vineri, 31 mai 2013

La bucatarie

pentru rubrica Reflexii în oglinda - tabel de înscriere la SoriN

29 de comentarii:

  1. Cel mai important loc:). O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. adevarul este ca în aceasta încapere ne petrecem zilnic destul de mult timp :)
      O zi minunata iti doresc!

      Ștergere
  2. Inima casei! :))
    Sa ai o zi frumoasa, la mine anunta numai soare, o sapatamana de acum înainte!
    Poate chiar a venit primavara, la tine?
    Sa ai o zi luminoasa si plina de soare, pupici!

    ps. si nu ai deschis tu usile la dulapuri! :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. draga mea, ma bucur mult pentru tine. Eu as fi dormit mai mult, ca daca azi am liber... dar, furtuna ce s-a iscat m-a trezit! Daca ai vedea ce vad eu pe geam?! Este uragan în toata regula! Indoaie copacii la pamânt, zboara totul si mai si ploua! Sunt 7 grade! Deci... ieri am iesit din casa cu umbrela, au fost 14 grade si vântul nu a fost puternic deloc. Dar azi?! cred ca o sa ma cuibaresc într-o patura catifelata si am sa citesc. Te pup draga mea :-*
      PS: postarea a fost programata inca de acum doua saptamâni :) daca as fi stiut postarea ta de ieri! :)))))

      Ștergere
  3. La soare te poți uita, dar la bucătăria ta exemplară, ba ! Strălucește de curățenie și e demnă de toată admirația !
    Zi frumoasă, Carmen, măcar în suflet, dacă afară e atât de urât ! Și la București plouă și e frig.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. suntem doar noi doi, asa ca cine sa deranjeze?! când locuiau si fetele aici, cele mai mari discutii erau legate de firimiturile de pâine lasate exact pe locul unde isi taiua pâine, de am balajele goale, uitate pe placa de lucru, de farfuriile puse doar langa chiuveta... Da, poate suntem exagerati cu curatenia, dar ce bine ca suntem amandoi la fel :)))
      Zina draga, iti multumesc mult pentru urare - adevarul este ca traiesc doar cu soarele din suflet de trei saptamâni :) Resurse multe nu mai am! ;)
      O zi minunata iti doresc, deasemenea!

      Ștergere
    2. Hihi, la noi eu sunt vinovata pentru toate chestiile alea !
      Fac insa alte lucruri bune, in schimb !

      Ștergere
  4. Bun, strălucește atât de tare că te poți oglindi în ea. Bucătăria este superbă, înțeleg de ce vă petreceți o bună perioadă din zi în ea ...Așa as face și eu.

    Cât despre vreme ...și aici (Iași) este cam la fel: frig, mohorât, a plouat azi noapte atât de tare, pe la 3 noaptea (și nu, nu dormeam) a tunat atât de tare încât am sărit de-a dreptul din pat. Astfel că și eu cred că voi citi puțin azi, printre picături.

    Soarele din suflet este, de cele mai multe ori, mult mai important decât cel de afară ....Păstrează-l cât de mult poți! O zi cât mai productivă ...de leneveală! ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu toate ca nu mancam în bucatarie, petrecem totusi ceva timp la gatit. Si cum sotul meu gateste din pasiune, este clara ca bucataria este o camera la fel de importanta ca si dormitorul sau salonul de zi.
      Pe soarele din suflet ma bazez întotdeauna :))
      Te pup Alexandra. Weekend minunat!

      Ștergere
  5. Trebuie sa fie o placere sa gatesti intr-o astfel de bucatarie, cu reflexii sau fara :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. este într-adevar ;) Dar si intretinetrea bucatarei asa, ia mult timp :)) Avanteje si dezavantaje ;)

      Ștergere
  6. exemplu! :))
    o sa-i fac o poza si o sa mi-o pun mie in bucatarie :))
    te felicit!

    RăspundețiȘtergere
  7. Totul se reflectă în curățenie!:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. bunica mea avea o vorba: harnic nu este acela care face toata ziua curatenie, ci acela care o pastreaza :)

      Ștergere
  8. Sa regasim aici un "muzeu" al bucatariei?...pe acest timp ploios se intrevede o invitatie la un "dezmat" culinar?...condimentele aromate (rozmarin, busuioc, salvie) sunt plantate la loc de cinste...
    ...eiii si daca aveai si usile mobilierului transparente, rivalizai pe d-nul...fotograf
    Un weekend cat se poate de calduros, draga Carmen!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nuuuuu, nu este muzeu! este un atelier de creatie :) Aici se gateste zilnic, in cursul saptamânii doar seara si in weekend, de trei ori pe zi :)
      te pup Gina draga, un weekend minunat iti doresc :)

