar totul acolo e yummy///lucky girl

    RăspundețiȘtergere