joi, 3 octombrie 2013

Geanta pentru Oktoberfest

Pe lânga dirndl, coliere cu inimioara sau floare-de-colt, baticuri si palarii, fiecare femeie poarta si o posetuta. De obicei cautam sa asortam o poseta din cele purtate uzual, în oras sau la serviciu. Anul acesta însa mi-am confectionat singura o poseta potrivita cu trachtul bavarez si imitând o inima de turta dulce - din acelea care se vând traditional cu aceasta ocazie :)

Am cumparat de la magazinul de resturi textile, bucati de filt, bentite si cordoane.
Am taiat dublu forma de inima, am atasat pe una din fete un fermoar, apoi le-am asamblat cosând între ele o banda festonata. Filtul este gros si rigid... am avut ceva greutati care s-au soldat chiar si cu o usoara ranire ;) Mi-am spus "ce nu rabda baba, pentru frumusete?!" mi-am pansat degetul ca sa nu picure sânge si am cusut mai departe!
M-a apucat noaptea la masina de cusut, pentru ca paralel am mesterit si o geanta-inima mai mica, pentru Raluca, fiica mea - care va merge duminica la Oktoberfest, cu ocazia închiderii festive (geanta si-o va decora si picta personal).

Am desenat cu un marker special pentru textile, din acelea al carui scris devine 3D cauciucat. A fost prima mea experienta cu acest tip de marker si am avut emotii.

Mi-am conceput un desen simplu si dupa ce seara a fost gata, am lasat modelul sa se imprime pâna a doua zi dimineata, asa cum scrie în instructiunile de folosire.
Nerabdatoare sa vad rezultatul final, cum m-am trezit de dimineata, am introdus geanta pictata în cuptorul preîncalzit la 150°C, pentru 8 minute, respectând mai departe instructiunile. Si într-adevar, modelul a crescut, ca floricelele-de-porumb :)

Apoi am pictat a doua inimioara, adica reversul posetei ;) Iar am asteptat 8 ore si am repetat procedura cu fixarea desenului în cuptor. Din pacate, primul desen a capatat usoare nuante maro, din cauza ca a fost fixat de doua ori... data viitoare voi sti mai bine cum sa rânduiesc operatiile de  coasere si desenare.

Dupa ce filtul s-a racit, am început sa decorez geanta cu diverse figuri din filt si bentite colorate. Le-am cusut si în final am aplicat siretul ce va servi drept mâner al posetei.

Sunt multumita, geanta este simpatica si functionala! Ofera loc suficient pentru portofel, telefon mobil, aparat-foto, batistute de hârtie si alte maruntisuri pe care le poarta orice femeile în poseta (ruj, oglinda, pila de unghii, leocoplast, etc).
Mâine mergem la Oktoberfest si... eu am poseta noua! Sper sa fie o zi însorita, la fel cum a fost ziua de astazi!  :)

16 comentarii:

  1. Wow, ce faine sunt!
    Esti foarte talentata si ai multa rabdare :)! Imi place tare mult, numai potrivita de mers la un festival (si nu numai) unde e de preferat sa ai o poseta usoara.
    PS: mi-ai facut pofta de turta dulce ;)!
    Seara placuta si distractie maxima maine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asa este Larisa draga! costumul popular bavarez impune prin tinuta, accesorii adecvate. Asa ca, de azi am si poseta! :)) A fost tare admirata în târgul Oktoberfest si multi trecatori mi-au fotografiat-o!
      Pentru ca eu acum am avut musafiri, am pregatit masa urmând stil traditional bavarez si în plus, în loc de carticica nominala pentru amplasament la masa, am facut turtite cu numele fiecaruia scris cu zahar colorat! :)) a fost tare-.tare simpatic! Fiecare musavir si-a luat turta-dulce acasa, le-a fost "mila" sa o manânce, noroc ca am avut si un platou cu bucati de turta simple (nescrise).
      O duminica faina iti doresc. Pupici:-*

      Ștergere
  2. Citeam si radeam.Nu mi-as fi imaginat ca vei coase la masina.Cata munca pe tine,dar a iesit o gentuta pe cinste.Aveti si tot felul de minuni,afara de snururi si bentite.Dimineta am facut ordine intr-o debara si am aruncat o punga destul de mare cu diferite petice, ramase de la cusut.Ma mai apuca si pe mine talentul uneori.Asa ca m-am amuzat de idea ta.Cu drag,

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))) acum trebuie eu sa râd! de ce sa nu iti imaginezi ca eu as putea cose la masina?! Acum cateva luni chiar am scris despre un weekend în care am reparat o prelata pentru balansoar... acolo lupta! marimea lucrarii si materialul cauciucat si dur tare mi-au dat de furca! dar, nu ma dau batuta cu una cu doua! ;)) nu sunt genul!
      Daaaaa :) gentuta mi-am dorit-o pentru evenimentul acesta si decât sa dau bani pe un produs în serie (care este si scump!) mai bine îmi confectionez singura si poarta semnatura mea, este UNICAT ;)) Te pup. Duminica faina!

