duminică, 6 octombrie 2013

De-ale artei

pentru rubrica Happy Weekend - tabel de înscriere la Elly - Blind Love

Un faimos colectionar de arta se plimba pe strazile orasului, cand a vazut la usa unui mic anticariat o pisica mica si slaba care bea lapte dintr-o farfurioara. Privirea expertului nu se putea insela: farfurioara era o piesa foarte veche si deosebit de valoroasa, poate chiar piesa pe care o cautase intreaga viata. Incercand sa isi pastreze calmul, a intrat in magazin si i-a oferit proprietarului doi dolari pentru pisica, dar acesta a refuzat. Disperat, colectionarul a tot urcat pretul, pana la 20 de dolari. Vanzatorul a luat banii si i-a pus pisica in brate. Proaspatul proprietar al felinei s-a uitat la farfurioara si pe un ton nepasator a spus:
- La pretul asta ati putea sa imi dati si farfurioara pisicii. S-a obisnuit cu ea si m-ar scuti si pe mine sa mai cumpar alta.
Proprietarul a refuzat vehement:
- In nici un caz, nu o vand pentru nimic in lume. Este farfurioara mea norocoasa. Doar saptamana asta am vandut la pret bun 28 de pisici.

Doi baietei care se jucau pe strada au intrat din intamplare intr-o galerie de arta moderna. Cateva minute au privit inmarmuriti picturile si sculpturile expuse, apoi unul dintre ai a tipat:
- Repede! Sa fugim inainte sa spuna ca noi le-am stricat!

Arta abstracta este adesea greu de inteles, asa cum au patit si doi vizitatori ai unei expozitii de gen, buni prieteni si pasionati de arta. S-au oprit in fata unei panze, un amestec de culori si forme, iar unul dintre ei a intrebat:
- Ce e asta?
Celalalt i-a raspuns:
- Ar trebui sa fie un cowboy pe cal.
Dupa cateva momente de tacere, a venit si replica:
- Si de ce nu este?

Cand o doamna din Anglia a ajuns pentru prima oara la renumitul muzeu Louvre, nu stia la ce sa se uite mai intai. A trecut dintr-o sala in alta, de la o lucrare la alta, fermecata de ce vedea. Pana cand s-a oprit in fata uneia, a privit indelung si a izbucnit:
- Cum puteti pune o lucrare atat de urata la Louvre? Este oribila, este cel mai urat portret pe care l-am vazut vreodata, va face de râs muzeul !
Paznicul s-a apropiat si i-a spus:
- Pardon, Madame, dar nu este o pictura, este o oglinda..

Se spune ca Pablo Picasso, marele maestru al artei, a surprins un hot in locuinta sa. Intrusul a reusit sa fuga, dar artistul i-a retinut figura si la cererea politiei a facut un portret robot.
Pe baza desenului politia ar fi trebuit sa aresteze cativa suspecti: o calugarita benedictina, pe ministrul Finantelor, o masina de spalat si Turnul Eiffel.

16 comentarii:

  1. Bune bancurile! Cele mai interesante statui au fost statuile din care lipseau bucăți.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. operele de arta le-am fotografiat în expozitiile din Place des Voges - Paris

      Ștergere
  2. Pline de haz bancurile si statuile foarte interesante!
    Duminica placuta!

    RăspundețiȘtergere
  3. Bancurile sunt foarte interesante, pline de un umor usor artistic. Mi-a placut primul banc, foarte tare! O saptamana usoara sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  4. :))))) Foarte bune glumele. Excelente!
    Carmen, eu sunt incantata si de lucrarile din fotografii. De marea majoritate. Statuile acelea incomplete m-au fermecat, la fel calul, care e splendid, prima lucrare (acel cuplu amuzant) dar si vopsitorii de ...buze. Mi se par nu doar geniale ci si foarte frumoase ca realizari.
    O duminica frumoasa in continuare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. toate fotografiile sunt facute în expozitii la Galeriile de Arta din Piata Voges din Paris. Si pe mine m-au impresionat pozitiv! Daca am lasat cumva impresia ca bancurile ar avea legatura cu fotografiile, am facut o mare greseala! nu am vrut nicidecum sa dau impresia de ironie.
      O duminica minunata si tie! :)

      Ștergere
    2. Eu nu m-am gandit ca bancurile au legatura cu imaginile din expozitii. Banuiam ca sunt din Franta, adica nu se putea altfel :)
      Nu cred ca e vreo greseala si nu cred ca s-a gandit cineva astfel... Dupa parerea mea, toata postarea are o placuta armonie. :)

      Ștergere
  5. Bună CARMEN!
    Bune bancurile și statuile mi-au plăcut!
    Duminică frumoasă îți doresc dragă,CARMEN!
    Cu mult drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma bucur mult, Elena draga!
      o duminica minunata deasemenea!

      Ștergere
  6. Prima a fost geniala.Lucrarile aratate,moderne, e ceva nou pentru mine.

    RăspundețiȘtergere
  7. :)))) Excelente bancurile!
    "Ar trebui sa fie un cowboy pe cal". "Si de ce nu este?" !!! Aceasta ar fi si intrebarea mea in cazul "artei abstracte"! :))
    Cel mai mult imi plac "statuile jupuite"! Tare de tot ideea!
    Saptamana minunata sa iti fie! Cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumesc pentru clipele de incantare!
    Nu pot comenta prea des, insa blogul tau imi da liniste si bucurie.
    O saptamana excelenta iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  9. Interesante operele din muzeu si ce bine imi pare ca le vad(macar in poze )!Am ras citind glumele,mai ales cea cu Madame si oglinda Numai bine !
    Naica

    RăspundețiȘtergere