      Ștergere
  9. Nu ştiu când a avut loc "die Inbetriebsetzung", parcă anul trecut, dar tot mobilierul nu numai că se reflectă, ci şi sclipeşte, ca un interior... "schlüßelfertig". Îmi imaginez că aţi procedat la o proiectare preliminară în "3D" pentru ca încăperea să ofere cât mai mult spaţiu util, dar fără a-l jena pe maestrul bucătar.Aspectul metalic mă duce cu gândul la bucătăriile de pe navele maritime, unde obiectele sunt compacte şi bine fixate pentru a nu se deplasa la ruliu sau tangaj...
    Spor la bucate bune şi făcute cu plăcere! Numai bine !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ai retinut tu bine, Marco draga - ne-am mutat în casa noua anul trecut, insa mobila este cea veche :) O avem de 8 ani si anul trecut a fost adaptata la noua forma a bucatariei, într-adevar, intr-un studio care a proiectat totul la milimetru. Extinderea (noile piese comandate) au fost mult mai scumpe decât mobilierul initial... ca peste tot, firmele traiesc bine din vânzarea "pieselor de schimb" :)
      Chiar daca in fotografii apare aspect metalic, efectul duce in eroare - griurile se armonizeaza perfect cu tonurile de maro- natur, culoarea laturilor de duapuri, dând caldura incaperii. Când am ales aceasta combinatie de culori, am avut de decis dintr-o gama mare de rosu, albastru si crem. Sunt si astazi foarte multumita cu alegerea pe care am facut-o.
      Un weekend minunat iti doresc! :9

      Ștergere
  10. Mi-ar face mare placere sa gatesc in asa bucatarie. No-i fi eu foarte ordonata, dar tot imi place ca in bucatarie sa straluceasca totul. La sfarsit de an o sa ma apuc sa-mi proiectez si eu bucataria. Vreau multa culoare, dar m-am gandit ca un gri cu multe pete de culoare ar fi suficient de vesel si elegant. Imi place griul din bucataria ta.
    Un sfarsit de saptamana cat mai frumos! Si sper sa apara soarele si la tine, ca eu de azi am din plin.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din acelasi principiu am ales si eu sa am multe corpuri - nu-mi place sa vad nici-un borcan sau sticla de ulei depusa pe placa de lucru. Si am ales ca masina de spalat vase sa aiba butoanele pe capacul superior, sa nu strice aspectul general al usilor de dulap intre care este integrata. Costa ceva mai mult sa apelezi la serviciile unei firme de proiectare 3d, dar merita absolut! Fiecare milimetru este folosit ergonomic. Când demarati actiunea, adreseaza-te cu încredere unui studio de specialitate.
      Te pup. Un weekend minunat iti doresc!

      Ștergere
  11. E de vis. Utilata cu tot ce e necesar si foarte bine structurata.
    Intr-un loc atat de curat si frumos e firesc ca si reflexiile sa fie de calitate :)
    O seara minunata, Carmen!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am avut intotdeauna pretentii ca bucataria sa fie utilata cu tot ce e nevoie, înca de când eram în România; bunica mea imi promisese ca atunci cand ma marit, imi face cadou mobila de bucatarie pe care mi-o doresc. Tin minte ca pe atunci, o mobila de bucatarie moderna costa între 2500 si 3000 de lei si reprezenta la vremea aceia, mai mult decat salariul lunar al uni muncitor calificat. Eu mi-am dorit o mobila de bucatarie care a costat 5000 lei :)) A cam bombanit bunica, dar mi-a îndeplinit moftul. A fost o mobila de bucatarie superba si avea integrat într-unul din corpurile de baza, o masuta rabatabila, pe role... Asta îmi placuse cel mai mult! :)))
      Acum, adevarul este ca în Germania nu exista casa care sa nu aiba bucataria dotata cu tot ce presupune modern in ziua de astazi - masina de spalat vase, microweelle, placa inductie, cuptor cu sistem de curatare automata, dulapuri rotitoare, sertare pe sina, etc.
      Dar... se si gateste mancare zilnic. Aici majoritatea oamenilor nu manânca mâncare de pe o zi pe alta, sau gatita pentru mai multe zile si pastrata la frigider. Totul este proaspat gatit - ia timp mai mult, dar este mai gustoasa :)) De aceea toata lumea trebuie sa faca sport :)) caloriile trebuiesc cumva consumate :))
      Un weekend minunat îti doresc, Elly draga!

      Ștergere
  12. Frumoasa si reusita reflexie, te felicit!

    RăspundețiȘtergere
  13. Frumos si cu mult bun gust!

    Felicitari !!! Cu deosebit respect!

    RăspundețiȘtergere