      Ștergere
  3. Atenta la detalii, ca intotdeauna. Am impresia ca se potriveste perfect cu berea bruna :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. se potriveste mai mult cu amuzamentul :)) Distractia este maxima la Oktoberfest! :D

      Ștergere
  4. Excelent! Pricepute manutele tale, pricepute! Mi-ai facut un chef nebun de cusut! Am un sac plin cu lucruri care asteapta sa fie cusute si decorate! Poate intr-o zi... :)
    Ce fain ca aveti magazin "de resturi textile"! Asta da idee! Cand eram mici mergeam la croitoria din cartier si ne rugam de doamna de acolo sa ne de-a resturi de materiale! Cate haine aveau papusile noastre!
    Distractie super sa aveti si timp frumos!
    Imbratisari cu drag! :)
    Ce faine sunt gentutele! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Ups! Erata: sa ne dea, intr-un cuvant! Scuze!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) ca si în arta, si în cusut îti trebuie o anumita stare de spirit, o motivatie! eu acum am avut una! :)) Si inspiratia mi-a venit de la turtele dulci care se vând cu ocazia Oktoberfest.
      te pup/ va pup. O duminica faina va doresc!

      Ștergere
  6. Mai, dar gentuta ta este superba!! Felicitari, s-o porti cu placere si sa ne povestesti si noua pe blog cum a fost la Oktoberfest!
    Eu, una, de cand am trait experienta Oktoberfest la Munchen, sunt atrasa de orice inseamna Oktoberfest. Anul acesta vrem sa mergem la Oktoberfestul de aici din Canada, din orasul Kitchener (la vreo 100 km vest de Toronto). Organizatorii spun ca ar fi al doilea ca marime dupa cel din Munchen si cel mai mare organizat in America de Nord.
    Anul trecut l-am ratat iar scum de-abia asteptam sa mergem. O sa fie pe la jumatatea lui octombrie si o sa includa si parada, deja traditionala la Kitchener, de Thanksgiving Day.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daaaa, sunt tare mândra de gentuta mea, mai ales ca este personalizata (are initialele mele).
      Acum mi-au plecat musafirii - trei prietene cu care ma cunosc din clasa întâi si sotul uneia din ele. Au sosit joi seara si vineri am fost împreuna la Oktoberfest. Ghinion, joi a fost o zi superba, cu soare si cer senin, dar de vineri cerul s-a înnorat, ploua in reprize si e frigut! Dar de distrat, ne-am distrat de minune! Am sa scriu si arata fotografiile :))
      Distractie placuta si sa ne arati si tu neaparat cum ati petrecut!
      O duminica minunata iti doresc!

      Ștergere
    2. Sigur ca o sa arat, de-abia asteptam sa mergem, asteptam momentul asta inca de anul trecut! Sa ne tii pumnii sa fie vremea buna! :-)
      Te imbratisez!

      Ștergere
  7. E foarte frumoasa, chiar seamana cu o turta duce mai maricica. Ce pofta mi-a faut de turta dulce caci n-am mai mancat de mult timp.
    Acest filt nu e ceva cam ca fetrul, cel din care se fac palarioare? Imi place ideea ce aveti acolo magazine unde se gasesc resturi textile. Cred ca un magazin din aceste, mai mititel desigur, cred ca pot sa-mi fac eu acasa. Cos(eam) diverse...dar in ultima vreme n-am mai avut timp sa fac mare lucru...:(
    Felicitari, Carmen! E o gentuta tare dragalasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Elly draga, pentru ca probabil nu ai fost în Bavaria si nu ai termen de comparatie - îti spun ca aici traditional, turtele dulci se fac la marimea aceasta :) La toate sarbatorile populare bavareze, inimile de turta dulce (cu ~15cm diametru sau mai mari) si texte hazlii sunt nelipsite.
      Da, un magazin cu resturi textile este absolut de folos oricarei hobby-cusatoare :) Si eu, pâna acum 15 ani îmi coseam deseori fuste, jachete, ba odata mi-am facut chiar si un palton! sepcute si genti coseam pentru mine pentru fiecare sezon, dar faceam si cadou. In ultimii ani deschid tot mai rar masina de cusut, doar pentru servetele sau fata de masa cu imprimeuri deosebit, perinite decorative sau daca scurtez un pantalon sau o fusta. Am devenit tot mai pretentioasa în privinta garderobei - ori croiul pica perfect ori nu cumpar ;)
      Dar geanta pentru Oktoberfest era necesara! :)) Si... pentru prima experienta de acest gen, sunt foarte multumita. Multumesc mult, Elly. Te pup.

      Ștergere
  8. Felicitaaaaari! Foarte frumoasa gentuta ai mesterit! Sigur va atrage priviri admirative. Sa va distrati bine in acest weekend! Va pupaaaam!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daaaaaa, daca ai stii ce fotografiata mi-a fost în târg! Clar, geanta mea a avut succes!

      Ștergere