duminică, 27 octombrie 2013

Gradina japoneza din Augsburg

Natura îmbracata în straie autumnale a atins saptamâna aceasta apogeul de frumusete!
Gradina japoneza din parcul botanic Augsburg, este un adevarat colt de Rai!
Aur si arama curge din albastrul cerului peste oglinda pârâiasului cristalin invitând la contemplare şi meditatie. Peisajele de basm sunt o bucurie pentru ochi si suflet!



Grădinile japoneze sunt concepute în asa fel încât în orice punct te-ai afla si oriunde ai privi, sa descoperi ceva frumos, însa elementul descoperit sa conduca la impresii diferite, în functie de unghiul din care îl privesti.
Sunt gradini de meditatie, realizate printr-un aranjament asimetric, descentralizat, în care fiecare element îsi are rolul clar în definirea echilibrului de ansamblu.
Fiecare roca, piatra sau planta este un simbol. Spre exemplu copacii sunt simboluri ale vietii, alaturarea pinilor vesnic verzi si a ciresilor, reprezinta eternitatea si efemeritatea.
Rocile reprezinta pui de animale si pasari jucându-se libere în natura, muschiul catifelat si umed, reprezinta vârsta, în cultura japoneza echivalent al onoarei. Cascadele sunt simboluri de iluminare.
Tot ca expresie a filozofiei și istoriei japoneze, arborii bonsai sunt vazuti aici ca simbol al umanității, deoarece chiar daca au aspect individual, sunt parte a unui întreg.
Gradina însasi este simbolul lumii perfecte, peisajele miniaturale create de mâna omului reprezinta unitatea dintre natura controlata si cea necontrolata.


Grădina Botanică din Augsburg a fost realizata în anul 1936 pe o suprafata de 1,7 hectare. Pe parcursul anilor parcul s-a dezvoltat si astazi ocupa aproximativ 10 hectare. Pe lânga cele peste un milion de plante Allioideae,  în Grădina Botanică Augsburg exista mai mult de 3.100 de specii și soiuri de plante adaptate la clima din regiune.
Gradina Japoneza din incinta Gradinii Botanice Augsburg, reprezinta un cadou al Japoniei cu ocazia sarbatoririi a 25 de ani de parteneriat cu orasele Amagasaki și Nagahama, în anul 1985. Celebrul arhitect Yoshikuni Araki s-a inspirat în proiecatrea gradinii de Japanese Garden a orașului Kyōto.

9 comentarii:

  1. Impresionante fotografii. Imi plac culorile toamnei ! Iar tu draga Carmen, esti o adevarata enciclopedie. E o placere sa te citesc. O seara minunata!

    RăspundețiȘtergere
  2. Minunată grădină! Îmi place atât de mult ordinea desăvârşită în care se găsesc toate în această grădină.

    O săptămână minunată, dragă Carmen! :-)

    RăspundețiȘtergere
  3. Minunate imagini ,superba gradina ,zambesc si aduc bunatate si bucurie sufletului.!
    Impresionat,nu am cuvinte !!!
    O seara buna!

    RăspundețiȘtergere
  4. Razele soarelui se revarsa peste culorile gradinii, invaluindo in nuante de basm!
    Cata frumusete in fotografiile tale!
    Numai bine iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ai o toamna ce se ridica la rang de mare spectacol....:)
    Gradina asta e superba iar imaginile tale pe masura!
    Zi faina Carmen!:)

    RăspundețiȘtergere
  6. Wow, cat de frumoasa este gradina! Ai dreptate, gradinile japoneze sunt deosebite. Iar toamna parca execleaza in frumusete. Superbe pozele Carmen!
    O saptamana usoara iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc pentru fotografii, foarte frumoase. Frumoase locuri.
    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  8. cat de frumos poate sa fie, e uimitor mi-as pierde zile si nopti stand acolo ...

    RăspundețiȘtergere
  9. Adevarat loc de meditatie. Arata minunat, perfecta pentru plimbari lungi, in care sa simti ca te contopesti cu natura.
    Frumoase colaje! Mi-au placut mult.

    RăspundețiȘtergere